Új animék - frissen, ropogósan =)

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Lement mind a kettő engem érdeklő cucc első epizódja a szezonból, szóval opinion.rar:

Somali - Hát nem to'om, kicsit ilyen "been there, seen all" érzés fogott el. Aranyos, szó se róla, de ennél azért többet vártam. Meglátjuk, mi lesz vele.
Eizouken ni wa blabla - A szinkront leszámítva ez viszont tetszett. Jókora szerelmeslevél az animének, mint médiumnak, ráadásul egy, számomra nagyon is kedves darab szolgált inspiráció-forrásnak (Mirai Shounen Conan), egyébként meg full kreatív volt az egész epizód. Yuasa jó lóra tehet ezzel a sorozattal.
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Hurrá! Animét kap ősszel a Fumetsu no Anata e manga. Az első néhány rövidebb arc egyszerűen zseniális, utána a kezdéshez képest kissé visszaesik a színvonal, az újabb fejezeteket pedig még nem olvastam, de ha sikerül visszaadniuk a manga hangulatát, megéri megnézni az animét már csak az eleje miatt is. :3

Also: bár bejönne a harmadik kívánságom is (most tekintsünk el a Neverland anime minőségétől)... /sigh
annarancs írta: 2017.01.28. 17:45 28. Manga/VN/LN/játék/szalvétarajz, amiből nincs anime, pedig kéne

... NG Life...

A Fumetsu no Anata e nemrég indult a Weekly Shounen Magazine-ban (már hivatalos angol fordítással is elérhető To Your Eternity címen). Ooima Yoshitoki (Koe no Katachi) készíti, jelenleg kb. a 10. fejezetnél jár ez a dráma, természetfeletti műfajú manga. A helyzet az, hogy idáig engem kilóra megvett a mangaka, legszívesebben máris a kedvencek közé tenném, de még annyira az elején jár a történet, nem lehet biztosan tudni, milyen irányba tart (ha shounen helyett seinen magazinban futna, picit nyugodtabb lennék...). Animét biztosan nem kap még egy darabig, hiszen nincs még elég alapanyag, de remélem egy-két éven belül már a minőséges adaptációért izgulhatok majd.

...Yakusoku no Neverland...
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Murenase! Seton Gakuen - 01. rész

Állatos-félemberes iskolai élet-vígjáték, a poénok egy részét már láttuk Cromartie-s és Nichijou-s felhozatalban, ami újszerűbb benne, az az állatjegyekre húzott darabok, amiből picit több elférne egy részben. Amúgy nem rossz, kifejezetten kedves és aranyos, ami eddig egyénibb poénja volt, az is rendelkezett valami plusz értékkel, mivel épít az adott állat jellemzőire (Titkos! Igen, ezt is úgy fest neked találták ki.)
Ami a dizájnt illeti, helyenként kicsit a Tsuki ga Kirei-re emlékeztet, mikor az alakokon is volt egy fehér sáv, jelezve a rávetülő fényt, de maga a kifestés is nagyon ugyanolyan hatást kelt, ha nem egy az egyben ugyanolyat.
Ami eleddig nem igazán tetszett, az a lassított lejátszású csikidám opening, pedig szeretne érdekes lenni a szafaris betütéssel, de nem képes úgy megkapó lenni. Az ending is ilyen egyszer elmegy kategóriás, de az legalább olyan, hogy ezer meg egyszer hallottuk már.

Nekopara - 01. rész

A sztori ott folytatódik, ahol az OVA véget ért, viszont most már van rendes büdzsé az animációra is, nem csak az alibizésre. A lányok cicásabban viselkednek, ha új vagy, akkor meg van egy gyors flashback, ami kábé szart sem ér, ha most kezdenéd nézni. A srácnak is most már vannak gondolatai, ami nagy szó, mivel az OVA-ból az nagyon erősen hiánzott, hogy gondolatban monológot tolva nem kommentál semmit, amit egyébként kéne neki. De egyelőre jobb, mint az OVA, már minőségre, kíváncsi leszek, hogy mire viszik ki, mert a Vol. 02 Azuki és Coconut karakteréről szól, erre Maple és Cinnamon több játékidőt kapott, már így karakteralapozónak. Ha tényleg ajáték mentén mennek, akkor kicsit kibontogatják őket várhatóan, de még semmi nem biztos.

Kyouchuu Rettou Movie

Úgy volt, hogy ma csak premiert kap a mozikban, arról szó se volt, hogy streamingen jelenik meg. *retardált Cirno nevetés*
Na de... Feldolgozott 2 kötetnyi anyagot a film 76 percben, ebből az OVA 22 percét is nagyjából. Most vagy lesz folytatása is a dolognak (aminek kéne lennie, mert ez így elég kretén húzás, hogy kábé az egész felvezetés van csak megcsinálva), vagy ennyi, legyetek vele boldogok. Igazából bővebbet nem tudok róla elmondani, mint korábban az OVA-val kapcsolatban, mert amit ott tettek, azt ebben folytatták, megtartották, mentünk tovább, és még az első nagyjából negyedóra azzal megy el, hogy megkapjuk a felvezetést, hogy szedik össze egymást, a túlélt katasztrófát és kik fognak még szerepelni (így a tanárokat, akik közül egyet viszont fogunk látni, de a másikat nem), illetve az első támadás a fekete alpesi fecskefarkú pillangóktól. Ennél fogva tartja a 6 pontot, de egyet elveszt majd szépen lassan, ha tényleg csak ennyi a történet filmen, és nem húzzák szét egy trilógiává, így lefedve az alapsorozat 6 kötetét, merthogy a film összesen 2 kötetet adaptál nagyon szépen, és többnyire elég hűen (a legtöbb kivett anyag az elősztorik kapcsán van).
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Ishuzoku Reviewers - 01. rész

Ez az, aminek az előképét fejtegettük, illetve még Titkossal is szóba hoztuk, hogy "mi a szar ez". Hát, megjött a válasz.
Alapkoncepció: sztenderd fantasy világ, amit benépesít mindenféle faj az embertől a tündén át az angyalokon keresztül a démonokig, ki nem hagyva a klasszikusokat, mint a szküllák, kentaurok, nágák, vágydémonok stb. Szép nagy választék, sok lehetőség, ami adott egy jobb, de átlagosabb fantasy sztorihoz, hiszen sok csavar nem lehet benne... amíg szóba nem kerül a bordélyház. Mert bizony, a városokban láthatóan működnek komoly piroslámpás negyedek, ahol az egyszeri férfiállat rendre megfordul elverni a pénzét (és mást is), nem csak fajban, de korban is az 50 éves emberanyóka éppúgy játszik, mint az 50 éves tünde loli vagy a 300 éves tinikorú tünde, vagy az elsőkorból visszamaradt ördögfattyú. A spanyolviasz ezzel még nem kerül feltalálásra, mert ez meg önmagában egy perverzebb hentaira elegendő is, de azért mégiscsak tenni kell valamit a vígjátékért és a shounen kategória felsőbb korhatáros részéért...
Így lesz az, hogy van két főhősünk, akik ezekről a bordélyházakról és az ottani szolgáltatást kínáló lányokról írnak ajánlóleveleket, illetve folyamatos szolgáltatásminőségi jelentést tesznek a közönségnek. Amilyen hülye ötlet, annyira egyedi és amilyen egyedi, annyir hülye ötlet, de valahogy mégis képes működni. Amiért mégis 3 ponttal nyitott nálam, az egész egyszerűen az, hogy a szabvány ecchi humorra, borderline hentai jellegre építkezik, a kettőt kombinálja, és nagyon mást nem is tudott megvillantani ebből, pedig van mit kihozni még a téma egyediségéből adódóan. Korábbi élmények bemosása, összeméretése, melyik volt a nagyobb élvezet, vagy a fajtalan erotikából adódóan akár azon is agyalni, hogy melyik fajt érdemesebb felkeresni milyen jellegű igényekkel... Így kapásból ennyi, amit jó karakterekkel el lehetne nyújtani, de a két főszereplő épp csak nem ellenszenves, akik jobbára tűnnek nekem úgy, hogy a munkájukkal akarják a libidójukat és az élvhajhász indíttatásukat kimagyarázni. Így kapnak ráadásul maguk mellé egy angyallánykát, akinek a glóriája nem teljes, és már neki ezzel van egy előre látható történetíve, amire a két pasi lecsap, de látványosan nem érdekli őket.

De ki tudja, változhat ez még. Viszont ahhoz nagyot kell dobina, egy 'natural 20'-t (hogy szerepjátékosi hasonlattal éljek), vagy egy hatost gurítania golyóval...
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Eizouken ep2

Imádni való! Yuasa at its finest, ráadásul akkora szerelmeslevél az animének, mint médiumnak, hogy az valami egészen hihetetlen, amit csak támogat a háttérből a három lány (na jó, Asakusa eddig inkább mehh, viszont az a magas csaj ARC) és a metahumora:
- "Mennyit fizetnek az animátoroknak egy-egy ilyen rajzért?"
- "Semmit nem fizetnek érte."
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Mostani szezonból eddig három cuccba néztem bele (azoknál is még csak az első részbe), amik lészen:

- Eizouken: mostanra hellyel-közzel nyilvánvaló, hogy világszinten ez a szezonfavorit, és nem is véletlenül, mert nagyon jópofa, kedvelhető, magát könnyen adó cucc, ami ráadásul kis is küszöböli Yuasa egyik nagy hibáját a szememben a Devilman Crybaby-vel kapcsolatban. A DC-n érződött, hogy Yausa nagyon a saját verzióját szerette volna előadni, amivel átesett a ló túlsó oldalára, és egy sokszor túl mereven "intellektüel", magát nagyon társadalomkritikus cuccként eladni akaró stuff lett belőle, miközben a Devilman-nek pont nem ez kellett volna. Na, az Eizouken esetében ez nincs meg, javarészt szerintem azért, mert Yuasa tehetsége leginkább olyan esetekben mérhető le, amikor az adott cucc tudja, hogy hogyan kell könnyednek és virgoncnak lennie, miközben a mélyebb tartalomnak is bőven van helye, és ebből a szempontból érzek egy bizonyos szintű hasonlóságot a Tatami Galaxy-val. Nem 1:1-ben egyezésről van szó, mert azért a TG jóval töményebb cucc, de az Eizouken-nek nem is ez a célja eddig, hanem "csak" szimplán az eredeti mangaka lelkesedése és meglátása az anime iparral kapcsolatban, és szerintem nagyon jó húzás, hogy ezt egy olyan trión keresztül közvetíti, akik közül voltaképpen csak kettő van oda nagyon a témáért, a harmadikuk pedig (eddig) csak a "nem-hobbis" szemlélő, aki mégis támogatja a többiek lelkesedését a maga módján. Az is jó húzás, hogy a sztori egy olyan városban játszódik, ami teli van olyan zegzugos, majdhogynem romantikusan idealizált helyekkel, amikkel a sztori részben hajaz egy iyashikei-re is, annak ellenére, hogy az egyik szereplő a nem-Youtube-on látott nem-Mirai Shounen Conan hatására szerelmesedik bele az animeiparba, szóval a sztori így is manapság történik.

Apróság már csak, hogy a főszereplő hármas kicsit az Ed, Edd és Eddy hármasára emlékeztet abban az értelemben, hogy a hármas közül csak egy olyan van, aki lefedi az "átlagember" definícióját, mégha az Eizouken esetében ez inkább onnan mérhető le, hogy csak az egyik csajszi csajos, a másik kettő viszont lejjebb csücsül a skálán. Ha jól rémlik az alacsonyabb csajszi hangját kritizálták is páran, de szerintem ez a majdnem Luffy-s (One Piece) hang nagyon jól illik hozzá, és a magasabb csajszinak is jól áll ez a mélyebb, nagyon picit bandatagos hanglejtés is, szóval ilyen téren nem éri szó a ház elejét. Hogy mennyire lesz "intellektüel" cucc az Eizouken azt nem tudom, de már most vallom, azt, hogy a DC-vel ellentétben tényleg érdemes arra, hogy világszinten kedvelve legyen, és hátha Yuasa is tanult a DC-ből, és nem fogja nagyon "saját" cuccá tenni az Eizouken-t.


- Koisuru Asteroid: avagy a Doga Kobo stúdiónak újra egy Kirara magazin cím akadt a kezébe, ami kombinációból nekem utoljára a New Game 2017-es második évada tetszett, szóval nem egy olyasféle kettősről van szó ami mindig működik nálam, mégha a DK becsülétre is legyen, hogy szinte sose rajtuk múlik a dolog. Azt nem tudom, hogy a fórum közönsége miként viszonyul a magazin által közölt franchise-okhoz, de számomra olyasféle közeg ez, ami legrosszabb esetben is csak ártalmatlanul felejthető tud lenni, viszont nem egyszer tudnak olyasmit produkálni, ami karakter írás szempontjából erősebbek-kedvelhetőbbek tudnak lenni mint azt néha várnám, és olyan témákat is tudnak pecegetni, amik (persze-nem persze) egyik "öreg" cím trónját sem fogják fenyegetni, de így is tudnak érzelmesebb, gyengédebb kézzel nyúlni emberi kapcsolatokat érintő kérdésekhez-szituációkhoz, hiába árulkodna akármiről a vizuális stílus. Pont ezért volt pölö tavaly a (JC STAFF adaptálta) Machikado Mazoku az év egyik "sunyibban legerősebb" címe nálam, mert ott pölö nagyon jól volt keverve a higgadt-vicces, gyorsan és lézerfókuszáltan reagáló, szarkasztikusabb humor a pár réteggel dolgozó karakterírással, ami nem akarta önön magát kifordítani a sztori későbbi alakulásakor sem.

Mindezt csak azért hozom fel, mert a KA kapcsán is azt szagolom, hogy hiába lenne szó első látásra egy echte-yuri GCDCT cuccról, ha egyszer itt is érződik az, hogy a humor mögött meghúzodik egy jópofán fókuszált és "haverosan szarkasztikus" humor, amihez szépen csatolódik is a kicsit fajsúlyosabb karakterírás és kapcsolati háló felhúzása is, mégha nem mondanám még olyan erősnek, mint amilyen az MM esetében volt tavaly. Bizonyos szinten felhozható az, hogy a "gyerekkori gender trap" tviiisztnek nem sok értelme volt amikor fél rész alapján leesik a szereplőknek a tantusz, de a magam részéről díjazom, hogy nem volt fél-háromnegyed szezonon keresztül rángatva a téma, hanem érthetően gyorsan és fájdalommentesen zajlik le a dolog, amit aztán még ugyanaz az epizód bont ki tovább az egymásra talált ismerősök kapcsolatának mélyítése terén. Jut is eszembe, hogy a szintén Kirara-s Yuru Camp-hez képest is tudna erősödni, mert itt is egy iskolai klub adja az sztori egy említésre méltó szegmensét, és hogy-hogy nem itt is egy páros adja a cucc erősségének nagyobb részét. Ebből a szempontból Rin és Nadeshiko erősebb szereplők voltak nekifutásból, de az itteni párosnak sem kell sokat szégyenkeznie szerintem, és az itteni (amúgy se rossz) klubnak is van ideje erősödnie még. Ettől függetlenül maga a humor szerintem egy picit kevésbé pörgős és "gyomorból jövő" ahhoz, hogy a Doga Kobo stílusához 100%-ig passzoljon (mert pölö nem Kirara cucc, de a tavalyi Wataten-en és Dumbbell-en NAGYON lemérhető volt, hogy a stúdiónak milyen humor áll jól), de ez nem von le semmit a KA értékéből nálam. Nem feltétlenül lesz ez az új Yuru Camp, de amíg nem egy GochiUsa vagy Slow Start-féle, felejthető Kirara cuccról van szó, addig szívesen elnézegetem a magazin sztorijainak adaptációit, és a KA eddig nem okozott csalódást.


- Ishuzoku Reviewers: ez tipikusan az a fajta cucc, amire a néhai Wordpress blogolós időben simán szántam volna egy egész blogpostot, mert amilyen könnyen fog sok embert taszítani és undorítani a cucc, nálam mégis eltalál egy olyan pontot ami miatt kedvelni tudom a cuccot, és ha úgy veszem, akkor echte egyetlen dolognak tudható be. Hiába vagyok majdnem 30 éves, de ha van egy bizonyos fajta humor, amiből valószínű soha nem fogok tudni kinőni, az az a fajta "piszkos", 18+ humor ami mögött meghúzodik egy egészségesen pajkos, jópofa és nem rosszindulató alhang, amit a cucc az első epizód alapján abszolút lefed: hiába a valahol megkérdőjelezhető alapfelállás (két kalandor célul tűzi ki, hogy minden fantasy fajjal legalább egyszer lefeküdjön, és az élményről véleményezést írjon), az egész cuccot belengi egy olyasféle könnyed-gondtalan, nem rosszindulatú, a legkülönfélébb hülyeségtől sem visszakozó hangulat és hozzáállás, ami miatt sokkal szórakoztatóbb és kedvelhetőbb a cucc mint azt vártam volna. Ez részben annak is tudható be, hogy a humor elég sok bázist is lefed a használható eszközök terén, szóval a pajzán szóviccektől a legártalmatlanabb megállapításokig minden benne van a pakliban, és ugyancsak nagyon jó pontja a cuccnak, hogy nem nézi hülyének az embert. Annak se, meg egy hím-nemiszerv-hordozó-idiótának se, mert akármennyire szeretem a hülye pajzán humort, sok ecchi cuccnak pont az a gyerekbetegsége, hogy nincs konkrét, magáénak mondható humorérzéke, és csak a kanossággal akarja megvenni az embert, amit személy szerint "ölég" nagy szégyennek gondolok írói szempontból. Nem mintha az IR ártalmatlan valami volna, mert van annyira erős ecchi hogy az AT-X csatornán is menjen cenzúrázatlanul, de ennél pölö nem érzem azt, hogy semmiről se maradna le az ember ha csak Sankaku vagy danbooru galériákra hagyatkozik, ami sajnos-nem sajnos elég jó kezdő érv a cucc mellett.

Ettől függetlenül viszont így is jogosnak gondolom azt, hogy sok embernek épp hogy nem lesz visszataszító a cucc, mert pölö látom Ricz-nek se volt kimondottan kedvére a dolog, és bizonyos szinten könnyen rá lehet akasztani a cuccra, hogy csak egy hedonista, kvázi-szexista valami, amivel nem is akarok, és nem is fogok "hadba szállni", legalább két okból se. Egyrészt mert bőven van esélye a cuccnak arra, hogy kifulladjon és csatlakozzon az üres, semmitmondó ecchi-k táborához, másrészt mert akármennyire tett rám jó benyomást az első rész, az IR egyszerűen nem az a fajta cím, ami arra hivatott, hogy széles körben legyen kedvelhető. Még annak ellenére se, hogy akarva-akaratlanul, de majdhogynem egy utópiát kínál a hivatásos média ítészek számára: nem csak hogy támogatja a szöveges, a végén pontozást tartalmazó ismertetőket a sztori, de a szereplők el is olvassák a írások tartalmát, nem csak ignorálják azokat és átvedlenek egy visítozó majommá, ha nem olyan pontszámot látnak amit szeretnének. És az 1-10 skála is teljes mértékben támogatva van, szóval ha más nem, ez az az egy pont, amit szerintem a leghevesebb anti-fan is megadna a cuccnak.
Kép Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Junchi írta: 2020.01.07. 19:35 Eizouken ni wa blablaJókora szerelmeslevél az animének, mint médiumnak
Junchi írta: 2020.01.15. 19:30 ráadásul akkora szerelmeslevél az animének, mint médiumnak, hogy az valami egészen hihetetlen,
Nem semmi, sikerült tök ugyanazt leírnom egymás után? I've officially approached the signs of senility.

>Dodgers

A Devilman Crybabynél már most jobb. : )
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Eizouken ep3

Oké, nem szándékozok minden héten írni róla, elvégre - mint azt a fenti példa is mutatta :dirr: - nagyjából ugyanaz mehet minden (eddigi) részhez, de ettől még az addikcióm nagyon is valós, és ha kint lenne az összes epizódja, akkor zicher, hogy már ledaráltam volna. Annyi szív, lélek és kreativitás szorult ebbe az animébe, mint tíz másikba együttvéve.
Avatar
Yatagarasu
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 21
Csatlakozott: 2019.11.03. 11:50
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Pawtuxet melletti kis farm

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Yatagarasu »

Nem nagyon írkáltam eddig a fórumon, úgyhogy itt az ideje elkezdeni.

Ore wo Suki nano wa Omae dake ka yo

Avagy Oresuki ahogy becézik. Előző szezonos, de úgy gondoltam írok róla egy-két szót. Eredetileg azért keltette fel az érdeklődésemet, mert kíváncsi voltam honnan ered a bench-kun mém amit itt-ott láttam Face-en. Először azt hittem, hogy valami sablonos SOL hárem anime lesz, de már az első résznél meglepett egy dologgal mégpedig a főszereplővel. Ez már csak azért is érdekesség, mert általában az ilyen animéknél a férfi főszereplő szokott lenni a legnagyobb gyenge pont a jellemtelenség miatt. Itt azonban úgy éreztem, hogy pont a főszereplő viszi el a hátán a sorozatot.
Főhősünk Kisaragi "Jouro" Amatsuyu ugyanis egy átlagos középiskolás diák látszatát kelti aki mindenkivel kedves és jószívű, ám de a perszóna mögött egy kanos cselszövő van aki arra használja a jófiú maszkját, hogy a két lánybarátját, Hinata "Himawari" Aoit és Akino "Cosmos" Sakurát az ujja köré csavarja és így kiépítse a saját háremét. Ám a dolgok nem úgy alakulnak ahogy ő szerette volna, ugyanis a két lány akit kiszemelt magának arra kérik segítsen nekik összejönni az ő legjobb barátjával, majd még jobban megkavarodnak a dolgok, mert felbukkan egy harmadik lány, Sanshokuin "Pansy" Sumireko aki átlát Jouro álarcán és szerelmet vall neki.
Történet szempontjából nem valami kimagasló, bár az anime első felében voltak viszonylag érdekes fordulatok, de a második fele már ellaposodott. Nem beszélve arról, hogy végül a történet végén nem kaptunk lezárást, hanem egy szép nagy cliffhangert. Emellett ugyan a főszereplő egy kellemes meglepetés volt nekem, a női karakterek gárdája viszont elég laposra sikeredett. Úgy összességében egy átlagostól talán egy szinttel jobb hárem romantikus komédia, de azért számításba kell venni, hogy ez legfőképpen a főszereplő karakternek köszönhető véleményem szerint. Így nálam egy 6/10 tudott elérni, de ezt is csak azért, mert élveztem Jouro valódi személyiségének belső monológját.


Pet Ep 1-2

Maga a koncepció keltette fel az érdeklődésemet, miszerint vannak emberek akik képesek mások elméjébe behatolni és az emlékeiket átalakítani vagy akár elpusztítani a tudatukat, mindezt egy pszichológiai thrillerként tálalva, ami elég jónak hangzik. Bár az első rész elég zavaros lett, a második részben már viszont több mindent láttunk a koncepció megvalósítását nézve.
SPOILER
Láthatjuk, hogy Hiroki és Tsukasa hogyan is jutnak be a célpontjuk, Kenji elméjébe és ott mit tapasztalnak és hogyan írják át az emlékeit. Másik dolog amit kiemelnék az az ábrázolásmódja az elmének. A bár jelenetnél például feltűnő volt, hogy pincér lányok szexbabákként voltak ábrázolva, valamint mikor Kenji az emlékében megkérdezte a nőt akivel beszélt, hogy lefeküdt-e a sráccal aki később a legjobb barátja lesz, a nő azt válaszolja, hogy nem, viszont ekkor, hát hogy is mondjam, a lába közt egy vertikális száj azt mondja, hogy "egyszer biztos megvolt". Ezekből arra következtetek, Hiroki és Tsukasa valamilyen szinten Kenji tudatalattijában merültek el, mivel ők azt látták ahogy Kenji tudattalan elméje ábrázolta őket, feltételezésem szerint talán azért, mert nem volt neki pontos emlékképe róluk ezért azokat a tudatalatti kiegészítette. But, you know, just a thought.
Mindenesetre a második rész ismét felkeltette az érdeklődésemet és várom a folytatást, bár, ha főszereplőink valóban az emberek tudatalattijában mászkálnak akkor reménykedem, hogy ettől több szürrealitást fogunk látni.


Eizouken ni wa Te wo Dasu na! Ep 1-3
Junchi írta: 2020.01.07. 19:35 Jókora szerelmeslevél az animének, mint médiumnak
Körülbelül én is így tudnám leírni. Szerintem ez lesz a szezon egyik legjobb darabja. Tetszenek a kreatív megoldások mint például, hogy a hangeffektek egy részét szájjal csinálják, valamint, hogy maga a rajzolási stílus kicsit emlékeztet Studio Ghibli stílusára. A karakterdizájn elég minimalistának hat, de igazából ez Yuasa stílusa és Tatami Galaxy-ból megtanultam, hogy ő a minimalista dizájnokkal csodákra képes. Őszintén szólva eleinte a Shirobakóhoz próbáltam hasonlítani, de aztán rájöttem, hogy a kettő teljesen különbözik egymástól. Míg Shirobako bemutatja magának az iparnak a működését, hogy hogyan készül egy anime és mennyi munka kell ahhoz, hogy az tévé képernyőre kerüljön, addig Eizoukenre azt mondanám azt mutatja meg hogy hogyan születik meg egy anime valakinek a fejében, legalábbis eddigi részek alapján ez jött le nekem. Úgyhogy nálam eddig ez van toppon a szezonból.
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Lassan 1 hónapja kezdődött a téli szezon, gondoltam ideje lenne írnom pár sort. :drop: A Kuutei Dragons Netflix exkluzív cucc lett, vagyis egybe leadták, cserébe nehezebb beszerezni. Mindegy, van elég néznivalóm a 2019-ről maradt animékkel, úgyhogy majd egyszer sort kerítek rá. Talán tavaszra jobban elérhető lesz és abból a szezonból eddig 1-2 cím érdekel csak.

Somali to Mori no Kamisama
Ha egy mondatban kéne jellemeznem. ::hehe::
Az egész világ nagyon érdekes és gyönyörű, mintha vegyítették volna a Korra szellemvilágát, a James Cameron-féle Avatarral. A történet pedig tulajdonképpen ennek a keveréknek a nyakon öntése egy jó adag Usagi Drop apa-lánya cuki kapcsolattal. (Más SoL-t nem igazán láttam ilyen témában, ezért tudom csak ezt felhozni.)
Az első rész alapján is simán elnézegetném, viszont a fokozatosan behozott történet és bonyodalmak csak megerősítettek abban, jól választottam, amikor belefogtam az animébe. Kíváncsi vagyok, miként alakulnak a dolgok és hova viszik a szálakat. Bedobták az emberek eltűnését, ami tovább fokozta a kíváncsiságomat. Talán némi történelemre is számíthatok az elkövetkezendő részekben. A gólem élettartama szintén adott bizonyos határidőt, talán ezzel a manga sem lesz a végtelenségig elhúzva.
Örülök, hogy Somali tényleg gyerek, nem próbáltak meg belőle kisfelnőttet csinálni. Ha már korábban őrhuzamot vontam az Usagi Droppal, folytatom a sort. Rinre ugyan folyamatosan rá lehetett aggatni a koravén jelzőt, mégis érződött rajta, valóban gyerek. A legutóbbi részben Somali rossz következtetéseket vont le, de azért, mert korának megfelelően viselkedik. Azért a gólemnek is sikerült már párszor kilépni az érzelemmentes gondviselő szerepéből. Egyébként az alapot is jól adják elő, tetszik a kontraszt a két főszereplő között.
A mellékkarakterekre sem lehet panasz, eddig még nem találkoztam olyannal, aki idegesített volna, ez pedig nagy szó, főleg a mostani animéknél.
A látványvilág fantasztikus, a zenék nem különben. Az opening annyira nem jött be, az ending aranyos, már többször meghallgattam.

Dorohedoro
Lényegében emiatt csúszott a beszámolóm. Sajnos ezt az animét is korlátozták valamilyen szinten, talán ez is Netflixes lehet, csak nem egyszerre adják le, hanem hetiben. Emiatt nehézkesen kerül fel nézhető verzió belőle, viszont úgy néz ki, innentől kicsivel könnyebben és gyorsabban tudom majd nézni.
Gratulálok a Mappának, sikerült megtartani a véres és durva jeleneteket! Néha már túlzásba viszik a paradicsomlé fröcskölését, de ha ilyen az alap, gondolom nem akarnak nagyon eltérni. Gyors animálással és vágással még egy konkrét arcletépést is sikerült belerakni, amire utólag hívták fel a figyelmem. Kellő elborultsággal apellál, de ezt már az előzetes alapján sejtettem. Furcsa és groteszk figurák mászkálnak mindenütt.
A világról eddig még viszonylag kevés szó esett, annyi tudunk, léteznek mágusok, akik szeretnek embereken kísérletezni. Ha jól raktam össze, ők valami másik világból esnek be a Lyukba (itt játszódik a sztori nagy része). Feltételezem egyre többet árulnak majd el, ahogy Kaiman és Nikaido több emberrel fog összefutni.
A főszereplő páros kellően kattant, és miattuk remek harcjelenetek vannak az animében, úgyhogy nem panaszkodom. Annak külön örülök, hogy eddig viszonylag elkerülte a hype, remélem ez így marad.
Az opening nagyon elborult, az ending minimalistára sikerült. Érdekesség, hogy ugyan az a banda adja elő mindkét számot, ilyennel ritkán találkozom.
Szerintem érdemes megpróbálni, 1 rész alapján mindenki be tudja lőni, mennyire a stílusa. Attól félek, hogy nem kap megfelelő lezárást, 12 rész kevésnek érződik az egész mangához.

To Aru Kagaku no Railgun T (S3)
Az Indexet 1 évad után abbahagytam, a tavalyi Accelerator pedig nem érdekelt (rühellem a csávót), így maradt ebből az univerzumból egyedül a Railgun.
A mangát nem olvasom, ezért fogalmam sincs, az iskolai sportnapos bohóckodás canon, vagy megint szétfillerezik az animét... Az opening alapján később várható lesz komolyabb tartalom, de ez eddig nem igazán győzött meg. Sokat kellett várni az évadra és rögtön így nyit. Azért fogott meg jobban a Railgun, mert inkább a sci-fi vonalra fókuszál, a különleges képességekre. Na meg az Index főszereplő csávója itt nagyon minimális játékidőt kap, vagyis Misaka tsunderéskedése a tűrhető vonalon belül marad.
A 3. epizód végén bedobtak némi érdekességet, szóval reménykedem. Mindig is nehéz dolgom volt az értékeléssel, mert vannak benne 8-9 pontig felkúszó történetszálak, amit aztán váltanak a 3 pontos "húzzuk ki a semmit részekig, némi akcióval" ívek. Egyelőre még maradok, meglátjuk mi sül ki ebből az évadból.
Kép
Avatar
Yatagarasu
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 21
Csatlakozott: 2019.11.03. 11:50
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Pawtuxet melletti kis farm

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Yatagarasu »

A téli szezon még véget sem ért, de már most várom a tavaszit.

Trigger tájékáról a Brand New Animal saját szerzésű animéjük jön aminek az írója Nakashima Kazuki. Úgyhogy ez nálam tuti nézős lesz.

A másik pedig a MAPPA original Listeners, aminek elég FLCL-es beütése van így trailer alapján, szóval ez is várós az én részemről.
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Oda Cinnamon Nobunaga - 01-04. rész

Hát, ez eléggé hit 'n' miss. Az egész alapkoncepció, hogy azt kívánja Nobunaga a Honnouji-incidens során, hogy bárcsak alantas kutyaként születhetne újjá. Meg is történik, és napjainkban egy shiba inu lesz, akit Cinnamonnak hív az ifjú hölgy gazdája. És nem ő az egyedüli: Date Masamune mint egy szemfoltos francia bulldog, Takeda Shingen egy spicc-féle, ha jól ismertem fel, de van még itt hadúr hosszúszőrű agárként, uszkárféleségként is. Ez eddig elégg hit, ahogy az is, hogy mennyire reflektál folyamatosan Oda kutyaként arra, hogy az ő korukat miképp ábrázolják filmekben és otaku játékokban, és időről időre kiborul ezeken. Illetve felismer bizonyos dolgokat, amik hasonlatank a korában viselt és használt eszközökre, de annyira mégsem, és ugyanez a nyelvi kifejezésekre is igaz. Vagy az elején, ami kapásból képes volt megnevettetni, az az elképzelés, hogy ha ő nem lenne kutya, hogyan nézne ki a sétáltatás. (Legalább azt a pillanatot látni érdemes belőle.)

Ami miatt annyira nem működik, hogy ehhez mértem kicsit hosszú a 24 perc. Az a töménytelen duma, amit levág, az időnként fárasztó, sok esetben erősen túltolt, és hamar repetitívvé válik a rész során. 10-12 perces epizódokban a kutyát se zavarta volna, de így az. Emiatt a poénok is hajlamosak megfáradni elég hamar, és onnantól igazából az aranxosság és a kutyaábrázolás viszi el a hátán az egész jó nagy hányadát.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Murenase! Seton Gakuen - 01-04. rész

Nos, az első négy rész eddig elég epizodikusan zajlott, minden részben 2-2 állatról van szó főleg, esetleg 3-4, ha a triviákat és a fun facteket vesszük, amikor a narrátor közbeszól. Amúgy a sorozat maga nagyon jó, szórakoztató, de valahogy a rendezés lehetne jobb is azon a téren, hogy eddig történetívnek nagyon nincs semmi nyoma, ellenben elég sok állattani dolog merül fel, amire a helyzetkomikumokat írják. Azon túl egyébként lehetne nevezni háremnek, technikailag is megfelelne neki, de igazából csak a főszereplő embersrácra a farkaslány mozdult rá keményen, a srác meg a saját fajtájának "nőstényéhez" próbálna közelebb férkőzni, nem valami sok sikerrel.

Igazából működhet ezzel a recepttel is a dolog, de már bedobáltak annyi elemet és mozgatórugót, hogy innen már egyetlen hatalmas ziccer lenne kihagyni használni, főleg, hogy az openingben is feltűnik egy téma, ami a 3. résztől hangsúlyozódik a diáktanács elnöknője kapcsán a fajközi kapcsolatokról. Meg persze van itt reverse trap is, aminek legalább van szerepe, mert... Igen, ez a dolog belekerült. Ráadásul egy fél részen át fogják húzni ennek a ténynek a leleplezését.

Nekopara 01-04. rész

Ezzel meg az a baj, hogy mostanra kristályosodott ki, hogy igazából mennyire semmilyen adaptáció lett. Vegytiszta slice of life-fá lett redukálva, langyosnak is túl jó szívvel sem nevezhető "poénokkal". Pontosabban poénok nincsenek, csak valamik, amik szeretnének azok lenni, de valami rút genetikai deformáció miatt kábé a halva született csecsemők szintjén mozog. Ezt pedig igyekszik aranyossággal kompenzálni, amit meg a legótvarabb módon igyekeznek elérni: az egész lebutításával. Maga az animáció szebb és tartalmasabb lett, mint az OVA, de helyenként látszik, hogy erősen spórolósak így is. A karakterdizájn áramvonalasabb lett, nem hasonlít már annyira a VN-ből egy az egyben kiemelt képekre, L2D elemekre, mint az OVA-ban...

És most jön a fekete leves, mert nem hittem volna, hogy elér erre a pontra: az OVA kvázi még jobban is működött, pedig az sem volt sokkal élvezetesebb. A TV mellett újranézve azt azért eltelt úgy egy óra, hogy nem tűnt fel, míg a TV sorozatnál azért a 24 perc alatt 4x tuti ránézek az idősávra, hogy hol tartunk. Elképesztően unalmas lett, a karakterekből lefaragtak. Chocola ostobább lett, az egyetlen szeretetteli megnyilvánulása az a kóbor kiscica gondba vétele volt. Vanillán meg felcsavarták a leszbikussági tekerőt, mert sokkal nyíltabb kiszólásokat tesz a testvére irányába. Azuki és Coconut szópárbajaiból, marakodásából kábé az éles nyelvűséget, a vitriolos beszólásokat vették el, és tették olyanná, mintha bölcsisek veszekednének valami játék felett. Maple és Cinnamon azok, akik kábé mit sem változtak, bár Cinnamonnak jóval több a perverz megnyilvánulása, és talán egy kis leszbihajlam itt is befigyel Maple iránt (legalábbis, a 3. részben volt erre egy sor).

Az új cica, aki most a negyedik részben végre nevet is kapott meg igazából semmilyen. Jó, ezt betudhatjuk annak is, hogy semmit nem tudunk róla, azon kívül, hogy most már biztosan kóbor, és Chocola a gondozásába veszi. Egy butuska cicát kell elképzelni, akinek az alapnormákról se sok képe van, mert lebújik az asztal alá enni, öltöztetni kell, játszani vele... de a szobatisztaságát meglepően nem firtatták, tehát minden bizonnyal van neki, csak akkor meg a kérdés, hogy honnan, ha kóbor? Na meg, ami kiderült, hogy olvasni tud. Szóval lehet, hogy elő fog az a gazdi kerülni valahonnan a közeljövőben.

Röviden, ez a sorozat szeretne kicsit healinges széria lenni, amolyan iyashikei felé húz a maga fura módján, de szerintem azt is seggel közelíti meg. Mert vígjátéknak semmi esetre se nevezhető, a slice of life semmittevősdiből meg leginkább olyan címek jutottak eszembe róla, mint a Tamayura OVA és a Hidamari Sketch, és más hasonlóan kemperanimék, de a HS legalább egy kifejezetten szórakoztató cucc, a Tamayurában meg működik a moe. Itt, a Nekoparában a SOL-on kívül semmi az égvilágon-
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
SaiyaGin
Profi
Profi
Hozzászólások: 230
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin »

Plunderer 1-5: valószínűleg egész szórakoztató kaland/akciósorozat lenne, ha az úgynevezett humora nem lenne olyan borzalmasan pocsék.
Avatar
SaiyaGin
Profi
Profi
Hozzászólások: 230
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin »

Hosszú idő óta először van kedvem ahhoz, hogy több aktuális animét is elkezdjek (a Random Curiosity szezon előtti preview-ja lelkesített fel anno). A Plundererről már írtam, azóta még két sorozattal tettem próbát.

Majutsushi Orphen Hagure Tabi: az eredeti sorozatot nem láttam, de a cím ismerős volt. Elszórakoztat, de eddig semmi különös. (Az mondjuk vicces volt, hogy Orphen karakterdizájnja láttán majdnem elkiáltottam magam, hogy "90-es évek!!44!")

Rikei ga Koi ni Ochita no de Shoumei Shite Mita: ez annyira irreális(an debil), hogy már én is öregnek érzem magamat hozzá. 2 rész után úgy éreztem, hogy ennyi elég volt belőle.

Felkészül: Eizouken ni wa Te wo Dasu na!
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz »

És igazolódik egy próféciám, ami annyira nyilvánvaló volt, hogy csak a módja nem. Megyek és jelöltetem magam a következő kandidátusi címre. :lol:
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Ricz írta: 2020.03.21. 22:02 És igazolódik egy próféciám, ami annyira nyilvánvaló volt, hogy csak a módja nem. Megyek és jelöltetem magam a következő kandidátusi címre. :lol:
In Mashu we trust. :)
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Ricz írta: 2020.03.21. 22:02 És igazolódik egy próféciám, ami annyira nyilvánvaló volt, hogy csak a módja nem. Megyek és jelöltetem magam a következő kandidátusi címre. :lol:
Mé' nem azt adaptálják, amelyikben a Shinsengumi, meg ezek vannak? Arra még én is vevő lennék. (Sakamoto×Oryou, Sakura Saber, aki Okita Souji és Yuuki Aoi a hangja, meg hasonló Junchi-pandering dolgok... MEHH. Mondjuk mintha írtál volna korábban valamit róla, hogy miért lenne nehéz ezt képernyőre vinni, csak már nem emlékszem a részletekre.)
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Junchi írta: 2020.03.21. 22:20 Mé' nem azt adaptálják, amelyikben a Shinsengumi, meg ezek vannak? Arra még én is vevő lennék. (Sakamoto×Oryou, Sakura Saber, aki Okita Souji és Yuuki Aoi a hangja, meg hasonló Junchi-pandering dolgok... MEHH. Mondjuk mintha írtál volna korábban valamit róla, hogy miért lenne nehéz ezt képernyőre vinni, csak már nem emlékszem a részletekre.)
A GudaGuda Event szériára célzol, abból tudod mennyit animáltak? Egy reklámnyit. Az is a paródia volt az első FGO anime (First Order) után leadva. De ha már a Shinsengumi kéne, akkor inkább a Fate/Type Redline mangát kellene elővenniük, amiben szintén szerepelnek, de sokkal komolyabb, mint ahogy a játék előadja. Az FGO-t eleve valahogy így adaptálják.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Yatagarasu
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 21
Csatlakozott: 2019.11.03. 11:50
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Pawtuxet melletti kis farm

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Yatagarasu »

Ricz írta: 2020.03.21. 22:02 És igazolódik egy próféciám, ami annyira nyilvánvaló volt, hogy csak a módja nem. Megyek és jelöltetem magam a következő kandidátusi címre. :lol:
Végülis anno a Solomon fejezet mindössze egy két hónap eltéréssel jött ki Babylonia után, és gondolom úgy voltak vele, hogy akkor már megcsinálják az Observer on Timeless Temple befejezés adaptációját is. Plusz így valamelyest eleget tudnak tenni azoknak a rajongóknak is akik szerettek volna az előző fejezetekből is adaptációt, mivel itt megjelennek azokból a karakterek.
Junchi írta: 2020.03.21. 22:20 Mé' nem azt adaptálják, amelyikben a Shinsengumi, meg ezek vannak? Arra még én is vevő lennék. (Sakamoto×Oryou, Sakura Saber, aki Okita Souji és Yuuki Aoi a hangja, meg hasonló Junchi-pandering dolgok... MEHH. Mondjuk mintha írtál volna korábban valamit róla, hogy miért lenne nehéz ezt képernyőre vinni, csak már nem emlékszem a részletekre.)
You and me both...
Ricz írta: 2020.03.21. 23:07 A GudaGuda Event szériára célzol, abból tudod mennyit animáltak? Egy reklámnyit. Az is a paródia volt az első FGO anime (First Order) után leadva. De ha már a Shinsengumi kéne, akkor inkább a Fate/Type Redline mangát kellene elővenniük, amiben szintén szerepelnek, de sokkal komolyabb, mint ahogy a játék előadja. Az FGO-t eleve valahogy így adaptálják.
...és igen, én is azt tartom legvalószínűbbnek, hogy talán majd valamikor a távoli jövőben kapunk egy Fate/Type Redline adaptációt, mivel nagyobb esélyt látok erre, mint a Koha Ace Go adaptációra, de az tényleg a nagyon távoli jövő, mert csak nemrég indult. Viszont én még reménykedem, hogy egyszer talán még kapunk egy FGO-ra építő Carnival Phantasm szerű animét (már címet is gondoltam hozzá: Fate/Grand Carnival) aminek egy részében a Koha Ace Go Guda gangje boldogítaná a népet, de ez csak egy remény nem több.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Nézegettem a héten a tavaszi chartot és nem találtam egyetlen olyan cuccot sem, amit hajlandó lennék heti szinten követni. Sasuga.

Kettőbe nézek bele, hátha valamelyik mégis meggyőz:
- Yesterday wo Utatte: Egy időben sokszor belefutottam a mangájába, és bár eléggé a szokványos OMGTEENDRAMA feelingje van, de valami pluszt mégis érzek mögötte. Egy belekukkot megér.
- Tower of God: Ezt meg csak azért, mert nem japán, szóval van egy halovány esély, hogy nem ugyanazokat a sablonokat és szokásokat fogom viszontlátni, de azért túl nagy illúzióim sincsenek...
Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 431
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: pintergreg »

Én több címmel is szemezek, de még bőven nem tudom mi lesz.

Yesterday wo utatte!

Olvastam a mangát tavaly és az a helyzet, hogy a manga van befejezve nem a történet. 17 év után szerintem ráunt a mangaka (mintha lett volna valami magánéleti gondja is, de már nem emlékszem). Mondjuk ezalatt a történetben is eltelik vagy 3 év. Az első pár kötet jó, tetszik a hangulata meg a karakterinterakciók is. Utána sok szenvedéssel teli szerelmi sokszögezés (és féltékenykedés) jön, ami nem lenne akkora nagy baj, ha a végén kielégítő befejezés várna. De nem... a seinen tálalás így is sokat dob rajta. Kansuke meg cuki, meg Haru is. :3
SPOILER
Egyébként a történet jelentős része technikailag abból áll, hogy hazakísérgetik egymást munka után. :D
Ez tipikusan az a cucc, amiből 12 részben is jót lehet alkotni, mivel közel sem kell adaptálni minden panelt. Azt a sok repetitív szerencsétlenkedéseket jól meg lehet vágni és nem nagyon veszik el semmi amitől a 12 rész szűkös lenne. Én a későbbi kötetekben behozott féltékenykedést keltő karakterek egy részét konkrétan kihagynám az adaptációból. Az alap karakterekkel is szépen le lehet zárni a cuccot (a borítón ők vannak). Persze necces, mert van egy-két mozzanat amit nagyon ügyesen kellene akkor összeollózni, vagy kb. a harmadáig vinni és egy animespecifikus lezárással befejezni. További évadokat mindenesetre én nem várok és nagyon remélem, hogy jó lesz a vége. Úgy érzem adott a lehetőség arra, hogy az adaptáció jobb legyen.

Kami no Tou valószínűleg megy majd hétről hétre. A Kakushigoto és Geiphnir esetleg. Főleg utóbbi kérdéses, szerintem várok kicsit, hogy mik a vélemények. A Kingdom nem releváns, amíg az első két évadát nem láttam, de talán nemsokára belekezdek.
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Tegnap jutott eszembe, elég nagy a hallgatás a tavaszi szezon körül, és terveztem is írni a kiszemeltjeimről, csak megcsúsztam. Azóta látom már ketten is írtak, úgyhogy azért annyira nem vészes a helyzet. :) Pár címet sikerült magamnak kinézni, aztán kiderül, ebből mennyi jön be ténylegesen.

Appare-Ranman!: Remélem valami Flúgos Futam/Ágyúgolyó Futam stílusú cucc lesz, amin tényleg tudok majd nevetni. Igazából már csak a könnyed, némi akcióval megspékelt sorozatnak is örülnék. A kor és a helyszín érdekes, szóval van esély, hogy megkedvelem pár rész után.

Kami no Tou: A szezonális hype címnek ígérkezik, viszont az alap történet miatt érdekel.

Listeners: Zenés és sci-fi, egy próbát mindenképpen megér. Az előzetes alapján átlagos srác találkozik a különleges lánnyal felállás lesz, utána pedig megindulnak a kalandok.

Shironeko Project: Zero Chronicle: Igazából fogalmam sincs, ez miért került fel a listámra, de már a bejelentés óta követem. Talán a macskák miatt. XD

A Re: Zero új évadát áttették nyárra, ezért rövidült meg a listám egy címmel.
Kép
Avatar
Jucuky
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 79
Csatlakozott: 2017.10.24. 11:56
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Jucuky »

Nálam az új szezonos összesítő kezdődhetne úgy is, mint a téli, tekintve, hogy az A3!-t három rész után eltolták ide, úgyhogy ez a tételem a listában nem változott xD Az első három rész minden esetre biztató volt, úgyhogy kezdődik elölről a visszaszámlálás, hogy végre láthassam animálva a kedvenc sassy bitchem is és még többet akarok Izumiből is. Annyira egy tündéri az a némber :D

Aztán, hogy a két best görl egy szezonban legyen, jön az Idolish 7 második évada Tsumugival és a fiainkkal. Ennyi év várakozás után a Re:Vale is elfoglalja a méltó helyét az univerzumban. Az első részt még januárban leadták, így az alapján kicsit megnyugodhatunk, hogy a Troyca nem fog lejjebb adni a minőségből, ami az adaptációit illeti, a történet pedig akárcsak az A3! esetén, adott. Mindössze nem szabad elrontani xD Momo pedig egy fahéjas tekercs as usual.

A Bungou to Alchemist, akárcsak a Touken Ranbu DMM játék adaptáció. Ezzel elkezdtem játszani, annak idején, mikor elindult, de elég gyorsan lezártak minden kiskaput a külföldieknek, így abba is maradt. Szóval éppen csak egy pici képem van magáról a játékról, így nem tudom, milyen lesz az adaptáció. A játék szisztémája nagyon hasonlít a Touken Ranbuhoz, azaz nincs összefüggő háttérsztori, hanem a karakterek valós történelme és a harcok adják a játék gerincét. Személy szerint a Touken Ranbu adaptációkból én a Hanamarut imádom - az Ufotable félét meg hagyjuk, mert csak felhúz - de benne van, hogy a Hanamaru azért a szívem csücsöke, mert ismerem a szereplőket és a történelmi tényeket róluk, mint a tenyeremet. Úgyhogy kíváncsi leszek, hogy fog vizsgázni a fejlesztő cég másik adaptácója úgy, hogy a játékhoz nincs túl sok közöm.

Hasonlóan nem tudom, mit várhatunk a Shironeko Project című játék feldolgozásától. A játék feldolgozások, még akkor is, ha olyan komplex történetük van, mint az Idolish 7-nek vagy az A3!-nek, mindig kicsit lutrik, hogy tudnak-e jók lenni

Otome Game no Hametsu Flag shika Nai Akuyaku Reijou ni Tensei shiteshimatta...: Ez a borzasztó hosszú című mű egy isekai shoujo paródiát rejt, amiben főhőnőnk egy fantasy világ főgonoszaként születik újjá. Kicsit ugyan háremes, de ahogy én hallottam, ezúttal nem csak férfiak, hanem lányok is fognak legyeskedeni Bakarina körül. Az eredeti mű olvasói szerint fantasztikus vígjáték, szóval kíváncsi vagyok rá, mit rejt. Remélem jópár helyen fogja kifigurázni mind az isekati, mint a shoujokat.

Kakushigoto: Gyereknevelős sztori, azokkal meg szeretek tenni egy próbát.

A Fugou Keiji: Balance:Unlimited és a Kitsutsuki Tanteidokoro a nyomozós szál miatt érdekel jobban.

A Tower of God meg leginkább Ichikawa Taichi miatt xD De hogy túl is lássak azon, hogy Ichikawa-kun ezer éve nem volt főbb szerepben, a történet is elég érdekes. Meglátjuk, mit hoznak ki belőle.

A Yahari Ore no Seishun Love Come wa Machigatteiru harmadik évad viszont nagyon inog. Az első évad kifejezetten tetszett, a második viszont szerintem sokat veszített a minőségéből, szóval az egyelőre nincs kedvem, de mégiscsak az utolsó évad, kéne nézi állapot között inog.

Aztán még lett volna a Tsukiuta második évada, így négy év után, de azt eltették nyárra, ami miatt össze is tört a szívem. Viszont, ha ennyi évet tudtunk rá várni, akkor még három hónap talán nem lesz a világ vége.
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Tower of God ep.1.: Extra-mega-giga cringe ez a cucc xDDDDDDD Kissé túlságosan in medias kezdést kaptunk szerintem, igazán elbírt volna több world buildinget az első rész. A főszereplő (Mr. Leteperemacsajomat/Mégakardnakistetszem) nem elég szimpatikus és érdekes nekem ahhoz, hogy kövessem a kalandjait, így sajnos nem hiszem, hogy folytatom ezt a sorozatot. Egyébként is, mintha valami fan animációt néztem volna, annyira darabosan mozogtak néha a szereplők. A Stray Kids japánul fura volt, az op/ed koreai verziói valamivel jobban bejönnek (btw ed>op).

A tavaszi szezonból várhatóan a Fruits Basket 2-t, Bakarinát, valamint a Csaj és Dínót (olvasom a mangáját, kedves kis chilles cucc) követem majd, de belenézek a Kakushigotóba és a Fugou Keiji: Balance:Unlimitedbe is.
Válasz küldése