Általános anime társalgó

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Bírom, hogy akaratlanul egy “titkos ízlés felfedés” project-é válik a kihívás így hirtelenjében. :D Amúgy egy minimális szinten engem is meglep a Junchi - ZLS párosítás, mert pölö hamarabb fogadtam volna az Uchuu Kyoudai-ra tőle, de szerintem van annyira meglepően-csalókán kompetens a ZLS, hogy be tudja férkőznie magát egy ilyen listába, évtized sztandardjai ide vagy oda.

(Ami valahol egyébként tényleg nem *olyan* magas, mégha ez szvsz betudható egyrészt annak, hogy inkább a “nem-kaviár” cuccoknak állt a világ, másrészt a stream korszak az előző évtizedekkel ellentétben nem feledtette el a világgal, hogy anno is voltak B, vagy éppen selejt cuccok szép szerivel)
Kép Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Dodgers írta: 2020.03.02. 21:56 Bírom, hogy akaratlanul egy “titkos ízlés felfedés” project-é válik a kihívás így hirtelenjében. :D
Amúgy én mindenféle irónia nélkül már első naptól kezdve így (is) tekintek erre a játékra. :) Szal tudom, hogy sokan itt a fórum mellett még blogolnak/vlogolnak, plusz Twitteren is tolják ezt a bizniszt, illetve ezen felül napi/heti szinten MAL-oznak, de én max utóbbit látogatom, azt is úgy negyed/félévente egyszer, így számomra pl. már az is meglepetés volt, hogy Junchi ezt a cuccot egyáltalán látta, nem hogy TOP 10-be rakta, de ettől még nem szántam én sem a postom "basztatásnak" vagy "egymásnak esésnek", mindössze szokatlan volt a tény, ennyi.
Kép
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Catrin »

LOL, nekem eddig három dolog körül jár az agyam, amióta megnyílt a topic, ide meg lökitek a hülyeségeket.

1. Francba, hogy már megint megy ez a szar "a tízes évek sehol nincsenek az előtte lévő évtizedek Nagy Címeihez, meg terméséhez képest" nyálverés. A véleményem róla egy masszív szemforgatás, meg homlokcsapkodás. Legalábbis én egy csomó mindent imádtam az évtizedből (és úgy vélem majd a többiek még színesebb és hálaajóégnek remélhetőleg erősen szubjektívfangirlboy anime áradatának köszönhetően ez szépen látszódni fog a kihívás végére). Ráadásul nem is gondolok egyik 80-as 90-es, 00-es komplexebb kedvencemre úgy, hogy nahh igen ahhhhhozzz képest ezek már semmik, meg nem érdekelnek a hülye arányok se: hogy de akkor mennyi jobb cím jött ki rövidebb időn belül. Nálam nem, nem volt jobb az a dömping, mint az utóbbi évtized címei, maximum más hangulatú, más sémájú. Szóval bocsi aois kékvérűek, dehh szerintem csak arról van szó, hogy nem tudtok kellően ráhangolódni az új címekre, hanem nyomjátok ezt a kivénhedt dumát. Hát istenem.XD
És mielőtt bárki ezt az általánosításomat magára venné: tök jó, hogy ilyenkor lehetőség nyílik, hogy megmutassátok a kivételeket, mint például :D :

2. Nem vágom, miért lepődtetek meg Junchi 10. választottján. Jah, de: nem figyeltek egymásra. Egyszerűen nem vagytok képben.... Junchi amióta megnézte azt az izét nem egy platformon nyomatta, még ha csak röviden is, hogy mennyire meglepte és a szíve csücske lett. Friss élmény, friss meglepetés, végre fanboyként viselkedik, nem kivénhedt f@szként (már bocsXD), erre itt elitistázzátok, ami amúgy tök vicces volt, de azért ekkora hírértéke messze nem volt ennek a dolognak.

3. OMG már is hányan írtatok és milyen hosszan. Menő! Már nekem is van egy tl;dr a fejemben a 10. helyezettes posztomról, csak legyen már rá időm. :D De ha a héten nem írnék, jövő héten már biztos szakítok rá.
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Mondjuk engem se lepett meg a dolog. A Twittert követem, ott már láttam tőle a sztárolást, szóval pont vártam, hogy valahol ezen a tájékon, de max. a 8. helyre becsúszik. :roll:

(Szerk.: Ellenben Titkosnak is igaza van abban, amit ennek kapcsán mond. A dolog nem olyan régi, talán még decemberi, hogy látta, szóval nem kell messzire menni és keresgélni helyben azt a bizonyos helyi hivatkozást. Ami - csak úgy megjegyzem - nincs, de meghagyom ezt annyiban, hogy meglepetésként dobta be most. Voltaképpen, elért vele annyit, hogy témánál vagyunk a kihívást illetően.)

Amúgy részemről a topik legfeljebb is oké, részben azért, amit az ötlettel kapcsolatban a végére odaszúrtam, hogy egyszer a számozással van bajom, ami egyfajta sorrendiséget ad neki, és hogy volt több cím, de csak kábé a kritéria felét tudnám alapul venni, úgy meg részemről sok értelme nem lenne. Aztán megláttam Junchi posztját a ZLS-ről, és ott jutott eszembe, "oké, akkor számozást teljesen elhagyva, de megkeverem a lapokat". Vagyis, amikor mindenki más az elsőt írja, akkor is ki fogom húzni a magamét, és ki tudja, lehet az amúgy hatodik helyezett lesz az első helyre írva, lehet az utolsó, de könnyen lehet, hogy tényleg a szívem évtizedes csücskéről fogok körmölni. Szóval ennyi plusz játékot beleviszek a magam részéről, mert amúgy elég kiszámítható lenne, hogy mi az első helyezett. Hosszra meg... arról csak annyit mondhatok, hogy lesz egy vagy kettő olyan, ahol Titkost a hónaljánál fogva emelem fel a négyzetre. :dirr:
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Ricz 2020.03.03. 00:29-kor.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Catrin írta: 2020.03.02. 22:37 1. Francba, hogy már megint megy ez a szar "a tízes évek sehol nincsenek az előtte lévő évtizedek Nagy Címeihez, meg terméséhez képest" nyálverés. A véleményem róla egy masszív szemforgatás, meg homlokcsapkodás. Legalábbis én egy csomó mindent imádtam az évtizedből (és úgy vélem majd a többiek még színesebb és hálaajóégnek remélhetőleg erősen szubjektívfangirlboy anime áradatának köszönhetően ez szépen látszódni fog a kihívás végére). Ráadásul nem is gondolok egyik 80-as 90-es, 00-es komplexebb kedvencemre úgy, hogy nahh igen ahhhhhozzz képest ezek már semmik, meg nem érdekelnek a hülye arányok se: hogy de akkor mennyi jobb cím jött ki rövidebb időn belül. Nálam nem, nem volt jobb az a dömping, mint az utóbbi évtized címei, maximum más hangulatú, más sémájú. Szóval bocsi aois kékvérűek, dehh szerintem csak arról van szó, hogy nem tudtok kellően ráhangolódni az új címekre, hanem nyomjátok ezt a kivénhedt dumát. Hát istenem.XD
És mielőtt bárki ezt az általánosításomat magára venné: tök jó, hogy ilyenkor lehetőség nyílik, hogy megmutassátok a kivételeket, mint például :D :
A többiek nevében nem nyilatkozhatok, de igen, nálam pl. sajnos tényleg az a helyzet, hogy egyszerűen mondjuk 20 éve több olyan cím fogott meg, ami után az államat szedtem fel a padlóról, mint manapság. :D Ez persze távolról sem azt jelenti, hogy mondjuk 2000 után minden egyes animét szarnak találnék (mint ahogyan a 90-es években sem volt minden aranyból természetesen), de ez van, pl. fanboykodhatok itt teszem azt egy Killing Bites-on, de "valamiért" egy Slayers bármikor szarráveri. :D Persze biztos csak én öregedtem meg, nem arról van szó, hogy a japók is lejjebb adják manapság, ez ugye teljességgel kizárt... :-P XD Aztán persze oké, a "vénfasz-faktor" nálam kétségtelenül belejátszik a dologba, hiszen én nem csak az animékkel, hanem az élőszereplős filmekkel, vagy éppen a számítógépes játékokkal is ugyanígy vagyok (vagyis hogy 20 éve jóval több cím fogott meg belőlük, mint manapság), csak éppen míg egyiknél ott van azért mondjuk egy Marvel Universe, a másiknál meg a Blizzard, addig animék esetében nem is nagyon emlékszem efféle grandiózus franchise-ra 2000 utánból. Volt persze 1-2 kivétel sorozat, mint a TTGL, Madoka vagy Shingeki, de ez mi, három cím 20 év alatt? (A JoJo-t nem említem, mivel az "csalás", lévén a mangája 80-as, 90-es évek, csak mostanra jutott eszükbe, hogy "jé, ezt is meg kéne animálni", ami meg valahol a másik nonszensz véglet, de mindegy. XD) Összehasonlításképpen: '98-ban egyazon évben jött ki a Cowboy Bebop, a Trigun és a Hellsing, aztán persze erre is mondhatod, hogy "nem érdekelnek a hülye arányok sem", de engem meg igen, mert többek között az is jól jelzi, ha valami már hanyatlik. Persze minderre valóban rá lehet mondani, hogy "ez van, nem tudsz ráhangolódni az újra", vagy az örök klasszikus "Titkos, a te véleményed amúgy sem mérvadó, eleve előbb meg kéne nézned akármilyen animét, hogy aztán megmondhasd, hogy mennyire volt az jó vagy rossz", de vajon tényleg csak a korom miatt van az, hogy a legtöbb mai cuccot három epizód után kinyomom a francba, sőt, örülök, ha az első részt végig bírom nézni? Én azért nem hiszem. (Megjegyzem, a mindent ütő, all time favourite animém 2007-es, ami azért már szintén nem egy mai darab, de a 90-es évektől is jócskán messze van, szóval azért túl egyszerű lenne ezt annyival elintézni, hogy "nem tudok együtt rezonálni a mai darabokkal", vagy ilyesmi.) Persze elhiszem, hogy századjára már unalmas ezt olvasni/hallani, de ez van, nem tudom azt hazudni, hogy "Sosem voltak még ilyen jó animék, imádom a huszadik isekai feldolgozást két éven belül!", mert egyszerűen nem ezt érzem. Ezzel az egésszel valahogy úgy vagyok, mint az a videós, aki arról csinálta már sorozatban a harmadik videót, hogy mennyire gáz, hogy a játékipar ma jelentős részben kvázi egy loot boxokra épülő "kaszinóvá" silányult. Aztán amikor kérdezték tőle, hogy "mikor fogod abbahagyni az erről szóló videókat?", az volt a válasza, hogy "mihelyt a játékkészítő cégek abbahagyják ezt a loot box dömpinget". Japánnak is csak azt tudom tanácsolni, hogy arányaiban több Madokát kérnék és akkor kevesebb Titkos-szájhúzogatás lesz és több fanboykodás. :D Azt meg gúny nélkül mondom, hogy ha valaki ugyanúgy tudja élvezni mondjuk a 2010-es animéket, mint a 20 évvel korábbi darabokat, akkor örüljön neki, ő még biztos nem elég öreg... :lol:
Catrin írta: 2020.03.02. 22:372. Nem vágom, miért lepődtetek meg Junchi 10. választottján. Jah, de: nem figyeltek egymásra. Egyszerűen nem vagytok képben.... Junchi amióta megnézte azt az izét nem egy platformon nyomatta, még ha csak röviden is, hogy mennyire meglepte és a szíve csücske lett. Friss élmény, friss meglepetés, végre fanboyként viselkedik, nem kivénhedt f@szként (már bocsXD), erre itt elitistázzátok, ami amúgy tök vicces volt, de azért ekkora hírértéke messze nem volt ennek a dolognak.
Légyszi akkor linkelj már Junchitól innen Aoi fórumról postokat, ahol a Zombielandről nyilatkozott. Mert előfordulhat, hogy tényleg benéztem ezeket és valahogy sikeresen elkerültem az összes erről szóló postját, de úgy érzem, itt inkább arról lesz szó, hogy ezen megnyilatkozásait más felületeken nyomatta, tehát MAL, Twitter, tökömtudjamelyik közösségi online felület. Ha meg ott történt mindez, akkor elég érdekes itt a szemünkre hánynod, hogy "nem figyeltek egymásra". Jár ide tizenvalahány ember, ezek minimum felének van saját blogja/vlogja/twitterje/MAL profilja és még a fene tudja, mije. Nekem minderre regisztrálnom kellene és napi szinten olvasnom az összes postjukat, különben már "nem figyelek rájuk"? Ennyi erővel én meg visszavághatnék azzal, hogy nem valami "magánjátszótéren" kell hizlalni az egót, hanem ide írogatni gyakrabban és akkor majd képben leszek mindenki kedvenc animéjével, meg TOP 10-es listájával kapcsolatban. :-P De tényleg, örülök, hogy nektek ennyi időtök van, hogy megnéztek heti/havi szinten 1-1 sorozatot, majd utána három különböző felületen még novellát is írtok róla (kb. ugyanennyi időben, ha nem többen, mint amennyibe a sorozat megnézése telt), de nekem ehhez sem időm, sem kedvem, ez viszont még nem azt jelenti, hogy szarok a másikra, meg hogy nem érdekel, "nem figyelek rá".

A másik meg ez a "Junchi végre mert fanboy lenni, nem egy kivénhedt fasz!" -> Junchi eddig is mert bőven fanboy lenni, ugye ott a LOGH/Utena páros, de hogy valami 2000 utáni címmel is jöjjek, ajánlom pl. a Bake topicot, vagy ugye a Madoka sem hagyta hidegen és még sorolhatnám... :D Attól, hogy nem nyáladzik évente valami új cuccra (vagy nem értem, hogy nálad pontosan honnan kezdődik a "fanboykodás" fogalma), még nem lesz automatikusan "kivénhedt fasz". Ez olyan, mint youtuberek között az Otherworld-ös Zoli, akinek a csatornája alatt már szállóige lett, hogy "Zoli mindent lehúz", holott a francokat, még évi TOP 10-et is szokott csinálni mozifilmekből, épp csak a hatszázadik Charlie angyalai gagyi feldolgozásért, vagy egy sokadjára újramelegített, 20-30 év távlatából visszarángatott Bad Boys sokadik részért már nem tud lelkesedni. Ettől nem lesz vén fasz, max igényesebb, vagy hogy ne legyen sértő, inkább úgy mondom, hogy az átlagtól eltérő ízlésű. Jó, ez az "elitista" talán nem volt a legokosabb szóhasználat Surcitól, elvégre ennek a szónak van egy jó adag pejoratív éle is, de most hogy mondod azt egy szóban, hogy "jellemzően az elgondolkodtatóbb, filozofikusabb, deepebb animéket kedveli"?
Kép
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Titkos írta: 2020.03.02. 22:07
Dodgers írta: 2020.03.02. 21:56 Bírom, hogy akaratlanul egy “titkos ízlés felfedés” project-é válik a kihívás így hirtelenjében. :D
[...]illetve ezen felül napi/heti szinten MAL-oznak, de én max utóbbit látogatom, azt is úgy negyed/félévente egyszer, így számomra pl. már az is meglepetés volt, hogy Junchi ezt a cuccot egyáltalán látta, nem hogy TOP 10-be rakta[...]
Pedig ha jól rémlik legalább egyszer mindenképp írt róla itt az Aoi-n, sőt, nem is rémlik hogy Twitter-en különösebben beszélt volna róla, a MAL-os jegyzéséről pedig őszintén szólva lemaradtam, mert jó ideje elég lusta vagyok az oldal használatára. Aminek meg lehet pont a Twitter az oka, mert viszonylag rendszeresen szoktam a látott epizódokról firkálni valamit, és ott könnyebb a próbálkozásokról is gyorsan összeütni valamit, mert pölö a ID:Invaded-et közel sem tartom olyan jónak, hogy egy Aoi-s kommentet megérjen, viszont van egy pár szezonos cucc, amik megérnek majd egy itteni irományt róluk.

Catrin írta: 2020.03.02. 22:37 1. Francba, hogy már megint megy ez a szar "a tízes évek sehol nincsenek az előtte lévő évtizedek Nagy Címeihez, meg terméséhez képest" nyálverés. A véleményem róla egy masszív szemforgatás, meg homlokcsapkodás. Legalábbis én egy csomó mindent imádtam az évtizedből (és úgy vélem majd a többiek még színesebb és hálaajóégnek remélhetőleg erősen szubjektívfangirlboy anime áradatának köszönhetően ez szépen látszódni fog a kihívás végére). Ráadásul nem is gondolok egyik 80-as 90-es, 00-es komplexebb kedvencemre úgy, hogy nahh igen ahhhhhozzz képest ezek már semmik, meg nem érdekelnek a hülye arányok se[...]
Maguk az arányok engem sem érdekelnek a nap végén, legfőképpen azért, mert úgy nehezebben is lehet kategorizálni, hogy egy olyan évtized van mögöttünk, amiben a cuccok Nyugatra jutása már nem a fansubberek kényétől-kedvétől függ, hanem szinte a legutolsó, Z-kategóriás semmiség is bármikor leemelhető a Crunchy vagy a Funi (vagy a HorribleSubs :D) képzeletbeli polcáról, anno meg csak nem volt annyira az ember szeme előtt ennyire a kínálat. Ettől persze még áll(hat), hogy az évtized alatt nem volt annyi szembeszökően deep/felnőttes/satöbbi cucc, és személy szerint abszolút megértem, hogy valaki ebből azt a konzekvenciát vonja le, hogy milyen sivatagszerű volt az évtized, de nem hiába mondtam nemrég, hogy az elmúlt tíz év inkább a "szerényebb" cuccoknak kedvezett. Azoknak a cuccoknak, amik amúgy "csak" a 7-8.5 skálán csücsülnének valahol a Lain/Utena/többi társak által képviselt médiumbeli érték nélkül, amik egyben azok is, amiknek igenis esélyt kell adni - ahol nem elég a "phejj, de szar ez látszatra is, miért nem egy Gankotsuou ez" hozzáállás, hanem oda kell rakni a popót a székre, és ha jelen van a cuccban, meglelni azt amitől csak emlékezetesebb és kellemesebb lesz a végeredmény. Nekem is van nem egy olyan 2010-es cucc, amik nem volnának egyébként nagy számok a kaviár-o-méteren, de csak kellemesen markáns emlékként maradtak meg, és részben igenis azért mert az önön kereteik között tudtak jól teljesíteni. Erre szvsz már csak azért is érdemes törekedni, mert pölö a játékipart nézve én is a fél herémet odaadnám azért, ha a mostani felhozatal összességében olyan gyakran "egyértelműen kiemelkedő" legyen mint a 1990-2007 korszak, de le kellett nyelni a pirulát, és el kellett ismerni, hogy az egyértelműen kiemelkedő cuccok kora nem is feltétlenül járt le, "csak" hozzá kell szokni ahhoz hogy mostanra nem olyan egyszerű abszolút überkirályságba botlani, és egyszerűen muszáj figyelni a szerényebb cuccokban megbúvó erényekre. Az animéket illetően dettó, és még mielőtt félreértés történne: én nem a plebs sarába akarom az orrokat tunkolni, egyszerűen csak komolyan úgy gondolom, hogy kár ignorálni a látszólagos kishalakat a magasabb szintű, amúgy jogosan kért élmények után keresve. Magammal kapcsolatban nem akarom szárba szökkenteni az "ítészi lét" csillagát, de mostani szezonból is a Bofuri egy tökéletesen snassz, poszt-SAO isekai-nak jönne le egy plakát + leírás alapján, erre egy viszonylag Card Captor Sakura-szerű humorral és hozzáállással rendelkező cuccról van szó, és pölö Twitter-es szempontból is érdekesebb körmölési matériának tartom, mert a részleteiben van a jóság.

Úgy egyébként gondolom kicsit túllihegősnek jöhet le ez a "visszatámadás", hogy egyébként ízlésekről beszélünk, és abszolút jogos dolog, ha valakinek jóvalta inkább a mélyebb/felnőttesebb cuccok jönnek be, de valahol meg tudom érteni Catrin hozzáállását, mert pölö Titkos-sal kvázi minden Con-on viccelődök azzal, hogy úgy mond véleményt a 2010-es évekről, hogy effektíve aligha látott valamit belőle, és még a Dirty Pair-rel is foghíjasan áll (nem tudtam kihagyni :D), és ha nem is kimondott igazságtalanságnak tartom a "vénfaszos" hozzáállást, de olyan szempontból nem teszem le mellé a voksot, hogy a húszas éveimben nőtt (vagy nem, mindenki eldönti magának) be a kritikusi fejem lágya, és hellyel-közzel azért is álltam rá a niche-bb, és/vagy nem egyértelműen minőségi cuccokkal való kísérletezésre, mert nem egyszer azokban találok meg egy olyan számítást, amit a "hivatalosan kaviár" cuccokban nem feltétlenül és/vagy mindig. A "beszabehu" élményre mondjuk nem feltétlenül számítok, de ez is olyasmi, amit az indásztriban megtanul az ember az évtizedek alatt - abszolút nem baj ha megfejel az élmény, de egyszerűen el kell fogadni, hogy nem olyan köznapi jelenségről van szó, mint amit az ember szeretne elhinni.
Kép Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Surci »

Catrin írta: 2020.03.02. 22:37 nem figyeltek egymásra.
Dehogynem! Figyelted milyen jól észrevettem a Juncs tendenciájából kissé kilógó címet? Más meg se említette volna :P :D :D
Catrin írta: 2020.03.02. 22:37 erre itt elitistázzátok
Titkos írta: 2020.03.03. 00:05 ez az "elitista" talán nem volt a legokosabb szóhasználat
Ez deklaráltan egy elitista fórum :P
Catrin írta: 2020.03.02. 22:37 már megint megy ez a szar "a tízes évek sehol nincsenek az előtte lévő évtizedek Nagy Címeihez, meg terméséhez képest" nyálverés. (...) csak arról van szó, hogy nem tudtok kellően ráhangolódni az új címekre, hanem nyomjátok ezt a kivénhedt dumát.
Nyilván a kornak is köze van ehhez, ma már nem tudnék rábuzulni egy akármilyen címre csak úgy, vagy találnom kell benne valami fullextrát, vagy tényleg jónak kell lennie. Ehhez kapcsolódik részemről, hogy mint említém régebben (figyeltél? :D ) hogy én szeretem ha az animu SRSBSNS, csak egyrészt ahogy múlik az idő felettem úgy tudom egyre kevésbé komolyan venni a nem kellő gonddal összepakolt cuccokat - lásd mostani "seinenek" -, illetve a dömping számarányaihoz képest találok egyre több cuccból egyre kevesebb olyat, ami megfog. Nyilván szubjektív, de valahol megértem ha más is jelzi, hogy hasonlóan érez. Szal egyrészt mind ismerjük azt az érzést amikor X év korral és tapasztalattal a hátad mögött egyszerre nem lesz sokadjára is vicces meg érdekes, ami eddig az volt, másrészt meg nemegyszer beszéltünk már a 2010-es évek meghatározó trendjeiről, amik aztán vagy bejöttek az enbereknek (sokaknak, pláne a mindig jelenlévő fiatal-kezdő animus korosztálynak mindenképp), vagy nem, mert olyan irányba vitte el az animuipart ami nem igazán volt azoknak ínyére, pláne az előzmények ismeretében (vénfaszok).

Btw egy ideje mindenféle okokból kevésbé vagyok aktív animu-fronton, ami a fórumbeli jelenlétemen ésegyéb online platformok látogatási aktivitásán is megláccik, de ennek oka többek közt az is, hogy az elmúlt 2-3 évben olyan hűdenagyonjól nem muzsikált az "ipar", szal biztos csak én nem tudok kellően hangolódni de valahogy nem látok egy cuccot se ami beszippantott volna, ellenben csalódásokkal jól ki volt kövezve az út, lásd uccsó 2-3 évértékelős topicbeli postomat. Na jó, biztos szét lehetett volna fostrollkodni egypár kretén címet mint a Berszark & Co. esetében, de ettől a felhozatal minősége nem változott volna sokat. Mondjuk az is igaz h van még pótolnivalóm az évtized ígéretesebb címei között.

100 szónak is 1 a vége: ha vénfasz vagyok, nem tudok úgy fankodni mindenre mint newbie-koromban. Ez szigorúan személyes, másnak megy, örülök is mert nekik könnyebb dolguk van. Persze megy azért még, csak kellően jónak kell lennie a CUCCnak, pl. az Illya részemről biztos hogy szerepelni fog mint az évtizedet számomra meghatározó cmek egyike :dirr:

Mondjuk annak ellenére h unod, mindig beleállsz a vénbuzi nyálverésbe, amire tudod hogy mi lesz a reakcíó (ugyanaz mint az eddigi 10 alkalommal, már vártam a postodat amúgy :P :D), és természetesen lesznek még ilyen körök 11-15. alkalommal is ugyanígy. Hogy nem unjuk-e? A 16. alkalommal leírni ugyanazt igen, de ez szintén hozzánktartozik :D

Ps.: érdekes hogy egy félreérthető (direkt félreérteni akart?) egysoros hogy fel tudja itt kavarni az állóvizet, úgytűnik gyakrabban kéne betrollkodnom ilyeneket :dirr:
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Egy dologra csak, a többihez nincs energenciám (ez utóbbi szó az "energia" és "ingerencia" szavak polimere, amit ma, egészen konkretizáltan két perce nyelvújítottam és nem-hivatalosan levédettem, annak esélyével, hogy a jövőben is szükségem lehet még rá):
Catrin írta: 2020.03.02. 22:37 Friss élmény, friss meglepetés, végre fanboyként viselkedik, nem kivénhedt f@szként (már bocsXD)
Eizouken eleje nem olyan rég (de megtehetném, hogy minden héten fröccsenek róla, mert annyira jó), 24 heti Vinland Saga a tavalyi év második feléből, az említett ZLS, ami szintén most decemberben fordult meg a kezeim között. Szóval nem vénf@szkodok 24/7, hogy fenntartsak valami hipotetikus imidzset, amennyiben okom van rá, dicsérek vagy netalántán fanboykodok (bár a fanboykodás nálam csak nagyon-nagyon szűk tartományra vonatkozik, olyan cuccokra, amiket kívülről-belülről ismerek, mint a már említett LoGH-Utena duál), ha pedig eljön a vénf@szkodás ideje, mert olyan csapnivaló a szezon (megint), hogy minimum egy belekötést megér, akkor vénf@szkodok. Adjon okot az anime-ipar előbbire és szorítsa vissza utóbbit.
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

Fogtam megnéztem a MAL-on az 1990-1999-es közt adott sorozatok pontszámát és átlagot vontam. (Aminek nem volt pontszáma azt nem számoltam).
1. 1996 pontszám: 7,288 (pl.: Kenshin, Slayers Next, Kodomo no Omocha, Kidou Senkan Nadesico, Taiho Shichau zo, Akachan to Boku, Escaflowne)
2. 1995 pontszám: 7,133 (pl.: Neon Genesis Evangelion, Gokinjo Monogatari, Slayers, Fushigi Yuugi, Gundam Wing, Romeo no Aoi Sora)
3. 1993 pontszám: 7,105 (pl.: Slam Dunk, Mobile Suit Victory Gundam a nyári szezonban 0 db új sorozat jött ki)
4. 1990 pontszám: 7,062 (pl.: Fushigi no Umi no Nadia, A hosszúlábú apu, Szamuráj Pizzacicák)
5. 1991 pontszám: 6,931 (pl.: Dragon Quest: Dai no Daibouken (TV), Tanoshii Muumin Ikka Bouken Nikki, Oniisama e..., City Hunter '91)
6. 1992 pontszám: 6,916 (pl: Bishoujo Senshi Sailor Moon, Yuu☆Yuu☆Hakusho, Hime-chan no Ribbon, Flanders no Inu, Boku no Patrasche)
7. 1999 pontszám: 6,891 (pl.: Digimon Adventure, Great Teacher Onizuka, Kukucska kalandjai, meg persze a Hunter x Hunter meg a One Piece is)
8. 1994 pontszám: 6,865 (pl.: Magic Knight Rayearth, Marmalade Boy, Macross 7, Bishoujo Senshi Sailor Moon S)
9. 1997 pontszám: 6,860 (pl.: Pokemon, Shoujo Kakumei Utena, Slayers Try, Kenpuu Denki Berserk)
10. 1998 pontszám: 6,815 (pl.: Trigun, Cowboy Bebop, Cardcaptor Sakura, Initial D First Stage, Yu☆Gi☆Oh!, Weiß Kreuz, Serial Experiments Lain)

Szóval ja... 1998 ezt tudta. A Hellsing mint anime 2001-es.

Másrészről pedig: search.php?keywords=Zombieland+Saga
Mint látható nem mindenki írt erről a sorozatról, Titkosnak itt igaza van.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Titkos »

iskariotes írta: 2020.03.04. 22:30 Szóval ja... 1998 ezt tudta. A Hellsing mint anime 2001-es.
Elnézést, azt a Hellsing animét kétségtelenül benéztem, valszeg siettem és a mangájával kevertem össze, ami 97-98-as megjelenésű. (Bár akkor helyette mondhatjuk mondjuk a Laint és így is megvan az "évi három meghatározó cím"-kvóta... XD) Egyébként a '98-as év konkrét felhozása csak egy példa volt részemről, akármelyik másik évet kipécézhettem volna ugyanabból az évtizedből, ami látszik is, miután ilyen szépen összeszedted itt a címeket évekkel párosítva. Szal '95: NGE, Slayers, Fushigi Yuugi, '96: Kenshin, Slayers Next, Esca, '97: Utena, Slayers Try, Berserk, stb-stb. Nem újrakezdeni akarom, csak megjegyezni, hogy így ezt a teljes évtizedes gyűjteményt végignézve végképp nem érzem úgy, hogy kizárólag a vénfaszos rózsaszín nosztalgiaszemüveg mondatná azt velem, hogy arányaiban nézve anno több jó cucc jött ki, mint manapság. (Btw, ez meg tényleg csak a személyes fanboy véleményem, de a '92-es felsoroláshoz én még a Tenchi Muyo OVA-t is odaraktam volna, mégis csak sokak szerint "a legjobb hárem cucc ever" és nem mellesleg a mai napig fut, más kérdés, hogy ennek sem épp olyan már a minősége, mint akkor volt. XD)
iskariotes írta: 2020.03.04. 22:30 Másrészről pedig: search.php?keywords=Zombieland+Saga
Mint látható nem mindenki írt erről a sorozatról, Titkosnak itt igaza van.
Plusz akkor át is futottam már ezen postokat, mert csak nem hagyta nyugodni a lelkiismeretemet, hogy állítólag mi itt ennyire nem figyelünk a másikra, meg elbeszélünk egymás mellett... De ja, csak ezek a "véleményem az első epizód után" jellegű kommentek voltak itt a Zombie-ról és azok sem épp arról szóltak, hogy bárki a fanja lenne, utólagos teljes elemzést meg ide már nem írt róla senki, ergo nem hinném, hogy annyira számon lehetne kérni akár Surcin, akár rajtam, hogy nem tudtuk, hogy Junchi időközben ráfüggött. Twitteren továbbra sem vagyok, MAL-on is csak akkor, ha épp végignéztem valamit és felmegyek pontozni, de ott is pl. úgy néz ki a saját listám, hogy olyan címek vannak pl. a "watching" listámon, amiket nem hogy nem is nézek jelenleg, de a felének talán már a létezéséről is elfelejtkeztem. XD Úgyhogy részemről csak a fórum a tuti. :)
Kép
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Először úgy gondoltam, hogy hehe, szökő évente egyszer írok, akkor is beszólok (mert attól még, hogy megint az unalmas kör kezdődött, kelllll, hogy tudjátok, ezt valaki egészen másképp látja) :D , szóval nem terveztem reagálni, csak a markomban kacagni, de nem fair ez a kedvenc (jah, bocs nem, az már az MXTX topic odaátXD) fórumomon. Szóval, amit gondolok:

Hehe, erre még több content jött, mint Surci megjegyzésére, tudunk mi, ha akarunk! :LOL: Vártam is az érvelős-védekezős hadjáratot (, bár jobban felháborodtatok a vénfaszon, mint gondoltamX'DDD), pedig nem kértem én számon semmit ("nem figyeltek/nem vagytok képben" nem egyenlő azzal, hogy el is várnám, hogy kövessétek az összes helyen a tagokatXD, de ettől még tény, valakinél ez előferdül, persze az is tény, hogy én pl. meg nem mondtam volna, hogy ide írt-e már Junchi a cuccról, mivel én sem figyelek, nem is állítottam, hogy így lenne :D, de ettől még leírtam, amit gondoltam, mert ekkora csoda tényleg nem volt ez tőle.... az itteni átlagos megnyilvánulásai alapján sem), és olyat sem mondtam pl. hogy máskor nem fanboykodik ("végre" nem egyenlő, hogy még sose tapasztaltamXD ..... csak ugye több a kesergése vagy a felfedeztem a spanyol viaszt posztja), csak a szokásos blablára leírtam a szokásos "nálam ez így csapódik le" lemezt, amit nagyon élveztem. :D

Az évtizedekkel kapcsolatos véleményetek megvédése (amit nem is értek, nekem miért kell mentegetőzni, jah de, még mindig szeretitek 60szor leírni ugyanazt, tényleg! és ez most nem bunkó beszólás, hanem tény, ami szerintem is a kékvérű - és még sok másik, csak ugye eltérő mértékkel - fórum sajátja) sem mutatott újdonságot, így azokról továbbra is annyi a véleményem: szép és jó, hogy mindenkinek megvan a maga szívügye, ahogy én is csak leírtam, hogy nekem nem a 00-es, 90-es vagy 10-es évek az, hanem az összevissza összejött Kedvencek, amik minden évtizedből szép nagy arányban behálóztak - a 10-es évekből sem kevesebb, mint a többiből). De épp ezért volt jó ötlet ez a kihívás most, mert szélesíthetjük egymás látókörét ugyebár........ hátha. :lol:

Na, már csak az kéne, hogy legyen időm a saját posztomra is, ami lehet még sem lesz tl;dr, de nagy csalás lesz, az biztos!! :vigyor:
Avatar
SaiyaGin
Profi
Profi
Hozzászólások: 230
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin »

Végre eljutottam oda, hogy elkezdjem összerakni a magam top tízes listáját, és meglepően nehéznek bizonyult a feladat. Ugyan kevés olyan anime volt az évtizedben, amiért igazán fanatikusan tudtam rajongani (öregszem, na), de összességében mégiscsak tíznél több olyan címet szedtem össze, ami valami miatt emlékezetes és élvezetes volt, és ezeknek a tíz darabra való leredukálása nem is olyan egyszerű. :knife:
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Catrin »

SaiyaGin írta: 2020.03.21. 09:24 10. ACCA (2017)
(...)
A végkifejlet némileg váratlan volt, egyesek talán csalódást keltőnek érezhetik, de azért illett a mű hangulatához.
Az openinget szintén említésre méltónak tartom.
Igen, nagyon illett, szerintem baromi jó a zárása!! Meg a seiyuuk, a hangulat, a világ!!!
És de jó, hogy említetted az openinget, az is tényleg az egyik legjobb az évtizedből. :thumb:
Avatar
dresthar
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 145
Csatlakozott: 2019.03.09. 16:22
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Miskolc
Kapcsolat:

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: dresthar »

Öööö, lenne egy kérdésem a "Kihívás - a 2010-es évek 10 legjobb animéje" című topikkal kapcsolatban lenne egy kérdésem.
"- Csak olyan anime játszik, ami legkorábban 2010. 01. 01-jén kezdődött, és legkésőbb 2019. 12. 31-ére befejeződött. A szabály alól kiskapu, ha egy terjedelmesebb franchise ugyan előbb indult, de a _nagyobb_ (és itt a hangsúly a „nagyobb” kifejezésre terelődik) hányada mégis ebbe a jeles évtizedbe nyúlik bele. "
Ez azt jelenti, hogy mondjuk egy Chihayafuru-t nem rakhatok bele a listámba, mert a 3. évad átcsúszott ebbe az évbe, vagy az még belefér?
Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 431
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: pintergreg »

Mivel az első két évad teljesen benne van és a harmadik fele is, ez szerintem teljesíti a „nagyobb” részt. Szóval franchise szinten biztos oké, ha kifejezetten a 3. évadát akarnád csak jelölni, azt majd @Junchi elbírálja. :D
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Junchi »

pintergreg írta: 2020.03.27. 18:17 Mivel az első két évad teljesen benne van és a harmadik fele is, ez szerintem teljesíti a „nagyobb” részt. Szóval franchise szinten biztos oké, ha kifejezetten a 3. évadát akarnád csak jelölni, azt majd @Junchi elbírálja. :D
Elbírálta. :D Mehet a Chihaya, természetesen.
Avatar
SaiyaGin
Profi
Profi
Hozzászólások: 230
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin »

Titkos írta: 2020.03.28. 21:13 főleg a TOP 1-5-nél már majdhogynem tetszés szerint fel lehetne cserélni a címeket, mert mindegyik sorozat rulez a maga módján.
Érdekes, nálam pont fordítva volt a dolog: a lista első felénél elég könnyen el tudtam dönteni, hogy mi hányadik helyre kerüljön, és a második felénél volt az, hogy kis túlzással hasra ütéssel döntöttem a sorrendből.
Titkos írta: 2020.03.28. 21:13 10. Star Driver (2010)
Köszi, egészen meghoztad hozzá a kedvem, fel is írom a listámra!
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Titkos »

SaiyaGin írta: 2020.03.29. 17:52 Köszi, egészen meghoztad hozzá a kedvem, fel is írom a listámra!
Szívesen és örülök. :D Mondom, egyedül a sztorira kellett volna jobban ráfeküdniük, szóval a kihagyott ziccert ebből a szempontból nagyon sajnálom, viszont ettől még egy fun, kellemes, szórakoztató sorozatként maradt meg nálam is. :)
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Junchi »

pintergreg a 2010-es csellendzs fonákból írta: 2020.03.30. 19:42 10. Jinrui wa Suitai Shimashita
És ott a haiku! Nice one. :D

(Remélem, legközelebb valaki dalban is bevállalja vagy rappel róla. Én majd a Leuveni kódex mintájára fogok nyilatkozni a kilencedik helyezettről.)
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Junchi »

A 2010-es thread margójára: Egészen szép résztvevőszámot produkált az első kör, I'm proud of you all. Remélhetőleg marad ez a lelkesedés és senki nem unja el menet közben/feledkezik meg róla.

Jöhetnek akkor a kilencedik helyezettek!
Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 263
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Risa »

Csak a 2010-es kihívás kapcsán jelezném, hogy élvezettel olvasom a beszámolóitokat. :D Gondolkoztam rajta, hogy beszállok, de végül több okból sem tettem, 1. nem tudom rangsorolni a kedvenceimet, tízet legalábbis biztos nem, 2. már nagyon régóta minden szezon végén szokásom véleményezni a megnézett animéket, és lusta vagyok/feleslegesnek érzem újrafogalmazni ezeket, 3. nem érek rá, mert minden szabadidőmben egy 244 fejezetes regényt fordítok. XD

De nektek hajrá, és írjatok sokan és sokat, hadd olvassam. :D
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Rui-chan írta:Oké, már az elején szögezzük le, mielőtt bárki belém állna, ez szubjektív lista, azt tükrözi, mi fogott meg engem ebben az évtizedben! Szóval ja, csak belecsempésztem egy shounen hype címet.
Ezt most úgy írtad, mintha nálunk nem lenne olyan cím talonban a listán, amiért mehetnénk a hágai bíróságra a másik szerint emberiességellenesség vádjával. :drop: (Mert az egy dolog, hogy én tudom magamról, hogy tuti lesz egy vagy kettő ilyen, de nem akarok semmi szín alatt spoilerezni. :twisted: )
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Rui-chan írta: 2020.04.26. 20:38 9. Boku no Hero Academia (2016-)

Oké, már az elején szögezzük le, mielőtt bárki belém állna, ez szubjektív lista, azt tükrözi, mi fogott meg engem ebben az évtizedben! Szóval ja, csak belecsempésztem egy shounen hype címet.
Nincs ezzel gond szerintem, a játék eleje körül talán említettem, hogy van 2-3 cím, amik gyakorlatilag a "fair play" miatt nem kerültek fel a listámra (értsd: nem lenne fair úgy pontozgatni őket, meg érdemben írni is nehéz lenne róluk úgy, hogy pusztán csak videókat, jeleneket, zenéket, stb. láttam belőlük, de ténylegesen még egy szezont sem néztem végig XD), ezek közül az egyik pont a HeroAca lett volna. :) Persze ha később még rendesen rászánom magam egyszer, akkor valszeg értékelős post tuti lesz róla. :D (Btw, nyilván nem csak ez az egyetlen előnye a cuccnak, de nekem egyfajta "bónuszként" még azért is bejött, mert innentől kezdve ha bárki megkérdezné, hogy "Jajj, tudjuk, szerinted szar a Naruto, na akkor mesélj, hogyan csináltad volna másképp, Einstein?", akkor mutogathatok erre a sorozatra, mint pozitív példa. :D Fandomban amúgy "gúnyolják" is páran azzal, hogy Midoriya, meg úgy maga a teljes sorozat a "Green Naruto", csak éppen azt nem teszik hozzá, hogy ez nem koppintás vagy "szellemi örökös", hanem sokkal inkább a "javítópatch". XDDD)
Ricz írta: 2020.04.26. 21:24 Ezt most úgy írtad, mintha nálunk nem lenne olyan cím talonban a listán, amiért mehetnénk a hágai bíróságra a másik szerint emberiességellenesség vádjával. :drop:
Hehe, na ja, ez meg a másik... :lol: Most át is futottam gyorsan a saját listámat, lesz itt "hypolt shounen" meg "jézusom, mi a ****-t nézel te, ember???" jellegű cím is. XDDD (Ráadásul nem is annyira lent, mint múltkor Junchinál a Zombieland, hogy tizedik helyre még pont befért, hanem ilyen TOP 5-ben. :lol: )
Kép
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Az anime helyzete kishazánkban

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

Nekem csak most esett le, hogy ez Elfen Lied egy 2005-ös sorozat. Amikor én 2006 őszén elkezdtem ezzel az egész vacakkal foglalkozni akkor már úgy beszéltek az EL-es csatákról mintha évekkel korábban tört volna ki. Erre most kiderül, hogy alig 1-1,5 évvel korábban volt ez az egész? :shock: Magyarázza már elnekem valaki aki akkor frontvonalban volt, hogy miért is nézhetett ez ki így?

Jelzem alapvetően tudom mi körül volt a probléma, de ha ez egy ennyire friss cucc volt akkor hogyan volt képes ennyire gyorsan lecsengeni?
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Titkos írta: 2020.04.30. 20:38 9. B Gata H Kei (2010)
- Érdekesség egyébként, hogy ahhoz képest, hogy ez végülis egyfajta ecchi-seinen cucc lenne, ezt is női mangaka találta ki
Vájá'! MI VAN? Ezt az animét én is láttam anno (bár nekem inkább volt kellemetlen), viszont én simán bediktáltam volna, hogy ezt valami hormontúltengéses örök szűz félotaku találta ki és nem egy nő. Oké, talán így volt... korrektebb, hogy egy ekkora perverz k*rvát végül is nem egy hapsi álmodott papírra, de na.

Ma is tanultam valamit, ha nem is túl fontosat, I guess. :D
Válasz küldése