Animés havi kihívások

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Promare

HUUUUUUHHHHHHHH ez az én animém!! OMG????!

Emberek, amiket nyomattatok itt szövegek, meg abból kiindulva, hogy a Gurren vagy a Dead Leaves, Darling, FLCL és egyebek nekem nem a szívem csücske, azt hittem, hogy ez is egy szarság lesz, és rémesen fárasztani vagy untatni fog.

De ez a film úgy FUN, ahogy van!

Kezdjük azzal, hogy szeretem a mechát és az EPICséget, és itt mindkettőt annyira maximális pozőrséggel kaptam meg, hogy csak úgy visítottam! De tényleg! X'D

Most komolyan mélyebb sztorit meg nagyobb kifejtést, meg magyarázatokat vártok ettől a cucctól??? Ami rém egyszerű mondanivalóval és sablonos fasssságokkal teli, a végén sokadik hatványra emelt, és kurvaviccesen felvállalt DEUS EX MACHINÁVAL váltja át a világégést világbékévé??????!!!!!! :DD XDXDDDD

Szerintem ez a 2 óra volt belőle a maximum, amivel ilyen módon tudott lekötni és szórakoztatni, én agyfaszt kapnék tőle, ha ezt mélyítve, még nagyobb sablonok közepette sorozatként vagy bármilyen hosszabb formátumban kellene néznem. De így?! Így instant WIN!

Kezdem a látvánnyal, mert arra is látom, mindenki nyafog, értem, miért, és valahol mégsem, MERT ÉN MINDEN AKCIÓJELENETET TUDTAM KÖVETNI, SŐT! KI IS VOLTAM ÉHEZVE RÁ, ráadásul a HD tv-n végig epicül is nézett ki a film. Ok, mondjuk szeretem is a mecha fightokat, de itt annyira menőn, gainexes-triggeresen és szögletes túltolással ábrázoltak mindent, hogy azt öröm volt nézni.

Igen, egy hárömszöges SZIVÁRVÁNYHÁNYÁS az egész, de szerintem baromi szórakoztató és élvezetes, és VESZÉLYESEN PÓZŐR! <<<<EZ A LÉNYEG
Ráadásul mindehhez Sawano köszönöm ismét Hiroyukiék epiczenéje. Rendkívül pörgött és LOL volt.

Konkrétan végignevettem a filmet, és nem azért, mert klisés és lyukas szutyok, hanem mert egy akkor önlopás és látványfilm, ami még a sík egyenes elnyomós-fasság-sci-fis meséjét is a lehető legmókásabb hangulattal tálalja.
Mekkora poén volt már, amikor a legelején a terroristák bepózolnak?? Lio, ahogy ráül arra a trónra az EVA kopi suitjában, hát én kurvanagyot röhögtem, már megalapozta az egész hangulatát. És ahogy a motorokkal meg akármelyik járművel és kínos mechával gyorsulnak?? És az a rengeteg kameraszög?? Vagy Koyama Rikiya Ignise vs. Vulkáncsávó??X'D KIÉGTEM
Lio lángsárkánya???!! EPICMENŐ!! Galo "mecha tisztelgése" a sok ultragyökér névvel???! A VÉG-ELŐ-FIGHTBAN ÖSSZEROSKADT A MECHÁJUK A SAJÁT FELIRATA ALATT??!! VISÍTOTTAM! :DDDDDDDDDDD És a deus ex machina??? Könyörgöm, ritka hülyék voltak a készítők, amikor ezt mind össze brainstormingolták, de nagyon jól tették! Nem beszélve a rengeteg TTGL-es önlopásról, csak itt valahogy jobban bírtam erre a két órára a karaktereket, mint ott 20+ részre.:') És neeem, még véletlenül sem annyira, hogy kedvencek vagy jajj de nagyon értékesek/érdekesek legyenek, isten ments, hogy őket is 20 részig kelljen néznem.XD Egyszerűen csak annyira működtek a seiyuuk, a sémáik, a poénok, nem ültem fel a Lio-Galo fujoshi vonatra sem (persze a hatásos csipkejózsika újraélesztős jelenet fanservice-ként vagy anélkül is teljesen korrekt volt!!), szimplán poén a páros, ahogy a többieknek is megvan a maguk jól beskatulyázott helye.
És akkor még nem beszéltem KRAYRŐL, a film legnagyobb hülyéjéről!! Ez az antagonista egy szín tiszta BULLSHIT, de akkora, hogy csoda, hogy nem szakadt rá esett össze alatta az a nevetséges tornya! (istenem, amikor a mechában kiemelt egy felhőkarcolót a házak közül, hogy hozzávágja a többiekhez, SÍROKXD).
Szóval ő még a sztori kimenetelénél is átlátszóbb jelenség, ráadásul giga nagy pozőrség, ráadásul igazi irritáló és izgató szemét! Mármint bakker, ki volt a hangja???!! Egész film alatt ezen agyaltam, mert baromira ismerős volt, kurvajót alakított, de sehogy sem jöttem rá, nem véletlenül, hiszen kb. két animében ha szerepelt, és mégis ismerem innen-onnan (Aoi Bungaku, 1-2 japó film)... És WOW, ismét WOW, ahogy ezt a gyökeret hozta, az a tökéletes ártatlan hang, az a kimért hangsúly, az az irritáló fegyelem, aztán az a RAGE, amivé az addigi játékát váltja. Sakai Masato valami félelmetesen jó színész! Már miatta megérte megnézni az egészet, még úgy is, hogy a karaktere inkább volt röhejes, mint fun (bár a többiek is a kettő között lavíroztak, de őket még inkább kedveltemXD).

Szóval én ezt a filmet lazán bekajáltam, pedig nem akartam szeretni, sőt, teljesen mást vártam.
8/10 mint sztori, valahol nagy gagyiság (bocsánat, délelőtti matiné), de a kivitelezés és az impakt, szerintem fergeteges! :kaminaglasses:

Hasonló számomra az élmény, mint amit ettől a csapattól a Ninja Slayernél kaptam, az is akkora LOLság, hogy arra szavak sincsenek, azt látni kell!! Hm, lehet egyszer a Kill la Killel (vagy az Inferno Coppal :'D) is próbálkoznom kéne...

(Na, holnap talán az ovákra is rálesek, jövő héten pedig szakítok némi időt a havi kedvencem fangirlködésére is.)
Avatar
Jucuky
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 79
Csatlakozott: 2017.10.24. 11:56
Nem:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Jucuky »

OMG Catrin, végre valaki xD Már azt hittem, csak én kajáltam meg ezt a filmet egyedül xD Mert én úgy néztem, mint egy két órâs látványos akciófilmet és úgy nagyon bejött. Igaz, hogy nincs gyakorlatilag semmi történt, a főszereplők papítvékonyak meg minden, de szerintem, ha csak le akarsz ülni két órára kikapcsolni, annak telitalálat. Ehhez egyszerűen itt nem kellett semmi több. Ez szerintem pont az a film, ami ennyi és nem több, nem kell tőle mást várni, de annak abszolút megállja a helyét. Bár én egy ANN cikk miatt többet vártam volna a LioxGalo vonaltól, de összességében ennyi bajom van vele és ez is inkább az ANN hibája. Minden esetre azért az a Csipkerózsika csók így is nice volt xD

Annak idején én is simán megadtam neki a 8/10-et, a Lio nendo pedig elő van rendelve, mert nekem ő volt a kedvencem xD
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Jucuky írta: 2020.05.24. 07:52 OMG Catrin, végre valaki xD Már azt hittem, csak én kajáltam meg ezt a filmet egyedül
Pedig Dodgers is egész pozitívan nyilatkozott róla: https://aoianime.hu/forum/viewtopic.php ... 25#p172417

Mondjuk egy dologban ezek szerint tévedett, nevezetesen ebben:
Dodgers írta: 2020.02.19. 00:25 Finomítani való pontjai természetesen vannak a cuccnak, és akinek a GL, vagy az általános Gainax CUHRAZEEEE nem jön be, annak szerintem ez a film se fogja elnyerni a tetszését
A magam részéről viszont pont ezen ténymegállapítás inverze áll fent, nevezetesen, hogy a TTGL a szívem csücske, ez a film viszont kicsit sem tud érdekelni.
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Junchi, ezt meg tudom érteni, bár önlopás ide vagy oda, ez annál tényleg egy sokkal egyszerűbb popcorn film, epic(LOL) akcióval. Szóval egyszer egynek nálad is simán működhet, ha nem ülsz fel a többiek hiány méregetős vonatára, bár ÁHh!

Viszont köszi, hogy linkelted Dodgers véleményét, mert nem emlékeztem rá, pedig olvastam. Tegnap volt is egy kis hiányérzetem a film után mikor nézegettem a malos értékeléseket...
Meg is örültem neked, Jucuky, hogy naaaa, másnak is ennyire tetszett, de ne már hogy a többi ismerős közül senkinek?! (Ok, még egy barátnőről tudok, csak ő sem értékelte, mennyi az annyi. Meg ofc Hirotakával néztemXD és ő is remekül szórakozott, nála talán 7 körüli.)
Szóval Dodgers PLS, tessék malon jelölni! XD
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Catrin írta: 2020.05.24. 08:48 Junchi, ezt meg tudom érteni, bár önlopás ide vagy oda, ez annál tényleg egy sokkal egyszerűbb popcorn film, epic(LOL) akcióval. Szóval egyszer egynek nálad is simán működhet, ha nem ülsz fel a többiek hiány méregetős vonatára, bár ÁHh!
Nem to'om, de már a színeivel kapásból kitudna kergetni a világból, meg ez a "pop-corn cucc, ami csak szórakoztatni akar" szöveg is kissé sántít nekem, I mean nem erről szól a modern animék 99%-a? (És az a bizonyos szórakoztatás is csak elvétve sikerül.) Oké, megint oldfag vagyok, abbahagyom. Vagy inkább megyek és újranézem a TTGL-t, ami ennél sokkal többet ígér már a premisszájával és úgy tud szórakoztató és epic lenni, hogy van mellette valamennyi érdemi kontent is.

Ja, és a Promare fanservice-e... noss, nem nekem lett írva. Let's put it simple.

(Max arra lennék kíváncsi, hogy Titkosnak mi lenne róla a véleménye. Ugye neki köztudottan a TTGL a numero uno kedvence, szóval még érdekelne is, hogy hogy csapódna nála le egy filmes formátumra vett szellemi örökös.)
Avatar
higashikata
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 157
Csatlakozott: 2019.01.06. 16:58
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: higashikata »

Csak a saját nevemben tudok beszélni...
Catrin írta: 2020.05.24. 08:48 Szóval egyszer egynek nálad is simán működhet, ha nem ülsz fel a többiek hiány méregetős vonatára, bár ÁHh!
Ne haragudj Catrin, de szerintem látványfilm és látványfilm között is óriási a különbség.

Egy jó látványfilm tisztában van a saját fogyatékosságaival (alkalmasint viccet csinál belőle), amiért cserébe igyekszik olyan látványt kerekíteni, hogy abba ne lehessen belekötni, és nem dob be semmilyen csontot, hogy azon bárki elkezdjen rágódni.

Ezek alapján a Promare rohadtul nem jó látványfilmnek se.

Az animációról elmondtam a véleményemet, nem szeretném papagáj módjára megismételni, DE!
SPOILER
Amikor a film egy rövid, társadalmi célú hirdetésnek is beillő parasztvakítással kezd, ahol a spontán öngyulladást az elkeseredett ember elfojtott, majd hirtelen feltörő dühének allegóriájaként ábrázolja (lásd a metrón a tyúkszemére taposott salaryman, a megvert terhes asszony, a dugóba keveredett random sofőr, stb.), én igenis elvártam volna, hogy kezdjen ezzel is valamit.
Ennek a filmnek ez volt a bedobott csontja, amit hiba volt benne hagyni. Ezután persze, hogy előbb veszem észre a hibáit, mint az érdemeit és kikérem magamnak, hogy egy hozzád hasonló "tapasztalt elitista" vitassa el a véleményemet.

Szóval nagyon szépen kérlek Catrin, ne csinálj ebből az ízlésbeli problémából felfogásbeli kérdést!
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Katához még annyit fűznék (mert igen, látványfilm és látványfilm közt is van különbség, plusz amit írtam, hogy az elején szépen építgeti a környezetet, karaktereket, hogy a felénél, onnantól, hogy Lionál elborul a szippantós kocsi, az egész átvált "Ezen a vonaton nincsen fék!"- módiba, dobálgatja a csavarokat, és teljes lángon pörgeti magát - hol is láttunk ilyet? ja igen, amikor egy 12/24 részes sorozatot belesűrítenek egyetlen filmbe, szóval ennyit arról, mennyire élvezhető a popcorn...):

De a Promare túlságosan identitászavaros. Az eleje okosan építkezik, látszik a témáival akar is valamit, aztán beindul a totál Gainax CUHRAZEEEE, ami élvezhtetlenné tete a Kill la Kill második felét. (Az első felét karmoltam, a P&S-t szintén, pedig az se volt kutya. Az Inferno Cop ezzel szemben nem, különösen azért, mert kábé ugyanaz, mint a Teekyuu, csak amcsi képregény-alapokkal a Triggertől: túl rövidített élvezhetetlenül sűrű és hadarós részek; a Ninja Slayerről meg annyi maradt meg, hogy meh, mert az is túltolta a biciklit.) Egyszer csinál ez a brigád olyat, ami eltér a megszokott felhozataluktól, beetet vele, hogy aztán a talicskával vágják pofán az embert, hogy "nope, nem, mi se sose változunk, ahogy Shinkai Makoto se". És nem is az önlopás a zavaró, hanem "a b+, ezt már láttam tőletek vagy 4-5 alkalommal minimum"...

Sz'al részint ízlésbeli a kérdés, nem felfogási. Trigger animéről beszélünk, popcornt vártam, nem 100% bio Nesquick "pelyhet".
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Ricz 2020.05.24. 12:04-kor.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Junchi »

No offense, és tényleg ne vegye senki magára, de én még annyit tennék a fentiekhez hozzá, hogy szerintem közel sem menne ennyire a cucc istenítése, ha az egyértelmű fanservice-re kihegyezett BL-baiting kimaradt volna, de mivel ott a Galo x Lio dolog, ezért hirtelen felértékelődött vele az egész anime. Gondolom a Gurren Lagann is jobb lett volna, ha Leeron a főszereplő... :roll:
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Junchi írta: 2020.05.24. 08:59(Max arra lennék kíváncsi, hogy Titkosnak mi lenne róla a véleménye. Ugye neki köztudottan a TTGL a numero uno kedvence, szóval még érdekelne is, hogy hogy csapódna nála le egy filmes formátumra vett szellemi örökös.)
Nálam ez a film kb. azóta ott van a "plan to watch" listán, mióta az első trailer kijött belőle és mivel ez még csak nem is egy sorozat, hanem mindössze egy darab film, ezért egyértelmű, hogy nem kerülhetem el majd vele örökké a találkozást, viszont pont a Trigger korábbi próbálkozásai (megpróbáljuk lemásolni a TTGL-t, de elcsesszük = Kill la Kill, megpróbáljuk lemásolni az EVA-t, de szánalom az eredmény - Darling in the Franc, stb.) valahogy eléggé aláásták a lelkesedésemet, szóval ezek után kételkedek benne, hogy majd most ez lesz a nagy truváj, ahol ha megugrani nem is, de legalább ahogy te is írod, méltó szellemi örököst kreálni összejön majd nekik. De ettől még véleményezve lesz, most gyorsan le is töltöttem közben, viszont azt nem ígérem, hogy feltétlenül ebben a topicban, bár tudom, hogy úgy lenne a szép, ha még beleférnék a havi kihívásba és akkor mindannyiunké itt lenne egy helyen. ^^"
Kép
Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 431
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: pintergreg »

Promare

Még hétfőn megnéztem és az a helyzet, hogy nem is tudom mióta ez volt a legborzasztóbb animeélményem. A TTGL-lel promózott Kamiya-copys főhős a Triggelrtől Redline-os grafikával. Mondom ez még jó is lehet, de ilyen zagyvaságot ritkán látok. Kb. fél óra játékidő után már vártam, hogy vége lehessen a szenvedéseimnek, később be is aludtam rajta, de letoltam még egy fél óra közbeiktatott szunyókálás után. Ezek a belassított karakterbemutatások is irritáltak, főleg, hogy teljesen jellegtelen mellékszereplők is megkapták... Minek? A zene vacak, a párbeszédek rikácsolóak, a főhős legfőbb tulajdonsága, hogy egy idióta és erre büszke is. Én ehhez nem vagyok eléggé japán. Ez szinte minden szempontból pocsék, egyedül a grafikát tudtam értékelni valamelyest.

Alapvetően Annával értek egyet, kivéve, hogy én nem néznék belőle egyetlen perccel sem többet és nálam még az 5 pontot sem éri el.
Katalin értékelésit nagyon régen nem tekintem mérvadónak, ez egy újabb példa arra, hogy fordítva vagyunk bekötve...
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép
Avatar
Nightbird
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 96
Csatlakozott: 2019.04.17. 07:12
Nem: Férfi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Nightbird »

Katával egyetértek. Ez is tipikusan az a látványfilm, ami a technikai megvalósításán kívül semmi más érdemleges dolog nincsen benne. És ez a Promarere is igaz.
Meg az is milyen volt már amit Kata még említett:
SPOILER
A movie elején bemutatta, hogy az öngyulladások az emberek elfojtott dühe váltott ki. A movie közepén meg azzal jöttek elő, hogy igazából ezek az öngyulladások csupán párhuzamos univerzummal való ütközés eredményei.

Meg Pintergreghez hasonlóan én is már kezdtem unni, de a második felétől. Annyira őrültem, hogy vége lett, mert egyszerűen már nem érdekelt amit láttam.
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Nightbird írta: 2020.05.24. 17:08 Meg az is milyen volt már amit Kata még említett:
SPOILER
A movie elején bemutatta, hogy az öngyulladások az emberek elfojtott dühe váltott ki. A movie közepén meg azzal jöttek elő, hogy igazából ezek az öngyulladások csupán párhuzamos univerzummal való ütközés eredményei.
Eleinte annak látszik, de
SPOILER
a párhuzamos univerzummal való anomália miatt kerülnek át a hive mind-szerű promárok, és ez a dolog jóval hamarabbi, mint ahogy megjelennek az első szikrák. Deus a film felénél pedig elmondja, hogy az öngyulladások és amit mutációnak hittek, egy összehangolódás eredményei az egyik promárral. És külön mutatják is, hogy több eset van, amikor nem a düh játszik szerepet ennél (pl. a San Francisco-i eset), hanem a csalódottság, keserv (a párizsi pillanat), vagy stressz hatására (tokiói jelenet vagy az ONA-kból a kiscsaj, aki kimentettek - és annak mi oka is lett volna az elfojtott dühre?), de például mutatnak egy víg telefonozót is, akiből hirtelen felcsapnak a lángok.

Senki nem beszélt elfojtott dühről, végig véletlenszerűen jelentkező dolog volt, és véletlenszerűen is jelentkezett. Ennek a sulykolása alapvetően 3 ponton bukik meg:
1) Akkor az összes katona, különleges osztagos, tűzoltó stb. is egy szikra vagy szikrává lesz, mert az ő munkájuk cseppet sem stresszmentes. És már csak egy elfajult tüntetés (pl. olyan, amit mutatnak), mindkét oldalon hatalmas szikrázódással járna. Khm... Hogy is volt 2006 szeptemberében és októberében minálunk, illetve kicsivel hamarább Párizsban és fél Franciaországban?
2) 30 évet ugrunk a felvezető után, ennyi idő alatt a vak is leszűri, hogy akit ki kellett menteni az égő épületből, sokkos állapotba került stb., mindig szikra lett, de nem így alakult, holott minden okuk megvolt rá.
3) Ha a fenti jellemzőkből indulunk ki, akkor összesen és végérvényesen teljes munkakörök lehetetlenülnek el, nagyvárosok populációjának a fele válna szikrává, és végső soron többségben lennének. De nem így van, ehelyett kisebbségként vannak jelen, akiket könnyen el tudnak nyomni, kordában tartani.

Vagyis a bemutatás hamiskás (csak azt mutatja, hogy az egész világon egyszerre jelentkezik, helytől függetlenül), és érdemes lett volna a magyarázó szöveget is hozzávenni, amikor mondják, hogy mik ezek.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Akosss
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 374
Csatlakozott: 2016.10.22. 00:54

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Akosss »

Promare

Rövid leszek, nincs kedvem sokat zagyválni róla: nekem tökre bejött. Nem voltam biztos benne, hogy tetszeni fog, egyrészt nem vagyok nagy mechás én sem, bár a készítőktől a Gurren Lagann tetszett, még ha nem is vagyok a legnagyobb fanja, úgyhogy azért tudtam, mire számítsak. Másrészt a sztori olyan sémákra épít, amit mindenki látott már más köntösben többször is, így gondoltam túl sok újat nem tud majd mutatni, majd uncsi lesz. Valamennyire igaz is lett ez, mert a sok önlopásával nem lett túl eredeti a Promare, de hogy unalmas lett volna? Az már nem igaz. Elég hamar berántott a hangulata és kicsit sem éreztem hosszúnak a két órás játékidőt, elég hamar elrepült. Ez a stílusos pózörködés és a Triggeres hülye túlzások jól elszórakoztattak. Hibáit nem kell nagyítóval keresni, de szerintem nem voltak olyan egetverően nagy problémái sem, amiken húztam volna a szemöldökömet, de teljesen érthető, ha ezek másoknak szemet szúrtak. Egyetértek én is azzal, hogy attól, hogy látványfilm meg popcorn mozi, nem szabad elnézni a hibáit, de itt most nem zavart különösebben semmi. Az animáció és a színes-szagos látványvilág nagyon bejövős volt, alapvetően nem szeretem az olyan akciójeleneteket, ahol olyan gyorsan történik minden, hogy nem lehet kivenni belőle semmit, de itt egy-két ilyen jeleneten kívül elég követhető volt minden. Sajnálom, hogy nem moziban láttam először. A zene meg top-notch.

Nem fogja a világot megváltani, de én szívesen leülnék elé mégegyszer. 7/10
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Bevallom, nettó elterveztem azt, hogy belinkelem az animeajánlós topikba írt kommentemet a Promaréval kapcsolatban azt' kézcsók, mondván hogy végre egyszer részt veszek egy hónap kihívásában, de látom azóta Junchi egy bő héttel megelőzött, úgyhogy inkább csak nagy vonalakban reagálok az azóta kialakult beszélgetésre.

Hogy a látványfilm-e a Promare vagy sem az látom nem kérdés, mert ezt letagadni akkora hazugság lenne mint a ház, viszont bólogatok higashikata észrevételére a látványfilm és látványfilm közti különbségre. Azt most is vallom a mozival kapcsolatban, hogy egy olyan szellemben adja elő magát, ami egy bizonyos pontnál mélyebbre nem akar, és/vagy nincs ideje lejjebb menni, inkább összekacsint a nézővel egy "ennyiből megértjük egymást, ugye? ;)" szellemben. Ez a fajta előadásmód szerintem összefér az Imaishi-Nakashima duó stílusával, habár itt jön az a pont, aminek kapcsán nem értek egyet Catrinnal a "hogyhogy nem tetszett?" kérdéskörben: ez, kombinálva a rasszizmus, mint központi téma nem annyira mélyen kapargálásával egy olyan összképet eredményez, ami nem garantálja azt, hogy akinek bejön a TTGL, annak be fog jönni ez is, és ezért se hibáztatom Junchit vagy Riczet, amiért nekik nem kóser a film. Egyszerűen tudja a mozi, hogy nincs *olyan* sok játékideje, és emiatt is vágja bele magát ebbe a durrbelebalázs vágányba, az meg persze óhatatlan, hogy direkt összehasonlításban nem feltétlenül fog jól kijönni a Gurren Lagannal szemben, ami huszonvalamennyi rész alatt szépen elő tudta magát adni. Eközben a Promare rasszizmus témája olyasmi, aminél egyszerűen nem szabad sokat várni, mert maga a film se a témával való elmélyülésre volt bekaribrálva, és egyébként jogosan lehúzható a film azzal, hogy "mi a lófityfenéért nem tudott mélyebb lenni egy vaskosabb témával kapcsolatban", de a linkelt kommentben nem hiába hoztam fel a szív és a hív szavakat, mert ezekre a kockákra van feltéve a narratív stílus, sarkosabban mint a GL, vagy akár a KLK tette. Innentől meg ofkorsz adott, hogy valamelyest vízválasztó lesz a film, de az, hogy a Trigger önmagától nyúlt volna, az akkora nonplusz dolog, hogy most, 2020-ban kár is felhozni mint negatív kritika, mert a Trigger portfóliójának nagy része amúgy is önmagától lop. És ha azt nézem, azért a GL sem volt egy nagyonoridzsinál stuff, mert volt előtte Mazinger, volt előtte Getter Robo, volt előtte Gunbuster, volt előtte GaoGaiGar, és volt előtte Diebuster is.

Ezzel persze nem a GL erényeiből akarok elvenni, viszont a Promarét sem akarom agyonajnározni: az akkori 8.5-emet most is tartom, de szerintem ábrándkergetés mélyebb tartalmú filmet elvárni tőle, ahogy azt is, hogy univerzálisan kedvelhető akcióhepaj lenne, mert a két véglet közül egyik sem az. Értem mire gondol Ricz amikor azt mondja, hogy indentitászavaros a mozi, de szvsz szimplán egy kedvelhető, látványos akciómozi az Imaishi-Nakashima előadásmód egy tartalom előadás szempontjából összekacsintós formájában, amitől nem érdemes mélyebbet várni, mint amilyennek volt szánva. Nem tartom *annyira* szerencsés összehasonlításnak a GL/Promare kettőst sem, mert annyira másképpen építik fel a maguk is fellegvárát, hogy maximum a kettejük hasonló szellemiségét lehet felhozni hasonlítási alapnak, de a konkrét megvalósítás az már más tészta. Azt csak halkan teszem hozzá, hogy nekem a Gunbuster és a Shin Getter Robo vs. Neo Getter Robo személyesebb kedvencem mint a GL, de ettől eltekintve a "kedvelhetőbb popcorn" elég jól körbeírja a filmet szerintem. Bőven lehetne tartalmasabb szó se róla, de legalább nem volt meg a szokásos "welp, whatever Trigger" érzés a félidő után, és a szememben már ez is valami ha róluk van szó.

Catrin írta: 2020.05.24. 08:48 Szóval Dodgers PLS, tessék malon jelölni! XD
Nem tudom, hogy mikor fogok legközelebb bejelentkezni a MAL-ra, de az elsők között fogom felvinni a listámra, kezeskedem róla. :D
Kép Kép
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Befutottam még, utolsónak átlépve a célt. :D (Vagy ki tudja, lehet még valaki ír még éjfélig/hajnalig.)

Promare

Bevallom, jól jött ez a kihívás, mert február vége óta porosodott a gépemen ez a cucc. Kb. akkor tölthettem le, amikor Dodgers írt az animéről. Aztán csak húztam-halasztottam, hiszen a Gainax-Trigger párossal sosem volt igazán jóban, már ami a munkásságukat illeti. A TTGL mai napig nagy kedvenc, az utód pedig a Little Witch Academia OVA és sorozat kettőssel győzött meg. (Aztán befutott a BNA is, mint kedvelhető darab, de erről majd másik topicban.) Nos, a többi animéjüktől, amiket láttam, finoman szólva sem vagyok elájulva. Az ilyen Panty and Stocking, FLCL, Dead Leaves típusú cuccok álmomban se jöjjenek elő, szerencsére az agyam hamar kukázta mindet, az élménnyel együtt. :dirr: Emiatt vágtam bele félve a Promaréba, hiszen valami őrültséget vártam, nagyjából KlK szinten, amivel szintén nem volt felhőtlen a kapcsolatom. Miután végig ekéztem két stúdió munkásságát néhány mondatban, a lehető legnagyobb meglepetést kell bejelentenem: ez a cucc tetszett. XD

Végig olvastam a véleményeket és totálisan megértem, miért nem jön be sokaknak. Pont amiatt mert nekem anno a Redline kapcsán volt tök ugyan ez az élményem, szóval a látványfilmekbe bele lehet nyúlni, aztán kérdéses, pozitív vagy negatív tapasztalattal állsz fel.
Ha már szóba jött a "don't think, feel", hozzátenném a magam két forintját. Az, hogy a feel miként csapódik le, nagyon szubjektív, ami nem baj, hiszen ettől lesznek érdekesek a témák. Tovább erősítem, a Promare látványfilm, ezt kár is lenne tagadni. Akárcsak azt, hogy mondjuk két részben, esetleg néhány OVA epizódban jobban ki lehetett volna fejteni, de a stúdió vagy a rendező páros másképp látta. Egyébként hiába volt néhol kaotikus, 5 Transformers film teljesen megedzett. :D A grafikát erősen szoknom kellett, viszont 1-2 jelenetnél tökre bírtam ezt a leegyszerűsített mozgást, oldotta a feszültséget és belecsempészett némi humort.
SPOILER
Talán amire ugrottam, az Lio rage jelenete, ahol majdnem leégette az egész várost. Láttam, mi történik, mégse ártott volna némi letisztultabb forma.
A zenét egyszerűen imádtam, Sawano Hiroyuki megint nagyszerű OST-t hozott össze. Pörgős volt, ahol kellett, a lassabb, drámaibb részeket pedig gyönyörű számokkal támogatta meg. Tudom, az Inferno a fő téma, nekem mégis az Ashes és a Nexus lett a két kedvencem. Érdemes amúgy a rearrange verziókat meghallgatni, néhány számnál jobb lett, mint az eredeti. A két ending szám viszont kissé súlytalan lett, főleg Sawano számai után.
Látványfilmnek készült, mégis szerintem a lassabb, kevésbé bele a pofádba jelenetek jól működtek, sőt talán még jobban!
SPOILER
Amikor Galo és Aina elmentek a tóhoz, majd csúszkáltak kicsit a jégen, éreztem, hogy az alap jellemeknél kicsit mélyebbre mennek, főleg előbbi esetében. Vagy a barlangos rész is egészen hatásosra sikerült, főleg Gemie énekével kiegészítve.
A felénél meglepett a váltás, de örültem, hogy végül ezt a megoldást hozták ki.
SPOILER
Sokkal jobban bejött az állandóan égni akaró alien életforma, mint az érzelmeket elfojtani képtelen mutánsok lehetősége. Kicsit mélyebben belemehettek volna, mégis mitől függ, ki lesz kompatibilis, mert valószínű sok tényezőtől függött. Ezért lett volna jó, ha más formátumra tervezik. Bevallom, a fordulat a polgármesterrel egyáltalán nem lepett meg, hiszen ilyet többször is húztak már, legutóbb a BNA-ban, de ez valószínűleg Triggeres húzás.
Azt hittem a karakterek idegesíteni fognak, viszont tévedtem. A TTGL-es koppintásokat szó szerint az arcunkba tolták, Galo kék haja Kaminát idézi, míg Lio egy férfivá operált Anti Spiral Nia. XD Galo bemutatkozása miatt kicsit aggódtam, aztán ahogy haladt előre az anime, rájöttem a túljátszott, ordibáló hülye mögött valójában egy hatalmas igazságérzettel rendelkező srác áll. Hiába Lio volt a higgadtabb, azért bemutatták, mire képes, amikor elszállt az agya. Vagyis ellentéteknek szánták őket, akik kiegészítik egymást, mégsem maradtak meg állandóan a saját térfelükön. Talán túl sokat látok bele, de na, érdekes volt! :D Kár, hogy a tűzoltó brigádot ennyire elhanyagolták, a pizza zabálós résznél megmutatták, kedvelhetőek és nekik is helyén van a szívük. Erre a végén szintén ráerősítettek. A főgonosz tipikusan Triggeres, a fordulatról pedig írtam fentebb, szóval ide csak annyi, nem okozott meglepetést. (Már, ha annak szánták.) A Freeze Force főnöke tette be nálam a kaput, na őt nem bántam volna, ha ropogósabbra sül! :dirr:
Amúgy szerintem a BL szál felemlegetése kicsit túl van hajtva, nekem koránt sem tűnt olyan hangsúlyosnak, mint teszem az a Yuri!!! on Ice, vagy a Banana Fish esetében. Inkább a bromance jutott róla eszembe, mintsem tényleges szerelmi kapcsolat.
SPOILER
Igen, a csók ellenére is tartom a véleményem!
Persze ki lehet ebből hozni akármit.

A TTGL utódjának nem nevezném, viszont egy estére jó kis pörgős kikapcsolódást biztosított. Mindent összevetve, a negatívumai ellenére is nekem megér egy 7/10-et.
Kép
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Leara »

Promare

Még jó, hogy vártam a mai napig a véleményezésemmel, mivel csak két napja néztem meg, ezért úgy voltam vele, hogy majd akkor írok róla, amikor kiválasztom a júniusi szerencsést, hátha befut még pár vélemény :D.

Nem tudom, belőlem egyáltalán nem váltott ki ilyen erős tetszik-nem tetszik érzéseket ez a cucc, kb. oda tartozik, mint a Marvel filmek többsége: szórakoztat, amíg tart, elég látványos, de nem valószínű, hogy újra elő fogom venni, mert túl mély nyomokat nem hagyott bennem. Viszont a színek valahogy nem jöttek be, nem is tudom, annyira fakónak éreztem ezt a kékes színvilágot, nem volt olyan élettel teli, mint a TTGL vagy a Kill la Kill. Igazából szerintem hozott ez mindent, ami egy látványmozihoz kell, persze lehetett volna ennél jóval több is, de annyira szerintem nem akarták megerőltetni magukat a készítők XD.

Lehet, hogy sorozatként élvezetesebb lett volna, akkor lett volna idő mélyebben belemenni a dolgokba, de egynek azért jó volt. Szóval ja, ez egy tipikus popcorn mozi, amit azért néz az ember, hogy kikapcsolja arra a 2 órára, annak pedig tökéletesen megfelelt a számomra. 6/10

Júniusra válasszon nekünk valamit Rui-chan :).
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Köszönöm Leara, átveszem a stafétát! Hű, nagyon fogtok szeretni, ugyanis a júniusi választottam nem más, mint a Tenki no Ko! :D Ezzel szegény Junchit gyakorlatilag kizártam, bár még eléggé friss az élménye, szóval részemről megengedek egy kopipasztát ebbe a topicba, ha másnak sincs ellenére.

Lássuk, mit alkotott a Mester! XD Azért esett erre a választásom, mert a Kimi no na Wa évek óta a megnézendők listáján van, legalább ezt a Shinkai művet tudjam le.

A másik jelöltem a No Game no Life Zero lett volna, de úgy gondoltam, retinakiégető élménynek elég volt a Promare. :dirr:
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Rui-chan írta: 2020.06.01. 10:39 Hű, nagyon fogtok szeretni, ugyanis a júniusi választottam nem más, mint a Tenki no Ko! :D
Gonosz vagy! : )

Egyébként jah, nem nagyon tudok már mit hozzáfűzni ahhoz, amit elmondtam róla egy másik threadben, bár van egy olyan érzésem, hogy inkább megosztó lesz ez a cucc köreinkben: Lesznek, akik tuti egyetértenek majd velem, másoknak meg tetszeni fog. Lehet, hogy az én 2/10-em kicsit harsh, de azért ebbe nagyon bejátszott, hogy rég húztam már fel ennyire magam kínai mesén, habár most a Nadia is próbára teszi az idegrendszerem minden területét rendesen.

Na mindegy, az én válaszom természetesen nem minősül a havi kihívásra leadott hsz-nek, ennél fogva teljesen irreleváns.
Avatar
higashikata
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 157
Csatlakozott: 2019.01.06. 16:58
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: higashikata »

Junchi írta: 2020.06.02. 08:41 bár van egy olyan érzésem, hogy inkább megosztó lesz ez a cucc köreinkben: Lesznek, akik tuti egyetértenek majd velem, másoknak meg tetszeni fog.
Akkor nekem csak egy kérdésem van: Ezt a holnapi online záróvizsga előtt vagy után nézzem meg? :D
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Junchi »

higashikata írta: 2020.06.02. 09:10 Akkor nekem csak egy kérdésem van: Ezt a holnapi online záróvizsga előtt vagy után nézzem meg? :D
Utána, mindenképp! :D

Jó, ha friss, kipihent, Shinkai-mentes aggyal mész neki a zv-nek, aztán ha az megvan, a Tenki már nem is lesz olyan nehéz menet.
Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 431
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: pintergreg »

Szerintem offolom, hátha lesz idén is Anilogue és el is hozzák rá.
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép
Avatar
Grimlock
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 42
Csatlakozott: 2018.01.05. 21:45
Nem: Férfi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Grimlock »

Tenki no ko

A héten volt szerencsém végre megnézni ezt az animét magyar felirattal, és mivel Shinkai Makoto rajongó vagyok vártam nagyon. Noha az előző alkotását a kimi no na wa-át nem múlta felül a MAL-on való eredményt tekintve, ettől függetlenül még is kapott egy hype-ot, és természetesen lehetett számítani némely emberek ellentétes véleményére, de nem mintha nem lenne igazuk. Szeretem Shinkai animéit, de mint fant engem se nyűgözött le annyira mint ahogy vártam. Látvány, és grafika terén hozza mindenképp a jellemző eredményt, és a zenék is próbálnak kompenzálni. Na,de a történet. Szóval főhős férfi tagunk meglép szüleitől azzal az indokkal csupán, hogy nem bírja az ottani környezetet. Valahogy azért ennél részletesebb okot vártam, ami által ténylegesen meg lehetne érteni ahelyett hogy ezt max tini lázadásnak tudja be a néző. A Meglógás után Tokió -ba vette az irányt, hogy ott önállóan boldoguljon kisebb, szinte semmi sikerrel, de aztán sikeresen úgy ahogy. Majd aztán találkozik a főhős lány tagunkkal is akiről később kiderül, hogy olyan természet feletti képességgel rendelkezik hogy imádkozása során az esős, és borús időjárást a napsütés, és ragyogás váltja fel melynek köszönhetően az emberek nyugodtan, és szabadon folytathatják a rendezvényeiket, stb, amiért hálásak az emberek, így az úgynevezett naplány híres lesz az emberek körében. Ám ennek az erőnek van egy hátul ütője, és még pedig az hogy a megjelenő természet feletti pusztító időjárást csak az ő fel áldozásával szüntethető meg, de szerelmes főhős férfi tagunk azon van, hogy meg mentse a lányt. Mivel Shinkai-tól származó összes animét láttam már, így ez a történet sok újdonságot nem hozott nekem. Főhőseink valamely tagja veszélyben(általában a lány él),igyekeznek megmenteni egymást a szerelem érdekében, és happy end a vége. Így az izgalom faktor ennél az animénél részemről ki van lőve, és őszintén írom untam. A főhős férfi tagunk kivételével az összes többi karaktert el tudtam viselni. korábban MAL-on a listámon 6/10-re bíráltam, de van olyan szokásom,hogy egy animén újra el gondolkozok, és felül bírálom, hogy mennyire ért nekem. Így a végső értékelésem 5/10. Egyszer nézhető, de csak a Shinkái féle grafika, látvány, és hangulat miatt.
Avatar
higashikata
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 157
Csatlakozott: 2019.01.06. 16:58
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: higashikata »

Junchi írta: 2020.06.02. 18:03
Utána, mindenképp! :D

Jó, ha friss, kipihent, Shinkai-mentes aggyal mész neki a zv-nek, aztán ha az megvan, a Tenki már nem is lesz olyan nehéz menet.
Végül a Csernobil minisorozattal öblítettem zv előtt és után, de csak mára kezdtem megérezni, milyen leterhelő volt az elmúlt 2-3 hónap. :shock:

Majd a két felvételimet megelőző héten visszatérek ehhez a filmhez...
Avatar
higashikata
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 157
Csatlakozott: 2019.01.06. 16:58
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: higashikata »

Mielőtt bárki a múlthavihoz hasonlóan kvázi lehúzónak (vagy egy Shinkai-fan ex-ismerőshöz hasonlóan egy megkeseredett gyökérnek) tartana és leírnám a viszonylag friss élményeimet a Tenki no Ko-ról, szükségét érzem annak, hogy máris tisztázzak két dolgot, röviden:

1. Hadilábon állok a romantikus sztorikkal. (Ezt már leírtam párszor, hogy miért. Akit érdekel, tekerjen vissza a februári alanyhoz!)
2. Eleddig Shinkai Makotótól csak a Kotonoha no Niwát volt szerencsém látni, ami egyszer elment és több szóra nem is érdemes.

Junchi írása ellenére is szerettem volna hagyni, hogy ha a sztorival vagy a körítéssel nem is, a Tenki no Ko legalább a karaktereivel engedjen azonosulni. Aztán pofára estem, mint a zsíros kenyér. De ne menjünk ennyire előre!

Ez az "Időjárás-Szűz" / "Napfénylány" (pardon, sem a misztikumában nem vagyok képben, sem azzal, hogy lehetne azt magyarítani egyáltalán) koncepció meglepően lenyűgözött. Nem én vagyok a legélesebb kés a fiókban, ha természetföciről van szó, így nem én fogom elvitatni a meteorológiai bukfenceket. (Még úgy se, hogy két zv-tételem is volt a témához.) :drop:
Jobban örültem volna, ha ez több hangsúlyt kapott volna, dehát Shinkai-filmről van szó, kár efféle hiú reményeket táplálni.

Azon még túlteszem magam, hogy a mellékszereplők hátterét csak tessék-lássék formában mutogatják. A katyvasz sztorit is lenyeltem volna, ha legalább a főszereplőket sikerült volna életrevalónak vagy minimum szerethetőnek megalkotni. De nem... Ez a film beérte két naiv hülye-gyerekkel, akik maximálisan felelőtlenek, sőt majdhogynem versenyeznek a bicskanyitogatóan hülye megnyilvánulások elpufogtatásában. (Volt olyan ismerősöm, aki hasonló karakter-életképtelenség miatt szapulta a Hotaru no Hakát, de ott a II. VH-s környezet bőven indokolta a főszereplők rossz döntéseit, plusz az eleve nem akart a háborús nyomornál többet mutatni. Szóval van, ahol a többi történetelem mellett ez nem baj, csak azokat okkal nem akarják olyan karakter-orientált zsánerbe belegyömöszölni, mint a romantikus filmek.) Ez, valamint a gyorsan eszkalálódó, random bedobált, esetenként teljesen életszerűtlen szituációkkal nálam már az első negyed órában megölte az élményt.

SPOILER
Csak szerintem volt totál bullshit beletenni a pisztolyos jelenetet meg az üldözéses részt? Az utóbbi tetszett a maga módján, de valljuk be, nem volt keresnivalója ebben a filmben.

Ez a film úgy viszonyul a grafikához, mint a mai videójátékok az open-worldnek csúfolt játékmechanikához: Szép, fasza meg minden kutyafüle, de ez még nem menti meg attól, hogy a felemásul kidolgozott részletek nem állnak össze nagy egésszé. A tökéletesen felesleges betétszámokról meg jobb nem beszélni.

Bár ez az írás nem tükrözi elég hűen, mégsem haragszom a Tenki no Kóra. Ez nem volt több a romantika újabb megcsúfolásánál, ami sok hasonszőrű társához hűen a settinggel (egészen pontosan az esős misztikummal) akarta elnyomni a történeti/dramaturgiai fogyatékosságait, ami csúnyán vakvágányra terelte az egész filmet. Egy kezdő rendező esetében még hajlandó lennék lazábban kezelni, de egy ennyire nagyon számontartott névtől a minimális előismerettől függetlenül is többet vártam.

Lényeg a lényeg: Shinkai is OVERRATED, a 4/10-et is csak a settingnek köszönheti.
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Tenki no Ko

Kissé a végére hagytam, de legalább a saját kihívásomat sikerült teljesíteni. XD

Shinkaitól kevés filmet szeretek igazán, és ennek sem sikerült belopnia magát a szívembe. Amúgy ez enyhe kifejezés, néhány helyen sikerült kifejezetten felhúznia, pedig azt hittem, erre nem kerülhet sor.

Valami kis alibi történetet vártam, ami nagyjából-egészéből összejött, bár lehetett volna sokkal jobb és értelmesebb. A mitológiai háttér miatt bíztam benne, legalább annyira be fog jönni, mint a Hoshi wo Ou Kodomo. Amúgy az öreggel való beszélgetést tekintem az egész film fénypontjának, legalább tőle megtudunk bővebb információt arról, Hina kicsoda vagy micsoda. Shinkainak erre kellett volna rágyúrnia, a nyáltól csöpögő romantika helyett.
Pozitívumokhoz raknám még a grafikát, valószínű emiatt nyúlt hozzá a Napsütés lány mítoszához, aki előzi az esőt, mert a drága rendező úrnak valami víz fétise lehet. Szó se róla, az időjárási viszonyok gyönyörűen lettek megjelenítve, gondolom nem kis összeget öltek a rajzolásba, animálásba. A zenék olyan so-so, egyszer elmentek, bár a Radwimps már a Shingekinél bebizonyította, nem vagyok kompatibilis a stílusukkal. ^^" Na jó, a Celebration végül is tetszett. :)

Azt hiszem, nagyjából véget is érnek az anime pozitívumai. Karakter fronton Natsumit kiemelném, akit azért sikerült valamennyire megkedvelnem. Talán még Kei az, aki úgy ahogy ért valamit. Ami elég vicces, mert velük alig foglalkozott valamit a cucc, mégis jobban sikerültek szerintem, mint maguk a főszereplők. Hodaka motivációjáról semmit sem tudtunk meg, csak elszökött otthonról, mert fojtogató volt a légkör. Oké, azt elismerem, tényleg lehetett a szökése mögött jó indok, viszont azt jobban ki kellett volna fejteni, mert így üres maradt az egész. Hina lenne az abszolút főszereplő, körülötte bonyolódik minden plusz gyűlnek fel a hülyeségek, viszont annyira érdektelen maradt, hogy az egész drámázást fapofával ültem végig. Arról nem beszélve, hogy a srácnak odatol ajándékba egy hamburgert, majd miután megmentette, elhordja minden rossznak, de utána a következő jelenetben teljesen szimpatikusnak találja. WTF? :o_O:
Az egész Napsütés lány koncepció túl kevésnek bizonyult a mesternek, ezért kitalálta, tesz bele egy másik szálat.
SPOILER
Hodaka még Tokióba érkezésének elején találta a kukában egy pisztolyt, amiről azt hitte, egyszerű játék. Ezért szépen magánál tartotta, mint valami talizmánt. XDDDD :dirr: Ennek segítségével mentette meg Hinát, csakhogy egy térfigyelő kamera lekapta a kis akciója közben. Tehát a rend bátor őrei üldözőbe veszik. A felügyelőről rögtön a Sámán Királyos fazon ugrott be. :lol: Hű, ezeken a részeken röhögtem a legtöbbet, de nem azért mert viccesnek szánták, hanem mert annyira gagyin jött ki minden! Hina öccse pedig felnőtteket megszégyenítő ügyességgel terveli ki, mégis hogyan szökhetne meg a gyermekvédelmisektől. Ráveszi a barátnőjét (igen, kettő is van a kis szoknyapecérnek), vegyen fel parókát, majd kicserélik a ruhájukat, így simán kereket oldhat. Hm, ilyeneken meg se kéne lepődnöm.
Amúgy a napsütéses vállalkozás még egész aranyosra sikerült, a Pretty Cure cosplayesekért jár a plusz pont.

A legnagyobb gondom az egész filmmel, az őrült Hodaka-Hina szerelem.
SPOILER
A srác konkrétan pisztolyt fogott az egyetlen olyan emberre, akit gyakorlatilag az apjának nevezhetett, mert... mert... újra látni akarta élete szerelmét. :wwall: :hammer: Aztán, hogy ennyivel ne ússzam meg, a felhők felett közösen eldöntik, ne álljon el az eső, öntse el egész Tokiót, nem számít, mert ott lesznek egymásnak. Oké. :dirr:
Ezzel egyébként nincs vége, jön egy három éves időugrás, Hodaka visszatér Tokióba. Azon újfent kiakadtam, hogy Shinkai két szereplővel is megerősíti, a srác jól döntött, hiszen pár száz éve víz alatt volt ez a terület, meg amúgy is, a világ egy őrült hely. Második számú oké. :dirr:
A pontozással bajban vagyok, a 3 és 4 között vacillálok, többet nem ér, viszont annyira szőrös szívű sem szeretnék lenni. Majd meg kitalálom a végső értékelést.
Kép
Válasz küldése