Animés havi kihívások

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
dresthar
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 145
Csatlakozott: 2019.03.09. 16:22
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Miskolc
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: dresthar »

Catrin írta: 2020.11.01. 10:05
Az a baj, hogy sokan talán arra törekszünk, hogy a tagok által még nem látott cuccot ajánljuk...
Pedig ezen a ponton és annyi gyenge új japó cucc és régi fasság között most lehetne inkább a revaccsokra koncentrálni. Talán sokkal többen írnának ide, ha sokak által látott pl. klasszikus moviekat néznénk újra. Most hogy tetszenének stb.
Persze a sorozatajánlásban is van lehetőség, csak egy hónapra itt nagyon nehéz belőni, lesz-e érdeklődő...
Igen, az nekem is problémát jelentett, hogy olyat válasszak, amit nem láttam még, vagy nem látott rajtam kívül kb mindenki. Azok közt pedig ez volt az egyik, amiből kinéztem, hogy nem dobom 3 rész után.XD Ha nincs ilyen megkötés, tudnék más sorozatot, vagy akár filmet is ajánlani akár.
Ha a mai estig nem érkezik be egy komment sem arról, hogy szeretné megnézni ezt a sorozatot, akkor - ha lehetséges -, egy új címet dobnék be erre a hónapra. Egy Wolf Children-re, vagy Tonari no Totoro-ra lenne jelentkező?
Avatar
dresthar
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 145
Csatlakozott: 2019.03.09. 16:22
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Miskolc
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: dresthar »

Oké, ezt úgy veszem, hogy senki sem érdekel a Kujira no Kora wa Sajou ni Utau, szóval nem tolom ki a határidőt. Mivel rajtam kívül senki nem nézte meg, és senkit sem igazán érdekel, ezért most röviden – tömören leírom a véleményem róla.
Hát, mit ne mondjak, nem volt valami nagy szám. Nem volt rossz, azért egy 5/10-t elért nálam. Voltak benne jó ötletek, és akár egy kellemes kis disztópikus fantasy is kijöhetett volna belőle, de sajnos nem lett. Bizonyos dolgokat vagy nem gondoltak át rendesen (pl.: Kokalo), vagy nem magyaráztak el (pl.: a nousok, vagy egyes szereplők motivációit…), emiatt sem tudtam élvezni. De számomra is zavaró volt az is, hogy dacára annak, mennyire fontos részét képezte a történetnek a romantika, ezek többnyire nem igazán voltak érthetőek, vagy átélhetőek.
Mivel rajtam kívül senki sem teljesítette a kihívást, ezért kizárólag csak magamat tudom kinevezni, ezért a novemberi kihívás házigazdája is én vagyok. A jelöltem pedig a Tonari no Totoro. Ha erre sem jelentkezik senki, akkor a továbbiakban nem erőltetem ezt a kihívást.
Avatar
ZeroProcess
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 172
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess »

dresthar írta: 2020.11.01. 11:56egy új címet dobnék be erre a hónapra. Egy Wolf Children-re, vagy Tonari no Totoro-ra lenne jelentkező?
dresthar írta: 2020.11.01. 22:06 A jelöltem pedig a Tonari no Totoro. Ha erre sem jelentkezik senki, akkor én feladom ezt az egészet. Mármint, ebbe a topikba nem írok ide többet. Majd ajánl valamit valaki, aki épp kedvet érez hozzá.
Mindkettőt a nyáron pótoltam be és egyrészt még friss az élmény, másrészt a Totoro annyira nem nyerte el a tetszésemet, hogy újra neki fussak. Így csak bemásolom. amit már egyszer AA-ra is leírtam a műről:

Nos én azon véleményen vagyok, hogy ez a leggyengébb Ghibli film amit eddig láttam. Jópofa, hangulatos, de nem igazán szól semmiről. Rendben lehet azt mondani, hogy arról szól minként képesek a gyerekek anyjuk távollétét megélni, de ez elég érdektelenre sikerült. 1-2 pillanatot tekintve, könnyen megbirkóznak a dologgal a lányok, vihorásznak és Totoroval játszadoznak. Valójában Totoro lénye viszi el a hátán a filmet, igazából olyan mintha csak azért készült a film, hogy aztán el lehessen adni a különféle vele kapcsolatos termékeket. Érdemi bonyodalom is csak a film utolsó negyed órájában volt, mikor eltűnt Mei.

Vizuális téren nincs mit szégyellnie az animének, ahogy azt egy Miyazaki filmtől elvárja az ember, szép.

Egyszer nézhető hangulatos és jópofa mese, melyet Totoro visz el a hátán hasán.

Mellesleg Totoro-t simán el tudnám képzelni horror sztoriként:
SPOILER
Egy apa lányaival egy olyan házba költözik, mely a szóbeszéd szerint kísértetek lakják. A család boldogan éli mindennapjait, azonban a gyermekek egy nap furcsa hangokra lesznek figyelmesek a padlás felöl, tovább különös lények sziluetjét kezdik el látni éjszakánként a kertben. Az idilli napoknak vége szakad, amikor a kisebbik lány Mei eltűnik és csak a kalapját találják meg a kert melletti erdő szélén. A helybéliek nagy erőkkel keresik napokon át reménytelenül. Közben Mei nővére, Satsuki tudomására jut egy ősi monda a rejtélyes szomszéd öregasszonytól, mely szerint egykor nagy erejű aranyosnak tűnő teremtmények vadásztak a vidéken élőkre. Azonban a papoknak sikerült őket elzárni az erdőbe, de nem teljesen, így a lények képesek becsalogatni a gyermekeket az erdőbe, hogy aztán ott végezzenek velük. Satsuki nyomozni kezd a hallottak után, hogy ha húgát már nem is, de másét még meg tudja védeni...



Mondjuk nem tudom, mennyire követeli meg a topik, hogy újra nézzek valamit ha már láttam vagy elég ha írok róla valamit, ahogy azt az előbb is tettem (még ha csak magamat idézem máshonnan).
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Titkos »

dresthar írta: 2020.10.31. 16:36 Illetve, ilyenkor mi van, ha senki sem ír?
Btw, én a magam részéről szimplán a dolog "kötelező" jellege miatt mondtam már az elején, hogy én ebből az egész játékból kimaradnék. Ezt anno vagy Surcival, vagy Junchival (vagy mindkettőjükkel XD) le is dumáltuk, csak nem emlékszem, hogy nyilvánosan vagy privátban, plusz közben eltelt pár év, jöttek új tagok is, stb-stb., szóval gondoltam kiírom már újra, mert fura lehet, hogy az amúgy grafomán fazon ehhez a topichoz kvázi soha hozzá sem nyúl. XD Szal én vagyok az az ember, akinek úgy 5 éve feladták házi feladatnak az NGE-Steins;Gate-Madoka hármast és ebből csak az utóbbit volt képes azóta abszolválni, amit mondjuk nem bánt meg (sőt :D), de jól mutatja, hogy még a TOP címeket is meddig halogatom, pusztán azért, mert "de nem akaroooom, mert ez "kötelezőőőő"...@____@". :dirr: (Paradox módon ez még olyankor is előjön, amikor amúgy élvezem csinálni a dolgot, szal pl. a 2010-es évek TOP 10-ével tök jól elvagyok, gondolom ez látszik is a fanboy jellegű postjaimon, pláne most, hogy már tényleg a nagy kedvencek TOP 3-a jön, viszont ott sem véletlen, hogy kb. mindig a hónap utolsó napjáig halogatom a megírást, mert egyszerűen ott is beugrik ez a hülye szokásom, hogy "miért kell ezt "kötelezően" megírni?" :dirr: De értitek, közben meg lehet, hogy valami random izéről, amit néztem/olvastam, képes vagyok háromszor annyit összeírni, mert az meg "nem kötelező"... XDDD Agyrém, tudom. XD De ha már itt. tartunk, pl. WoW-ban is azért nem jutottam el még soha a komoly raidelés szintjére, mert amikor megláttam, hogy itt kötelező megjelenés van mondjuk minden második nap este nyolctól közel éjfélig, akkor reflexből úgy reagáltam, hogy "nekem ne rabolja el senki minden második estémet, pláne ne egy hülye MMO miatt"', de mondom ezt úgy, hogy közben imádom és ha szabad akaratomból játszom, simán képes vagyok reggelig tolni... XDDDDD Szal ja, a "logika"... XDDDD) Na, szóval erre a játékra visszatérve: én részt venni ugyan nem vettem benne, de "nézőként" szívesen olvasgattam, amikor még pörgött a topic és 5-6-an is beírtátok, hogy épp hogy tetszett/nem tetszett a havi cucc, sőt, annak dacára, hogy ugye "kötelező" (XD), még azt is sikerül elérnetek, hogy 1-2 cuccba minimum belelessek, pl. abba a "zseniális" amcsi szinkronú OVA-ba (Angel Cop vagy mi a jóélet volt a címe? XD), vagy a stop motion vagy milyen gyurmafilmbe, ami majdnem maides hentaiként indít, csak aztán Walking Dead lesz belőle igen hamar... :lol: Na mindegy, csak gondoltam beírom, mint bátorítás a többiek felé, bizonyítvány magyarázása az én részemről, stb-stb., hogy én okkal nem játszom ezt a kihívást, viszont olvasni tök fun volt nem egy esetben, szóval ha a többieknek van ideje/kedve, én sem bánnám, ha visszatérne. :)
Kép
Avatar
higashikata
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 157
Csatlakozott: 2019.01.06. 16:58
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: higashikata »

Nagyon sajnálnám, ha ez a topic végképp kihalna, viszont a kimaradozásaim oka sokkal prózaibb: OTDK

Egészen pontosan a napokban kellene befejeznem az odaszánt dolgozatomat és kvalifikálni az őszi házi TDK-n (mert tavasszal Señor Korona miatt itt Debrecenben elmaradt). November 9-ig kell nevezni, 13-ig magát a dolgozatot leadni, de ez a félévem a mesterszakon rogyásig tele van olyan beadandókkal, aminek a felét legszívesebben máglyára vetném a kitalálójával együtt. Szóval a mehh-kategóriás címek még hagyján, ha meghalni sincs időm. :drop: :drop: :drop:
Avatar
dresthar
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 145
Csatlakozott: 2019.03.09. 16:22
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Miskolc
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: dresthar »

Jöttem szólni, hogy - ezzel együtt - 4 nap van hátra a kihívásból. Ha valaki ZeroProcess-en kívül be akar szállni, ennyi ideje van rá.
Avatar
Nightbird
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 96
Csatlakozott: 2019.04.17. 07:12
Nem: Férfi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Nightbird »

Tonari no Totoro

Hát magáról a Totororól nem tudok sokat mondani, főleg úgy, hogy leginkább egy slice of life movie volt, de azért még élvezhető volt. Ebből kifolyólag volt az, hogy az utolsó 15 percben történt valami valami érdemleges, azon kívül az előbb említett dolog volt csak.
Karakterekkel sem volt semmi bajom, egész aranyosak voltak. Főleg Totoro.

7/10
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Tonari no Totoro

Kezdésnek, mielőtt nekiálltam körmölni, visszanéztem, hogy hány pontot adtam rá, illetve annak idején mi volt vele a bajom. Szerintem, azokon nincs mit változtatni. Egy gyenge 6 pontos mű, mivel semmi egyéb, mint egy közönséges családi film. Ezzel még nem lenne baj, simán lehetne feljebb pontozni, hiszen a célját beteljesíti, bájos, de megveszekedetten üres és idegesítőek a gyerekszereplők (az első negyedóra kifejezetten ear rape-ként hat azzal, hogy visítoznak jobbra-balra felfedezve az új házat és környéket). Annak idején a plusz tartalmat hiányoltam belőle, és ez mostanra se változott. Alapból lehetett volna kezdeni valamit az anya távollétével. aktívabbá tenni az apakaraktert (különösen ha már egyedül maradt hosszú időre a két lányával)... ha nem is lélektani bányászat szintjén, de legalább valamit a felszínen tehettek volna érte. Mert így csak untam az egészet és vártam a huszadik perc után, hogy vége legyen ennek a közel másfél órás izének. Ha valami érdeme van, akkor kétség felett az a zene és az animáció - de van, amihez elég kevés ez a kettő.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
dresthar
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 145
Csatlakozott: 2019.03.09. 16:22
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Miskolc
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: dresthar »

Tonari no Totoro
Ez az a film, amit valószínűleg sokkal jobban élveztem volna, ha nem egy gyermektelen harmincas pasi lennék. Félreértések elkerülése véget, tisztában voltam vele, hogy egy családi filmet fogok megnézni, de ennél egy kicsit több cselekményre számítottam. Több, elsőre fontosnak tűnő szereplővel sem kezdtek úgy igazán semmit, és tényleg Totoro, meg a többi szőrmók viszi el a hátán az egészet. Azért volt benne egy-két jó jelenet, meg aranyos volt, szóval kap tőlem egy 7(alá)/10-t.
Miután kiszámolósdit játszottam.Átgondoltam, legyen a következő házigazda Ricz, ha vállalja.
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Hm...Én egyszerű leszek most, és az évtizedes kihívásban pedzegetett 16 perces Shashinkant dobom be nektek. Ha valakit érdekel, van indán, van youtube-on, szóval senki sincs elveszve.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
ZeroProcess
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 172
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess »

Este kerestem valami rövid nézni valót és végül úgy döntöttem, hogy megnézem e hónapra ajánlott művet.

Shashinkan

Hangulatos és érdekes kis alkotás. Percről percre egyre jobban érdekelt, hogy ugyan hová is akar kilyukadni a mű. Ugyanis ahogy a kislány úgy én sem értettem, hogy a fényképész mi véget tesz meg minden telhetőt, hogy mosollyal az arcukon örökítse meg az embereket. Eme tudatlanságot a kislány daca, hogy ő azért se mosolyog, mikor fényképezik ezt jól tükrözte. Persze a végére - egy kis szó játékkal élve - össze állt a kép, és ahogy a lány úgy én is rájöttem miért is fontos a mosoly a képen. E felismerés pedig a fényképész munkásságának betetőzése. Hiszen lehettek olyanok, akik mosolyogtak, de nem értették miért kell, viszont a lány amikor mosolygott tudatában volt ennek. Ezért is szerepel a végén a képen nemcsak a lány, hanem maga a fényképész is.
Mielőtt még valaki azt gondolná ezek után, hogy egy vidám és felhőtlen alkotás az téved.

Jómagam így értelmeztem a művet, de nem lepődök meg azon ha mások másképpen értelmezik. Mindent összegezve egyszer érdemes megnézni.
Kép
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Csak szólok, januárra is kitolom az írási lehetőséget.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
higashikata
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 157
Csatlakozott: 2019.01.06. 16:58
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: higashikata »

Jó is hogy mondod, mert tökéletesen megfeledkeztem erről (is). :drop:
SPOILER
Mennyire lehet elspoilerezni egy rövidfilmet, ami egy munkájának élő fényképészről és annak legmakacsabb klienséről szól, akinek csecsemő kora óta a kaka is keserű? Oké, a második világháború tájékán vesszük fel a vonalat, a nőcinek nyilván voltak olyan emberveszteségei, ami miatt nehezére esik egy fénykép kedvéért boldognak mutatkozni, de a rövidfilmben a rendező az egészségesnél mintha kicsit többször ki akarta volna hangsúlyozni ezt a jellemvonását, de ezt mindenki döntse el maga, mennyire veszi a lelkére...

A fényképész kínját átérzem (igaz, egy-két pillanatban felnevettem a próbálkozásain), mert rólam is igencsak művészet olyan képet készíteni, amin nem vágok cringe pofát. :drop:
Nem feltétlen tenném egy lapra a Forrest Gumppal, de egyszerű, rövid és párbeszédtől mentes történetvezetéséhez képest sokkal kifejezőbb, mondanivalója jól rétegelt. Ha nem is ríkatott meg, mint ahogy azt nemrég Az utazó macska krónikája tette, megható volt számomra.

Már csak azért is jól esett ezzel a darabbal találkozni, mert a maga 16 percével képes volt kizökkenteni a pillanatbeli gondjaimból. Ami szerintem a két és félórás látvány- és ízlés-megerőszakolások korában külön becsülendő.
Avatar
higashikata
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 157
Csatlakozott: 2019.01.06. 16:58
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: higashikata »

Eeeeeh... ^^"

Van itt valaki? ^^"
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: annarancs »

December: Shashinkan

Jaj, még januárban megnéztem én is ezt a rövid kis alkotást, de nem írtam róla végül (főleg azért, mert nem akartam ZeroProcess elemzését másolni :D). Így utólag annyi maradt meg a mondanivalójából (vagy inkább a saját értelmezésből), hogy egyáltalán nem muszáj mindig mosolyogni (a fényképeken sem). Ugyanakkor az sem baj, ha sikerül néha félretenni a makacsságunkat, és kedvezünk, engedünk kicsit másoknak, mert ezáltal talán más perspektívából is rácsodálkozhatunk a bennünket körülvevő világra. Jelen esetben arra (is) eszmélhetett rá a főszereplőnő, hogy ugyan a szerettei már nincsenek mellette, de a fotók legalább megőrizték a boldogságukat.
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Akkor menjen végig a dolog februáron is, ha már a kolosszális aktivitásban teljesen teljesen kiment a fejemből, hogy "ja... ez is létezik".

Minden esetre ZeroProcessé lesz a március.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
ZeroProcess
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 172
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess »

Nos nem gondoltam túl a dolgot egy ideje leszedtem már a Kaze no Na wa Amnesi-t így hátha most sort kerítek rá.
Szóval márciusra legyen: Kaze no Na wa Amnesia (kevesebb mint másfél órás film)

Illetve kibővítettem az eddigi listát:
2016. december: Kaguya-hime no Monogatari
2017. január: Tokyo Godfathers
2017. február: Redline
2017. március: Harmony
2017. április: Buddha
2017. május: Kimi no Na wa.
2017. június: Giovanni no Shima
2017. július: Omoide no Marnie
2017. augusztus: Happy Birthday: Inochi Kagayaku Toki
2017. szeptember: Flanders no Inu
2017. október: Bartender
2017. november: Kappa no Coo to Natsuyasumi
2017. december: Ouritsu Uchuugun: Honneamise no Tsubasa
2018. január: Doukyuusei
2018. február: Yoru wa Mijikashi Arukeyo Otome
2018. március: Chainsaw Maid & Bloody Date kisfilmek
2018. április: Chironup no Kitsune
2018. május: Da Yu Hai Tang
2018. június: Chirin no Suzu
2018. július: Uchiage Hanabi, Shita kara Miru ka? Yoko kara Miru ka?
2018. augusztus: Hirune Hime: Shiranai Watashi no Monogatari
2018. szeptember: Glass no Usagi
2018. október: Tsumiki no Ie & Furiko & Ninja and Soldier & By Your Side kisfilmek
2018. november: Byeolnala Samchongsa
2018. december: Sayonara no Asa ni Yakusoku no Hana wo Kazarou
2019. január: Asagao to Kase-san
2019. február: Angel Cop
2019. március: Mnemosyne: Mnemosyne no Musume-tachi
2019. április: Kimi no Suizou wo Tabetai
2019. május: Kokoro ga Sakebitagatterunda.
2019. június: Rokka no Yuusha
2019. július: Hashire Melos
2019. augusztus: Gyakusatsu Kikan
2019. szeptember: Nijiiro Hotaru: Eien no Natsuyasumi
2019. október: Yoake Tsugeru Lu no Uta
2019. november: Chika Gentou Gekiga: Shoujo Tsubaki
2019. december: Ari Ningen Monogatari / Chiruri / Ikezu / Mottainai / Tabisuru Nuigurumi: Travelling Daru
2020. január: Baoh Raihousha
2020. február: Sequence
2020. március: Koko wa Greenwood
2020. április: Dumbbell Nan Kilo Moteru?
2020. május: Promare
2020. június: Tenki no ko
2020. július: Nakitai watashi wa neko wo kaburu
2020. augusztus: Hello World
2020. szeptember: Fragtime
2020. október: Kujira no Kora wa Sajou ni Utau
2020. november: Wolf Children / Tonari no Totoro
2020. december: Shashinkan
2021. január: Shashinkan
2021. február: Shashinkan
2021. március: Kaze no Na wa Amnesia
Kép
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Március: Kaze no Na wa Amnesia

Csodás filmünkben egyszer csak egyik pillanatról a másikra elfújta a szél az egész emberiség minden emlékét, ezzel elhozva a civilizáció végét. Ki a felelős mindezért? Természetesen az űrlények. Ifjú főszereplőnket sem kímélte ez a szellő, eredetileg ő is primitív ösztönlénnyé változott a hatására, ám egy szupertitkos biológiai labor egyik kísérleti alanya és a teljesen véletlenül még éppen működőképes laboratóriumi berendezés segítségével újra elsajátította a (feltehetően angol) nyelvet, valamint azokat az ismereteket, viselkedési formákat, amelyeket az ember lényegéhez tartozónak tekintünk[1]. Miután a barátja elhunyt, főszereplőnk világ (tehát Amerika) körüli útra indult, közben felszedett egy csinos, ám gyanús (spoiler: földönkívüli) hölgyet. Közös kalandozásuk során szembesült vele, hogy az apai szeretet az egyetlen, ami még ebben az apokaliptikus környezetben is megmarad. Az nem derült ki, hogy végül hogyan döntöttek az űrlények az emberiség sorsáról, de legalább lefeküdtek egymással a főszereplők, mert miért is ne. A robotokat már tényleg nem tudtam hova tenni (gépek lázadása?). 3/10


[1] - Andorka R (2006) Bevezetés a szociológiába. Osiris Kiadó, Budapest.
Avatar
ZeroProcess
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 172
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess »

Én meg is feledkeztem aztán erről, de most hétvégén mindképp pótolom már.
annarancs írta: 2021.04.02. 00:25
Ha gondolod írhatsz új címet erre a hónapra.
Kép
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Köszönöm, legyen akkor mondjuk az áprilisi kihívás az Angel Densetsu. :D
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Junchi »

^Na, ebbe most lehet beszállok (ha nem felejtem el), ugyanis anno terveztem az abszolválását a Claymore mangakája miatt, szóval itt az alkalom a pótlásra. (Mondjuk sokat nem várok egy két epizódos OVA-tól, ami egy 15 kötetes manga alapján készült, de oda se neki.)
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Havi: Angel Densetsu

Done. Iniciálisan azt hittem, 2 × 50 percről van szó, de aztán láttam, hogy egy epizód ~22 perc, szóval letudtam egyben az egészet.

A lényeg: Meglepően volt ez! Sajnos viszont nem több az egész, mint egy ügyes promo anyag a mangához, a végén még gúnyolják is a nézőt, mikor azt a csajt a legutolsó pillanatban hozzák be. Talán épp az első kötetet sikerült feldolgoznia ennek a két résznek, de még ebben sem vagyok biztos. Nagy kár, mert simán elviseltem volna belőle egy 12-13 részes sorozatot, annyira kreatív és originál az egész. Mondjuk, hogy ez az angyalosdi tényleg bejön-e később a sztoriba vagy csak metaforikusan volt jelen, azt nem tudom, de az egész alapszitu annyira bizarr és annyira ez a 90-es évekbeli banchou/punk/school rivalries jellemzi, hogy már csak ezért is plusz pontokat érdemel.

A sztori nem nagy kunszt. Van egy rendkívül groteszk arccal megvert középsulis főszereplőnk (amúgy tényleg nagyon para a csávó, remekül megoldották), aki belül maga a testet öltött jóság, épp csak mindenki rögtön a külseje alapján ítéli meg. Amiért nekem tetszett, hogy (a főhőshöz hasonlóan) kívülről egy keménykedős "martial arts" cucc, belül meg echte vígjáték. Mire gondolok? Van főszereplőnk, mint a centrum, aki valahogy mindig félreérti az éppen aktuális szituációt, meg a környezetét úgy általában ("Biztos azért van kés nála, mert öngyilkosságra készül!" - mondja ezt, miközben az ellenfele fenyegetően felé mutat), illetve van a periféria, aki nagyjából mindenki más, ők pedig MC-nket értelmezik rosszul ("Látszik rajta, hogy pszichopata, az előző iskolában is péppé alázott mindenkit."). A sorozat humorát ezek az ide-oda helyzetelemzések adják és most biztos nem jött át sehogy az általam leírtakból a lényeg, de ezt tényleg látni kell! Persze gondolom a manga később elmegy drámai(bb) irányokba, de ez a két rész mindenesetre nem tette, a rövid játékidő miatt meg amúgy sem hagyja unatkozni a nézőt.

Külön poén a főszereplő hibátlan seiyuuja - úgy beszél, mint egy halálhiggadt sorozatgyilkos, aztán a következő pillanatban meg úgy visong, mint valami törzsi szekta főnöke... pedig megint csak segíteni akart másokon.

6/10. Szerettem volna többet adni neki, de egyszerűen nem tehetem. Mangareklámhoz képest kifejezetten minőségi munka, de végső soron nem is több annál.
Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 431
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: pintergreg »

Angel Densetsu: Pár éve láttam, eléggé tetszett, bár -ahogy Junchi is írja- csak egy promóanyag. Akkor 7 pontot adtam rá, a manga azóta is listán várakozik...
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép
Avatar
higashikata
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 157
Csatlakozott: 2019.01.06. 16:58
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: higashikata »

Angel Densetsu

Ha nem olvastam volna az eddig leírtakat, valószínűleg jobban betalált volna a rossz ábrázatú autista fiú esete a felszínes hétköznapokkal. A kétrészes mivoltához képest tökéletesen átadta a mondanivalóját.

A grafikában nem az idegesített, hogy helyenként kissé gyér volt. Sokkal inkább az, ahogy módszeresen rájátszottak Soichiro vonásaira és kísérletet sem tettek finomítására a lazább pillanatokban. Mármint igen, erre a két rész erejéig kellően hatásos, de hosszú távon túlságosan kiszámítható lenne ezt a felállást nézni 12 + néhány epizódon keresztül.

Ezen kívül a sztori botegyszerű, a cselekmény lapos, a mellékszereplők semmilyenek. A főhős köré kiépített misztikum egyedül is elviszi a hátán a műsort, így nem tudok haragudni ezekért. Csúnya dolog volt ennyire nyitva hagyott befejezéssel lezárni, de legalább nem játszotta meg magát, mint a Koko wa Greenwood (ahol konkrét történetrészeket b@sztak elmesélni és a néző pofájába vágták, hogy "ríd dö mangó". :/ )

Valahol sajnálom, hogy ezt nem becsülték többre egy manga promónál, de szerintem hosszú távon nem olyan életképes ez az alapötlet anime-sorozatként. A Sakamoto desu ga? is megfáradt számomra 3 epizód után (nem feltétlenül kellett hozzá a jelenetek műisége, egyszerűen unalmas volt), szóval nekem tökéletesen elég volt ennyi az Angel Densetsu-ból.

6/10
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Április: Angel Densetsu

Nem volt túl okos ötlet tőlem lefekvés előtt megnézni ezt az animét, nagyon remélem, hogy nem ezzel álmodok majd az éjjel. >.< Számomra inkább hátborzongató volt ez a két epizód, mint vicces. Picit hihetetlen, hogy az első pillanattól kezdve az utolsóig ennyire félreértette a környezete főszereplőt, talán a végén felvillantott csajt leszámítva mindannyian rettegtek tőle. Ennyire azért nem ijesztő a srác arca... is what I'd like to say, de a szinkronszínész tényleg remekül hozta a szerepet, a kép és a hang együtt megtette a hatását. :'D Mangareklámnak valóban nem volt rossz ez a 2 epizódos OVA, annak pedig külön örülök, hogy sikerült vele egy kicsit feléleszteni a topicot. :) 6/10
Válasz küldése