Texhnolyze

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Texhnolyze

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Junchi írta: 2023.05.30. 17:19 Egy nagyon kicsit visszajött az animézési kedvem (aminek elsősorban a Vinland Saga S2 az oka). Ebből lett a korábbi Sangokushi-trilógia abszolválás, illetve adok ennek a cuccnak most még egy esélyt (rewatch formájában).
Túl a felén, épp az van, amit éreztem már az újrázás elején is: Mivel ezt a cuccot már kifejlett (kac-kac) ízlésvilággal, jópár animuval a hátam mögött nyomtam ~10 éve le, így talán nem meglepő, hogy itt nem játszik az a fenomén, mint anno a Lain esetében, ami tinédzserként nem tetszett, de felnőtt fejjel már újra tudtam értékelni. Az atmoszférikus rendezésen (naná, Hamasaki Hiroshi!!) és a számomra örökfavorit disztópia-kálvárián kívül nem sok érdeme van ennek a cuccnak - hektikus kínlódás és sorozatos pofára esés a művészi nagyotmondás banánhéján, mindezt megfűszerezve az egyik legjellegtelenebb, legüresebb főszereplővel, akit animében valaha is láttam.

Volt anno egy (meglehetősen szedett-vedett) blogbejegyzésem róla, amit próbáltam előtúrni a net elfeledett bugyraiból, de nem jártam sikerrel, bár valsz a 24 éves Junchinak is ugyanazok voltak a gondolatai, mint a kurrensnek. Na mindegy, most már befejezem, amit elkezdtem, csak gondoltam, felrántok valami elfeledett "gemet" a régmúlt időkből, egyúttal hozva némi aktivitást erre a tetszhalott állapotban leledző fórumra.

(Surcinak amúgy ezt a kettővel felettem lévő hsz-ét tudtam értékelni.)
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Texhnolyze

Hozzászólás Szerző: Surci »

Gondoltam hogy megpróbállak lebeszéli róla a fentiek miatt de már csak az impressziók miatt is érdekelt mi sül ki nálad belőle...

Valamiért nem vagyok meglepve hogy egy véleményen vagyunk.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Texhnolyze

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Közben be is fejeztem.

A felszínen zajló epizódok (utolsó négy) különdíjas kategória lett végül - az artistic approach végre nem csak erőlködésnek hatott, hanem tartalomnak és mondanivalónak. Vizuálisan különösen erős volt ez a négy epizód, ahogy sokat elárult erről a világról vagy hogy egyáltalán mi a frászról akar szólni ez a cucc.
Mindettől függetlenül az egész nem több, mint masszív erőlködések falával körbevett pozőrködés, borzasztó rossz karakterekkel (talán Onishi, meg a dokinéni voltak egyedül tűrhetőek), de ami igazán fáj, hogy ez az atmoszférában erős, überpesszimista ellen-utópia még működött is volna, ha nem 22 részre húzzák szét (ennyi egyszerűen nem volt benne), hanem mondjuk max 13-ra. Nem tudom, ki szerint volt ez anno jó ötlet. (Btw valamiért úgy emlékeztem, hogy Yoshii [a bajszos fazon a sapkával] az elejétől a végéig aktív szereplője a sorozatnak, de aztán
SPOILER
a fele környékén kinyírják.)
Na mindegy, maradok a Lainnél.
Válasz küldése