Gankutsuou

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

Teron írta:Nagyon ottvolt az a lélekábrázolás, hoyg jön egy 14 éves kislány, és egyszerűen azt mondja a "nagy high-and-mighty Morcerf ursaágnak, hogy elég volt Mondego, szóval ahogy ezzel ráparancsol, és a Mondego csak néz, gügyög, elveszti lába alól a talajt, valami félemetesen jól lett ábrázolva. Az a kis Haydee huh... Szuper lélekábrázolás. Menynire előjött a gerinctelen jelleme a Mondegonak...
Haydee iszonyatosan kuul volt. *___* Fernand meg vegre megkapta, amit megerdemelt, nyilvanossag elott, ugy kell neki. xD (Bar kicsit sajnalom, vegulis ugy altalaban nem rossz ember... Al nem ilyen lenne, ha Fernand rossz apa lett volna.) Mondjuk kivancsi vagyok, hogy vajon a grof ezt igy tervezte-e, vagy Haydee teljesen magatol cselekedett...
Teron írta:Kicsit olyan volt a jelenet, mintha a grófnak megbomlott volna az elméje némileg (ha eddig ez nem történt volna meg). Vagy tényleg sírt vagy már egyszerűen megnyiffant az egész eseten?
Sztem inkabb vegleg eltort benne valami. Mar regota latszik, hogy Albert jo hatassal volt ra, erzelmeket ebresztett benne, kezdte meglagyitani a szivet - annyira, hogy az mar a bosszuja sikeret fenyegette, hiszen nem akart rosszat tenni a sraccal (a vegen mar probalta valahogy kihuzni Alt az egesz szitubol, talan ezert is vitte el magaval az urbe). Viszont ha az ember szeret valakit, akkor azt nyilvan nem manipulalja meg hasznalja ki, sz'al szerintem a grof most jutott el odaig, hogy ez igy nem mehet tovabb. Es mivel a bosszujat nem tudta/akarta mar megallitani, inkabb felaldozta Albert-t es vele egyutt a sajat (maradek) lelki udvet a bosszu oltaran... val'szeg ezert sirt a vegen (mert sirt, ez sztem elegge nyilvanvalo), aztan mikor "valtott", ezert nevetett az egesznek az ironiajan.
Teron írta:Gondolod, hogy nem színészkedett Albert-el?
Szerintem nem... annak semmi ertelme nem lenne, ha a grof semmit nem fejlodott volna, es meg mindig MWAHAHA EEEVIL lenne. Az egesznek epp az a tragediaja, hogy most, ezzel a dontesevel eldobta gyakorlatilag az utolso eselyet a "megvaltasra" a bosszuja erdekeben.
Keshik írta:Vagyis Brutal Force Overkill !
Ahha! ^^;;;
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Teron
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 154
Csatlakozott: 2004.04.14. 21:56

Hozzászólás Szerző: Teron »

Kicsit elemeztem a jelenetet a gróffal.


Albert ugye kiáltozik a gróf után, a gróf elfordul, elmegy megnyomja az ajtóbecsukás gombot. Namsot ekkor visszfordul és az arca egyértelműen szomorú. Az ajtónál már albert arca eltűnik, de a gróf arcát tovább mutatja, aming még mindig szomorúan néz. Szerintem ez mutatja, hogy nem lehet semmiképp színjáték, mert ha az lenne, akkor már amikor albert kikerül a látótérből már akkor váltana az arckifejezés.

Aztán ugye odasétál a székhez. Oldalra emeli a kezét, mintha "sejtené" hogy most valami történi, és egyértelműen a fejéhez kap, mégpedig oda, ahol az a "Gankutsuou" jel van a fején. Ez tisztán látszik. Konkrét sírást nem hallani, de szipogást egyértelműen igen, ami elég távol van a nevetéstől, és EKKOR, amikor hirtelen elkezd nevetni, akkor vált a kamera arra az elfoszlott virágra.

Namost ahogy ezt megnéztem elégg arra gondoltam, hogy szerintem egészen konkrétan ő itt tudatosan megidézte a bosszú démonát, azt a Gankutsuou-t magában, és ezért szipogott amíg a tudatánál volt, mert tudta jól, hogy most mi jön... ELveszti az emberségét érzelmeit... vagyis amit mufurc megállapított érzelmi síkon szerintem az anime de facto tálalja természetfelettivel magyarázva.
Más nem lehet. Ez a természetellenes vicsorgás, nem szólhat albernak. Ott ő már nincs magánál, és átadta magát a Gankutsuou-nak.


------

Bocs, egyszerre postoltunk majdnem, vagyis nem olvastam az utolsó írásodat már.
Teron

"Boku wa motto tsuyoku naru,
dare no chikara wo karizu,
mamorubeki mono mo motomezu,
tada boku jishin no tame ni.
Dare yori mo tsuyoku naru!"
Avatar
MaKo
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1129
Csatlakozott: 2004.02.01. 21:35
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: MaKo »

Nah, ÉN IS *_* Megnéztem végre 13-15-ig...
No comment, legszívesebben bezárkóznák a szobámba, és végignézném a maradék akárhány részt... *_*

Szerintem nem voltak "lassúak" ezek a részek, és igenis fontos a változások érzékeltetése a jellemekkel kapcsolatban, úgyhogy én élveztem (ráadásul Gróf úr is szerepelt megfelelő mennyiségben jahj *_*).

Haydee... hát igen, EZ már kellett ide, nagyon =) Ez az kislány, jól megmondtad neki! ^^ Mellesleg Haydee még mindig gyönyörű *_*

És hát Eugenie... tudom, hogy nagy klasszikus ez a sztori vonal (a gonosz papa férjhez kényszeríti a lányt, pedig az egy másikat szeret, blabla), de akkor is, na szóval ilyenkor mindig elfog a düh >_< Remélem Eugenie azért nem veszti el a józan eszét annyira, bár azon se csodálkoznák, ha szegényt totál behálózza a pali. (Tudtam én, hogy mégiscsak össze kellett volna jönnie annak a csóknak -_- Most aztán jó ideig esély se lesz egy ilyen jelenetre >_< Már ha egyáltalán lesz... Azért én drukkolok nekik *.*)

Viszont az is jó, hogy Albert a végén tényleg már szegény teljesen össze volt keveredve (ázott Albert... *_*). És hát az a jelenet a hajón... Szóval nagyon jól el lett találva, egyre és egyre jobb a gróf jelleme, meg ahogy be van mutatva a hozzáállása az ügyhöz. Most már tényleg finálés kezd lenni a hangulat, de azért remélem még nem lesz egyből vége *_*!!!

Ja, és kihagytam dícsérni a tejút CG-s verzióját. Lehet itten a cg-t szídni, de én még akkor se láttam ilyen szépen, vagy na, szal hatásosan ábrázolni az űrt egy animében sem *_* Annyira fílinges volt, hogy az valami hihetetlen. Egyszóval ismét nagyot alkottak a készítők^^.
Avatar
Roderick
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 50
Csatlakozott: 2003.10.02. 08:03
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Roderick »

MaKo írta:Ja, és kihagytam dícsérni a tejút CG-s verzióját. Lehet itten a cg-t szídni, de én még akkor se láttam ilyen szépen, vagy na, szal hatásosan ábrázolni az űrt egy animében sem *_* Annyira fílinges volt, hogy az valami hihetetlen. Egyszóval ismét nagyot alkottak a készítők^^.
Nem is az ürt szokás szidni benne, hisz a CG többnyire nagyon igényes benne, de Párizs általában úgy néz ki, mintha valami kezdö 3d-snek adták volna ki a dolgot, aki azelőtt azt se tudta mi a 3 dimenzió... az igazán baj csak az vele, hogy ez szándékolt hatás, hisz a többi CG tényleg szép,hangulatos és igényes... nemtom mi volt ezzel a szándékuk.
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.
Avatar
MaKo
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1129
Csatlakozott: 2004.02.01. 21:35
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: MaKo »

Roderick írta:de Párizs általában úgy néz ki, mintha valami kezdö 3d-snek adták volna ki a dolgot, aki azelőtt azt se tudta mi a 3 dimenzió... az igazán baj csak az vele, hogy ez szándékolt hatás, hisz a többi CG tényleg szép,hangulatos és igényes... nemtom mi volt ezzel a szándékuk.
Nem'tom, nekem abszolúte tetszik, modern és elég absztrakt lett így a hatása, hogy kevésbé részletes, ugyanakkor a fényhatások (amennyire én laikusként látom ^^;) elég részletesek. 'Szal sztem elég jól néz ki ahogy a kettő mixelődik az utcákon, meg úgy Párizsban. Nem kell mindig agyonrészletezni mindent.
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

Roderick írta:Nem is az ürt szokás szidni benne, hisz a CG többnyire nagyon igényes benne, de Párizs általában úgy néz ki, mintha valami kezdö 3d-snek adták volna ki a dolgot, aki azelőtt azt se tudta mi a 3 dimenzió... az igazán baj csak az vele, hogy ez szándékolt hatás, hisz a többi CG tényleg szép,hangulatos és igényes... nemtom mi volt ezzel a szándékuk.
Sztem ugyanaz, mint a patternekkel a ruhakon/hajakon/stb - egy elborult, artsy latvanyvilag letrehozasa. A 3D/2D kevereke, egymast uto szinek, alakok, formak... nem mondom, nem egy egyszeru es konnyen feldolgozhato latvany, de a vilag hangulatahoz, az emberek fura, dekadens izlesehez remekul illik. Szerintem.

(Egyebkent a "kezdo 3d"-rol annyit, hogy 3Dben lemodelleztek az egesz varost, aztan utana vegigmentek rajta a sajat dolgaikkal. ^^;; Az utcai jeleneteken sokszor nagyon szep es valoszeru a CG, mashol meg teljesen elborult es valoszerutlen, de epp ez a lenyege az egesznek.)
MaKo írta:Remélem Eugenie azért nem veszti el a józan eszét annyira, bár azon se csodálkoznák, ha szegényt totál behálózza a pali.
Hat, ha belezug Benedettoba, akkor megerdemli.... >_____> ritka nyalas es simulekony kis rohadek, es ezt Eugenie-nek is tudnia kene.
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Avatar
Roderick
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 50
Csatlakozott: 2003.10.02. 08:03
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Roderick »

mufurc írta: Sztem ugyanaz, mint a patternekkel a ruhakon/hajakon/stb - egy elborult, artsy latvanyvilag letrehozasa. A 3D/2D kevereke, egymast uto szinek, alakok, formak... nem mondom, nem egy egyszeru es konnyen feldolgozhato latvany, de a vilag hangulatahoz, az emberek fura, dekadens izlesehez remekul illik. Szerintem.

(Egyebkent a "kezdo 3d"-rol annyit, hogy 3Dben lemodelleztek az egesz varost, aztan utana vegigmentek rajta a sajat dolgaikkal. ^^;; Az utcai jeleneteken sokszor nagyon szep es valoszeru a CG, mashol meg teljesen elborult es valoszerutlen, de epp ez a lenyege az egesznek.)
Tom, hogy nem kezdök, írtam is, hogy jobban az zavar, hogy ami nem néz ki jól (és ez tényleg meglehetösen ritka), az csak azért mert olyan mert ez állt szándékukban.
Én olyasmikre, gondoltam, hogy pl. amikor a szekér/kocsi megy az utcán akkor az utca nagyon gányul néz ki, mert egy zsebkendönyi terület textúrája ismétlödik, meg asszem a bíróság épülete, vagy már nem emléxem, de volt valami ház ami kb. 2 kocka volt... ami sztem egyáltalán nincs összhangban az egésszel, pl. a ruhák és hajak gyönyörü, részletgazdag textúráival (Haydeé haja egyszerüen meseszép), vagy pl. a Gróf lakásának/hajójának díszleteivel, amik miatt már nagyon várom, hogy DVD-rip formátumban is kikerüljön, mert így tv-ripben eléggé homályos a kép.
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.
Avatar
Keshik
Profi
Profi
Hozzászólások: 205
Csatlakozott: 2004.03.18. 09:48
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Keshik »

Nos, ha vki előbb nézné meg a fórumot, mint az ani-kraze honlapját itt az újabb epizód: http://www.anime-kraze.org/torrent/[Ani ... vi.torrent

:D
"Before we let euphoria
Convince us we are free,
Remind us how we used to feel
Before when life was real."

The Delgados- The light before we land
Teron
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 154
Csatlakozott: 2004.04.14. 21:56

Hozzászólás Szerző: Teron »

Woa! Ez szuper szuper! Így felirattal nagyon ottvolt...Szívsz pici Albertke Szívsz? amint az előzetesben látom, ott mégtöbbet fog szívni :) HÁHÁHÁHÁ...
Jaj mikor jön a következő rész már jajaj !!!
Teron

"Boku wa motto tsuyoku naru,
dare no chikara wo karizu,
mamorubeki mono mo motomezu,
tada boku jishin no tame ni.
Dare yori mo tsuyoku naru!"
Avatar
MaKo
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1129
Csatlakozott: 2004.02.01. 21:35
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: MaKo »

mufurc írta: Hat, ha belezug Benedettoba, akkor megerdemli.... >_____> ritka nyalas es simulekony kis rohadek, es ezt Eugenie-nek is tudnia kene.
Hát azért... azt én is remélem, hogy belezúgni nem fog, de meg tudom érteni, ha eléggé reménytelennek fogja fel a helyzetet... Mármint az Alberttal, meg az egész családjával való helyzetet. Eugenie elég kemény karakter volt (jó, már amennyire), de nem tudom, meddig bírja egy ilyen őrültek házában =/ Mellesleg sztem tudja ő jól, hogy Benedetto egy ritka nyálas simulékony rohadék stb. de ha vkiből eltűnik az élet(harci?) kedv, meg elkeseredik, akkor könnyen felad mindent, 'szal ilyen értelmben én megérteném, de remélem nem kerül ilyenre sor, és nem fogja hagyni, hogy behálózzák T_T.
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

17. reszrol csak annyit, hogy az elso fele osszetorte a szivemet es tancolt a darabjain (Maeda egyszeruen kegyetlen), a masikon meg eloszor a vallamat vonogattam, majd hangosan morogtam a kepernyore, atkokat szorva egy bizonyos szereplore.

Iszonyuan meg lettek kavarva a dolgok, es nagyon kivancsi vagyok, hogy fognak ebbol kimaszni ugy, hogy meg jo is maradjon az egesz, ne csusszon at olcso melodramaba. Nagyon remelem, hogy minden oke lesz...

Es a mechak gyonyoruek. ::daisuki::

------

Wallpaperek itt. ^^ Katt a kepre, aztan megfelelo felbontast kivalasztani es letolteni a cuccot. ^^ Ezek tul'kepp csak ilyen nagy screencapek (csakhat ugye Gankutsuou-bol amugyis ritka a wallpaper) - tudom, hogy van egy masik hely, ahonnan sokkal prettybb official wallpapereket lehet letolteni (lattam beloluk mintakat), de az istennek nem talalom. >_>
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Teron
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 154
Csatlakozott: 2004.04.14. 21:56

Hozzászólás Szerző: Teron »

Hm azért ha megtalálod a másik címet azért mondd el...
Teron

"Boku wa motto tsuyoku naru,
dare no chikara wo karizu,
mamorubeki mono mo motomezu,
tada boku jishin no tame ni.
Dare yori mo tsuyoku naru!"
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

Tizennyolcadik epizod.... Az elso tizenhat perc siman es egyszeruen zsenialis. Az egyik legjobb anime-resz, amit valaha lattam, es a leggyonyorubb es legborzasztobb mecha-harc. Egyszeruen felelmetes, sokkolo, kegyetlen es gyonyoru.

Ami a maradek 4 percet illeti... azert nagyon, nagyon duhos vagyok a rendezore. Nem (csak) azert, ami tortenik, hanem inkabb azert, ami... nem tortent meg. A "plot hole" es "unfair" enyhe kifejezesek. Nem tudom, Maeda mi a budos fenet gondolt, hogy egy ilyen iszonyatosan fontos mozzanatot kihagyott (SPOILER: marmint azt, amikor a "grof" rajon, hogy Franz volt a mechaban, nem AlbertSPOILER) - val'szeg egyszeruen nem tudta, hogyan oldja meg a helyzetet, de he, nem ezert fizetik az irokat? hogy jol megirjanak egy jelenetet, meg ha nehez is? Basszus. >_> Ahogy most allunk, ezzel az egy mozzanattal lehet, hogy siman tonkrevagta a grof karakteret. Nem erdekel, milyen kifogassal jon majd elo (ha egyaltalan), ez egyszeruen rossz iras es rendezes volt. Nagyot csalodtam.

SPOILER(Es akkor a halaljelenet. Az egeszen egyszeruen olcso es klises melodrama volt, amit csak a hihetetlen jol jatszo seiyuuk mentettek meg. Nagyon nem kellett volna, legalabbis nem igy.)SPOILER

Es... es uh, egyeb infokat illetoen, egyre inkabb ossze vagyok kavarodva, hogy mi a fene fog vajon tortenni, es kezd egy olyan eloerzetem lenni, hogy ebbol semmi jo nem fog kisulni... marmint, semmi "kielegito befejezes". Rettentoen meg lettek kavarva a dolgok, es a magam reszerol egyaltalan nem latok ertelmes kiutat. Nagyon remelem, hogy Maeda tudja, mit csinal, mert ezt az animet nagyon nem kene eltolni. >___>
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára mufurc 2005.02.17. 11:19-kor.
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Teron
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 154
Csatlakozott: 2004.04.14. 21:56

Hozzászólás Szerző: Teron »

Ne haragudj mufurc, de egy kicsit több dolgot tehettél volna spoiler,be mert pont a a haláljelenet szó teljesen olvasható volt.... Mint ahogy az enyémben is lesz... Szóval most kicsit mérges vagyok, mert tehettél volna több dolgot is spoilerbe... még a 17-est se láttam felirattal....

------

Ha már elrontottad a meglepetést (igazán nem korrekt a mondat közepébe egy amolyan kegyelem-spoiler-t betenni, amikor már az egész úgy is teljesen olvasható), gyorsan megnéztem a 18. részt.

Ha már spoilerről van szó, szerintem EZ AZ, amit ganarntáltan nem lehet véletlenül sem elolvasni... javallom ennek a használatát, ha már ekkora spoilereket írunk.

A harc az nagyon izgalmas lett volna, ha nem tudtam volna előre, mi lesz. DE amúgy nagyon látványos volt, és tényleg le akalappal, ilyen jó designú mechékat nem láttam még. Abszolút elsőoszályú. Ami nem tetszett, és szerintem butaság volt, hogy a grófot is szívenszúrta Franz. Szerintem inkább ez volt a félresikerült jelenet. A vége hát most a haláljelenetek szemszögéből szerintem ez sokkal jobb volt, mint más nyálas jelenetek. Szerintem nem volt gáz, nekem a gróf szívenszúrása nem tetszett. Amúgy meg ekkora spoilert, hogy a Franz volt a mechában nemhogy illene rendesen elkülöníteni, szerintem leírni sem kéne, mert véletlenül azt a fehér szöveget el lehet olvasni. Nem olvastam soha a spoilereidet, de egy ilyen közbeszúrt egysoros spoiler nagyon agyonvágta ezt a minden bizonnyal legjobb részt...
Többiek: Igen, a 18. rész abszolút angyon jó, talán egyik legjobb... Ja és ha lenne flame fórum itt is, akkor most kapna mufurc...
Teron

"Boku wa motto tsuyoku naru,
dare no chikara wo karizu,
mamorubeki mono mo motomezu,
tada boku jishin no tame ni.
Dare yori mo tsuyoku naru!"
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

Teron írta:Igen, a 18. rész abszolút angyon jó, talán egyik legjobb... Ja és ha lenne flame fórum itt is, akkor most kapna mufurc...
1) Dragam, en mindent megprobaltam, sorry hogy eppen a sotetebbik hatteret sikerult kifognia a postomnak. Miota nyavalygunk Hikarieknak egy spoilertagert, nincs. Ennel jobban nem tudtam volna elrejteni. Sajnalom, de eddig is ugyanigy "rejtettem" a spoilereket (es nem csak en, majd' mindenki mas), es eddig is csak az olvasta el oket, aki el akarta. (de remelem, mar megfelel >___>)
2) Az az egy szo nem tudom, miert volt akkorabazi spoiler... marmint, hacsak nem olvastad el az elozo, egyertelmuen "SPOILER" figyelmeztetessel indito spoilert, akkor semmit nem mondott arrol, hogy ki, mikor es hogyan.
3) Arrol nem beszelve, hogy ezek utan nem hiszem, hogy az a legbolcsebb megoldas, hogy a 17. megnezese nelkul egybol megnezed a 18-at, es vegkepp lespoilerezel magadnak mindent, anelkul, hogy egy budos szot ertenel belole.

Mindenesetre valasz... >__>
Teron írta:A harc az nagyon izgalmas lett volna, ha nem tudtam volna előre, mi lesz.
mufurc írta:Ha a 17-et is megnezted volna elotte, abbol enyhen szolva nyilvanvalo volt, mi fog tortenni. Annal nyilvanvalobb mar csak az lett volna, ha Franz a homlokara tetovaltatja, hogy "halalraitelt vagyok". *shrug* Az egyetlen igazan meglepo mozzanat a szivenszuras volt, nameg az a brutalitas amivel a grof nekiesett.
Teron írta:Ami nem tetszett, és szerintem butaság volt, hogy a grófot is szívenszúrta Franz. Szerintem inkább ez volt a félresikerült jelenet.
mufurc írta:Nem, egyaltalan nem volt butasag. Sot, eppenhogy nagyon ugyes huzas lett volna, csak eppen tortent valami olyasmi, amire Franz egyaltalan nem szamitott.

Franz Noirtier nagypapatol tudta, hogy Gankutsuou-va valni annyi, mint (gyakorlatilag) a lelket elveszteni es szornyetegge valni. A test lassan elhal, de ertelemszeruen a sziv huzza a legtovabb; es amig az aldozatban van egy cafatnyi emberseg, lelek is, addig a szive az egyetlen resze, ami sebezheto, ami nem halhatatlan. Franz arra szamitott, hogy a grof meg "grof", hogy meg valahol, valamennyire ember, ugyhogy mikor sziven szurja, majd jol meghal. Csakhogy a grof azert ment oda, hogy vegleg megolje a lelket, hogy megszabaduljon a szenvedestol es fajdalomtol... valoszinuleg ezert volt ilyen iszonyat kegyetlen. Es ez sikerult is neki, ugyhogy Franz hiaba szurta sziven, az mar nem segitett semmit. (Gyakorlatilag: most mar nincs "grof", Gankutsuou van. Remelhetoleg ez az allapot nem permanens, mert ha igen, akkor nagyon nagy gaz van.)

Teron írta:A vége hát most a haláljelenetek szemszögéből szerintem ez sokkal jobb volt, mint más nyálas jelenetek. Szerintem nem volt gáz.
mufurc írta:Hat szerintem rettenetesen nyalas volt, foleg a szoveg. Klise, melodrama, ami kell, elso nezesre is fejbol mondtam a szoveget es hogy mikor mi fog tortenni. Az egyetlen, ami megmentette, az a ket iszonyatosan jo seiyuu volt.


Es hogy mi volt az igazi gaz az uccso negy percben?
mufurc írta:Az, hogy csupan a legfontosabb jelenet maradt ki - az, amirol az egesz epizodnak szolnia kellett volna. Az, amikor a grof eszreveszi, hogy hoppa, nem az volt a mekaban, akit o gondolt. Ez kulcsfontossagu jelenet lett volna, mert ugye ott derult volna ki, hogy akkor a Gankutsuou teljesen atvette-e mar a hatalmat, vagy egy ilyen oriasi sokk (mert ez az lett volna neki is) vissza tudja-e hozni Edmond-t. Csakhogy miutan Franznak kellett egy hosszu, angsty haldoklas, es a rendezo egyebkent is valszeg nem tudta hogyan kezelni a helyzetet, egyszeruen... kimaradt. Ami miatt nagyon duhos vagyok, mert ez nagyon unfair a groffal szemben, raadasul az egesz teljesen hihetetlen - KIZART, hogy a grof, miutan epp az elobb vegezte ki "Albert-t", kis beszed kisereteben, felnez, eszreveszi, hogy hoppa, tevedes, vallat von, es siman lelep. KIZART. Raadasul mi tortent Mercedesszel, a grof elvitte volna? Miert vitte volna el? Ha nem vitte el, akkor hol a francban van? Rossz iras, rossz rendezes. Geh.
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Teron
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 154
Csatlakozott: 2004.04.14. 21:56

Hozzászólás Szerző: Teron »

Na megnéztem mégegyszer... meg mégegyszer... Lehet, hogy egy szót sem értek belőle, de ez a 18 rész egyszerűen zseniális...

Spoiler:

Szóval az az igazság, hogy ez a párbaj egyszerűen zseniális mindenestül úgy ahogy van! Újra és újra végignéztem sugárzó arccal ahogy a gróf gyakorlatiag bedarálja a szegény számára Albert-et. Zseniális egyszerűen :).Sikerült átélni, hogy mi van, ha Albert ül benne. Komolyan mondom, kívántam a halálát. Nem tudom miért... vártam, hogy végre meghaljon az a szerencsétlen idealista kis hülye... de nem... "a halál csak megváltás nem büntetés". Mennyire jó jelenetek voltak. Az a baj, hogy sajnáltam a Franz-ot, és nem éreztem az angstolását a sorozaton keresztül, mint mufurc, ezért számomra sokkal jobb fej volt, mint a kis idióta Albert.
Dehát nem Alberthalt meg... francba...

Amúgy igen mufurc, ebben igazad van, hogy ez egy kulcsjelenet volt, mert óriási kettejük között a különbség, hogy a gyűlölt ellenségem fiát feltrancsírozom darabokra tépem megölöm minden áron ezzel is bosszút állva rajta hogy még csak maradványa se legyen annak a féregnek a földön, de nem, helyette egy ilyen szerencsétlen flótást ölök meg... Nagyon nem mindegy....

Nekem az a tippem, hogy ez a rész Franz halálának a része. Ha megfigyeled arról sem volt semmi szó, hogy Mercedes-t amikor látja élőben hogy reagál. Mercedes esetleges összeomlása, vagy az amikor Mercedes meglátja Albert-et és megnyugszik, vagy az egész párbajnak a lezására hiányzik. Szerintem ez egy kicsit jobban lesz nyúzva még a következő részben, mert túl rövid lett volna ezt itt lerendezni, inkább betettek egy 4 percnyi halált Franz-nak, ennyit megérdemel, a rajongói tábor miatt is. A többi majd visszaemlékezésben jön, biztos vagyok benne. Ha ezt kihagyják az tényleg elég gáz lenne.

Ami aggaszt az a következő rész előzetese. Most mit akarnak ott az Albert partiján? És honnan van az Albertnek olyan szép nagy monoklija?

Teron

"Boku wa motto tsuyoku naru,
dare no chikara wo karizu,
mamorubeki mono mo motomezu,
tada boku jishin no tame ni.
Dare yori mo tsuyoku naru!"
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

Teron írta:Szóval az az igazság, hogy ez a párbaj egyszerűen zseniális mindenestül úgy ahogy van! Újra és újra végignéztem sugárzó arccal ahogy a gróf gyakorlatiag bedarálja a szegény számára Albert-et. Zseniális egyszerűen :).Sikerült átélni, hogy mi van, ha Albert ül benne.
mufurc írta:Na igen, ezert is volt iszonyu hatasos a parbaj (engem teljesen kiutott), mert nagyon aterezheto volt. Odafigyeltek olyan reszletekre, amiket mas anime nem figyelt volna - hogy a grof mennyire verprofin es hidegverrel harcolt mig Franz alig birta tartani magat; a grof szisztematikus "ongyilkossaga" Franz felszeletelesevel; hogy Franz milyen oruletesen felt, remegett a mecha es a kardja. A vege, amikor a pilotafulkebol latja, hogy a grof setal feleje, es kozben hallani azt a ketsegbeesett es remult zihalasat (mindharom seiyuu Oscart erdemelne ezert a reszert)... na azt azota nem birom kiverni a fejembol. Teljesen erezheto volt, hogy ez nem parbaj, hanem siman meszarlas. Egeszen komolyan kiborultam a vegetol, ki kellett mennem egy pohar vizert.

Teron írta:Komolyan mondom, kívántam a halálát. Nem tudom miért... vártam, hogy végre meghaljon az a szerencsétlen idealista kis hülye... de nem... "a halál csak megváltás nem büntetés". Mennyire jó jelenetek voltak. Az a baj, hogy sajnáltam a Franz-ot, és nem éreztem az angstolását a sorozaton keresztül, mint mufurc, ezért számomra sokkal jobb fej volt, mint a kis idióta Albert.
mufurc írta:Um.... Egyreszt, Albert a foszereplo, egeszen kizart, hogy az uccso reszig meghaljon, ha egyaltalan meg fog... ^^;; (Jo shoujo hagyomanyok szerint nem fog meghalni, mert akkor vegkepp semmi ertelme nem lenne a sztorinak, de en mar semmit sem mondok biztosra.) Masreszt meg Alnak az a szerepe, hogy naiv es idealista legyen, kulonben nem lenne sztori - hiszen az az o "felnotte valasarol" szol. Ebben a reszben is, amikor Mercedes uvolti, hogy dehat ez csak egy gyerek, Bertuccio mondja, hogy nem, most mar o a cim orokose. Egyebkent... most mar sehol nem naiv es idealista. A vilaga es a szive a 16. resz ota darabokban hever; a grof elarulta, Franz meghalt, raadasul ha ugy vesszuk, az o hibajabol; senki nincs, akire szamithatna. Itt mar nem lesz tobbet kicsi, naiv, idealista Albert. Sajnos. Lehet, hogy idegesitoen naiv volt, de ahhoz kepest, hogy a vilag milyen volt korulotte, ez kifejezetten kedves vonasnak tunt nekem.

Teron írta:Amúgy igen mufurc, ebben igazad van, hogy ez egy kulcsjelenet volt, mert óriási kettejük között a különbség, hogy a gyűlölt ellenségem fiát feltrancsírozom darabokra tépem megölöm minden áron ezzel is bosszút állva rajta hogy még csak maradványa se legyen annak a féregnek a földön, de nem, helyette egy ilyen szerencsétlen flótást ölök meg... Nagyon nem mindegy....
mufurc írta:Azert... nem pont errol volt szo, hogy kiirtja, hogy semmi ne maradjon. A grofnak ez egy ritualis ongyilkossag volt, amivel elpusztitotta Edmond Dantes lelkenek utolso maradvanyait is. Azert akarta megolni Albert-t, hogy vegleg vegezzen onmagaban is mindazzal, amit Albert jelentett neki, hogy vegezzen az utolso emberi erzeseivel, amiket Albert irant erzett... talan ezert volt ennyire kegyetlen. Ha nem lett volna mar teljesen Gankutsuou a vegen, nem lett volna kepes megolni "Albert-t" - asszem az, hogy nem nyitotta fel a pilotafulket, hanem csak a racson keresztul keszult ledofni, eleg egyertelmuen arra utalt, hogy egyszeruen nem merte kinyitni, nem akarta latni, mit muvelt Albert-rel.

Es persze az, hogy vegul nem Al volt, hanem Franz, az valszeg szamara is oriasi sokk volt - ezert vagyok duhos, mert ez a jelenet kellett volna hogy a tetopontja legyen az epizodnak. Az a sokk (mert ez a grofnak is oriasi sokk kellett hogy legyen - ha nem az volt, akkor ennek a karakternek annyi, tonkre van teve), hogy a bosszujanak es onpusztitasanak egy artatlan, kivulallo aldozata lett, raadasul az illeto mindezt "baratsagbol" (...ahem. miert, miert, miert nem lehetett Franz siman "legjobb barat"? .____.) tette, ez valoszinuleg jobban sziven utotte volna a grofot, mint minden konyorges Mercedestol vagy Haydee-tol. De.... errol lemaradtunk. Franc se tudja, miert. Es ennek az egy jelenetnek a hianya egyszeruen tonkretett mindent, amit a resz ES maga a SOROZAT eddig felepitett. Komolyan mondom, nagyon aggodok most a sztoriert, mert nem latok belole ertelmes es kielegito kiutat. Nagyon felek, hogy el fogjak tolni az egeszet.

Teron írta:Nekem az a tippem, hogy ez a rész Franz halálának a része.
mufurc írta:Ha ugy erted, hogy ez a resz Franz halalarol szolt... lehet. Csakhogy szimpatikus szereplo vagy nem (en is megkedveltem mostanaban, miutan vegre abbahagyta az angstelest), a tortenet nem Franzrol szol... ha az o angsty, elnyujtott haldoklasa miatt nem volt benne egy, a GROF karakterenek szempontjabol mindennel fontosabb jelenet, az meglehetosen felhaborito. Franznak mar igy is tulsagosan nagy szerepe volt, amitol sok minden megvaltozott, tobbek kozt olyan dolgok is, amiket nem szivesen lattam volna megvaltozni; nem mondom, hogy tonkretette a sztorit, mert ez nyilvan nem igaz, de teny, hogy az o teljesen felesleges lovesick angstje, illetve most ez az ertelmetlenul nyalas haldoklasa egeszen egyszeruen mas, fontosabb szereplok rovasara ment, most peldaul a grofera (ES Mercedesere, igazan foglalkozhattak volna tobbet vele, ha mar a kovetkezo reszben valszeg ugyis kiirjak a sztoribol).

Teron írta:Ha megfigyeled arról sem volt semmi szó, hogy Mercedes-t amikor látja élőben hogy reagál. Mercedes esetleges összeomlása, vagy az amikor Mercedes meglátja Albert-et és megnyugszik, vagy az egész párbajnak a lezására hiányzik. Szerintem ez egy kicsit jobban lesz nyúzva még a következő részben, mert túl rövid lett volna ezt itt lerendezni, inkább betettek egy 4 percnyi halált Franz-nak, ennyit megérdemel, a rajongói tábor miatt is. A többi majd visszaemlékezésben jön, biztos vagyok benne. Ha ezt kihagyják az tényleg elég gáz lenne.
mufurc írta:En teljesen megertem, miert lett volna nagyon nehez megirni azt a jelenetet, de az eg szerelmere, a scriptiroknak ez a munkajuk, tessek megcsinalni! Vagy legalabb utaltak volna ra - ugyanis Franz nem, NEM erdemel negy percnyi haldoklast. (Ilyet legalabbis nem.) Ahogy fenn irtam, ez a sztori nem rola szol, es az elfogadhatatlan, hogy a fanservice (= angst), az olcso melodrama miatt mas szereploket igy teljesen a hatterbe szoritsanak. Elfogadhatatlan. Nem erdekel, hogy kesobb visszaternek-e ra vagy sem, az, hogy ebben a reszben egy budos szot nem vesztegettek egy ennyire fontos dologra, ez duhito.

Teron írta:Ami aggaszt az a következő rész előzetese. Most mit akarnak ott az Albert partiján? És honnan van az Albertnek olyan szép nagy monoklija?
mufurc írta:Valszeg Albert kisse megkattan... csodalkoznek is, ha nem tenne.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mufurc 2005.04.20. 02:25-kor.
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Teron
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 154
Csatlakozott: 2004.04.14. 21:56

Hozzászólás Szerző: Teron »

Csal megoldottuk ezt a spoiler problémát :):)
Egyvalamit ne felejts el: te olvastad a könyvet, mi még nem. Én speciel egyáltalán nem éreztem ekkora katasztrófának, hogy kimaradt _most_ ez a jelenet. Lehet, hogy azért mert nem értettem egy szót se belőle :). De amúgy nem hiszem. Most hogy mondod persze hiányzik, de nekem egyenlőre ez nem ekkora gáz.
Biztos vagyok benne, hogy erről lesz még szó. Az előzetesben ott valami vörös ködben áll Albert. Szerintem lehetséges, hogy vsiszaugrik oda. Figy, még van 6 rész. Eből Danglars 1 rész max ha nem akarjuk húzni. A többiben még simán előfordulhat minden.
De mondom, én nem érzem ekkora tragédiának, hogy spec ezt a résztlehtet itt msot kihagyták.


Teron

"Boku wa motto tsuyoku naru,
dare no chikara wo karizu,
mamorubeki mono mo motomezu,
tada boku jishin no tame ni.
Dare yori mo tsuyoku naru!"
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

Teron írta:Egyvalamit ne felejts el: te olvastad a könyvet, mi még nem. Én speciel egyáltalán nem éreztem ekkora katasztrófának, hogy kimaradt _most_ ez a jelenet.
mufurc írta:Nah, nem a konyv miatt van gondom... ennek koze nincsen mar a konyvhoz, nem erdemes hasonlitgatni. Egyszeruen dramaturgiailag volt rossz az egesz. Azert fajo a hiany, mert egeszen eddig volt egy feszultseg a grof korul, ami ebben a harcban erte el a tetopontjat. Marmint basszus, gyakorlatilag ongyilkos lett. Es lustasagbol es/vagy azert, hogy Franz angstelhessen, egyszeruen _kihagytak_ az egesznek a lezarasat, a kozvetlen kovetkezmenyet. Raadasul ha meg mindez nem is lett volna, siman tortenetirasilag _rossz_, hogy egyszeruen kihagynak egy ilyen atvezetest ket jelenet kozott. Mi tortent Mercedesszel? Elvittek? Sajat laban tavozott? Ha igen, miert? Mi tortent a groffal? Mi tortent a mechajaval? Lehet, hogy kesobb erre mind visszaternek, de az nem enyhiti azt, hogy iroi szarvashiba volt itt kihagyni ezeket a reszleteket.

Teron írta:Eből Danglars 1 rész max ha nem akarjuk húzni.
mufurc írta:Legalabb 2 resz lesz. A kovetkezo reszben kezdi majd a grof anyagilag tonkretenni Danglars-t, legkozelebb csak a 20. reszben fog barmi jelentos tortenni vele.
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Avatar
Kirara-dono
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 18
Csatlakozott: 2004.12.29. 18:16
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Kirara-dono »

Osszesen vagy 50 szot ha tudok japanul, de ehhez a reszhez - 18. - nem sok tudas kellett... Sokkot kaptam... :shock:

SPOILER
Nem értek hozzajuk, de a mechak valoban csodaszepek voltak... ::daisuki:: Sajnos már az előző rész végén sejtettem, hogy valami ilyen lesz, mert ahogy Franz viselkedett, szinte almodozo volt, es hogy Albertke milyen elnyultan aluszkalt, mikozben Franz ot nezte... :sobsob: Es amikor felalltak a "kuzdoteren... Al eleg duhos, sertett, megbantott es elszant volt ahhoz, hogy legalabb a kezdetkor ne lehessen latni a mechan is, hogy a benne ulo halalosan fel... :sobsob: De a grof... Elso reakciom a dobbenet utan, amit a harc kegyetlensege valtott ki a "de szemet egy kurafi!" volt, aztan rajottem, ha van pont, ahol a grof elveszitett mindent, minden eselyt arra, hogy valamit is visszakapjon mindabbol amit elveszitett, hogy ember maradhasson, most van, itt van az a pont. E szempointbol szerintem mindegy, ki volt a mechaban, a "grof" bar fizikailag nem, de onmagaban Albertet olte meg, aki tisztelte es imadta, aki olyan akart lenni, mint o, aki egy masik multban akar a fia is lehetett volna. És voltakeppen ezt tette magaval is. És megölte azt a képet is, amit Mercedes annyi even at a kis ladika titkos fiokjaban rejtegetett. Talan furcsa, de ez egy sokkal tragikusabb pillanat, mint ami a konyvben volt. Ott a Grof hagyta volna megolni magat, mert Mercedes azt kerte tole, ne olje meg a fiat.
A francba, ujabban egyfolytaban olyan animeket fogok ki, amiken szetzokogom magam...
SPOILER:
De a vege akkor is csonka volt. Kivancsi lettem volna, a grof/Gankutsuou reakciojara. Mutat-e valamit... Szegyent, megkonyebbulest... vazze, BARMIT, ami jelzi, a szornyetegben el meg egy ember valahol. Erre latok egy hosszu halaljelenetet... Es ugy mellesleg az elozetest sem ertem... :oops:
Kirara-dono
Kép
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

Kirara-dono írta:Sokkot kaptam...
Udv a klubban. ^^;; En meg mindig nem tudtam tultenni magam rajta... vagyis, a tortentek altal okozott sokkon mar igen, most mar csak a duhomon (az uh, meg-nem-tortent dolgok miatt), a felelmemen (a sztori kimenetele miatt) es az aggodason (a grof es Albert irant) kell tultennem magam. :/
Kirara-dono írta:Talan furcsa, de ez egy sokkal tragikusabb pillanat, mint ami a konyvben volt. Ott a Grof hagyta volna megolni magat, mert Mercedes azt kerte tole, ne olje meg a fiat.
mufurc írta:Igen, en is igy voltam... mikor a grof bejelentette, hogy most megmutatja Mercedesnek, hogy Edmond Dantes valoban halott, ott lett minden teljesen tiszta. Es ugyanazert, amit te is leirtal... mikor harmadszorra neztem, es mar tultettem magam a harc (vagyis inkabb meszarlas) brutalitasan, mar bogtem, de ugy, mint animen meg soha. >_> Es nem Franz miatt (kiterdekel), hanem a grof miatt.

Amikor Mercedes itt felajanlotta az eletet a fia helyett, az is nagyon megrendito volt... es azt hiszem, a grof dontesenek a valodi sulyat es valodi mibenletet (hogy valojaban Albert-rel a sajat keseruseget, fajdalmat, es az ennek ellenere benne elo, Albert iranti erzeseit akarta megolni, es ezzel onmagat is) az mutatja, hogy itt, nem ugy, mint a konyvben, nem renditette meg Mercedes onfelaldozasa.

Kirara-dono írta:De a vege akkor is csonka volt. Kivancsi lettem volna, a grof/Gankutsuou reakciojara. Mutat-e valamit... Szegyent, megkonyebbulest... vazze, BARMIT, ami jelzi, a szornyetegben el meg egy ember valahol. Erre latok egy hosszu halaljelenetet...
mufurc írta:Egen, pontosan. Ez az a meg-nem-tortent dolog, ami annyira duhit. :/ A fangirloket leszamitva ki a budos fenet erdekel Franz negyperces, nyalas haldoklasa (szegeny Franz, pedig errol nem is o tehet :/), mikor sokkal fontosabb dolgokat kene megtudnunk egy sokkal fontosabb szereplorol. >___> *rug Maeda* Franz meg birt volna halni harom perc alatt is, akkor legalabb a melodrama fele kimaradt volna, es talan tenyleg dramai es meghato lett volna a jelenet.
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Teron
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 154
Csatlakozott: 2004.04.14. 21:56

Hozzászólás Szerző: Teron »

Basszus ez a hülye anime-kraze!! Megrúgom a seggüket! :knife: :knife: Ha megnézitek, ezen a héten a heti Gankatsuou helyett kihozták a Samurai 7 9 és 10. részét. De hát kinek kell az? AZ a sorozat már a 22. rész körül subbolva lett, nemde Kirara-dono? Most mit akarnak, meg akarják váltani a világot a 9-10. résszel? BRR!! És ezt mind a Gankutsuou helyett... hát moorr++ !! Sosem fogom érteni azt a 17. részt...

Amúgy meg a többieknek:

Jó-jó, igazatok van, tényleg nagyon kimaradt, de hát most komolyan, szerintetek gondolhatja akármelyik rendező is, hogy elsunnyog egy ilyen fontos jelenetet? Ha végignézitek az egés sorozatot, üvölt róla a profizmus, most nem tudom, hogy miért most kezdenénk el szidni.
Jó, tény, hogy az, hogy nem tudjuk meg, mi lett a gróffal a végén, az ::argh:: . De mufurc, emlékszel, amikor a Wolf's Rain-nek megnézted a 26. részét? Bennem az volt, hogy nem itt nem lehet vége, ennek valami folytatásának kell lennie vagyígy vagy úgy, de lesz. Szóval most is ez az érzés kerített hatalmába, hogy ennek valami folytatásnak itt kell még lenni, erről szónak kell lennie. Csak ezt a hozzáállást nem értem, hogy most eben a részben nem volt benne, rögtön lehúzzuk? Várjuk ki a végét. Látod, hogy Maeda-nak már az érzelmezése itt-ott. Nem tudod, hogy mit akar ebből kihozni. Még van 6 rész!

Amúgy én várom a további részeket. Én egyáltalán nem sírtam :), talán mert fiú vagyok :). Nekem kifejezetten tetszett az egész... de ahogy a gróf kiölt magából mindent.. ohh az csodálatos volt. Igen ő meg merte tenni, hogy halhatatlan legyen. Mennyire várom már Mercédes kínzásának jelenetét... Bár az már így is elég kivolt, de ráfér még sok sok sok szívás... Valami hasonló brutalitásban Mercédest is kivégzi a gróf... na ott lehet, hogy kiakadnék.... hehe, de tetszene :sick:

Ja mégvalami:
http://www.anime-kraze.org/runpsicat/GCharMap.jpg
Ez már nem spoiler :).
AZt írja a kép a japán fordítás alapján, hogy Peppo -> Crush-> Albert... Izé Peppo nem fiú? Vagy valamit félrefordírorrak a 2. részben?

-----

Jó kis háttér... Miylen szépek így együtt...
http://fs6.deviantart.com/i/2005/044/9/ ... ructo_.jpg
Hm hm... Mennyire távoli ez a pillanat már a szánalmas ki Albertkának... ::jthrill::
Teron

"Boku wa motto tsuyoku naru,
dare no chikara wo karizu,
mamorubeki mono mo motomezu,
tada boku jishin no tame ni.
Dare yori mo tsuyoku naru!"
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

1) Igen, Peppo fiu.... es? ^^;; Marmint, ott van Franz->Al es Al->grof... miert pont Peppo olyan meglepo? :D

2) Sztem nagyon felreertettel valamit...
Teron írta:de ahogy a gróf kiölt magából mindent.. ohh az csodálatos volt. Igen ő meg merte tenni, hogy halhatatlan legyen.
mufurc írta:Te... ez most nem arrol szolt, hogy o most kuulos, lelketlen, halhatatlan gonosz lett. Egyreszt nem lett halhatatlan, mert MEGHALT. Edmond Dantes meghalt; ez a grof mar nem az a grof, aki eddig volt. Nem veletlenul mondta Alnak a 15. resz vegen, hogy "eg veled". Masreszt pedig nem azert olte meg a lelket (= sajat magat), hogy kuulos gonosz legyen, hanem hogy megszabaduljon a fajdalomtol es a szenvedestol. Anno, huszonakarhany eve, Edmond-t artatlanul eliteltek es bezartak abba a bortonbe - Edmond pedig gyakorlatilag beleorult a fajdalomba, az egyedulletbe es a bosszuvagyba. Ezt hasznalta ki a Gankutsuou is (gondolom). Most, hogy Edmond az Albert iranti erzeseivel az utolso emberi szikrat is kiolte magabol, teljesen (bar remelem, nem visszavonhatatlanul, mert azt nagyon utalnam) atengedte magat a Gankutsuou-nak. Itt Edmond mar nem rug labdaba.

Egyebkent ketlem, hogy Mercedest meg bantani fogja. (ennel jobban? minek? az eletet mar tonkretette)
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Teron
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 154
Csatlakozott: 2004.04.14. 21:56

Hozzászólás Szerző: Teron »

mufurc: én ezt értettem, ennek tudatában írtam...
Teron

"Boku wa motto tsuyoku naru,
dare no chikara wo karizu,
mamorubeki mono mo motomezu,
tada boku jishin no tame ni.
Dare yori mo tsuyoku naru!"
Avatar
Kirara-dono
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 18
Csatlakozott: 2004.12.29. 18:16
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Kirara-dono »

Sok-sok(k) (és) SPOILER következik!!!
mufurc írta: En meg mindig nem tudtam tultenni magam rajta... vagyis, a tortentek altal okozott sokkon mar igen, most mar csak a duhomon (az uh, meg-nem-tortent dolgok miatt), a felelmemen (a sztori kimenetele miatt) es az aggodason (a grof es Albert irant) kell tultennem magam. :/
Jah, igen... bennem is mindez kavarog... :(

mufurc írta: mikor a grof bejelentette, hogy most megmutatja Mercedesnek, hogy Edmond Dantes valoban halott, ott lett minden teljesen tiszta. Es ugyanazert, amit te is leirtal... mikor harmadszorra neztem, es mar tultettem magam a harc (vagyis inkabb meszarlas) brutalitasan, mar bogtem, de ugy, mint animen meg soha. >_> Es nem Franz miatt (kiterdekel), hanem a grof miatt.
Nekem sem megy ki az egesz a fejembol.
Van szerencsem a könyvet is, a film(ek)et is ismerni, szamos feldolgozast, es máig megvan diafilmtekercsen is, szépen rajzolva, amit anyuek meg a regi ruszki diavetiton vetitettek nekem szamos más klasszikussal egyutt, melyik jobban, melyik kevesbe volt megrazo szamomra... Nem hiszem, hogy meg tudnam fogalmazni az ezzel kapcsolatos erzeseimet es a gondoltataimat... Mindenesetre aldom Keshik komat, amiert ajanlotta, es magamat, amiert az elso resz utan hajlando voltam tovabbnezni... Ize.. az egyedi grafikai megoldasok... picit zavartak eloszor... Visszaterve a temara...
Kirara-dono írta: Van egy beszelgetes az egyik film vegen, amit nemreg vettem meg DVD-n - 990 Ft volt, es Richard Chamberlain alakitja a Grofot - szoval van benne egy mondat Mercedes-tol a film vegen. "Edmund Dantes meghalt If varaban, es aki visszatért, nem igazsagot szolgaltatott csak fájdalmat és szenvedest" Vagy valami ilyesmi... Mindenesetre ez az animere nagyon igaz.
Mufurc írta: Amikor Mercedes itt felajanlotta az eletet a fia helyett, az is nagyon megrendito volt... es azt hiszem, a grof dontesenek a valodi sulyat es valodi mibenletet (hogy valojaban Albert-rel a sajat keseruseget, fajdalmat, es az ennek ellenere benne elo, Albert iranti erzeseit akarta megolni, es ezzel onmagat is) az mutatja, hogy itt, nem ugy, mint a konyvben, nem renditette meg Mercedes onfelaldozasa.
Kirara-dono írta: Talan hulyeseget mondok, es az van benne, hogy meg mindig a tortenet hatasa alatt vagyok, de most azt erzem, hogy a grof - szamomra - most elveszitett minden erkolcsi folenyt a tortenetben, minden jogat es indokat a bosszura. Az alap ugyan egyszeru - az artatlan, csalard modon elarult hos visszater es igazsagos bosszut all a vetkeseken, ez adja erkolcsi jogat es folenyet cselekedeteire. Mar a a konyv kapcsan is elgondolkodotam, meddig van joga valakinek a bosszura? Persze, azt akarja, szenvedjenek, de... ez mar nem bosszu, de ha megis, nem igazsagos bosszu. Szornyu, amit azok negyen vele muveltek, de o eletben maradt. Igen, en is ugy latom, egyfajta ongyilkossag volt szamara ez a parbajnak nevezett meszarlas. Szisztematikusan es brutálisan kiirt, kieget magabol minden maradek emberseget.
A konyvben a Grof vegig hiszi, bosszuja igazsagos, ez menti is, amikor olyanok is aldozatai lesznek, akik nem bunosok.
Itt a grof sem hisz a sajat bosszuja igazsagaban. Ha hinne, nem adna at magat a Gankutsuou nevu szornyetegnek, vagyis nem szunne meg embernek lenni. Nem dobna oda Albert eletet - bar ugye Franzot oli meg - ennek a "Gankutsuou"-nak, a "Katakombák Urának" - nevezzuk igy. A Nagy Négyes... Ok legalabb erzo (kiveve talan Danglars-t) emberek maradtak. Nem jok, de erzeseikben mindenkeppen emberek. Szegeny Mercedes... A ferfi, akit mindig imadott, tonkreteszi a ferjet - aki bar lehet egy mocskos szemetlada, a baratja aruloja, a gazdaja elaruloja (Janina-ban), de megis gondoskodott rola, vele volt, es tagadhatatlanul szerette Mercedest, hiszen ez volt az oka reszerol annak amit tett - , es meg akarja olni az o egyetlen fiat. Belegondoltam Mercedes helyzetebe... 3 hatalmas fajdalom nehezedik ra: Dantes vegzete, a fia vegzete es a ferje vegzete, hiszen o tudja-sejti, mi Dantes celja. Igazad van, a Grof megszunt Dantes lenni. Es a francba is, de $z@r volt igy a vege!!!!!
Bar nem tudom elkepzelni sem, milyen iszonyat lehet 14 evig artatlanul eltemetve lenni, tuljutni remnenyen, elkeseredesen, duhon, majd lehetoseget kapni a szabadulasra es a bosszura...
Felek a tortenet folytatasatol, a vegetol... Eredetiben sem volt egy kimondottan "hepiend", bar bizonyos szempontbol igen. Itt viszont lathatom egy ember onkent vallalt karhozatat... Valakiet, aki eredetileg jo ember volt. :crazyy: A partbajt tovabbra is imadva gyűlölöm, szörnyülködve csodalom... Szegeny szerencsetlen Dantes... Szegeny Al... Szegeny Mercedes... ::jtears::
Teron írta:Jó-jó, igazatok van, tényleg nagyon kimaradt, de hát most komolyan, szerintetek gondolhatja akármelyik rendező is, hogy elsunnyog egy ilyen fontos jelenetet? Ha végignézitek az egés sorozatot, üvölt róla a profizmus, most nem tudom, hogy miért most kezdenénk el szidni.
Kirara-dono írta:Igazad van, csak eppen az a bajunk, hogy ezt mi remeljuk, hisszuk, de sajnos nem tudjuk :roll:
Ize... amit Mercedes sorsarol irtal... Nem vagy picit szadista? :shock:
Off: Samurai7
Teron írta:Basszus ez a hülye anime-kraze!! Megrúgom a seggüket! Ha megnézitek, ezen a héten a heti Gankatsuou helyett kihozták a Samurai 7 9 és 10. részét. De hát kinek kell az? AZ a sorozat már a 22. rész körül subbolva lett, nemde Kirara-dono? Most mit akarnak, meg akarják váltani a világot a 9-10. résszel?
Ize... Nekem... Az ani-kraze egybehangzo velemenyek szerint jol subbol. En meg enciklopedikusan gyujtom a S7-et... es csak rakjak ki szepen sorban mindet... :D :cool:
De dolgozzanak a Ganku-n is! :D :cool:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kirara-dono 2005.02.20. 00:11-kor.
Kép
Válasz küldése