Inuyasha

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Midoo
Profi
Profi
Hozzászólások: 335
Csatlakozott: 2005.04.20. 15:32

Hozzászólás Szerző: Midoo »

Titkos írta:A 2. DVD-től kezdve már lehet, hogy felirat is lesz. :D
Tudtam! Tőled hallottam... :wink:
snakekiller
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 32
Csatlakozott: 2005.03.28. 13:06

Hozzászólás Szerző: snakekiller »

Midoo írta:
Raisu írta:De az IY dvd-re ha minden igaz csak időhiány miatt nem került felirat...
Ez egyelőre nem baj, egyes források szerint, ha sikeres lesz (és venni fogják, mint a cukrot, hiszen abból van a lé :D ), akkor később megfontolják, hogy tesznek-e rá. Egyébként én azt hallottam, hogy helyhiány miatt nincs felirat. Ez nem tudom, mennyire igaz, nem nagyon értek a DVD-khez.
a helyhiány hülyeség, a felirat semennyi helyet sem foglal a DVD kapacitásához képest...
Avatar
Midoo
Profi
Profi
Hozzászólások: 335
Csatlakozott: 2005.04.20. 15:32

Hozzászólás Szerző: Midoo »

snakekiller írta:a helyhiány hülyeség, a felirat semennyi helyet sem foglal a DVD kapacitásához képest...
Mondtam, hogy ehhez nem értek... De reméljük jövőben lesz.
Avatar
Elhaym
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 926
Csatlakozott: 2005.02.11. 16:16
Nem:

Hozzászólás Szerző: Elhaym »

Most olvastam ezt a rossz hírt: :cry:

DÉLMAGYARORSZÁG
2005. JÚLIUS 2.

" A kereskedelmi csatorna megsértette a médiatörvényt az Inuyasha című japán rajzfilmmel

Elsőtétítheti az RTL-t egy szegedi fiatal ember

Egy 22 esztendős szegedi fiatalember panasza nyomán az Országos Rádió és Televízió Testület a médiatörvény megsértése miatt fél órára elsötétítheti az RTL klubot. Mender Ákos szerint az Inuyasha című japán rajzfilm rombolja a gyermekek lelkivilágát. Az ORTT igazat adott neki.

- 2004 októberében véletlenül kapcsoltam az RTL-re, ahol egy véres jelenetet láttam egy rajzfilmben. Mindeképpen tenni akartam valamit. Még aznap felhívtam az Országos Rádió és Televízió Testületet. Amint felvették a telefont, azonnal elkezdtem mondani a problémámat, de a vonal másik végén lévő férfi leállított, mondván: ő csak a portás - kezdte mesélni Mender Ákos.
A 22 éves szegedi fiatalember az RTL Klubon vetített Inuyasha című japán rajzfilm ellen emelt kifogást. Mender Ákos szerint ugyanis a látottak sértik a kiskorúak személyiségfejlődését. A fiatalember első panaszát nem fogadta el a médiahatóság, mivel nem felelt meg a formai követelményeknek: nem jelölte meg percre pontosan a kifogásolt részeket. miután pontosította bejelentését, december elején arról értesítették, hogy megindult a sorozat tartalmi vizsgálata.
A vizsgálat június végén fejeződött be. Az ORTT szakember segítségét kérte a panasz kivizsgálásához. Vetró Ágnes gyermek pszichiáter a sorozat kilenc epizódját elemezte. A műsorszolgáltzató rajzfilet a II. kategóriába sorolta, így az epizódok a "tizenkét éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott" minősítést kapták. A szakértő szerint a rajzfilmsorozat magasabb korhatári kategóriába sorolandó.
Az Inuyasha műfaját tekintve anime, ami a japán rajzfilmek egy sajátos típusát jelöli. Az anime sajátosságai a japán kultúrából, életfelfogásból erednek, és néha gyökeresen eltérnek az Európában megszokottól.
A japán gyerekek általánosságbam sokkal kevésbé érzékenyek az erőszakra,mint európai kortársaik. Vetró Ágnes szakvéleményében kiemeli: az Inuyasha rajzfilmsorozat olyan hőssel való azonosulásra csábít, akit antiszociális, destruktív és erőszakos viselkedés jellemez. Az epizódok számos olyan elemet tartalmaznak, amelyek még szülői felügyelet mellett is ártalmasak a 12 év alatti gyermekek számára.
Az ORTT döntése alapján az RTL Klub ezzel megsértette a rádiózásról és televíziózásról szóló törvényt, hiszen az ilyen jellegű műsorok megfelelő jelzéssel ellátva 21 és hajnali 5 óra között tehetők közzé. A testület ezért vasárnap 9 óra 30 és 10 óra között felfüggesztette "az RTL műsorszolgáltatási jogosultságának gyakorlását", azaz elsötétülhet a kereskedelmi adó képernyője. Az, hogy az RTL fellebezett-e, csak vasárnap fog kiderülni. Amennyiben nem sötétül el a képernyő ,a csatorna fellebezett. Ebben az esetben pedig akár évek is eltelhetnek a jogerős bírói dötésig. 2002-ben szintén fél órára sötétíttet el a Fővárosi Bíróság az RTL-t a Dragon Ball és YuGiOh című, ugyancsak japán rajzfilmek miatt. Az ügyről szerettük volna megkérdezni az RTL illetékesét, Fazekas László sajtóreferenst, de ő éppen szabadságát tölti.
Avatar
Lionela
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 114
Csatlakozott: 2005.01.05. 16:28
Tartózkodási hely: Álmok Világa

Hozzászólás Szerző: Lionela »

*fog egy kardot és elindul megkeresni Mender Ákost*

Na azok után mondja hogy erőszakra tanít, amit kapni fog! :wink:
Avatar
Narumi
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1388
Csatlakozott: 2004.05.04. 14:36

Hozzászólás Szerző: Narumi »

Úgy látom Elhaym megelőzött, de pontosan ezt akartam én is közölni. Szóval ne csodálkozzunk, ha műsorkimaradás lesz...
De most könyörgöm, ez pofátlanság. Amúgy részben tényleg az RTL klub hibája is, ne is haragudjanak. Mikor veszik már észre, hogy a japán rajzfilmek többsége ne 12 éven aluliaknak való? Sőt, 16! De ki az a nem animés gyerek, aki manapság 16 éves fejjel leülne rajzfilmet nézni?
Kép
心在るが故にお前のすべてを欲する
"Because I have a heart, I lust for all that you are"
Avatar
Raisu
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 485
Csatlakozott: 2004.05.02. 17:47

Hozzászólás Szerző: Raisu »

Ugyan már, ez a .... "úriember" csak feltűnési viszketegségben szenved... 2004. októberében kb. a 10-12. résznél jártak. Mi abban a brutális? Ez a hapsi csak látta, hogy ezzel megszivathatja az RTL-t, és ezt ki is használta... Mindenesetre mostmár tudjuk, hogy miért vágják. Remélem az RTL fellebbez, mert ez tényleg pofátlanság. 12-es karika, a véres jelenetek egytől egyig ki vannak vágva, és még így sem elég jó nekik. IY antiszociális? Könyörgöm, milyen legyen? Ki látott már emberbarát démont? Hihetetlen, hogy az emberi hozzá nem értés milyen könnyen tönkretehet dolgokat...
Még 1 kérdés: Ha 16-os karikával menne, akkor meg az nem lenne elég jó, mert vannak benne fűrdős jelenetek? Még szerencse, hogy elkezdték kiadni DVD-n, és hogy van A+ (már ahol van). Amúgy ez a Mender Ákos most beperelheti a cikkírót is, ha a rajongók neki támadnának, amiért nem volt elég diszkrét...
Hoby
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 86
Csatlakozott: 2005.05.21. 19:08

Hozzászólás Szerző: Hoby »

ezzel már télleg mennyenek a jó q.... a.....-ba (bocsánat). a+-t nem akarná esetleg beperelni? ja hogy nem tudja fogni :)
Egyéként szerintem a cikk az megint nagyon álltolánósítva ír az anime-ról
ennyi tirpák értetlen embert egyrakéson.
Lionela! nem kard kell ide, atomot neki :)
YuGiOh-ban egyébként volt véres rész mer arra nem emléxem.
Avatar
Raisu
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 485
Csatlakozott: 2004.05.02. 17:47

Hozzászólás Szerző: Raisu »

Nem volt, az amcsik gondoskodtak róla, hogy ne legyen.
Avatar
Midoo
Profi
Profi
Hozzászólások: 335
Csatlakozott: 2005.04.20. 15:32

Hozzászólás Szerző: Midoo »

Nem olvastam a cikket, nem érdekel: két sor elég volt. Kedves Mender Áki-báki: nézd a Híradót, abban AZTÁN EGY RAKAT brutális dolog van! Ja, hogy azt nézed? Oh, bocsánat...
Hoby
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 86
Csatlakozott: 2005.05.21. 19:08

Hozzászólás Szerző: Hoby »

joo csak a hiradót nem reggel 9 kor adják :)
Avatar
Midoo
Profi
Profi
Hozzászólások: 335
Csatlakozott: 2005.04.20. 15:32

Hozzászólás Szerző: Midoo »

Hoby írta:joo csak a hiradót nem reggel 9 kor adják :)
Hanem főműsoridőben... Igaz, akkor tízszer annyi gyerek látja, mert az egész család azt nézi, és ő is ott ül, nem?
Hoby
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 86
Csatlakozott: 2005.05.21. 19:08

Hozzászólás Szerző: Hoby »

az nembiztos hogy ott ül (lehet valami hentelős játékkal jáccik ami 100* véresebb az Inu vágatlan sorozatánál :) ) ,de a reggeli műsort nemhaggya ki.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Ehhez már nem szólok semmit. Legfeljebb annyit, hogy a tököm tele van már azzal, hogy kb. 4 évenként elsütnek egy ilyen balhét valamelyik anime sorozattal. :mad: Ha éppen megfelelő karika van a sorozaton, és az ORTT is pihen, akkor jön valami észlény a semmiből, aki merő passzióból örjöng és perel, meg veri a nyálát, utána hívja a pszichomókos haverját is, aztán együtt mennek a TV csatornához és a bíróságra. Jézusom, még csak 22 éves... Azt még valamennyire meg tudom érteni, ha a szocializmusban nevelkedett 70 éves nagymami a szívéhez kap egy véresebb jelenet láttán, és rögtön telefonál az ORTT-nek, illetve unatkozik, és ezért hobbiból perelget, de könyörgöm: egy 22 éves embernek nincs ennél jobb dolga? Végezze el inkább az egyetemet, vagy mit tudom én. :) (Azért az tetszett, hogy örjöngése közepette először a szegény portást támadta meg. :D )
Mégis szóltam valamennyit, na mindegy. :wink:
Kép
Avatar
Midoo
Profi
Profi
Hozzászólások: 335
Csatlakozott: 2005.04.20. 15:32

Hozzászólás Szerző: Midoo »

Titkos írta:...Jézusom, még csak 22 éves... Azt még valamennyire meg tudom érteni, ha a szocializmusban nevelkedett 70 éves nagymami a szívéhez kap egy véresebb jelenet láttán, és rögtön telefonál az ORTT-nek, illetve unatkozik, és ezért hobbiból perelget, de könyörgöm: egy 22 éves embernek nincs ennél jobb dolga? Végezze el inkább az egyetemet, vagy mit tudom én. :) (Azért az tetszett, hogy örjöngése közepette először a szegény portást támadta meg. :D )...
Ez TELJESEN igaz. Három eshetőség áll fenn: 1. vagy brutál sorozatokon nevelkedett, csak szúrja a szemét az anime 2. egész életében négy fal között élt, és nem tudja, hogy az élet nem mindig habostorta 3. unatkozik. Szomorú. De mást miért nem perelnek? Ehelyett begyöpösödött agyú fiatalok ezzel szórakoznak. És a VV meg a BB? Az nem rombolta a lelkivilágot? Én TUDOK olyan 10-12 évesekről, akik MINDEN NAP nézték... (ehhez képest kaptak max. 3×fél óra csendespihenőt :wink: ). Érdekes.

Amúgy meg ar RTL Klub igazán átvehetné az A+ jó szókását:

"Most követkető műsorszámunk megtekintése 12 éven aluliak számára NEM AJÁNLOTT"
Avatar
Raisu
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 485
Csatlakozott: 2004.05.02. 17:47

Hozzászólás Szerző: Raisu »

Midoo: kint van a 12-es karika az IY-n, vágják is, egy szavuk se lehetne. Ez a hapsi csak szimplán bunkó/feltűnésre vágyott. ég kb 2-3 ilyen eset, és az RTL egy életre meggondolja, hogy több animét vegyen...
Hoby
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 86
Csatlakozott: 2005.05.21. 19:08

Hozzászólás Szerző: Hoby »

Az A+-t csak úgy írtam.
Éjel meg nemfogják adni az inut mert a robotzsarú (4-5) meg ehez hasonló szennyeződéseket adnak a tévében.
ezzel nemigen fognak nézőközönséget szerezni.Szánalmas!
RTL szerintem nemhagy fel az anime-kal max télleg 12 korhatár alattiakat fog beszerezni (bár olyanból kevés van)

egyébként ha egy kisgyerek megvágja magát vagy elesik akkor eltakarják a szemét vagy mi hogy nelásson vért pedig az igazi:) esetleg ráragasztanak egy 16-os karika matricát :)

hááááááát..........
Avatar
Miharu-chan
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 388
Csatlakozott: 2005.05.08. 13:54
Tartózkodási hely: inglend

Hozzászólás Szerző: Miharu-chan »

A VV és a BB... ok ehhez már hozzá sem szólok, undorító ami ott megy. Na és a FÓKUSZ/AKTÍV? Azzal mi van? A félmeztelen (vagy még meztelenebb) modelleket mutogatják, főműsoridőben? Ott is van karika mint az Inuyashán mégsem szól ellene senki! Itt az van h vkinek szúrja a szemét ez az egész...
Avatar
Elhaym
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 926
Csatlakozott: 2005.02.11. 16:16
Nem:

Hozzászólás Szerző: Elhaym »

Ma az anyukám is nézte az Inuyashát.Kedvencei:Sesshoumaru és Yaken.Ő nem talál benne semmi durvát.Szerinte a délutáni sorozatokban sokkal több van.Vagy a reggel félhetes sorozatban.Vagy belenézett a Galidorba és azt modta,hogy az sokkal durvább az Inunál.
snakekiller
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 32
Csatlakozott: 2005.03.28. 13:06

Hozzászólás Szerző: snakekiller »

Valószínűleg leszeditek rólam a keresztvízet, de a szegedi srácnak sztem igaza volt, bár ekkora balhét nem kellett volna csapnia. Az inuyasha nem gyerekeknek való, fogtam is a fejemet, amikor reggeli műsorsávba rakták. Csodálkozom, hogy ennyi ideig kibírta.
Avatar
Raisu
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 485
Csatlakozott: 2004.05.02. 17:47

Hozzászólás Szerző: Raisu »

Igen, nem kisgyerekeknek való, ezért van rajta 12-es karika, és ezért vágják -_-"
snakekiller
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 32
Csatlakozott: 2005.03.28. 13:06

Hozzászólás Szerző: snakekiller »

Raisu írta:Igen, nem kisgyerekeknek való, ezért van rajta 12-es karika, és ezért vágják -_-"
Én a 12-es karikát is keveselltem, még vágással is... féltem, hogy ez lesz belőle.
Avatar
Edina-chan
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 592
Csatlakozott: 2004.02.07. 08:51
Tartózkodási hely: Dunaharaszti
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Edina-chan »

snakekiller írta:
Raisu írta:Igen, nem kisgyerekeknek való, ezért van rajta 12-es karika, és ezért vágják -_-"
Én a 12-es karikát is keveselltem, még vágással is... féltem, hogy ez lesz belőle.
Kevesellted? Vágással is?
Jobb lenne ha 16-os karikával benne és 5 perces lenne? -_-'' :?
Wáh, nem értem ezeket, mindig valakinek be kell kavarni. @_@
snakekiller
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 32
Csatlakozott: 2005.03.28. 13:06

Hozzászólás Szerző: snakekiller »

Edina-chan írta:Kevesellted? Vágással is?
Jobb lenne ha 16-os karikával benne és 5 perces lenne? -_-'' :?
Wáh, nem értem ezeket, mindig valakinek be kell kavarni. @_@
Nem, 16-ossal lehetett volna leadni vágatlanul, persze akkor a kutya se nézte volna olyan későn adták volna le. (főműsoridő nyista, marad a késő este, amivel halálra is ítéltűk Magyarországon az Inu-t) Szóval itt csak rossz megoldás volt... ezért is féltem amikor szóba került, hogy vetíteni kezdik.
Avatar
Ynah
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 593
Csatlakozott: 2003.06.10. 20:02
Nem:

Hozzászólás Szerző: Ynah »

12 avagy 16-os karika is teljesen mindegy ha elmeroggyantak komolyan veszik azt amit a televízióban látnak avagy a rádióban hallanak. Idióták mindig is voltak és lesznek. Az Inuyasha szerintem is elég véres. Nem tudom melyik a jobb lehetőség, az, hogy megvágják és így olyan részek is kikerülnek belőle amik fontosak avagy az, hogy vetítik 12-es karikával szerintük light-osabban de lámcsak imho némely embereknek mindegy...mert magyarországon a rajzfilm meglátásom szerint egyet jelent a gyermekek számára készített kizárólagosan nekik szóló műfajjal, és amíg ez a téveszme nem múlik el, addig lesznek ilyen emberek...
Ez az egész procedúra naggyon jellemző Magyarországra... szerintemtúl van ragozva és bár az Inuyasha kapcsán bontott újra virágot ez az egész, mégis egy másik topic kellene neki. Mert ez az egész hozzászólás OFF.

Hogy ne legyen azért teljesen az, nos Inuyasha movie 4-et megnézve, meg kell mondjam nagyot csalódtam. Amennyire vártam, annyira nem tetszett az egész. Egyedül a képi világa jött be, és volt benne pár kedves új szereplő...a többire nos... :weh:
Pff..elkéstem a melóhelyről... :neutral:
Kép
Válasz küldése