Wolf's Rain

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
A.Hidekai
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 389
Csatlakozott: 2004.12.17. 10:08

Hozzászólás Szerző: A.Hidekai » 2005.08.15. 20:30

Sztem nagyon jó volt az a "plussz" négy rész. Nagyon is kellett oda és nem részletezném miért mert sztem Mufurc kellőképpen elmesélte miért is^^ Azzal a 4 résszel szép kerek a történet.

Avatar
Oldern
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 27
Csatlakozott: 2005.08.01. 01:43
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Oldern » 2005.08.15. 20:45

Akárhogy is nézem- a Wolf's Rain eszmeiségét a 26.ik rész végén Darcia tökéletesen megfogalmazza, ennél nem kell több.

De ezen felesleges vitatkoznunk. 30 rész van és kész, a vége pedig a készítők által is hivatalos OVA 4 (amit 30asnak tekintünk).

A tények makacs dolgok- de én néha szeretek vitatkozni velük.

Avatar
A.Hidekai
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 389
Csatlakozott: 2004.12.17. 10:08

Hozzászólás Szerző: A.Hidekai » 2005.08.15. 20:48

De ezesetben nincs sok értelme. :wink: Mert a 26-os résszel egy elöttünk tátongó félbehagyott történet, anime lett volna.

Avatar
Oldern
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 27
Csatlakozott: 2005.08.01. 01:43
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Oldern » 2005.08.15. 20:50

A.Hidekai írta:De ezesetben nincs sok értelme. :wink: Mert a 26-os résszel egy elöttünk tátongó félbehagyott történet, anime lett volna.
Nem hiszel nekem, nem hiszek neked- vagyis jó magyar módra ismét szépet beszélgettünk ^^

Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc » 2005.08.16. 11:59

Oldern írta:30.-ik rész, vége.
...mi Cheza szerepe? ... megtudtuk? aligha... pontosan annyi konkrétum van róla, mint 4 résszel előtte. (...ésatöbbi...)
Elsiklottál a lényeg felett. Nem arról beszéltem, hogy a 27-30. részek mennyivel több infót/jobb befejezést tartalmaznak (bár erre még visszatérek majd). A 26. rész akkor sem lett volna elfogadható befejezés, ha az utolsó négy részben kis zöld idegenek szállnak le űrhajókkal és mindenkit lelézerpuskáznak. Akkor is csak a történet félbehagyása lenne. Az, hogy a 27-30. részben elmondottak neked személyesen nem értelmesek és nem logikusak, az már egyéni szoc. probléma - ahogy én látom, néhány kisebb bibit leszámítva (amik még korábbi dolgokból fakadnak) minden teljesen megfelelő.

Úgy látom, az a legnagyobb problémád, hogy mindenki meghal. Igen, lehet, hogy a halálok kissé túl sűrűn követték egymást, de nekem a magam részéről akkor már nagyjából egyértelmű volt, hogy ezt senki nem fogja túlélni. Egy egyszerű okból: az a világ haldoklott. Az egész sorozatban azt nyomatták, hogy vörös hold, világvége, és pont az OVA elején dobták be a legnagyobb hintet: hogy az a világ is egy Paradicsom volt egyszer, és most, hogy elpusztul, meg kell nyitni egy új Paradicsomot (ami ismét el fog pusztulni, és így tovább). Ha a szereplők nem úgy halnak meg, ahogy, akkor legfeljebb később halnak meg, amikor az egész addigi világ elpusztul és átfordul egy újba (mint ahogy Kiba is akkor halt meg). A Wolf's Rain kitalált magának egy saját teremtésmítoszt, és saját szabályokat a világ működésére. Ha ezt valaki nem érti, akkor nem fogja érteni azt sem, hogy mi történt a sztori végén, és mi a jelentősége az egésznek.

Ami a többi kérdést illeti...

Az utolsó rész végén Chezáról megtudtuk, hogy micsoda: ő hordozza magában az új világ "magjait", és a farkas vére segítségével indul be a folyamat (a nemesek kutatásai odáig eljutottak, hogy Cheza és farkasvér, csak láthatóan fogalmuk nem volt róla, hogy pontosan hogyan és mikor kéne azt használni). Hogy a folyamat pontosan hogyan zajlik, arról nyilván nem tudtunk meg semmit, de véleményem szerint az egyáltalán nem fontos - az egészet amúgyis leginkább a végzet ritmusa irányítja.

A világgal az történt, hogy elpusztult és újjászületett, mint eddig ki tudja hányszor. A sztori végére összeállt a kép - a világ születés/halál szüntelen körforgása. Amikor megszületik a világ, akkor még "Paradicsom", de az eredendően benne lévő "fertőzés" miatt lassan elpusztul, így vagy úgy, az ember aktív közreműködésével. És amikor a világ a pusztulás szélén áll, akkor indulnak a farkasok mindenféle inkarnációi megkeresni "a virágot" (Cheza mindenféle verzióit/inkarnációit), és megnyitni vele az új világot. Ez az az ősi igazság, amiről a könyv írt, de persze a nemesek hiába kutattak, nem tudhatták meg, hogy pontosan mi is rejlik a legenda mögött (még a farkasok, de talán még Cheza sem tudta pontosan, csak hogy van valami Paradicsom és azt nekik kéne megnyitniuk valahogyan). Darcia jutott a legközelebb az igazsághoz, talán mert ő felismerte azt, amit senki más nem: hogy pontosan mi történik a világban.

A valódi Paradicsom pedig valami olyasmi, ami után mindenki vágyik, de amit senki nem fog elérni (hiszen nem létezik), éppen azért, amit te is írtál: minden "új világ" már eredendően "fertőzött" azzal, amit esetünkben Darcia képvisel. Egy világ nem lehet meg enélkül, hiszen nincs fény árnyék nélkül, de ettől még a farkasok időről időre küzdenek, és próbálják elérni azt az ideális világot, amiben nincsen sötétség. (Ahogy Darcia mondta, az "csak a farkasok Paradicsoma" lenne, amiben embernek nincs helye... de végülis ebben a játékban a farkasok állnak a jó oldalon. Csak éppen a másik oldalnak is megvannak a maga teljesen jogos érvei.)

Én legalábbis így értelmeztem a WRt, és nekem ez egy teljesen kerek és logikus egész, amiben minden lényeges dolog meg van magyarázva. *shrug*

(Eh, miért kellett törölni az előző WR topicot, most gépelhettem be újra mindent...)
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!

Avatar
Ishi
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 49
Csatlakozott: 2005.04.08. 20:32
Tartózkodási hely: Zalaegerszeg

Hozzászólás Szerző: Ishi » 2005.08.16. 13:37

Nekem is az OVA-s befejezés az igazi, a legutolsó jelenet pedig nagyon tetszett. Az egész anime alatt arra vártam, h essen az eső, mint az openingben. ^^ Vkinek így tetszik, vkinek meg úgy, ez van.
mufurc pedig az összes ilyen precíz hozzászólásodat lementhetnéd vhová, én tök szívesen végigolvasnám. ::jeye::
Kép

Avatar
Oldern
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 27
Csatlakozott: 2005.08.01. 01:43
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Oldern » 2005.08.16. 22:18

Mufurc: Köszönöm a hosszú választ, bár nem említettem, hogy nem érteném a befejezést :)

Amúgy nem értem, miért kell ennyire furcsállni, hogy számomra a 26os résszel befejezve sem lett volna semmi probléma. Ez olyan nagy dolog? ;)

ja és azt eddig is tudtuk, hogy Cheza fogja megnyitni a Kaput, maximum nem ilyen "konkrétan"- de ez teljesen apróság, tekintve hogy a legendabeli végső igazság rejtett és nem kimondható -minden mitológiában.

-----

És még egy apróság- nem azzal van a bajom, hogy mindenki meghal. A haláluk módjával van problémám.

Legegyszerűbb példa. Cher. Nevetséges.
A véletleneket nem szeretem. Főleg nem egy szívemheznőtt szereplővel, az utolsó részekben.

Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc » 2005.08.16. 22:53

Oldern írta:Mufurc: Köszönöm a hosszú választ, bár nem említettem, hogy nem érteném a befejezést :)
Nem, azt tényleg nem említetted. Azt viszont igen, hogy szerinted az utolsó négy rész sem hordoz túl sok információt, illetve hogy szerinted a 30. rész vége is nyitott - ezeket akartam megcáfolni. Egyébként pedig kérdezted, mit gondolok a saját kérdéseimről, és gondoltam, leszek olyan udvarias, hogy erre válaszolok. :)
Oldern írta:Amúgy nem értem, miért kell ennyire furcsállni, hogy számomra a 26os résszel befejezve sem lett volna semmi probléma. Ez olyan nagy dolog? ;)
Természetesen egyáltalán nem nagy dolog. ;) De ettől még gondoltam, ki lehetne fejteni, hogy szerintem miért lett volna probléma. (Éppen te írtad egy másik topicban, hogy szeretnél több mélyreható beszélgetést folytatni animékről... )
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!

Avatar
Oldern
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 27
Csatlakozott: 2005.08.01. 01:43
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Oldern » 2005.08.16. 23:04

mufurc írta: Természetesen egyáltalán nem nagy dolog. ;) De ettől még gondoltam, ki lehetne fejteni, hogy szerintem miért lett volna probléma. (Éppen te írtad egy másik topicban, hogy szeretnél több mélyreható beszélgetést folytatni animékről... )
Igen, látom már, hogy lesznek itt még jó beszélgetések, a Wolfs Rain esetében hiába láttam már többször végig most jól vissza kellett gondolnom, hogy "versenyben maradhassak-" igérem sokkal többet fogok vitázni, ha végre valamikor nem 16 órája ébren lévő lefáradt aggyal kell itt lennem :)

Azért remélem azért az agyhalott szintnél többet hozok :)

Szép jó éjt mindenkinek :)

Avatar
Yankee
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 99
Csatlakozott: 2006.01.25. 14:57
Tartózkodási hely: somewhere,I don't know,where...

Hozzászólás Szerző: Yankee » 2006.02.06. 20:36

egyik kedvencem!
nemtom,ti hogy vagytok vele,de egy jó ideje nem láttam és jó újra látni,mert még most is izgalmas és tök király az egész!

Petit
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 9
Csatlakozott: 2005.10.10. 13:33

Hozzászólás Szerző: Petit » 2006.02.08. 14:07

Egyetlen problémám, hogy az Openingés az ending kivételével, magában a sorozatban a zene nem olyan magával ragadó- különösen, pár ütős kis Wolf's Rain-es AMV után. De hát ízlések és pofonok, - és ezt az apróságot leszámítva, tökéletes!

Avatar
Yankee
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 99
Csatlakozott: 2006.01.25. 14:57
Tartózkodási hely: somewhere,I don't know,where...

Hozzászólás Szerző: Yankee » 2006.02.08. 15:32

egyébként a mangája sztem egy kicsit béna,mert tök sz.rul csinálták meg a lábaikat a farkasoknak,meg nem is olyan a szőrük!nem mintha én jobban tudnék farkast rajzolni,sőt nem is tudok,de egy kicsit nagyon béna az animéhez képest!

Avatar
AyaDid
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1042
Csatlakozott: 2003.10.20. 17:34
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: AyaDid » 2006.02.08. 16:55

Hát azért az anime rajzolása előtt is fellapozhatták volna valamelyik biológiakönyvet :-P Toboe is inkább egy kutya mint egy farkas...
Odi et amo. Quare id faciam fortass requiris: nescio, sed fieri sentio et excrucior.

Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc » 2006.02.08. 17:50

AyaDid írta:Hát azért az anime rajzolása előtt is fellapozhatták volna valamelyik biológiakönyvet :-P Toboe is inkább egy kutya mint egy farkas...
Tooboe teljesen farkas, csak azt kell fejben tartani, hogy nem minden farkas néz ki ugyanúgy. :3 Tooboe egy amerikai vörös farkas(jó, biztos nem ez a korrekt neve a fajtának).

Szóval, a Wolf's Rainben vannak a legszebben, legrealisztikusabban megrajzolt állatok, amiket valaha animében (vagy bárhol) láttam. Még a farkasok testbeszéde is teljesen realisztikus, ahogyan ezt akárki megláthatja, aki megnéz mondjuk egy természetfilmet róluk. (A karakterdizájner, Kawamoto Toshihiro nagyon odafigyelt arra, hogy valószerűek legyenek, saját bevallása szerint napokat eltöltött az állatkertben meg természetfilmek előtt, hogy minél jobban megfigyelhesse a részleteket.)

A manga, az már más kérdés, ott a farkasok tényleg eléggé el lettek tolva... ha nem tudom, hogy farkasok, meg nem mondtam volna, hogy azok. :3 (Bár megjegyzem, ez is egyfajta farkas :D akármennyire is egy eltolt rókának néz ki szegény. :D)

Ami meg a zenét illeti, szerintem nagyon jó. Más kérdés, hogy a GITS zenéjéhez hasonlóan (szintén Kanno) inkább meghúzódik a háttérben, nem annyira feltűnő, mint pl. a Bebopban vagy az Escában... de ettől még nagyon jó és szép, főleg a Paradicsom theme-je.
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!

Avatar
AyaDid
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1042
Csatlakozott: 2003.10.20. 17:34
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: AyaDid » 2006.02.08. 19:52

Köszi :3 akkor visszaszívtam...
Odi et amo. Quare id faciam fortass requiris: nescio, sed fieri sentio et excrucior.

Avatar
Yankee
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 99
Csatlakozott: 2006.01.25. 14:57
Tartózkodási hely: somewhere,I don't know,where...

Hozzászólás Szerző: Yankee » 2006.02.09. 12:44

jah... más fajták,pl: a nővéremnek a kedvenc fajta farkasa(mert ő nagyon szereti a farkasokat)olyan fajta,mint Hige... de Tsume és Kiba ugyanaz... csak más színben és Tsume-nek van egy sebe is.

Avatar
Schuldig
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 61
Csatlakozott: 2006.02.09. 16:43

Hozzászólás Szerző: Schuldig » 2006.02.10. 15:19

Én valahol azt olvastam hogy Hige Timber farkas, Toboe (mint ahogy fentebb említette mufurc) vörös farkas, Tsume szürke farkas, Kiba meg... nem emlékszek már pontosan, talán sarki farkast írtak... :)
Amúgy a mangában tényleg olyan furcsa böngyöri szőrük van szegény farkasoknak, de csatlakozok ez előttem szólókhoz: én is ebben az animében láttam eddig a legjobban megrajzolt állatokat.
A zenéje pedig egyszerűen fantasztikus szerintem... önmagában is jó és az animében is, nagyon jól tükrözi a történet világának a hangulatát

Avatar
Ignesis
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 78
Csatlakozott: 2005.09.18. 18:14

Hozzászólás Szerző: Ignesis » 2006.03.26. 18:14

ez szinte az egyetlen anime,amire rá tudom mondani,hogy jobb,mint a mangája! :D
Ha te fölépítenéd a Világtornyot,előállna egy másik,s lerombolná.Ha te lecsöndesítenéd a meghasonlott népet,jönne egy másik,s föllázítaná.Ha te tüzet támasztanál,ő vizet zúdítana reá.Ha te vizet fakasztanál,ő sivatagba fojtaná.Némaságod túl hallgatná...

Avatar
Kuresz
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 190
Csatlakozott: 2006.03.01. 03:21
Tartózkodási hely: Silent Hill

Hozzászólás Szerző: Kuresz » 2006.03.27. 13:58

Jó anime,nemrég kezdtem.Még 10rész van hátra.AZ intro-ja viszont nekem nagyon nem jön be.Mindig továbbtekerem.Jól meg vannak rajzolva a farkasok,az tény.
Kép
Kép
Kép

Avatar
Ignesis
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 78
Csatlakozott: 2005.09.18. 18:14

Hozzászólás Szerző: Ignesis » 2006.03.27. 15:22

nekem a Stray! nagyon tetszik...viszont az ending unalmas....azért nem vagyok oda...a háttérzenékre meg a kéi világ miatt nem figyeltem oda! :D na de majd megnézem még eygszer...
Ha te fölépítenéd a Világtornyot,előállna egy másik,s lerombolná.Ha te lecsöndesítenéd a meghasonlott népet,jönne egy másik,s föllázítaná.Ha te tüzet támasztanál,ő vizet zúdítana reá.Ha te vizet fakasztanál,ő sivatagba fojtaná.Némaságod túl hallgatná...

Avatar
Neerson
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 122
Csatlakozott: 2006.02.05. 19:21
Tartózkodási hely: Cegléd-Budapest

Hozzászólás Szerző: Neerson » 2006.03.27. 17:18

nekem nem tettszett a Stray!, az ending jobban..
S az animét a 18. résznél abbahagytam :?
Az eleje nagyon tettszett, mert egyesével bemutatták a jellemeket, és hogy miért lettek olyanok, amilyenek..de később nem fejlődnek tovább a jellemek, csak izgalom, s konfliktust fokozást érzek, a történet persze szépen bonyolódik, azzal nincs gond...na mindegy, én több lélekelemzést kedvelek, másrészt nagyon húzták a történetet is..

Avatar
Ignesis
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 78
Csatlakozott: 2005.09.18. 18:14

Hozzászólás Szerző: Ignesis » 2006.03.28. 19:03

én nem éreztem benne semmi nyújtást...ideális a z epizódszám,szerintem. :) hallottam,az utolós 4(vagy 2...?)részt később,bizonyos szinten ova-ként csinálták meg.a végére elfogyott a pénz,vagy mi? :D
Ha te fölépítenéd a Világtornyot,előállna egy másik,s lerombolná.Ha te lecsöndesítenéd a meghasonlott népet,jönne egy másik,s föllázítaná.Ha te tüzet támasztanál,ő vizet zúdítana reá.Ha te vizet fakasztanál,ő sivatagba fojtaná.Némaságod túl hallgatná...

Avatar
Raizen
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 124
Csatlakozott: 2006.01.14. 12:07
Tartózkodási hely: Dreamworld

Hozzászólás Szerző: Raizen » 2006.03.31. 19:16

Neerson írta: S az animét a 18. résznél abbahagytam :?
Az eleje nagyon tettszett, mert egyesével bemutatták a jellemeket, és hogy miért lettek olyanok, amilyenek..de később nem fejlődnek tovább a jellemek, csak izgalom, s konfliktust fokozást érzek
Hmm... nem tudom, szerintem a jellemek fejlődése egyáltalán nem áll meg. Kiemelném Higét, aki a sorozat végére szinte teljesen kicserélődik (vagy csak előtérbe kerül a valódi énje?), Bluet és legfőképpen Yaiden-t, aki az utolsó részekre nagyon megváltozik. Szóval szvsz ez nagyon nem igaz. Abban viszont van igazság, hogy 1-2 rész kicsit vontatott a közepe felé... pl. Cheza öregebb rokonával való találkozás nem volt vmi. tanulságos vagy izgalmas, és menekülésből is elég lett volna kevesebb... de ettől függetlenül megéri végignézni a sorozatot! Minimum kétszer :wink:
Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the hand of god hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own destiny.

Kép

Avatar
Baoko
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 81
Csatlakozott: 2005.10.11. 17:10

Hozzászólás Szerző: Baoko » 2006.04.01. 16:48

Az a legzseniálisabb, hogy az opening magyarázza meg és fejezi be a sorozatot. Sztem az ending zenéjét is nagyon eltalálták. Az egész anime nagyon korrekt - a kitalált világban tökéletesen, következetesen megy a sztori. Asszem, így beszélnének a farkasok, már ha tudnának...
Nagyon tuti az egész.

Avatar
Rossi
Profi
Profi
Hozzászólások: 301
Csatlakozott: 2006.05.15. 10:35
Tartózkodási hely: Na'conxy... izé, Nagoya
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Rossi » 2006.05.16. 00:11

Wolf's Rain... Egy mondatban: az egyik leg-megragadóbb anime élményem.

Két részletkérdés van, amit nem teljesen értek. Mi is volt pontosan a "Darciák átka"? Erről nem kapunk túl sok információt, csak annyit, hogy valami köze van a farkasokhoz (Darcia farkas-szeme). Bár lehet, hogy nem is fontos.

A másik: ott van az a rész a legvégén, ahol egy nagyvárost látunk. Ez vajon azt jelentené, hogy
1. Eljött a következő kor és Kiba reinkarnációja elindult megkeresni Cheza reinkarnációját?
2. Vagy ez a mi korunk és a mi világunk, és ebben a világban jelent meg újra a Virág és a Farkas, mivel itt is közeleg a vég? Vagy ezt csak az én paranoid, minden sarokban apokalipszist látó egyéniségem mondatja velem? ::^_^:: Eh... mindegy. :drop:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rossi 2006.05.20. 21:29-kor.
"Történetem teljes egészében igaz, mivel az elejétől a végéig én magam találtam ki." XD
http://thebiggestdreamer09.blogspot.com/

Válasz küldése