Elfen Lied (Flame-mentes övezet)

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
cyberfaust
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2006.01.31. 22:08

Hozzászólás Szerző: cyberfaust »

IloveRenji írta:(akinek most nem jut eszembe a neve majd megnezem) :weh:
Mayu-nak hívják a kislányt, ha jól emléxem.
Avatar
Neerson
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 122
Csatlakozott: 2006.02.05. 19:21
Tartózkodási hely: Cegléd-Budapest

Hozzászólás Szerző: Neerson »

Rage, ha az off-ok nem lettek volna, akkor nem lett volna vita sem, szóval nincs jogod lezárni.
Rage írta:Ennek az animének ugyanis van "mondanivalója" valóban, mégpedig az, hogy az emberiség egy rakat szemét, egy alsóbbrendű söpredék faj, amit a felsőbbrendű "dicloniusoknak" JOGUKBAN ÁLL kiírtani.
Sajnálom, hogy neked ez a mondanivalója, számomra inkább az, hogy a társaságból kilógó emberekkel nem szabad rosszul bánni...(legyen félszemű, nagy fűlű, szemüveges, vagy akár legyen két szarva), mert az ilyen jellegű bánásmód, később problémákat okoz. Vagy nagyon visszahúzódó ember lesz belőle, vagy agresszív, és bosszú álló, attól függ később kap-e hatalmat a kezébe.
Nekem végig a diclonusok érzései jártak az agyambana sorozat nézése során(nem a véren), hogy megtudják-e őket menteni...szeretettel, törődéssel.
Avatar
Zita
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 96
Csatlakozott: 2005.09.03. 18:08
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Zita »

Most már 3 részt is láttam...igaz, a 2-esnek a vége hiányzott, dehát a YouTube-n nem volt meg a vége. Hát, én ezt már tuti nem hagyom abba. Nekem nagyon tetszik, és engem nem érdekel, mások mit gondolnak, nem hagyom abba. Szerintem tényleg jó sorozat, minden tetszik benne. Nyuu nagyon édes...és amikor Lucy kiment a házból és a kutyára nézett, azt hittem hogy szegénykét megölte!
Dörmi06
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 45
Csatlakozott: 2006.02.23. 17:12
Tartózkodási hely: Mostanában leginkább Terminal 2 Apron...

Hozzászólás Szerző: Dörmi06 »

Zita írta:Most már 3 részt is láttam...igaz, a 2-esnek a vége hiányzott, dehát a YouTube-n nem volt meg a vége. Hát, én ezt már tuti nem hagyom abba. Nekem nagyon tetszik, és engem nem érdekel, mások mit gondolnak, nem hagyom abba. Szerintem tényleg jó sorozat, minden tetszik benne. Nyuu nagyon édes...és amikor Lucy kiment a házból és a kutyára nézett, azt hittem hogy szegénykét megölte!
De miért a YouTube-on nézed? Itt simán le lehet tölteni az összes részt, ráadásul magyar felirattal: http://animestars.animehq.hu
Nem tudja valaki Urd otthoni számát? ;)
Avatar
Dawe
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 24
Csatlakozott: 2006.01.18. 16:47
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Dawe »

Megnéztem az első részt, végre rászántam magam...
Először angol felirattal láttam, és feladtam az opening elejénél, nem volt hozzá gyomrom. De most valahogy leültem a gép elé, és az jutott eszembe, hogy Elfen Lied. És leszedtem az első részt magyar felirattal, és megnéztem.

Megjegyzés: 15 vagyok, lehet hozzámvágni az irónikus megjegyzéseket, hogy fiatal vagyok hozzá. :)

Az első öt perc durva volt. Csak meredten bámultam, nem is pislogtam szinte. Aztán az utána lévő 20 perc egy kicsit oldottabb hangulatú, ott egyszer-kétszer pislogtam azért.

Az endig és az opening nagyon eltalált. A Lilium (aminek a karaoke változatát hiányolom az OSTről :)) nagyon jól megteremti a hangulatot, engem személy szerint kiemelt a valóságból, és ez a rész nézése közben megnyugvás volt. Az ending pedig visszataszított a valóságba.

Azért valami fura érzés van bennem. (talán gyilkolási vágy? :D) Legutóbb ilyet a Neon Genesis Evangelion 20-26 + EoE egyhuzambéli megnézése után éreztem.

Egy egész aranyos történet amúgy, ha azt nézzük. Egy (szerintem) amnéziás gyilkológépet befogad két fiatal, és aranyos dolgok történnek velük. Egy aranyos kis komédia lenne, ha nem raktak volna bele több perc vért. De így egy nagyon komoly történetet kaptunk, és nem is tudom, mivel fejezzem ezt be. (így megint elolvasva ennek semmi értelme nincs)

Azon, hogy megnézem-e a többi részt, még gondolkodom. Egyik negyedem az Elfen és a Lied szavakat is kidobná a francba, másik negyedem nem akarja megnézni, harmadik negyedem azt mondogatja magában: totális pusztítás totális pusztítás, negyedik negyedem pedig már most megnézné a következő részt.
Még szerencse, hogy nem vagyok skizofrén.

Hát összegzésképp: így az első rész után is, annyi biztos: nem egy könnyű esti anime...

Szerk: így utólag átgondolva fiatal vagyok hozzá. 18 éven aluliak le se merjék tölteni!
Avatar
Kuresz
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 190
Csatlakozott: 2006.03.01. 03:21
Tartózkodási hely: Silent Hill

Hozzászólás Szerző: Kuresz »

Dörmi06 írta:De miért a YouTube-on nézed? Itt simán le lehet tölteni az összes részt, ráadásul magyar felirattal: http://animestars.animehq.hu
Jogos az 5 pont...
Kép
Kép
Kép
Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 743
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Hikari »

Dawe írta:Szerk: így utólag átgondolva fiatal vagyok hozzá. 18 éven aluliak le se merjék tölteni!
Végre valaki, aki képes arra, hogy nem fárasztja magát csakazértis, ha nincs kedve és gyomra az ilyesmihez.
Van még nagyon sok komor hangulatú, jól kivitelezett, érdekes anime ezen kívül, amihez nem kell edzett gyomor és kötélidegek, és mégis szórakoztató. Csak keresni kell.
Avatar
Kuresz
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 190
Csatlakozott: 2006.03.01. 03:21
Tartózkodási hely: Silent Hill

Hozzászólás Szerző: Kuresz »

Mondjuk végülis ez egy úgymond alapmű,1x kötelező megnézni.Csak hát igen,elég korfüggő a dolog.
Kép
Kép
Kép
Avatar
Mayer
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1207
Csatlakozott: 2006.01.03. 01:15
Tartózkodási hely: The Banbury Coffeeplant
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Mayer »

Inkább úgy fogalmaznék, h egyszer mindenképp el kell kezdeni... Ha nem tetszik akkor 5 perc után kikapcs, és fikázni, ha meg nem és továbbnézed, akkor ennek megfelelően szeretni, vagy kedvelni, vagy imádni, vagy... nem szeretni.
Kép
Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 743
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Hikari »

Kuresz írta:Mondjuk végülis ez egy úgymond alapmű,1x kötelező megnézni.
Szerintem nem, és még sokak szerint nem az :)
Avatar
daeusex
Profi
Profi
Hozzászólások: 207
Csatlakozott: 2005.12.24. 10:55
Tartózkodási hely: 1337 14|\||>
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: daeusex »

Hát szerintem se kötelező megnézni, de valószínű, hogy egyszer mindenki belefut. Mondjuk az anime hangulatvilága már az első 10 percben teljesen kibontakozik, megkönnyítve azt, hogy akarod-e nézni vagy sem.
Sztem azért "fikázni" nem kell ha annyira nem tetszett, elég, ha az ember elsiklik a topic felett. Valjuk be, senki sem szereti ha valamelyik kedvelt sorozatát lehúzzák (és ez vonatkozik arra is aki szeret az EL-t {akármilyen meglepő is egyeseknek}).
I'm the Ruler, the King, the Emperor. I'm the God, the Devil.
I'm an Angel, I'm a Demon. I'm the Past, the Present, the Future.
I'm the Eternity.
I'm what You call: Inexplicable.
Avatar
Pal-chan
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 620
Csatlakozott: 2005.10.02. 16:27
Nem:
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pal-chan »

Alapműnek azért én se mondanám. :roll: Igazából nekem egy problémám van Elfen Lied-vel: vagy nagyon istenítik vagy nagyon fikázzák. Nem kell egyiket se, ez is csak egy anime, mint a többi. Jó, valóban az első jelenet nem mindennapi, meghökkentő, gyomorfacsaró, stb. de ettől még számomra nem lett egy hihetetlenül kiemelkedő alkotás...
Kép
Avatar
Kuresz
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 190
Csatlakozott: 2006.03.01. 03:21
Tartózkodási hely: Silent Hill

Hozzászólás Szerző: Kuresz »

Nehogy félreértsétek,nekem se a No1,nem isteníteni akarom vagy ilyesmi.A top 10ben benne van,de ennyi :D Úgy értettem az "alapművet",hogy tényleg 1x mindenki beleakad.És szerintem érdemes továbbnézni az első x percnél vagy résznél.Nekem ha jól emlékszem a 2. anime-m volt,amit láttam,az eleje nem tetszett,nem fogott meg,de a végén megofogott valami furcsa érzés,hogy hű ez tényleg jó,méltán híres,és nagyon tetszik is.Szerintem hülyeség az első 5 perc után ítélkezni,mert a sorozat szerintem végképp nem csak a vérről,ide-oda hulló testrészekről szól.De ha ezt ti így látjátok...
Kép
Kép
Kép
Avatar
daeusex
Profi
Profi
Hozzászólások: 207
Csatlakozott: 2005.12.24. 10:55
Tartózkodási hely: 1337 14|\||>
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: daeusex »

Én sem így látom. De azért 18 (16) alatt nem igazán kellene azért nézni. Egyépként nekem is benne van a top 10 (majdnem 5)-ben. Az első 10 percet azéer írtam, mert ha valaki nem szereti a "véres" animéket (mert az EL "hangulatvilágában" az is benne van azéert elég nagy százalékban) azt nem biztos h akarja látni az egész sorozatot. De akit nem zavar, vagy észreveszi benne azt a (sokak által vitatott) valamit, az továbbnézi és esetleg megkedveli vagy mégsem, de ez nem azt jelent hogy akkor lehúzom, hanem ha belefutok egy ilyen beszélgetésbe akkor értelmesen ki tudom fejezni a nemteccésemet (nem pedíg lehúzom 0 alá). Az EL talán a legvitatottabb animék közé tartozik, ez jól látszik mindenhol ahol felkerül mint téma. Ezzel valójában nincs is gond csak a két szélsőség nem átja be hogy a 1 és 10 között van még szám, és lehet h valaki azt mondja h ez egy 4 es vagy 7-es, de semmiképp nem 1-es vagy 10-es.
Az tény hogy "alapmű", mert szinte mindenki rátalál (álltalában inkább előbb mint utóbb). Az EL-ben van mondanivaló (nem a vér a lényeg, az csak egy ezköz), mert ha nem lenne akkor csak olyanok adnának rá 10 és akörüli pontot akik egy virág közeli IQ-val rendelkeznek, de szerintem ez (nagy számban) nem így van. Adható rá 1 és 10 pont, csak akkor azt értelemesen is meg lehet vitatni hogy miért. A fórum erre való. Nem kell attól óckodni, hogy esetleg az olvasottaktól megváltozik a túl nagy vagy túl alacsony értékelésed.
I'm the Ruler, the King, the Emperor. I'm the God, the Devil.
I'm an Angel, I'm a Demon. I'm the Past, the Present, the Future.
I'm the Eternity.
I'm what You call: Inexplicable.
Avatar
Kuresz
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 190
Csatlakozott: 2006.03.01. 03:21
Tartózkodási hely: Silent Hill

Hozzászólás Szerző: Kuresz »

Na én se nem fikázom,se nem istenítem.Szerintem egy erős 8as az anime.És csak annyit jegyeztem meg,hogy alapmű,mindenki belebotlik és az első x percnél azért jóval többről szól a dolog.
Kép
Kép
Kép
Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 743
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Hikari »

Alapmű szerintem nem az, amibe előbb-utóbb biztos belebotlasz. Azt inkább "hírhedt"-nek, vagy "divatos"-nak nevezném.
Alapmű az, ami valamiben úttörő volt, mindenkinek látnia kellene, mert esetleg később nagyon sok más mű merített belőle, vagy akár stílusteremtő volt. Még akkor is, ha sokan nem is hallottak róla. És itt 20-30 éves animékre is lehet akár gondolni.
Avatar
Mayer
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1207
Csatlakozott: 2006.01.03. 01:15
Tartózkodási hely: The Banbury Coffeeplant
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Mayer »

Igen, az alapmű kifejezést én is kicsit "erősnek" tartom. Valóban "hírhedt".

Sajna 20-30 éves animékben nem vagyok mjáratos, szóval ezért is kérdem: Volt eddig valaha ennyire kegyetlen, sokkoló, brutális, véres anime? Jó, mondjuk a Fist of the North Star sem volt egyszerű a maga brutalitásával, de az sem ilyen mértékű volt.
Kép
Avatar
amcsi
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 365
Csatlakozott: 2004.05.09. 20:34
Tartózkodási hely: in America
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: amcsi »

Szerintem nem a kortól függ, hogy ki ne nézze, hanem hogy ha rosszul van az ilyenektől, akkor ne nézze, nem fogom hülyének nézni, sok ilyen ember van. Hanyouinuyasha fórumon pl. van egy 14 éves csaj, aki imádja az elfen lied-et, és elfen liedes avatarja és sige is van :D.
Amúgy asszem még elég véres anime a Hellsing is.
Kép
Kép
Kép
"Americans ALWAYS wear sunglasses." - Bandit Keith - Yu-Gi-Oh! The Abridged Series
Máj anime liszt
Avatar
daeusex
Profi
Profi
Hozzászólások: 207
Csatlakozott: 2005.12.24. 10:55
Tartózkodási hely: 1337 14|\||>
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: daeusex »

Kuresz: nem neked szántam a postot :) csak általánosságban írtam le a tapasztalataimat.

Az "alapmű" nem véletlen volt idézőjelek között (és Kuresz is azt írta h úgymond). Az hogy "divat", sztem meg nem igazán illik rá. Azért mert egyes keménykedők megnézik aztán "én vagyok a császár" az egy másik dolog (nem célzok senkire!). A "hirhedt" is erős, a vitatott a jó szó sztem.

A kothatár alól is vannak kivételek, mint minden alól. De azt azért ne mondja senki, hogy ajánlja a 12 éves kishugának/öccsének, mondjuk nem azért, ami viszont tény, hogy divat mostanság: "mert károkat okoz a gyerek lelkivilágában" - mert ez a divat, minden káros a gyerekre. Furcsa régebben nem voltak ilyen gondok. Mindenkibe bele akarják beszélni hogy ez káros meg az. Ezalól nem kivétel az EL, a Micimackó sőt még a Magyar Népmesék se. Egyszerűen azért mert az EL nem "gyerekeknek" készült (itt ismétlem, hogy ebben is vannak kivételek, mint akármi másban), pont úgy ahogy a pornókat se fiatalkorúaknak (18-) szánták (az más dolog hogy, vannak akik nézik ez mindkettőre vonatkozik).

Edit: talán egy picit off: jól látom hogy törölgettek a topicban? merthogy én 25-26 oldalakra emlékszem. ^^"
I'm the Ruler, the King, the Emperor. I'm the God, the Devil.
I'm an Angel, I'm a Demon. I'm the Past, the Present, the Future.
I'm the Eternity.
I'm what You call: Inexplicable.
Avatar
Kuresz
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 190
Csatlakozott: 2006.03.01. 03:21
Tartózkodási hely: Silent Hill

Hozzászólás Szerző: Kuresz »

Véres a berserk is,sőt még vagy további pár 100(~) anime.Szerintem az elfen liedet nem lehet leírni úgy,hogy egy vérengzős,gyilkolászós anime.Mint már mondtam nem az a lényege.Van mondanivalója,története.És szerintem CSAK azért van benne ennyi vér,hogy még drámaibb legyen a történet.Lásd(off) Berserk:tele van vérrel,mégsincs köze semmihez,csak egy életstílushoz.Különösebb jelentősége nincs.
Kép
Kép
Kép
Lullaby
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 164
Csatlakozott: 2005.10.17. 14:29

Hozzászólás Szerző: Lullaby »

Nah én is belekukkantottam, meg régebben a mangáját is olvasgattam..

Összegzés: Meglepett, érdekesen indult de nem tudott lekötni. Ennyi.
Avatar
Rage
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1319
Csatlakozott: 2003.09.21. 14:51
Tartózkodási hely: Durva Duó HQ

Hozzászólás Szerző: Rage »

daeusex írta:Az EL-ben van mondanivaló (nem a vér a lényeg, az csak egy ezköz), mert ha nem lenne akkor csak olyanok adnának rá 10 és akörüli pontot akik egy virág közeli IQ-val rendelkeznek, de szerintem ez (nagy számban) nem így van.
Ez egy szép mondat, rögtön lenne is egy-két hozzáfűznivalóm. ;]
Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy túlbecsülöd az "átlag tizenévest". A minap egy haverom kérdezte, tudok-e mondani EL-hez hasonlító animét, mert tetszett az öccsének. Kérdeztem, milyen tekintetben hasonlítson: "hát legyen benne sok vér és meztelen lányok". Mindemellett nem hiszem, hogy az említett személy "virág közeli IQ-val" rendelkezik.

A vér csak eszköz, ebben igazad van. A kérdés csak az, hogy mire... Szerintem nem a "drámaiság" hangsúlyozására. Fel tudnék sorolni egy rakat animét, amiben egy csepp vér sincs, mégis klasszisokkal jobb az EL-nél drámaiság tekintetében (meg minden másban). Továbbra is fenntartom tehát a véleményem: egy jó animéhez nem szükséges ilyen iszonyatos mennyiségű teljesen értelmetlen erőszak.

Arról pedig, hogy létezett-e valaha ennyire "sokkoló" (én nem mondanám annak), brutális anime: létezett bizony, nem is egy. A '80-as évek animéiben például minden további nélkül tépték le egymás fejét a karakterek, és itt nem csak a Hokuto no Ken-re gondolok. Úgyhogy aki szerint ez egy "forradalmian új" dolog, téved.

Volt még szó arról, hogy alapmű-e az EL... Ugye, ezt senki nem gondolta komolyan? :shock: Hikari nagyon jól leírta, mi tekinthető annak, és az EL nem tartozik ezek közé. Elterjedt / divatcucc != alapmű.

Még valami: köszönöm, nem kérek a sajnálkozásból, hogy nem értettem meg e "zseniális" művet. Hadd maradjak "buta". ;]
Give me a chance to redeem myself, and I will sin no more.
Avatar
Kuresz
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 190
Csatlakozott: 2006.03.01. 03:21
Tartózkodási hely: Silent Hill

Hozzászólás Szerző: Kuresz »

Akkor Rage ezt ne olvasd :D Abban 1etértek,hogy nem kell vér a drámaisághoz,de ebben az EL-ben sz.tem arra hivatott.És mint már mondtam párszor alapművön én olyan anime-t értek,amibe szinte mindenki belebotlik 1x,nagyon híres és vitatott.
Kép
Kép
Kép
Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 743
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Hikari »

OFF
daeusex írta:Edit: talán egy picit off: jól látom hogy törölgettek a topicban? merthogy én 25-26 oldalakra emlékszem. ^^"
Nem, megnöveltem az oldalankénti postok számát 15-ről 25-re.

/OFF
daeusex írta:A kothatár alól is vannak kivételek, mint minden alól. De azt azért ne mondja senki, hogy ajánlja a 12 éves kishugának/öccsének, mondjuk nem azért, ami viszont tény, hogy divat mostanság: "mert károkat okoz a gyerek lelkivilágában" - mert ez a divat, minden káros a gyerekre. Furcsa régebben nem voltak ilyen gondok. Mindenkibe bele akarják beszélni hogy ez káros meg az.
Na azért az EL-ben van véreső, belek, félbevágott emberek, megcsonkolt meztelen kislányok (=GURO!!), a lányát kihasználó apa, szóval azért van egy határ abban, hogy mit nézzen egy gyerek, akinek még nincs kialakult kritikai érzéke, és mit ne. Ezek perverziók, és nem valók gyerekeknek. Ennyi.
Soha nem értik meg az EL rajongók, hogy nem a vérrel van a baj hanem azzal, hogy ez így Guro :)
Avatar
Mayer
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1207
Csatlakozott: 2006.01.03. 01:15
Tartózkodási hely: The Banbury Coffeeplant
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Mayer »

Nem buta az aki nem lát vmit az EL-ben ^^

Sztem addig normális a dolog amíg valaki azt mondja, hogy jólvan, tetszett, és volt benne vmi. Onnantól kezd gázos lenni a helyzet hogy:
"hát legyen benne sok vér és meztelen lányok"
Az meg hogy aztán esetleg elkezdik agyonboncolni a drámaiságot, meg az OMG belső jelentések, az most megint egy másik dolog, ami felesleges.

A LÉNYEG: Nem kell lenézni, leomgpsychikillerezni azokat akiknek tetszett, és leomgnoobhülyedzserekezni azokat akiknek nem tetszett... mondom, gáz ott kezdődik h: "OMG Blood and nuuuude gawls! omg, I'M in love with Lucy"
Kép
Válasz küldése