Várok mindenkit, aki ír valamit, és megosztja

JSan: írjad csak, és ne hidd, hogy nem lesz belőle semmiJSaN írta:Én egy zombis, fallout-os világban játszódó komor történetet találtam ki anno.
Anyira tettszett az ötlet hogy pár éve elkezdtem irni a 150 oldalasra tervezett könyvet.
(Azóta még csak 2 oldal van kész, ez is valami)
Az ötlet nekem nagyon jó, de szerintem ugyse lesz belőle semmi.
Mint ahogy nektek sem, de azért hajrá.
Már bocsánat, ha beleszólok, nem akarok off lenni, de ez így kicsit naivnak tűnik. Gyakran nem is olyan egyszerű megtalálni azt a megfelelő kiadót, vagy "jó embereket". Konkrét példával élve elég, ha a HP-re gondolunk, hogy éveken keresztül dobálták vissza a kiadók, mondván, hogy nincs benne fantázia! Szóval nagyon nem egyszerű megtalálni a megfelelő kiadót. Ennek ellenére lelkes írást és sok szerencsét kívánok!Theonyn írta:Ha jó emberkénél adtad le átnézésre, rögtön átveszik. Ott is elolvassák, és belekötnek, majd aláírod a szerződést, és így kerül a nyomdába....mondjuk 2-3 hónap, mire indul az első szállítmány...és utána már csak izgulni kell, hogy milyen reakciók jönnek az esetleges olvasóktól.
Ezzel még semmi problémám nem volna. A probléma ott kezdődik, amikor meg sem kérdeznek és ŐK változtatnak valamin, aztán már küldik is nyomtatásra az irományt, hogy még véletlenül se láthassam, hogy mit csináltak vele. Utólag aztán - amikor már megvan mondjuk 100 példányban - nem szólhatok semmit, és ezt ők is tudják. Ezért éreztem akkora szemétségnek és átverésnek az egészet... mert hát az én fordításomat akarták kiadni a nevemen, vagy a sajátjukat?Theonyn írta:....
átolvassák, átnézik, és nem tetszik nekik valami, akkor akaratlanul is változtatnod kell olyanon, amin amúgy egyáltalán nem akarsz...ez ilyen
....
Ötlet nélkül nem lehet írni, tehát ha már van miről álmodozni akkor az embernek van elképzelése mit is akar papírra vetni. Az olvasásnak nem sok köze van magához a saját műhöz, ha az "egyedi", tehát az író saját teremtménye, és nem több könyv jó ötleteinek/karaktereinek keveréke. Ettől függetlenül természetesen nem valószínű hogy egyedi lessz, mint a zenében úgy történetben is egyre nehezebb újat kitalálni, de amíg az ember a saját ötleteit veti papírra, addíg az az övé marad. Az olvasásal viszont jól lehet fejleszteni a fogalmazást, ezt saját tapasztalatből tudom ^^" mivel előbb keztem el írni, mint "komolyabban" olvasni (de ez mondjuk nem a kötelezőkre vonatkozik :]).Zelmor írta:irodalmi alapok nélkül nem irodalom az iromány, csupán kedvtelésből papírra vetett szavak tömkelege. Tessék picit többet olvasni. Álmodozni azért még lehet, de csak csendben, magadban, így nem lesz kínos ha felnőtt fejjel visszaolvasod a közeljövőben amúgy is megírandásra kerülő hozzászólásaidat.