Boku dake ga Inai Machi

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 743
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Boku dake ga Inai Machi

Hozzászólás Szerző: Hikari »

Az utobbi evek egyik legjobbnak igerkezo sorozata. Gondoltam, megerdemel egy sajat temat. Nezi valaki?

Kép

Az ekezetekert elnezest kerek, kenytelen voltam lecserelni a notebookot ujabbra es meg nincs rajta magyar billntyukiosztas. utolag majd javitom.
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Boku dake ga Inai Machi

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Az első két részről írtam az új animék topicjába, de most ide is bemásolom, hogy meglegyen.

Boku Dake Ga Inai Machi
Ebből már kijött 2 rész is és azt kell mondjam, nagyon kellett, hogy az anime mellett maradjak. Az első résznek nagyon érdekes vége lett, ám cserébe el kellett viselnem előtte 20 percnyi szenvedését a főhősnek. Egyébként lehetett volna nyugodtan fiatalabb is, totál nem éreztem, hogy tényleg egy 29 éves MC-vel van dolgom. Az anyuka kinézetén meg se lepődtem, ugyanis tudvalevő, hogy a japán nők 50-60 éves korukig is maximum 30-nak néznek ki. Plusz ezzel ment az állandó poénkodás, ezért hamar hozzászoktam. A srác egyébként korábban mangaka volt, csak nem érezte azt a bizonyos belső motivációt és a történetei is üresek voltak, ezért kénytelen lett pizzafutárnak állni. Az eddigi felállás után kérdezhetnénk, hogy akkor mégis néztem bele? A válasz ott rejtőzik a későbbi történésékben. Mint kiderül, a srácnak van egy képessége, amit ő "revival"-nak nevezett el. Ha valaki meghal a közelében, akkor aktiválódik és visszaugrik az időben pár percet, hogy legyen esélye megakadályozni a katasztrófát. Közben csöpögtetnek némi információt a gyerekkoráról és egy eltűnt lányról. Úgy kb. 15 perc után úgy voltam vele, hogy szép meg jó, de annyira nem nyűgözött le. Aztán a végére behoztak egy olyan eseményt, ami miatt csak pislogtam.
SPOILER
Főhősünk anyját megölik, ráadásul a szomszéd pont úgy talál rájuk, mintha ő ölte volna meg. A rendőrség elől megpróbál elmenekülni, hiszen gyanúsítottá vált, aztán megtörténik az újabb revival. Ezúttal 18 évet ugrottunk vissza, amikor még Satoru 11 éves volt. Na jó, innen hogyan tovább?

A második szerencsére eldöntötte, hogy követni fogom, a leírás alapján megelőlegezett bizalmat most váltotta be.
SPOILER
Az tetszett a legjobban, ahogyan Satoru a 11 éves énjének a tetteit a 29 éves fejével kommentálta. :D
A narráció nagyon erős pontja a történetnek. Tényleg elég messzire nyúlnak a szálak, kíváncsi vagyok az ok-okozati viszonyokra, amik végül oda vezetnek majd,
SPOILER
hogy remélhetőleg a főszereplő megváltoztatja a jövőt.
Külön öröm, hogy állítólag a 12 részével kerek lesz anime, lezárják a mangaka által elárult befejezéssel.
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Boku dake ga Inai Machi

Hozzászólás Szerző: Junchi »

4 rész után ami nekem a legjobban bejön (már az abszolút WIN atmoszféra mellett), hogy a főhős úgy próbálja megmenteni Hinazukit, hogy
SPOILER
közben a csaj személyiségét alakítgatja és formálja. Karmoltam is a hintet a negyedikben, mikor megjegyzi, hogy végül is Hina azért lett áldozat, mert állandóan a parkban lófrált egyedül és emiatt nézte ki magának a gyilkos is. Így, hogy van, akire lelkileg bizonyos szinten támaszkodhat, már egészen más a helyzet, nem sodorja önmagát sem veszélybe és talán van is egy oka, amiért élhet (= Satoru).


Amit viszont kicsit furcsállok, hogy a szadistapicsa muter rendszeresen megjegyzi, mikor a csávó felbukkan, hogy "kinek képzeled magadat, a hős hercegnek fehér lovon?" és Satorunak közben nem esik le, hogy tulképp a muter is tudja, hogy sáros Hinazukit illetően, szal engem azért kicsit ez beparáztatna, hogy a nő abszolút tisztában van, mit is művel és még el is szólja magát rendszeresen. Kicsit NAGYON félteném ezek után a csajt, főleg, hogy ez a megátalkodott féreg látszólag mindenre képes.

Mindenesetre 5000 év után végre egy olyan szezonos anime, ahol kimondottan nehéz kivárni azt az egy hetet. A spoilerektől pedig erősen óvakodok, szal gondolom most is van egy-két tahó, akik direkt ellövöldözik a poénokat mindenfelé.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Boku dake ga Inai Machi

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Ep6

Áááh, minden animébe kellene egy Airi. Ha nem lenne a 12 év korkülönbség, simán lehetne Satoru számára a megfelelő waifu-matéria. Also: those legs.

Nah, de el ne kalandozzak, a sztori és társairól is egy-két szó. Először is: Kenya nekem továbbra is bűzlik, mint egy cserkésztábor latrinái. 1) Gyanúsan elterelődik a narratíva minden szempontból róla, 2) ha rajta is van, azt látjuk csak, hogy ő egy társaihoz képest túlságosan is érett figura, de ha jobban szemügyre vesszük a neki írt szerepet, és a "rejtett" utalásokat, simán az jön le, hogy tulképp ez egy olyan kölyök, aki lenézi a többieket. Azért ilyesmi pszichológiai problémákkal 10-11 évesen küzdeni nem a legjobb ajánlólevél a társadalomba való beilleszkedés szempontjából. 3) Hol van az ő "jelenbeli" változata? Gyanúúúús. A másik gyanús fazon a tanár '88-ból, bár ez már azért nyilvánvalóbb dolog, de aztán lehet itt is érnek minket még meglepetések.

Az az utolsó jelenet pedig, mikor lefagy minden és Satoru kiszúrja a tömegből a gyilkost, az... egyszerűen... ÁÁÁÁ!!!44 Aki nem nézi ezt a cuccot, az milyen mentséggel tud szolgálni?
Avatar
Kayama
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 133
Csatlakozott: 2007.04.11. 17:32
Nem: Férfi

Re: Boku dake ga Inai Machi

Hozzászólás Szerző: Kayama »

Az elég valószínű, hogy ez a Nishizono fószer lesz a befutó a gyilkosságra. Csak arra lennék kíváncsi, hogy a pizzás főnök miért szólította "sensei"-nek? Elvileg valami városi hivatalnok/képviselő, vajon őket szokták így szólítani Japánban?
Esetleg a tanárbácsira akarnak utalni vele (pl. nevet változtatott időközben)? Viszont az áruház parkolójában nem ő akarta a kislányt elrabolni, tehát van egy társa is (nyilván az szólt az öregnek, hogy Satoru anyja kiszúrta). A tanár tudhatta, hogy kik Satoruék és hivatalnokként kinyomozhatta a jelenlegi lakcímét. Igaz, a tévés anyukát bárki más is felismerheti.
Szóval az eddig látottak alapján a "befolyásos gyilkos apa védi aberrált fiát" felállást tartom a legvalószínűbbnek. :evil:

Random gondolatok:
- Remélem a sok piros szemű emberrel nem valami vámpírinváziót alapoznak meg...
- Lehet, hogy One-Punch Airit az fogja megmenteni Nishozonótól, hogy a pizzás főnök rá van gerjedve és (megint) megvédi a kellő időben?
- Szerintem az osztályfőnök és Hinazuki anyja összeszűrték a levet (csak tipp).
- Az ilyen utalások jelentik a habot a tortán. :vigyor:

Junchi: Szerintem nem olyan sok az a 12 év. Pikk-pakk nagykorú lesz aztán szabad a vásár. :thumb:
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Boku dake ga Inai Machi

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Ami egy kicsit kontra-produktív az egész cselekmény szempontjából, az az, hogy _nagyon_ a suspense-re helyezi a hangsúlyt, ráadásul elég kevés a gyanúsítható alanyok száma, és azért a helyzet sem olyan bonyolult, szal valahol remélem, hogy nem a gyilkos(ok) kilétében lesz az igazi meglepetés-faktor, hanem a motivációkban és a körülményekben.

Btw, kíváncsi vagyok, hogy van-e BÁRMILYEN kapcsolat Airi és Kayo között, szal enyhén mintha ezt szeretettné éreztetni a cucc vagy csak én látom bele fölöslegesen. Mindenesetre ez a 20 éves idődifferencia nem sok alternatívát kínál, úgyhogy eléggé ellenem szól a dolog, de nah. :3

>Kayama

Hát, azért ezt így is elég nehéz lenne bármilyen formában shippelni vagy egyáltalán a "túl a barátságon" szempont szerint kezelni, pedig mondom, Airi is waifu-material of the century.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Boku dake ga Inai Machi

Hozzászólás Szerző: Surci »

Halaszthatatlan teendőim végeztével végre neki tudtam kezdeni ennek is.

1. Ilyenkor örülök annak hogy nem szakítottam végleg az animékkel, még ha csak évi 1 ilyen sorozat jön is, mint ez, már bőven megérte.
2. Ilyenkor jövök rá igazán, miért is nem szoktam/nem szeretek szezonos cuccokat nézni - tiszta szenvedés kivárni azt az 1 hetet...

Szóval eddig minden részét imádom, és a karadesignok is bejönnek, pedig az A-1 készíti, és mivel ez egy komolyabb cucc adaptációja, nagyon remélem hogy most az egyszer nem cseszik el, mint a SSY-nél vagy a Subeténél. Egyedül Fujinuma kora ami piszkál, hogy 1. miért nem lehetett 23-24 éves, miért épp 29, főleg hogy nem is néz ki annyinak? Vagy akkor már Airi lenne legalább 21, az még egyetemista kor, viszont a shipnél engem is zavar ez a 12 év... na mindegy, ez legyen a legnagyobb gond vele. Kayo-t, Airi-t, főhősünket és édesanyját szeressük nagyon. Szadistapicsa gyökérribanccal pedig remélem NAGYON ROSSZ dolgok fognak történni hamarosan. Eleve elhinti a plot hogy Fujinuma anyuka közbelépésével leszállt végre Kayo-ról, erre...

Nade: Tanárbácsi túl gyanús, szerintem nem ő lesz akit keresünk, túl egyértelmű. Ez a Kenya gyerek viszont még sokkal gyanúsabb azzal, hogy annyira nem gyanús. Ráadásul volt egy jelenet, amikor a tanáriban konspiráltak valamit tanárbácsival, amiről eddig nem derült ki semmi, de gyanúsan vigyorogtak...
Kayama írta:Csak arra lennék kíváncsi, hogy a pizzás főnök miért szólította "sensei"-nek? Elvileg valami városi hivatalnok/képviselő, vajon őket szokták így szólítani Japánban?
Japánban a mindenféle politikusok megszólítása is lehet sensei, de nem kizárt, hogy itt az áthallás miatt is használhatták. De valahogy túl evidens hogy tanárbácsi legyen a gyilkos, ezért nem is tippelek rá jelenleg.
Junchi írta:Btw, kíváncsi vagyok, hogy van-e BÁRMILYEN kapcsolat Airi és Kayo között, szal enyhén mintha ezt szeretettné éreztetni a cucc vagy csak én látom bele fölöslegesen
Ki tudja, ahogy van itt időutazás meg egyebek, még akár ebből is lehet valami. De eléggé utalnak rá. Az biztos hogy nem ugyanaz a két személy, mert még Airi-anyukát is láttuk a kórházban, nem a szadistaribi volt.

Egy dolog zavar ebben borzasztóan: hogy megint egy futó manga adaptációja. Úgyhogy a 12. rész vége szvsz nem a sztori vége lesz, valszeg várhatunk kitudjamennyit megint a 2. évadra...
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Boku dake ga Inai Machi

Hozzászólás Szerző: scineram »

Ááá, remélem, hogy nem csak nekem tűnt föl a Nishizono fazon hangja? :LOL: Ez a bullshit nem mutatjuk a fejét trükk, amivel elrejtenék az ő identitását, nem igazán jön be, nagyon átlátszó. Bár kétségtelen, hogy a kikukucskáló szem mint zárójelenet nagyon hatásos. :thumb: Eddig a tanársensei szinte mindenütt ott volt a visszatérés óta, nagyon őrá hegyezik ki a dolgot. Pont ezért kell vele óvatosnak lenni.
Kenya koraérett viselkedésével én sem tudok eddig mit kezdeni, nagyon bajlósnak állították be, mikor ő beszélt a tanáriban a senseijel.
Az kétségtelenül ügyes húzás volt a gyilkos részéről, hogy egy fiú által terelje el magáról a gyanút. Kíváncsi vagyok, milyen behatás fogja a következő visszaugrást kiváltani, mert gondolom azért lesz még.
Kép
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Boku dake ga Inai Machi

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Surci írta:Egy dolog zavar ebben borzasztóan: hogy megint egy futó manga adaptációja. Úgyhogy a 12. rész vége szvsz nem a sztori vége lesz, valszeg várhatunk kitudjamennyit megint a 2. évadra...
Jött már róla hír, hogy a 12 rész lezárása ugyanaz lesz mint a hamarosan véget érő mangának. Szóval emiatt én nem aggódnék, csak legyen elég hatásos vagy kreatív.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Boku dake ga Inai Machi

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Surci írta:Szadistapicsa gyökérribanccal pedig remélem NAGYON ROSSZ dolgok fognak történni hamarosan.
Ditto, de a faggot faterja(?) se ússza meg!

Btw jah, a 12. rész ugyanaz lesz, mint ami a manga vége is lesz, szal innen már tényleg csak a mangaka tökösségén múlik minden.
Avatar
Kayama
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 133
Csatlakozott: 2007.04.11. 17:32
Nem: Férfi

Re: Boku dake ga Inai Machi

Hozzászólás Szerző: Kayama »

Kíváncsi vagyok, milyen behatás fogja a következő visszaugrást kiváltani, mert gondolom azért lesz még.
Biztos, hogy lesz még ugrás, gondolj csak a múzeumos jelenetre, amikor beugrott Satorunak, hogy Hinazukival "ez a párbeszéd már lezajlott egyszer", pedig egész addig azon örömködött, hogy először vannak ott együtt.
Szerintem a gyikos rávarr még pár gyilkosságot és amikor a rendőrök szembesítik vele, akkor fog ugrani.

Engem az érdekel, hogy Satoru - ha megint újra kezdhet mindent - mit fog másképpen csinálni, hogy elkerülje a szomorú véget. Mert azon kívül, hogy megbízható felnőtteket próbál maga mellé állítani (majd biztos hisznek neki...), nem sok opciója van. Esetleg a jelenben megtud valami kulcsfontosságú infót a gyilkosról, aminek a segítségével a múltban nyomozni kezdhet utána.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Boku dake ga Inai Machi

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Ep7

No Airi = No win. :evil:

Egyébként pedig: némileg kevesebb suspense, viszont több building, épülő karakter-kapcsolatok, feelz és... Kenya továbbra is mehh. Nem tudom, de én valahogy nem tudok mit kezdeni ezzel a kölyökkel, ráadásul most már enyhén inkonzisztens is, szal az előző részekben pont nem így viselkedett. Aztán lehet ez is csak valami álca, de akkor meg még inkább GÁZ, hogy egy 11 éves kis srácnak ilyen karaktert írtak...

Mi volt még? Ja, igen, némi foreshadowing, tanárbácsi jelenetei továbbra is passzívak a cselekmény szempontjából, amiből a tapasztaltabbak még inkább következtethettek bizonyos dolgokra. Komolyan, ezen a ponton ennél már nem lehetne egyértelműbb a dolog. Ha esetleg nem is a főhunyó, de ilyen-olyan módon biztos benne van a keze, úgyhogy nagyon remélem,
Junchi írta:hogy nem a gyilkos(ok) kilétében lesz az igazi meglepetés-faktor, hanem a motivációkban és a körülményekben.
A cliffhanger befejezés meg ARGH! Mondjuk azt éreztem az epizód egy pontján, hogy valaki (aki nem Satoru vagy a Kelet-afrikai ország) rátalál Kayo búvóhelyére, épp csak az a kérdés, hogy ki. Tippre a muter barátját mondanám, de lehet a kényelmesebb utat követik és a gyilkos *drama button sound* lesz mégis.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Boku dake ga Inai Machi

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Ep8

Az előző epizód végi cliffhanger félig-meddig false alarm, illetve annyiban mégsem, hogy kiderült, a gyilkinek is valamiért PONT ez a busz a "búvóhelye". Áhá... Az ilyesmit azért jó lenne mellőzni, meglehetősen olcsó filmes húzás ez már, meg azért szükségtelen mindenből ekkora eseményt csinálni.

Aztán tanárbácsit NAGYON remélem, hogy a vége felé jobban is kifejtik, pláne, ha
SPOILER
tényleg ő az elkövető, de ez 99%
, szal momentán eléggé homályosak a motivációi, és az is, hogy mit miért csinál.

Egyébként nem volt rossz rész (faggot Kenya minél kevesebb időt tölt a képernyőn, annál több az awesome), sőt a vége (a reggeli) még engem is hihetetlenül elkapott érzelmileg. Simán átlehetett érezni Kayo helyzetét és őszintén nagyon remélem, hogy a hülyepicsa anyja - filmes közhelyek ide vagy oda - megkapja végül, amit megérdemel.

Egyébként így 8 epizód után egy találó hasonlattal tudnék élni, már ami az animét illeti: Olyan az egész, mint egy vastag és drága sajt. Jól néz ki és zamatos is az egész, de tele van lyukakkal. Az biztos, hogy hosszú tl;dr jön majd a részemről, mert már így is temérdek gondolatom van ehhez a stuffhoz.

(És megint nem volt Airi. ARGH!)
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Boku dake ga Inai Machi

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Engem a busz szál nagyon fárasztott... ok, próbálja meg elrejteni, próbáljon rendőrségi ügyet csinálni, legyen gyerkőcös-együtt rosszalkodós moment, de ez már sok volt, nem hiányzott. Nem értem miért nem kapásból az anyjához vitte. Simán le tudta volna ezt vele kommunikálni, a nő pedig még előbb lép. Az anyját sem értem, egyértelműen tudta mi zajlik itt, mégis megvárta, hogy a 10 éves fia tök sötétben kint mászkáljon és maga hozza haza a csajszit. Furák ezek a karakterek és logikátlanok. A srác random időugrása is epicmagic, plusz annak sem örültem, hogy a legelején anyuci holttestének látványa és az érkező szemtanú/rendőrség zaja kapásból menekülésre késztette. Mondjuk ez már kötekedés a részemről, mert simán bepánikolhat ennyire az őt ért tragédiától és gyanúsítástól, ami ugye (belemagyarázhatjuk, hogy) végül kiváltotta az időugrást pont a régi (már amúgy is a fejében levő) bűnesethez. De jobban örültem volna egy "lefagyásos-ottragadós-rendőrség rátörős, közben időugrós" momentnek, ami lehet, hogy kevésbé látványos, de mégis csak a megkéselt anyja feküdt előtte. Tényleg belefér neki ilyenkor a "basszus engem gyanúsítanak, meneküljek" reakció? Vagy kapásból a gyilkos után akart eredni, amiben nyilván nem akadályozhatja egy hosszabb rendőrségi kitérő? Már nem is emlékszem. XD

Na mindegy, vannak még bajok, de szórakoztató cucc az tény. Plusz rájöttem, hogy az ending képek érdekesebbek az openingeseknél.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Boku dake ga Inai Machi

Hozzászólás Szerző: Surci »

Boku dake ep. 9

Szerintem ezen epizód megtekintése után ti is kb. annyira anyáztok mint most én.

SPOILER
1. A jelenet Kayoék házánál... ::argh:: Én mondjuk kissé másra számítottam: anyuka beolvas a ribinek, és ideiglenesen magához veszi a kiscsajt, de ez csak az én head-canonom volt, túlságosan szeretem Kayot és Satorut (+Fujinuma anyukát) együtt. De ez egy realista cucc, oké, jöjjön a gyámhivatal. De miért, MIÉRT, MIÉRT kell mentegetni a szadista ribancot? Szal ez nem egy amolyan megtört, elkeseredett, önkéntelen dühkitöréseit kezelni nem tudó nő, hanem igenis élvezi hogy kínozhatja a kislányt + az a jelenet amikor a fejét nyomta a jeges vízbe. Szóval ez így nem. Sokkal hatásosabb lett volna ha a nagyi beolvas a szemét lányának, hogy mekkorát csalódott benne és elviszi az unokáját. Egyszerűen nem értem miért kéne felmenteni, hiszen nem valami idétlen sónenben vagyunk, ahol még a leggonoszabb főgonoszoknak is van valami mindvacsinált morális indítékuk a gaztetteikre. Igenis vannak szar szemét emberek a világon, mint például ez a gyökér kurva is, akiket nem akarunk felmenteni, mert nem lehet. Egyszerűen nem kapta meg ami járt volna neki (az nem elég büntetés hogy elvették tőle a lányát, akit eddig is csak kínozni tudott, se sitt, se morális bitchslap, se semmi...) és szvsz már sajnos nem is fogja. Ez így -1 pont az egészből, annyira felhúzott.

2. A kesztyűtartós jelenet a tanárbácsi kocsijában. Ez már annyira elcsépelt hint, hogy még Hollywoodban is megnyalnák utána mind a tíz ujjukat. Plusz ugye a buszból is pont azután tűntek el a holmik, miután Satoru beszélt neki a kis akciójukról. Ezért is remélem nagyon hogy nem tanárbácsi lesz a gyilkos, mert annyira rá akarják húzni... Egy krimi-thrillerben sose jó ha ennyire egyértelműen tudatják a nézővel, ki a hunyó, viszont a mostanában elszaporodó ZS-kategóriás jelenetek miatt sajnos magam is tartok tőle hogy végül itt fogunk kilyukadni (vagy ha nem, hát nagyon össze kell kapnia magát ennek a cuccnak logikai vonalon, és összerakni egy "új" killert a maradék 3 részben).


Miért... Miért kellenek ebbe ezek az elcsépelt jelenetek???? Btw én az előző részekbeli buszos kis bújócskát nagyon élveztem, és valahol meg is értem Satorut, hiszen nem tudhatta hogy anyu hogyan reagálna ha beállítana hozzá Kayo-val, de ugye otthon mégse hagyhatta, így simán gondolhatta hogy majd ő felnőttként ("Emlékezz, 29 éves vagy!" :D ) kézbe veszi a dolgot. Az már inkább zavart, hogy anyu elvileg végig tudott a srác akciójáról, még pizsamát is vett előre a kiscsajnak. Enélkül is tudjuk hogy Sachiko egy szuper anyuka, simán elő lehetett volna adni egy 2perces magyarázkodást amikor beállítanak hozzá Kayoval, úgyis megértette volna a helyzetet.

Kayo vonala elvileg véget ért, amit sajnálok, mert ugye ő most már sínen van (bár ki tudja, nem kizárt hogy fog még szerepelni, ennél az animénél semmit nem tartok kizártnak, akármennyire is kezd B-kategóriásodni...), csak imádom őket Satoruval. Viszont Junchi nagy sajnálatára ez a Kenya gyerek nagyon úgy tűnik hogy 2. számú jótevőként fogja végigasszisztálni a sorozatot - bár megesküdni még most sem mernék rá, de úgy 90%-ban már erre hajlok. Gondolom az író olyasmi karinak szánta őt, aki okos és kissé koraérett, emiatt látja a problémákat maga körül, de cselekedni nem mer, hisz még gyerek, viszont Satoru új, felnőtt, cselekvő énje lökést ad neki ezen az úton. Csak épp nem hiszem hogy ezt a karaktert ehhez a szerephez így kellett volna felépíteni, mert azért elég LOL hogy a feléig simán meg voltam győződve, hogy köze van a gyilkoshoz, de még mindig van bennem némi gyanú...

Még egy kis találgatás, ami viszont tanárbácsi-killer ellen szól: a második áldozat Hiromi volt, akit elvileg azért ölt meg a gyilkos, mert lánynak hitte. Csakhogy tanárbácsi ugye az osztályfőnökük, úgyhogy kissé furcsa lenne ha nem tudna róla, hogy fiú.

Nagyon várom a további történéseket, mert baromira ráfüggtem, de kezdem félteni ezt a sorozatot. Pedig eddig annyira jó volt...
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Boku dake ga Inai Machi

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Istenem.. az a hatványozott anyucis moment nekem sem kicsit fájt. -.- A gyilkos pedig jó lenne ha más lenne, csak nincs rá egyszerűen más példa (random arc pedig elég gáz/még olcsóbb húzás lenne), de mindegy, csak legyen értelmes és kielégítő a zárás. (Azért az a cukorkás moment elég lol volt, csak én néztem a felét elsőre egy halom óvszernek?X'D)
[troll]Figyeljétek meg, Genya lesz az és a végén mindenkit széttrancsíroz a múltban és a jövőben is egy konyha késsel, perverz mosollyal az arcán. X'D Vagy a még távolabbi jövőből jött egy tudatmódosult gyilkos Satoru, hogy feladatot adjon a múltbeli énjének, ezzel megakadályozva saját lelki hanyatlását. X'D Pihent vagyok ma, okke?[/troll]
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Boku dake ga Inai Machi

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Ep9

How about FUCK YOU?!

Ez az anime szépen-lassan kiheréli saját magát. Amilyen lelkes voltam az elején, annyira elszállt szinte minden mostanra (az előző epizódot is csak Kayo reggeli jelenete mentette meg).

Erősen pedálozik a legnagyobb wasted potential EVER irányába.
Avatar
Kayama
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 133
Csatlakozott: 2007.04.11. 17:32
Nem: Férfi

Re: Boku dake ga Inai Machi

Hozzászólás Szerző: Kayama »

Én még azt is el tudom képzelni, hogy nem egyedül dolgozik a gyilkos. A városi tisztviselő hozzáfér egy csomó hasznos infóhoz mások bemártásához. A tanár bá' a gyerekeket és a helyzetüket ismeri. A tv-s ürge a médiát tudja befolyásolni. Ha ezek összedolgoznak, elég nehéz elkapni őket. :mosoly:
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Boku dake ga Inai Machi

Hozzászólás Szerző: Surci »

ep.10

A múltkori ZS-kategóriás epizód után folytatódik a széria mélyrepülése... Gyerekek, szerintem ez a sorozat megdöglött.

SPOILER
Bejött a papírforma, tanárbácsi a killer, ráadásul valszeg semmi extra indíték nem lesz a puszta gonoszkodáson kívül. Aztán újabb arcpálma azért, ahogy a másik két gyereket lekezelték: Kayo-ra volt 5 teljes epizód, volt idő kibontakoztatni a jellemét, a kapcsolatukat Satoruval, ezt a kettőt meg lerendezik FÉL rész alatt, ráadásul olyan debil módon hogy komolyan a fejemet fogtam. :wtf: ::argh:: ::argh:: Azért még reménykedtem hogy ezen a Misato-vonalon lesz valami érdekesebb húzás, de nem. Aztán az a jelenet ott a kocsiban: mint valami nyomoronc amcsi filmben, ahol a főellenség szépen felfedi a tervét a főhősnek mielőtt kinyúvasztaná :knife: :knife: és persze hogy otthagyja anélkül hogy tényleg meg is ölné, mer "biztosúgyismeghal" :knife: Satoru meg nem tudja kikapcsolni a biztiövet (nehogymár egy 10éves ne tudjon kitekeredni belőle) ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ::argh:: ::argh:: Bocs ezért a sok táblás emócióikonizációért, de nem tudom máshogy kifejezni amit gondolok (vulgárisan meg nem akarom).

Nem is tudom eldönteni hogy csalódott vagy mérges vagyok-e inkább. Talán az előbbi. Tisztára olyan érzésem van, mintha ep8 után lecserélték volna az írót/mangakát, és Kishit vagy Kubo-t ültették volna a helyére. A másik meg, hogy elkezdett rohanni ez a sorozat. Mintha az ep8 körüli mangabeli történéseknél leszólt volna a mangakának valaki, hogy ebből lesz egy sorozat féléven belül, és legyenszíves addig befejezni az egészet, ő meg rájött hogy nem tudja eredeti tempóben-sztorivonalon ennyi idő alatt befejezni, és elkezdett mindenféle blőd hülyeséget beledobálni. Vagy a két másik gyereket nem ennyivel kellett volna elintézni, vagy Kayo vonalán megoldani a gyilkos kilétének rejtélyét, mert ez így egyszerűen összecsapott és nagyon sablonos. Persze most már végignézem, de ezt a pofáraesést...

Istenem de kár érte... :( :(
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Kayama
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 133
Csatlakozott: 2007.04.11. 17:32
Nem: Férfi

Re: Boku dake ga Inai Machi

Hozzászólás Szerző: Kayama »

ep. 10.
Szerintem ez már a röhej kategória volt. A 11 éves kölök az "ellenségem", mert azt játsszuk, hogy mindig előre kitalálja, kiket fogok elrabolni, én meg itt durcizok egyetlen elrabolt kiskölök nélkül. Életem értelmetlen. Meg fenntartok egy rakás egyforma autót (nyalókával meg altatóval tömve), hogy majd "kéznél legyenek". Dehát még nem is rabolt el senkit basszus, minek ez az apparátus?!
Indok persze semmi, de azért el kellett mesélni az egész eddigi "sikersztoriját" a gyereknek. Külön öröm volt a "ravasz" tervet hallani Yuuki apjával, mert a 11 éves "ellenség" majd nyilván őrá fog gyanakodni. Meg ahogy Surci írta a kocsi tóba lökése; szinte már fájt, akkora sablon megoldás. Persze, nyilván a tóba lököm az autómat gyerekestől, hogy véletlenül is ki lehessen deríteni, kié. :wwall:
Ez a sorozat akkora negatív spirálba fordult ezzel az epizóddal, amilyet még nem nagyon láttam (vagyis de: Cross Ange: átlőjük/elütjük/lelökjük/mégistúlél jelenet).
Pedig már vártam, hogy az egész tanárt-vonal csak egy nagy trollkodás a készítők részéről, annyira nyomták a gyanús jeleket, hogy szép csavar lett volna valaki mást behozni a végére gyilkosnak.
Ezek után meg már mire számíthatunk? Ugrunk egyet vissza, segítségül hívjuk anyát meg Kenyát és legyakjuk a tanárbát. Aki most elmegy a városból. Minek??? Minden kisiskolás barátra lelt, én vagyok a mintatanár az egész megyében, ráadásul a kis köcsög aki betartott, halott de nem, nekem itt többé nincs helyem... Arrrghhh. :wwall:
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Boku dake ga Inai Machi

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Nah, most kivételesen volt időm és megtudtam nézni egyből az új részt.

Ermizéé... WAT!?

Szóval elmászik 15 év, miközben Satoru kómában (hogy hogy lett ABBÓL kóma, meg egyáltalán hogy úszta meg, arra persze nem kapunk válaszokat, mert hát ez egy interaktív anime vagy mi a szösz, itt szinte minden kevésbé fontos részletet a nézőre bíznak). Anyuka továbbra is Mother of the year - ahogy törődött a kómás fiával, az AAAW~~ volt. Ami viszont már kevésbé, azok a következők:

1) Mik voltak ezek az érdekes arányok? Egyik pillanatban kapkod, átugrik egy csomó mindenen, fel sem tudok lélegezni, hogy a másikban tök érdektelen dolgok vigyék el a műsoridőt.
2) A non-Satoru szereplők 15 évvel későbbről. Semmi súlya nem volt az egésznek. Azt is furcsállom kicsit, hogy Satoru fölébred a kómából, erre mindenki ilyen protokoll mód hirtelen előkerül.
3) Kayo×Hiromi. KAYO×HIROMI?? Mi a fos? Ez így hogy? Miért épp Hiromi? Nem az a baj, hogy Satorunak valahol bemutatott ezzel, hanem az, hogy semmi értelme az egésznek. Jó, biztos nem akart azért ő sem annyit várni, ellenkező esetben mellette is csak elsuhant volna a fiatalsága, de komolyan, ennél még Kenyával is több értelme lett volna.
4) És még mindig nagyon sok a kérdőjel, mindezt úgy, hogy maradt uszkve egy rész.

Nem volt olyan rossz rész (mert kevesebb volt az arcpálma), de ezt ezen a ponton NORMÁLISAN lezárni közel lehetetlenség.
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Boku dake ga Inai Machi

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

Most csak két dologra szeretnék reflektálni:
1. Kenya: Nekem a taggal így semmi problémám sincs. Ha egyszer elfogadjuk azt az alaptételt, hogy van valaki aki tudd az időben utazgatni akkor szerintem ez sem olyan nagyon elfogadhatatlan tény. Magam részéről azt a szemléletet fogadtam el, hogy Kenya egy prudens famíliából származik így adva van neki, hogy többet olvas lexikális tudása magasabb mint kortársaié. De azt is eltudom vele kapcsolatosan képzelni, hogy az élet formálta kicsit felnőttesebbé mint ami a generációjára jellemző. Számomra szimpatikus a karakter.
2. Bántalmazó anya: Természetesen én is elítélem amit tett, de úgy gondolom érdemes egy-két dologra felhívni a figyelmet. Egyrészt Japánban 1988-ban két törvény volt hatályban ami gyermekek védelmét szolgálta. Az első az 1947-es gyermekvédelmi törvény, ami egy része egy 1933-as törvényen alapul. Csak úgy mondom, hogy ez az 1947-es törvény mai napig is érvényben van, igaz már többször csiszolgattak rajta, de a gyermek abuzálás elleni törvényt csak 2006-ban fogadták el. Ezekkel mindösszesen arra próbálok célozni, hogy a szigetországban törvényi szinten nem nagyon foglalkoznak a gyermekvédelemmel. Ja igen az eredeti törvény így külön nem is definiálja a családon belüli erőszakot, bár természetesen említi csak nem külön álló fejezetben. Másrészt a japán hatóságokra mai napig is igaz, hogy nem nagyon szeretnek belemászni a családok ügyeiben mondván nem akarják, hogy olyan vád legyen velük szemben, hogy túlbuzgok egyes ügyekben. Szóval az alapelvük az, hogy csak csínján a dolgokkal. Természetesen egy ilyen durva bántalmazást elvileg már hamarabb kikelet volna szúrni, mert elég sok lépcsője van a rendszernek (tanár, orvos, családsegítő stb.).

Egyébként így a nyolcadik részig tetszik a sorozat, bár ahogyan itt olvasom a kommenteket, nem sok jóval kecsegtettek. Látta valaki a live actiont? Ha igen akkor ajánlatos megnézni vagy inkább kerülendő?
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Boku dake ga Inai Machi

Hozzászólás Szerző: scineram »

Így utólag már elmondható, hogy a sorozat kevésbé krimi, mint suspence/thriller. Ammenyire sensei az 5. rész óta egyértelmű volt, jobb is, hogy ezen nem akart tovább csavarni.
A végrehajtás persze más kérdés. A leszámolás nagy részében én is a fejemet fogtam képletesen, de az odavezető cselekménnyel önmagában nincs bajom. Satoru mindig is inkább szuperhősként gondolt magára, mint szuper detektívként. Sajnos az autós jelenetre a maradék eszét is elvesztette.

A Kayo×Hiromi dolog tényleg a semmiből jött, ennél egy random ürgének több értelme lett volna. Yashiro is mehetett volna biztosabbra. Kurvára nagy mákja, hogy nem emlékezett egyből Satoru mindenre, és nagyon kényelmes is. Látszik mennyire átgondolta az író ezt az egészet, és rajta keresztül a karakterek. :drop: Arra azért rohadtul kíváncsi vagyok, pontosan hogyan élt túl Satoru. Ki találta meg, hogyan, és mi volt a hivatalos álláspont a balesete körülményeiről. Mit gondoltak, hogy került a folyóba a világ végén egy idegen autójában?
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Boku dake ga Inai Machi

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Junchi írta:Aki nem nézi ezt a cuccot, az milyen mentséggel tud szolgálni?
A végét vártam, hogy azután is ilyen bőszen ajánlgatjátok-e majd, mert láttam én már olyan animét, ami a feléig tök jó volt, utána meg olyan szépen félrecsúszott, hogy végül már inkább "eltiltottátok" tőle az embert. Ahogy olvasgatom itt most a végső verdikteket, úgy látom, ez is hasonlóan végezte. ^^" (Mondjuk lehet, hogy ezzel együtt is letudom majd valamikor, mert már maga az alapszitu is kellően érdekesen hangzik, épp csak nem fogom tőle azt a világmegváltást várni, amit úgy az ötödik-hatodik részig leírt postjaitok alapján vártam volna. XD)
Kép
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Boku dake ga Inai Machi

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Titkos írta: A végét vártam, hogy azután is ilyen bőszen ajánlgatjátok-e majd, mert láttam én már olyan animét, ami a feléig tök jó volt, utána meg olyan szépen félrecsúszott, hogy végül már inkább "eltiltottátok" tőle az embert. Ahogy olvasgatom itt most a végső verdikteket, úgy látom, ez is hasonlóan végezte. ^^" (Mondjuk lehet, hogy ezzel együtt is letudom majd valamikor, mert már maga az alapszitu is kellően érdekesen hangzik, épp csak nem fogom tőle azt a világmegváltást várni, amit úgy az ötödik-hatodik részig leírt postjaitok alapján vártam volna. XD)
Személy szerint sose jött be *annyira* a sorozat hogy annyira toronymagasan jónak tartsam, de abban egyetértek kvázi mindenkivel, hogy a nyolcadik részig még így is kimondottan szóra érdemes stuff volt, és speciel egyáltalán nem lepődtem volna meg ha ez lett volna a Steins;Gate utódja a "kimondottan népszerű időutazós anime" kategóriában, hiszen az S;G-hez hasonlóan itt sem kimondottan magán az időutazáson volt a lényeg hanem a szereplőkön, ebből a szempontból pedig megvolt benne az ami egy jó értelemben népszerű cucchoz kell (jó, S;G-ben nagyobb hangsúly volt rajta, de még így is karaktercentrikus volt). Aztán jött a kilencedik rész, és szépen elkövette azt amit az S;G nem, vagyis szépen páros lábbal felrúgta magát és legurult vagy húsz emeletet, ami már csak azért is kínos, mert a Boku Dake-ban tényleg megvolt minden ahhoz hogy egy újabb, jó értelemben vett blockbuster legyen, amit még azok is jó eséllyel kedveltek volna, akiknek nem jött le amúgy világmegváltóként (vagy még csak nem is túlzottan anime fanok), az pedig csak újabb súlyosbító körülmény, hogy audiovizuális szempontból még mindig az A-1 egyik legjobban összerakott címe az elmúlt pár évből, szóval tehetség elvesztegetés ugyancsak van itt (ami azért se semmi, mert az A-1 nem kimondottan egy KyoAni). Annyi érdeme mondjuk így is van a mélyrepülésnek, hogy a gyilkos "NYERTEM" arca legalább olyan szinten olyan-gonosz-hogy-az-már-vicces mint Light-é volt a Death Note-ban annak idején, de hiába nem néztem meg a legújabb részt, még így is szerintem egy iskolapéldája annak a sorozat, hogy az ígéretes kezdés nem feltétlen jelent jó minőséget a végén is, pláne amikor ilyen későn következik be a bukás. Mert egyébként tényleg kár érte, ez a sorozat nem volt teszem azt egy Dagashi Kashi, ami a szezon elején viszonylag hype-olt cím volt lényegében csak a kabala csajszi miatt, aztán pár rész után széledt is szét a tömeg mikor kiderült, hogy nem annyira erős a sorozat a humor terén.

(de cserébe nem is egy Koukaku no Pandora, ami hiába lenne egy csodabogár sorozat amit sokan -érthetően- a sárba aláznának, de a maga lassú, "low-key" módján még így is konzisztensebb lett szvsz, és ennél a pontnál már jobban várom abból az új részeket)
Kép Kép
Válasz küldése