Japántanulás Discordon?!

Japán, az anime országa. Minden, ami Japánnal kapcsolatos
Avatar
Rev01Yeti
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2018.04.22. 15:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Japántanulás Discordon?!

Hozzászólás Szerző: Rev01Yeti » 2018.04.22. 15:33

Halihó, sziasztok!

(Egy kis felhívást szeretnék intézni hozzátok, remélem nem minősül spamnek, ha igen, előre is elnézéseteket kérjük.)

Nemrég indítottunk egy japán nyelvvel foglalkozó Discord-szervert, ennek a népszerűsítése érdekében bátorkodtam ide posztolni. A szerver célja, hogy segítsen a nyelv tanulásában, gyakorlásában. Mivel a Discord egyben voicechatre is alkalmas is, így az élőszavas gyakorlás sem ütközik akadályokba. Ha tanulod a japánt, vagy akárcsak érdekel a nyelv, szívesen látunk. Meglévő japántudás nem feltétel, ahogy az sem, hogy jelen pillanatban benne legyél a tanulásában.

A szerveren igyekszünk összegyűjteni a tanulást segítő forrásokat (weboldalak, PDF-fájlok és a többi), de van kandzsitanulást segítő botunk is beállítva. Persze van külön szoba a japán pop- és hagyományos kultúrának, történelemnek és zenének is, ez elengedhetetlen. Talán a legfontosabb „szolgáltatás”, amit nyújtani tudunk, az a lehetőség hogy folyékonyan, illetve anyanyelvi szinten beszélőkkel is gyakorolhass, illetve kérdezhetsz tőlük, ha van hozzá elég bátorságod. A távlati terveink között szerepel a szerver oda-vissza célú bővítése is, ha igény mutatkozik rá; ez esetben érdeklődő japánok is tanulhatnának magyarul honfitársaink segítségével. Mindazonáltal a szerver filozófiája a magyar-japán barátság szellemiségére épül.

Ezenkívül a szerver vezetése nyitott az esetleges ötletekre, javaslatokra, és konstruktív kritikai észrevételekre. Szeretnénk, ha mindenki jól érezné magát itt és gyarapítaná ismereteit a japán nyelvet illetően.
A szerverünk invite-linkje: https://discord.gg/Qa4J2Sa

Egyetlen kérésünk lenne a csatlakozni kívánók felé: merjetek bátran írni, bármelyik szobába! Mivel a szerver nemrég indult, az aktivitás még nem igazán pörgött fel, mindenki egy kicsit meg van illetődve. Nyugodtan írhattok egy pár szót magatokról a #bemutatkozás szobába is, ha gondoljátok. Egy biztos, mindig vannak fent online tagok! Köszönjük a figyelmet, várunk szeretettel a közösségben!

(Ui.: Bár ebben a felhívásban az MTA-féle magyaros átírást használtam, nem kell aggódnod, a szerveren a Hepburn-féle is megengedett! :))

Rev, társadmin ::jsmile::

Válasz küldése