×

Regisztráció

Anime: Fate/kaleid liner Prisma☆Illya

Fate/kaleid liner Prisma☆Illya © Hiroyama Hiroshi / Type-Moon • Silver Link

Fate/kaleid liner Prisma☆Illya (TV, 2013)

Fate/kaleid liner プリズマ☆イリヤ

Fate/kaleid liner Prisma Illya


Hossz: 10 rész
Műfaj: akció, vígjáték, fantasy, magical-girl, ecchi, seinen

Rendezte: Oonuma Shin, Minato Mirai
Eredeti mű: Hiroyama Hiroshi, Type-Moon
Írta: Hazuki Minase, Kenji Inoue
Karakter dizájn: Ushijima Nozomi
Zene: Katou Tatsuya
Stúdió: Silver Link

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Fate/kaleid liner Prisma☆Illya © Hiroyama Hiroshi / Type-Moon / Silver Link
A Fate/univerzum alternatív világvonalán járunk, így a sorozat nem előzménye-folytatása egyetlen más Fate/sorozatnak sem.

Illyasviel von Einzbern alsótagozatos iskoláslány, aki egy családi házban éldegél békésen bátyójával Shirou-nyíícsannal és két házvezetőjükkel, a pedáns Sellával és a nemtörődöm Leysritt-el, élve az általános iskolások mindennapi vidám életét, amit alkalomadtán bátyókomlexusos álmodozásai szakítanak meg. Nem is sejti, hogy a gondtalan napoknak hamarosan vége szakad, mivel egyik este egy Ruby névre hallgató intelligens varázspálca keresi fel, és kéri segítségét. E nem hétköznapi eset azonban nem előzmények nélkül való: Tohsaka Rin és Luviagelita Edelfelt (a továbbiakban csak Luvia) különleges küldetést kaptak a tengerentúli varázslófőiskolától: össze kell gyűjteniük 7, igen erős mágikus hatalommal bíró osztálykártyát, melyekbe hősi lelkek vannak bezárva, ám ehhez először le kell győzniük ezek megtestesüléseit. A két lány azonban a küldetés helyett az egymással való veszekedéssel és rivalizálással van elfoglalva, és munkaeszközeik, a fentebb említett intelligens varázspálcák egy idő után megunva a folyamatos cívódást, beintenek gazdáiknak, majd új munkatárs után néznek. Így kerül hát Ruby Illyához, aki némi trükközéssel ráveszi arra, hogy a feladat érdekében mahou shoujo-nak álljon. Rintől persze nem lehet olyan egyszerűen megszabadulni, hamarosan be is állít Illyához, és főnökasszonyként koordinálja a újdonsült varázstanítványát.

Hamarosan megkezdődik a kártyavadászat, ám már az első küldetésen kiderül, hogy nem is olyan egyszerű móka ez, mert a hősi lelkek valóban erősek. Ráadásul az első küzdelmet egy másik mahou shoujo megjelenése szakítja félbe, és orozza el a a dicsőséget újdonsült varázslánykánk elől. Másnap az osztályba új, naná hogy csendes és titokzatos cserediáklány érkezik, aki Miyu néven mutatkozik be, és Illyát élénken emlékezteti az előző estén látott illetőre. Együtt tudnak majd dolgozni, vagy rájuk is rivalizálás vár, mint a Rin&Luvia duóra?

A sorozat erősségei a remekül megkomponált és látványos harcok, valamint poénokban sem lesz hiány. Egy-két drámai szitunak sem leszünk híján, de szerencsére nem megy el melodrámába, a sorozat végig fenntartja alapvetően könnyed és humoros jellegét. Az anime kedvező fogadtatásra lelt, és azóta három újabb sorozattal is bővült a repertoár, emellett 2017-re movie-t is bejelentettek. Bár leírás alapján egy gyerekeknek szánt mahou shoujo animének tűnhet, de itt jelzem hogy a célközönsége seinen, és ezzel a karaktergárdával ez bizony azt jelenti, hogy nem lesz hiány loli- és ecchifanszervízből. ;D Ez az első évadban még annyira nem tűnik ki, a másodikban kezd majd egyre inkább előtérbe kerülni Kuro megjelenésével. ;)

A Fate/univerzum karaktereit ismerőknek és kedvelőknek szintén érdemes vetni rá egy pillantást, különösen akik szeretik a spin-offokat, de jelzem hogy senki ne várjon a Fate/Zerohoz, UBW-hez és a többihez hasonló darkos karakterdrámát, hanem igyekezzen minél inkább elvonatkoztatni tőlük, itt a könnyed szórakoztatás a cél.
Írta: Surci
Surci értékelése: 9 (kitűnő)
2017.01.03.
28359 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Fate/kaleid liner Prisma☆Illya © Hiroyama Hiroshi / Type-Moon • Silver Link

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.