×

Regisztráció

Anime: Ben-to

Ben-to © Asaura • David Production

Ben-to (TV, 2011)

ベン・トー

Hossz: 12 rész
Műfaj: akció, vígjáték, ecchi, shounen

Rendezte: Itagaki Shin
Eredeti mű: Asaura
Írta: Itagaki Shin, Kishimoto Miyuki
Karakter dizájn: Shibano Kaito, Hirata Katsuzou
Zene: Iwasaki Taku
Stúdió: David Production

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (4 szavazat, átlag: 7.00) részletek

Ben-to © Asaura / David Production
Megküzdeni a mindennapi betevő falatért - ugye mind ismerjük a kifejezést, viszont ismertetőnk tárgyául szolgáló animében ez véresen komolyan és szó szerint értendő!

Satou You első gimnáziumi napja után fáradtan tér be a közeli bevásárlóközpontba, hogy korgó gyomrát lecsillapítsa. Csóró lévén a leárazott instant ételek felé veszi az irányt, ám a következő dolog amire emlékszik, hogy összeverve, vérző fejjel fekszik a földön a kifosztott féláras kajapult előtt. Miközben nagy nehezen feltápászkodik, a bolt ablakán keresztül egy lányt pillant meg, aki mintha mondani akarna neki valamit, de ahogy kilép a kijáraton, újra összeesik, és az éjszakát a kórházban kényszerül tölteni. Másnap bekötözött fejjel és kissé borús hangulatban indul iskolába, de útközben egy szemüveges lánnyal találkozik, aki Oshiroi Hanaként mutatkozik be és állítása szerint szemtanúja volt a tegnapi eseményeknek, ám valamiért nem hajlandó felvilágosítást adni... Végül belebotlik a tegnap látott hölgyeménybe is, akit Yaizuri Sen-nek hívnak: ő csak annyit jegyez meg, hogy jobban tenné, ha esti időpontokban kerülné a bevásárlóközpontokat.

You nem igazán tudja mire vélni az egészet, ám a lapos pénztárcája által diktált realitásokat nem tudja figyelmen kívül hagyni, így este újfent a szupermarket felé veszi az irányt. A bejáratnál újra belefut Hanába, majd együtt indulnak a leárazott ételes pult felé. You éppen elérné a pultot, amikor hirtelen hatalmas harc robban ki a jelenlévők között a féláras kajákért, aminek Yaizuri Sen megjelenése vet véget, mert a csajszi egy pillanat alatt mindenkit padlóra küld. Főszereplőnk ismét vérző fejjel szenved a földön, és bevillannak a tegnapi emlékei, amikor hasonló módon intézték el. Később a bolt egyik alkalmazottjától megtudják, hogy ez minden este így megy, mert a leárazás pillanatától kezdve a szupermarket a Farkasok vadászterülete - olyan harcosoké, kik nem félnek kockára tenni épségüket és becsületüket a leárazott ételért folyó hősi harcban. Yaizuri-senpai már ismert bento-fighter, aki a Jégboszorka nevet érdemelte ki, és akit elismernek és félnek a többiek. A következő estén a You-Hana páros már felkészülten érkezik a boltba, és keményen bele is vetik magukat a maradékokért való küzdelembe, de Yaizuri megjelenésével hamar világossá válik: ma is csak instant rament fognak vacsorázni... Másnap a lány az egyik klubszobába invitálja hőseinket, és kijelenti: ha hajlandóak csatlakozni a Féláras Ételimádók Klubjához, megtanítja őket Farkasként élni és harcolni, és arra, hogyan tudják becsülettel megszerezni a betevő falatot.

Így indul el You a bento-harcossá válás rögös és sérülésekkel tarkított útján, ahol hamarosan újabb bajtársakra tesz szert: a "Varázsló" néven ismert veterán Kaneshiro-senpaira, aki segítségére van első csatáiban, majd genki és rámenős szöszi unokatestvérére Ayamére akiről nem is sejtette hogy miféle kettős életet él. Sőt még riválisa is akad Ren Nikaidou személyében, aki mindenáron le akarja győzni, hogy így kápráztassa el a boltban dolgozó szíve választottját.

A Ben-to alapfelütése egy elszállt ökörség, pláne ahogy az éhenkórász idióták kajáért való verekedéseit előadják: saját terminus technikusaik és becsületkódexük is van, aki pedig ezt nem tartja be, soha nem lehet igazi Farkas, csak amolyan sehonnai kóbor kutya. Itt nem finomkodnak, a csajok is keményen szedik be a jobbhorgokat és a gyomrosokat. Az opening kiválóan vetíti előre hogy mire számíthat a néző, a látványvilág és a karakterdizájnok is illeszkednek az anime könnyed hangulatához, és ecchi helyzeteknek sem leszünk híján, de szerencsére a poénok nagy része a fenti alapszituációból fakad. Ajánlom mindenkinek, akik egy eredetibb koncepcióból induló remek vígjátékra vágynak.
Írta: Surci
Surci értékelése: 8 (nagyon jó)
2017.03.11.
30222 olvasás

Ismertető értékelése:
4.50 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Ben-to © Asaura • David Production

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.