×

Regisztráció

Anime: Fudanshi Koukou Seikatsu

Fudanshi Koukou Seikatsu © Michinoku Atami • EMT Squared

Fudanshi Koukou Seikatsu (TV, 2016)

腐男子高校生活

The Highschool Life of a Fudanshi


Hossz: 12 rész
Műfaj: vígjáték, hétköznapi, iskolai élet, shoujo

Rendezte: Tokoro Toshikatsu
Eredeti mű: Michinoku Atami
Írta: Fujimoto Saeka
Karakter dizájn: Ishida Chinatsu
Stúdió: EMT Squared

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Fudanshi Koukou Seikatsu © Michinoku Atami / EMT Squared
Az animerajongó lányok tekintélyes hányadának igencsak kívánatosak a shounen ai, yaoi történetek, egyáltalán fiúpárokat együtt látni. Hiszen mi jobb egy fiúnál, mint két fiú, akik ráadásul jobban élvezik egymás jelenlétét, mint két jóbarát? Ők a Fujoshik. De gondolnánk, hogy léteznek Fudanshik is? Vagyis azon férfiak tábora, akik bár heteroszexuálisok, ők is szívesen forgatnak BL mangákat. Mivel a nőket szeretik, ezért aligha hihető, hogy ugyanabból az indokból szeretik a fiúpárok szexuális együttlétét, valamiért mégis örömöt okoz nekik, ha mondjuk fiúkat látnak kézenfogva az utcán. Nyugati animerajongók közül vélhetően nagyon kevés férfi erősíti a fudanshik táborát, Japánban nagyobb az arányuk. Ennek vélhetően az az egyik oka, hogy mivel az ázsiai pasik korántsem annyira férfiasak külsőre, így nem nyújt számukra annyira visszatetsző látványt két férfi együttléte, mint nyugaton. 

Egy ilyen fudanshi mindennapjaiba nyerhetünk betekintést. De csak néhány jelenet erejéig, egyrészt az anime 12 részes, másrészt meg egy rész kb. 3 és fél perc hosszú. Egy ilyen rövid sorozat aligha adhat átfogó képet egy fudanshi mindennapjairól, de érdemes megnézni. Sakaguchi Ryou egy középiskolás srác, aki bizony szereti a BL mangákat, és szívesen fantáziál két férfi együttlétéről. Bár az animében világosan leszögezi, hogy ő maga soha nem folytatna szexuális aktust férfival. Többször álmodozik lányokról, mindeközben tetszetős látvány volt számára, például amikor a metrón két pasit lát kézenfogva együtt. De azért nehézségekkel is meg kell küzdenie, hiszen nem mehet csak úgy egy mangát árusító bolt BL részlegéhez, hogy ne kelljen attól tartania, hogy kinézik őt, és ha megjelenik kedvenc yaoi mangájának legújabb kötete, szinte rettegve viszi a pénztárhoz, hogy majd mit fog gondolni a pénztáros nő, hogy egy srác yaoi mangát vesz magának. Sakaguchi Ryou természetesen nem egyedül éli mindennapjait, barátaival igencsak összetartó csapatot alkotnak. 

Itt van Nakamura Toshiaki, aki ugyan nem Fudanshi, de nem zavarja barátja érdeklődési köre. Hosszú haja miatt lányosabb a külseje, így gyakran kerül különböző fantáziák középpontjába. Természetesen egy Fujoshi is helyet kap az animében, Nishihara Rumi személyében. Imádja a BL mangákat, és Ryou-kunnel sokszor hoznak össze gondolatban fiúkat. Ebbe "segít be" neki egy másik Fudanshi, akit Daigo néven ismerünk. Természetesen egy meleg srác is helyet kapott az animében Shiratori Yuujirou személyében. Ő néha a fudanshikat is összehozza gondolatban, ami néha igencsak zavarja a csapat két tagját. 

Maga az ötlet, és a szereplők is nagyon jó alapok lennének egy vicces történetre, de sajnos nagyon kevés humor van az animében, azok is inkább fárasztóak. Egyáltalán nincs súlya az eseményeknek, ugyanis az, hogy ennyire rövid az egész, olyan érzetet ad, mintha egy történet vázlatát néznénk. Azt gondolom, hogy ki lehetett volna hozni egy rendes hosszúságú (22-24 perces) 12 részes animét a történetből, ha nem is feltétlen mélyebb mondanivalóval, de arra nagyon jó lett volna, hogy jobban megismerjük a fudanshik mindennapjait. 

Rövidsége miatt csak egy gyors endingre "futotta", melyet Sakaguchi Ryou seiyuuja, Hatano Wataru énekelt fel. Egy gyors, ütemes dal lett, mely egész jóra sikeredett. Hatano Wataru egyébként nagyon sokat foglalkoztatott szinkronszínész. Rengeteg animében hallhattuk a hangját. Ha máshol nem, a Yuri on ICE!!! És a ONE-PUNCH MAN animékből ismerős lehet, de ezek mellett rengeteg mellékszerepet vállalt. Dorama CD-ken is hallható a hangja, ezek tekintélyes hányada BL Dorama CD, úgyhogy van gyakorlata a témában. 

Az alapötlet egyáltalán nem volt rossz, csak sajnos  a kivitelezés lett vérszegény. 
Írta: supermario4ever
supermario4ever értékelése: 5 (középszerű)
2017.06.05.
28528 olvasás

Ismertető értékelése:
4.33 (jó), 3 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Fudanshi Koukou Seikatsu © Michinoku Atami • EMT Squared

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.