×

Regisztráció

Anime: Udon no Kuni no Kiniro Kemari

Udon no Kuni no Kiniro Kemari © Shinomaru Nodoka • Liden Films

Udon no Kuni no Kiniro Kemari (TV, 2016)

うどんの国の金色毛鞠

Poco's Udon World


Hossz: 12 rész
Műfaj: vígjáték, hétköznapi, természetfeletti, kawaii, seinen

Rendezte: Takuno Seiki
Eredeti mű: Shinomaru Nodoka
Írta: Takahashi Natsuko
Karakter dizájn: Itou Ioriko
Zene: Hashimoto Yukari
Stúdió: Liden Films

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Udon no Kuni no Kiniro Kemari © Shinomaru Nodoka / Liden Films
Tawara Souta fiatal férfi, aki webdizájnerként dolgozik Tokióban. Miután apja meghal, Souta szabadságot vesz ki és visszatér szülőfalujába a vidéki Kagawa tartományba, ahol családja hajdanán Udon vendéglőt működtetett. De az üzlet jó ideje bezárt, és hazatérve Soutát csak az üres épület fogadja és az emlékek. Azonban Souta nemsokára észreveszi, hogy a hely mégsem teljesen üres, ugyanis az egyik edényben elbújva egy tüneményes szőke hajú kisfiú alszik. A kisfiú rongyos ruhát visel, és látszólag nincs otthona. Souta befogadja a furcsa kisfiút, és Poco-nak nevezi el. Nem sokkal később a közeli szentély papja furcsa dologra figyelmezteti Soutát: a környéken élő tanukik a mondák szerint képesek emberi alakot ölteni. És ekkor összeáll a kép Souta számára: Poco nem más, mint egy fiatal tanuki, aki egy emberi kisfiú alakját vette fel! Souta gyorsan megkedveli Poco-t, és a furcsa kérdések elkerülése végett úgy állítja be ismerősei előtt, mint egy közeli barát kisfiát, akit rá bíztak ideiglenesen.

Az epizódok Souta és Poco szívmelengető kapcsolatáról és hétköznapi kalandjairól szólnak, és közben további szereplőket is megismerünk, akik tovább gazdagítják a történetet. Megismerjük Souta gyerekkori barátját, Shinobut, akiből orvos lett, és volt osztálytársát, Mait, aki immár kétgyerekes anyuka, valamint Souta nővérét és különös tokiói munkatársait is.
Souta pedig napról napra egyre többet emlékszik vissza vidéki gyerekkorára, családjára, az életre, melyet itt hagyott a nagyvárosért, és apjával való kapcsolatára.

Az Udon no kuni... kedvesen humoros, kellemesen megnyugtató hangulatú sorozat, mely mindenkinek ajánlható, aki kedveli az efféle hétköznapi történeteket. A karakterek egytől egyig szerethetőek, Poco pedig elbűvölően aranyos. A hangulathoz sokat hozzáad a kellemes grafika, mellyel megelevenedik a vidéki Japán légköre.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2017.12.21.
28457 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Udon no Kuni no Kiniro Kemari © Shinomaru Nodoka • Liden Films

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.