×

Regisztráció

Anime: Card Captor Sakura

Card Captor Sakura © CLAMP • Madhouse Studios

Card Captor Sakura (TV, 1998)

カードキャプターさくら

Hossz: 70 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, kaland, magical-girl, shoujo

Eredeti mű: CLAMP
Karakter dizájn: Takahashi Kumiko
Zene: Negishi Takayuki
Stúdió: Madhouse Studios

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (61 szavazat, átlag: 8.25) részletek

Card Captor Sakura © CLAMP / Madhouse Studios
Kinomoto Sakura átlagos, vidám negyedikes kislány, aki apjával és bátyjával él édesanyja halála óta. Reggelente görkorcsolyával siet a Tomoeda általános iskolába. Bátyja, Touya vele együtt megy reggelente, és útközben minden reggel találkoznak Touya osztálytársával és legjobb barátjával, Yukito-val. Sakura számára pedig ez a találkozás egyenlő egy csodás nap kezdetével, ugyanis Sakura fülig szerelmes Yukitoba. Az iskolában Sakura legjobb barátnője a vele egy osztályba járó Daidouji Tomoyo, akivel elválaszthatatlanok jóban-rosszban. Sakura nagyon jó sportoló, és a Cheerleader csapat tagja.
Egy nap Sakura egyedül van otthon, és a pincéből furcsa hangokat hall. Elindul a hang forrása felé, és egy különös, régi könyvet talál, melyet azelőtt már látott az álmaiban. A könyvben nem lapok vannak, hanem kártyák. Sakura felolvassa az egyik kártyán álló feliratot, mire hirtelen hatalmas szél támad, és a kártyalapokat szétrepíti mindenfelé.
A könyvből ezután kiugrik egy sárga, plüss macskára emlékeztető alak, aki erős osakai dialektussal elmeséli Sakurának, hogy ő nem más, mint a rettegett Kerberos (akit később Sakura csak Kero-channak hív), a kártyák őrzője. A kártyák pedig a mágikus Clow-kártyák. És ha nem sikerül a szétszóródott lapokat egytől-egyig újra összeszedni, katasztrófa fog történni a Földön.
Sakura ettől kezdve a Card Captor (kártyagyűjtő) szerepét fogja betölteni, és feladata lesz az elszabadult kártyákat elfogni, és visszaváltoztatni eredeti formájukba. Ugyanis a Clow-kártyák nem közönséges kártyák, hanem élőek, és különböző személyiségűek. Van amelyik szelíd, kedves, és hagyja magát visszaváltoztatni, de van olyan is, amellyel Sakurának igencsak meggyűlik a baja.

Valahogy így kezdődnek Sakura kalandjai, melyekbe később több más szereplő is belekeveredik. Elsőként Tomoyo-chan, Sakura barátnője szerez tudomást Sakura küldetéséről, és kapva az alkalmon, kihasználja varrótehetségét, hogy Sakurának a kártyavadász akciókhoz méltó ruhakölteményeket készítsen, valamint az összes akciót videóra veszi, hogy újra és újra megcsodálhassa barátnője bátorságát és aranyosságát. Aztán később megjelenik egy titokzatos cserediák, Li Shaoran Hong Kongból, aki szintén a kártyákra vadászik, és megnehezíti főhősnőnk életét.

A Card Captor Sakura egy nagyon aranyos sorozat, sokféle színes karakterrel, melyek egyáltalán nem követik az átlagos magical girl sémát. Sakura, a shoujo-főhősökkel szemben nem ügyetlen és nyafogós, hanem talpraesett lány, és a harci ruhakölteményeket nem önszántából viseli, hanem mert Tomoyo szeretné. Tomoyo csendes és szelíd, ugyanakkor videókamera-mániás, és Sakura-chan mániás. Touya látszólag mindig piszkálja a húgát, legszívesebben "szörnyeteg"-nek nevezi, de igazából nagyon is ragaszkodik Sakurához, és mindig megvédi, ha szükséges. Yukito pedig szép, vékony, csendes, ugyanakkor minden sportban lealáz mindenkit, és rettentően sokat tud enni.
A sorozat a fő szál mellett minden részben tartalmaz egy-egy kis történetet, mely a szereplők közti barátságáról, vagy épp szerelemről szól. A részek pedig az élő, könnyen megszerethető karakterek miatt lesznek élvezhetőek és kellemes hangulatúak, egyszer viccesek, másszor komolyak.
Bár a sorozat összesen 70 részes, mégis nagyon kevés helyen érezhető hogy lassúak az események, vagy unalmassá kezdene válni.
A karakterek nagyon szépek és aranyosak, a szinkronhangok nagyon jók, a háttérzenék hangulatosak, a 3 szezon alatt pedig több fülbemászó opening és ending is hallható. A Card Captor Sakura a romantikus, shoujo animék kedvelőinek ajánlott, nagyon aranyos és élvezhető sorozat, színes, élő karakterekkel, igényes kivitelezésben.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 9 (kitűnő)
2005.01.15.
29095 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Card Captor Sakura © CLAMP • Madhouse Studios

Hozzászólások:
Öt részig szenvedtem vele, aztán abbahagytam. Nagyon uncsi.
#3 | 2013.07.03. | írta: omen
Én csak pár részt láttam, de szerintem aranyos. Tipikus magical-girl. ^^
#2 | 2012.02.19. | írta: Andro
Szerintem unalmas anime.
#1 | 2012.02.11. | írta: ayame15
Hozzászólás írásához jelentkezz be.