×

Regisztráció

Anime: Serial Experiments Lain

Serial Experiments Lain (TV, 1998)

シリアルエクスペリメンツレイン

Hossz: 13 rész
Műfaj: dráma, sci-fi, pszichológiai

Rendezte: Nakamura Ryutaro
Eredeti mű: production 2nd
Írta: Chiaki J. Konaka, ABe Yoshitoshi
Karakter dizájn: Kishida Takahiro
Zene: Reiichi Nakaido
Stúdió: Triangle Staff

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (148 szavazat, átlag: 9.22, #15) részletek


Hozzászólások:
Hatalmas hangulatú film. Hogy miről szól, mi a mondanivaló, az egy dolog. A lényeg, hogy mindezt oly mértékben stílusosan, magával ragadóan, oly letaglózó módon teszi, hogy szinte mindegy is. Igen, a végén egy elég érdekes, és összetett világ/filozófia tárul a néző elé, amin az ember kummog egy ideig, mire feldolgozza a szürkeállomány. Ami viszont sokkal fontosabb, hogy az oda vezető út, egy olyan egyedi, élmény, amivel ritkán lehet találkozni a "genshiken" (audiovizuális művészetek) bármely területén. Kb 9 éve láttam a sorozatot, de mai napig, ha meghallom az "opening" zenéjét, egy másik tudatállapotba kerülök. Nem való mindenkinek, de aki értékelni tudja, annak az élete részévé válik.
#3 | 2012.02.21. | írta: osehi
Nekem is nagyon tetszett bár iszonyúan vontatott és nyomasztó imitt amott de ha végére érve úgy érzem megérte bele kezdeni.
#2 | 2011.09.14. | írta:
Nem egy könnyen emészthető darab, de nekem az egyik kedvencem. Többször meg kellett néznem, mire megértettem, miről is szól pontosan. Lassú, bonyolult, és szerintem nagyon szomorú történet. A vége nagyon üt, azon csak lestem percekig, hogy mi van.
#1 | 2011.09.12. | írta: Andro
Hozzászólás írásához jelentkezz be.