×

Regisztráció

Anime: Bubblegum Crisis: Tokyo 2040

Bubblegum Crisis: Tokyo 2040 © Suzuki Toshimichi • AIC / JVC

Bubblegum Crisis: Tokyo 2040 (TV, 1998)

バブルガムクライシスTOKYO2040

Hossz: 26 rész
Műfaj: akció, kaland, sci-fi, mecha

Rendezte: Hayashi Hiroki
Eredeti mű: Suzuki Toshimichi
Írta: Chiaki J. Konaka, Murai Sadayuki
Karakter dizájn: Matsubara Hidenori, Yamada Masaki
Zene: Korenaga Koichi
Stúdió: AIC, JVC

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (20 szavazat, átlag: 8.35) részletek

Bubblegum Crisis: Tokyo 2040 © Suzuki Toshimichi / AIC / JVC
A Történet 2040-ben játszodik Tokióban, ami hatalmas kiterjedésével elérte a Megalopolisz szintet. A tudomány eljutott arra szintre , hogy mesterséges inteligenciával felruházott BOOMER(robot)-eket épít azért, hogy az embereket felváltsa a nehéz fizikai munka mellöl. Az A.D. Police is támogatja ezt a projektet. Ez egész tökéletesnek hangzik, és nem is lenne ezzel az elképzeléssel baj, egész addig, míg egy vírus által a kegyetlen bánásmódban részesitett BOOMER-ek öntudatukra ébrednek, és az emberiséget kezdik fenyegetni. Az A.D. Police igyekszik felvenni velük a harcot, de nem állnak a helyzet magaslatán. Ekkor lép be a képbe 2 páncél ruhába bújt alak, akik egy titkos csapat tagjai. Ez a csapat a KNIGHT SABER. Ennek a csapat a kiléte ismeretlen, és miután sikeresen megálitják a vírustól megőrült BOOMER-t, elkezdődik a nyomozás: vajon kik is ök és hogy kerülnek ide?! Ezután kerül elő egyik főhősünk, aki egy ruházati lánc egyik tervezőjeként éli mindennapját, LINNA YAMAZAKI. Egy nap egy véletlen kis baleset folytán akad össze egy motorossal, aki egy kis kárt tesz a LINNA új ruhájában, és még csak bocsánatot sem kér. Ezért revansot akar a motoroson venni. Ezután a kis kalamajkába fullt találkozó után kerül LINNA igazán a történetbe, ugyanis ez a motoros, aki amúgy egy rockénekesnő, bizony tagja a KNIGHT SABER csapatnak. És itt ismerhetjük meg igazán a többi karatert:

PRISS ASAGIRI a motoros, rockénekes lány aki még csak 19 éves
NENE ROMANOVA(18) az operátor aki az A.D. Police-nál dolgozik.
LINNA YAMAZAKI(20) aki ruhatervező
SYLIA STINGRAY (24) aki egy ruházati mammutcég és egy butik tulajdonosa is egyben

LINNA bekerül a csapathoz, és ő is KINGHT SABER-lesz. Ő lesz a 4. hölgytag a csapaton belül. Ezután megkezdődik a harc a fertőzött BOOMER-ek ellen. Eközben sok mindenre fény derül: hogy Tokyo alatt egy titkos laborrendszer található amihez Ms. STINGRAY-nek is köze van. És hogy nem véletlen bolondulnak meg a BOOMER-ek, hanem hogy ezt a laborkomplexumot feltárják... És még rengeteg minden előjön a történetből azok számára, akik megnézik ezt a sorozatot.

A filmhez remek rockzenéket játszottak be (itt nem híres elöadókra gondolok). Már a nyitódal is kicsit érdekes hangvezetésűre sikerült, de szerintem tökélketes hozzá. Arról nem is beszélve, hogy az egész film alatt szinte csak a rock műfajhoz nyúlt a zeneszerző csoport.

A karakterek szépen vannak kidolgozva, élethű viselkedésekkel felruházva, technikailag jól megoldott, és szépen megrajzolt robotok, robotika és egy kevés biológiai elem is a stáb segítségére szolgált. Akik szeretik a Sci-Fi műfajába tartozó filmeket, azoknak biztos tetszeni fog. De akik nem jártasak ebben a müfajban, azoknak inkább a csihi-puhis részek, a LOVE Story-k, esetleg még az ecchi tartalmú jelenetek maradhatnak emlékezetesek.
Írta: evo
evo értékelése: 10 (mestermű)
2005.05.21.
28530 olvasás

Ismertető értékelése:
3.50 (jó), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Bubblegum Crisis: Tokyo 2040 © Suzuki Toshimichi • AIC / JVC

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.