×

Regisztráció

Anime: Ai Tenshi Densetsu Wedding Peach

Ai Tenshi Densetsu Wedding Peach © Yazawa Nao / Tomita Sukehiro • KSS

Ai Tenshi Densetsu Wedding Peach (TV, 1995)

愛天使伝説ウェディング・ピーチ

Wedding Peach


Hossz: 51 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, kaland, magical-girl, shoujo

Rendezte: Yuyama Kunihiko
Eredeti mű: Yazawa Nao, Tomita Sukehiro
Írta: Sonada Hideki, Terada Kenji, Ohashi Shikichi, Tomita Sukehiro
Karakter dizájn: Tadano Kazuko
Zene: Hasegawa Toshiki
Stúdió: KSS

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (39 szavazat, átlag: 6.54) részletek

Ai Tenshi Densetsu Wedding Peach © Yazawa Nao / Tomita Sukehiro / KSS
Az anime alapja a Flower Comics-ban 1995. áprilisában megjelent manga, mely nem más, mint az Ai Tenshi Densetsu Wedding Peach. Ez a mű is sikerrel utazta körbe a világot, bár sokak szerint a Sailor Moon hatása érződik rajta, ezért igen megosztottak a vélemények róla. A történet alapja mi más lenne, mint a szerelem, melynek megmentéséért, a gonosz legyőzéséért fáradoznak hőseink. Ismerősnek hangozhatnak ezek a szavak, hiszen az ebbe a műfajba tartozó animéknek gyakori témája ez, szóval ismét valami ilyesmivel találkozhattok itt is.

A történet főszereplője Hanasaki Momoko, egy 12 éves diáklány: kicsit szétszórt, szórakozott, de mindig életvidám, az igaz szerelemről, egy tökéletes álomesküvőről ábrándozik. Hasonlóképpen van ezzel két barátnője is, Tanima Yuri és Tamano Hinagiku. Momoko 2 éves volt, mikor anyukája elhagyta őt, s csupán a gyűrűjét és az esküvői ruháját hagyta rá. Apukájával él együtt, aki esküvői fényképész. Momoko, barátnőivel Yurival és Hinagikuval az iskolai újság szerkesztői, s ő is, mint apukája, fényképészként tevékenykedik. Főként az iskolai focicsapat köti le a figyelmüket, s azon belül is a csapat sztárja, Yanagiba Kazuya. Ez sok konfliktust eredményez közöttük, de ha vitára kerül is sor, hamar megbékélnek egymással. Nagyon szoros barátság köti össze őket, mely nagyon fontos elem küldetésük teljesítésében.
Az egyik napon azonban gonosz démon támadja meg Momokot azért, hogy megkaparintsa édesanyja hagyatékát, a féltve őrzött gyűrűt. Ekkor jut Momoko annak az erőnek a birtokába, melynek segítségével Wedding Peach-é, a legendás szerelem angyallá tud átváltozni. Küldetése a Saint Something Four (ami egy medálból, egy tiarából, egy gyűrűből és egy fülbevalóból áll) védelme, és a szerelem, illetve szeretet erejének fenntartása a Földön. Ebben segítségére van Aphrodite, a szépség és szerelem istennője, és Limone, aki az angyalok világának egyik harcosa. Később csatlakozik Wedding Peach-hez másik két angyal is, mégpedig két barátnője személyében, Angel Lily és Angel Daisy. 51 epizódon keresztül izgulhatjuk végig a lányok kalandos életét, mely sok izgalmat és meglepetést tartogat számunkra, nem is beszélve a jó hangulatról, melyet a különös helyzetek teremtenek.

A történet nagyon aranyos, néha már túlságosan is naiv és egyszerű, de aki szereti az ilyen könnyen emészthető, ám egyben szórakoztató animét, annak merem ajánlani. A történetbe tökéletesen beleilleszkedik a karakterdizájn, és a zene is. Egyedül talán a hosszas átváltozó jelenetek, illetve a támadások erőtlensége az, ami a mű hibájaként róható fel. De azt ajánlom, inkább mindenki nézzen utána, és döntse el maga.^_^
Írta: Shining*Star
Shining*Star értékelése: 9 (kitűnő)
2005.06.26.
29818 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Ai Tenshi Densetsu Wedding Peach © Yazawa Nao / Tomita Sukehiro • KSS

Hozzászólások:
Pedig erősen hajaz rá a történet, a főszereplő karakterekről nem is szólva.
#3 | 2011.09.06. | írta: Andro
Jaj de jó lenne, ha nem kellene többet hallanom ezt "<random magical girl anime> = Sailor Moon utánzat" bullshit szöveget. Nem Takeuchi Naoko találta fel a girl sentai-t, sem a henshin-t, sem a sailor fuku-t csak valamiért az ő mangája lett világsikeres.
#2 | 2011.09.04. | írta: paTKany
Erős Sailor Moon utánzat, de azért szeretjük. ^^
#1 | 2011.09.03. | írta: Andro
Hozzászólás írásához jelentkezz be.