×

Regisztráció

Anime: Excel Saga

Excel Saga © Rikudou Koushi • J.C. Staff / Victor Entertainment

Excel Saga (TV, 1999)

へっぽこ実験アニメーション エクセル・サーガ

Hossz: 26 rész
Műfaj: vígjáték, sci-fi, shounen

Rendezte: Watanabe Shinichi
Eredeti mű: Rikudou Koushi
Írta: Rikudou Koushi, Kurata Hideyuki, Kuroda Yousuke
Karakter dizájn: Ishino Satoshi
Zene: Masuda Toshio
Stúdió: J.C. Staff, Victor Entertainment

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Puni Puni Poemi (OVA, 2001)

Értékelések: (113 szavazat, átlag: 7.88) részletek

Excel Saga © Rikudou Koushi / J.C. Staff / Victor Entertainment
Bizarr, Groteszk, Elvont! Talán ez az a három szó, amivel leírható az egész anime lényege. A főhősünk Kobayahi Excel már az első részben is kb. négyszer hal meg :P s az anime sorozat további epizódjaira is a groteszk és bizarr atmoszféra a jellemző, megfűszerezve némi vérrel és béllel :P. Tehát már itt leszögezhetjük, hogy ez az anime nem óvodás kiscsoportos gyerekek uzsonna közbeni moziműsorának a fő eleme.
Na de haladjunk a leírással is, bár igen nehéz erről az animeről ismertetőt készíteni, lévén, hogy abszolút semmi értelme az egésznek... vagy mégis?!
Szóval a főhős Excel-kun csatlakozik egy titkos földalatti szervezethez az Across-hoz, melynek fő célja, hogy elterjessze az egész világon a saját gondolatait és elképzeléseit, a szervezet irányítója Ilpalazzo-sama (akit mellesleg Excel imád és szerelmes bele :P) tisztán a személyi kultuszának és a küldetésének él. A világ meghódítása azonban nem megy egyből, először a városokat kell az ideáljuknak megfelelően átalakítani. El is kezdik: F ország, F megye F városának a leigázását.
Excel-kun segítőtársat is kap Hyatt személyében, akit eredetileg azért küldtek, hogy végezzen Excel-el, mivel az hihetetlen kétbalkezes, naiv és ostoba ezért az egész küldetést veszélyeztetheti. Hyatt-t mellesleg nem rendelkezik kiváló egészséggel, úgyis mondhatni szinte percenként meghal, hiszen vérzékeny szegény és még a légyzümmögés is képes darabokra szaggatni...:P
A történet több szálon is fut, három fő szál van és ezek mellékszálakon kapcsolódnak egymáshoz. Az egyik fő szál a már fentebb említett Excel & Hyatt Across világhódító párosítás, a másik egy bevándorló vendégmunkás Pedro történetét (tragédiáját :P) mutatja be. A harmadik fő elem, pedig a városvédő Across ellenes szervezet tagjainak "hétköznapjait" szemlélteti.
Hogy "jót" is írjak a sorozatról...khmmm.. a hangok és az animáció egész jó, a karakterek kidolgozottak. A műfaj meghatározhatatlan, talán a tragi-komédia illik rá legjobban, egyébként, pedig az alkotók próbálkoztak számtalan műfaj beillesztésével, amit az tükröz, hogy a részek elején mindig bejelentik, hogy most ez a rész éppen milyen műfajt hivatott képviselni. Pl. megtalálhatóak benne a sci-fi, dráma, horror, sport, stb... elmei.

Az egész egy nagy paródia sorozat, hiszen rengeteg más animét és Hollywood-i produkciót parodizálnak benne, mindezt groteszk, bizarr és nem utolsósorban elvont humorral fűszerezve.
Végülis aki szereti a bizarr humorral fűszerezett animeket amiben a főhős részenként megszámlálhatatlanul sokszor meghal, feltétlenül nézze meg! Az egész talán lehet a halál egy másfajta megközelítésének bemutatása is.
A végén még egyszer felsorolom, hogy mikkel is szembesül aki nekiül és végignézi eme gyöngyszemet: paródiák minden mennyiségben, halál, vér, tragédia, végtelen bizarrság, végtelen elvontság, végtelen idiótaság.
Ezt az animet mindenki csak SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE nézze meg! És persze abszolút NEM kiskorúaknak való, tehát "A fentebb említett animet csak 16 évnél idősebb nézők figyelmébe ajánlom!"
Írta: Kaito---
2003.01.28.
29206 olvasás

Ismertető értékelése:
2.00 (gyenge), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Excel Saga © Rikudou Koushi • J.C. Staff / Victor Entertainment

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.