×

Regisztráció

Anime: Shakugan no Shana

Shakugan no Shana © J.C. Staff

Shakugan no Shana (TV, 2005)

灼眼のシャナ

Hossz: 24 rész
Műfaj: akció, vígjáték, dráma, fantasy, természetfeletti

Rendezte: Watanabe Takashi
Írta: Takahashi Yashichiro
Karakter dizájn: Otsuka Mai
Zene: Ootani Kou
Stúdió: J.C. Staff

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Shakugan no Shana Tokubetsuhen: Koi to Onsen no Kougai Gakushuu! (OVA, 2006)

Értékelések: (65 szavazat, átlag: 8.86, #88) részletek

Shakugan no Shana © J.C. Staff
Sakai Yuuji, egy középiskolás fiú azt hiszi, hogy az átlagos, megszokott élete örökké fog tartani már régen halott valójában. Egyik nap hazafelé tart és egy sokkoló élményben lesz része: a világ egyszer csak megáll, emberek válnak kék lángokká és egy hatalmas játékbaba megeszi őket. Épp Yuuji-re kerülne a sor, amikor a semmiből előtűnik egy lány fekete kabátban, lángoló hajjal és szemekkel, és megmenti őt a szörnytől.
Ettől kezdve másként látja a világot. Egyes emberek mellkasában egy lángot lát, és ahogy ezek a lángok kialszanak, megszűnnek létezni a tulajdonosaik. Nem csak eltűnnek a világról, de az egész létük eltörlődik. Ezeket az embereket fáklyáknak nevezi a lány. Egyszerű tárgyakként beszél róluk, csak azért léteznek, hogy már megismert szörnyek, a "Tomogarák" által elfogyasztott létek ne tűnjenek el túl hirtelen és megmaradjon az egyensúly a Föld és a Tomogarák világa közt.
Egy ilyen láng ég Yuuji mellkasában is. Nem tudja elfogadni, hogy csak kitörlődnek emberek, és harcolni próbál ellene, de ő nem csak ezért különleges. Ő nem csak egy fáklya a sok közül, ő egy "Mistes", ami azt jelenti, hogy egy varázserővel rendelekző tárgy rejlik benne (egy Hougu). Ez nagyon értékes a Tomogarák (akik léteket esznek) és a Rinnék (akik gyűjtik őket) számára.
Ezért csatlakozik hozzá a megismert lány. Ő egy "Flame Haze", aminek az a célja, hogy fenttartsa az egyensúlyt a világok közt, másként fogalmazva Tomogarákat, Rinnéket és a vezetőiket pusztítja. A lány szerint ő maga is csak egy tárgy, még neve sincsen. Yuuji továbbra is tiltakozik ez ellen, ezért elnevezi a lányt Shana-nak (a kardja után: Nietono no Shana). Ezzel kezdődik kettejük szorasabb kapcsolata.

A történet szerencsére sokkal több annál, mint hogy jön egy gonosz és gyorsan legyőzik. Egészen eredeti ötletekkel találkozhatunk, de azért aki már látott néhány hasonló animét, felfedezhet benne ismerős jeleneteket. Az érzelmi és a harccal kapcsolatos szálak is jól ki vannak dolgozva, a misztikus dolgok nagyon sokáig nem oldódnak fel. A történetbe néhány humoros elem is belekerül, amik nagyon jól jönnek egy-egy komolyabb rész után.

Jó zene, szép animáció, remek történet! Mi kell több ennél, ahhoz hogy megnézzünk egy sorozatot? Azoknak, akik szeretik a szupererőt, az érzelmesebb elemeket, azoknak itt egy újabb kötelező mű!
Írta: adios
adios értékelése: 10 (mestermű)
2006.04.29.
29034 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Shakugan no Shana © J.C. Staff

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.