×

Regisztráció

Anime: Tonagura!

Tonagura! © Kakei Hidetaka • Hatsukoi no Veranda Aikoukai / Doumu

Tonagura! (TV, 2006)

となグラ!

Hossz: 13 rész
Műfaj: vígjáték, ecchi, shounen

Rendezte: Abe Tatsuya
Eredeti mű: Kakei Hidetaka
Írta: Horinouchi Hajime
Karakter dizájn: Ochi Shinji
Zene: Kikuya Tomoki
Stúdió: Hatsukoi no Veranda Aikoukai, Doumu

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (11 szavazat, átlag: 8.64) részletek

Tonagura! © Kakei Hidetaka / Hatsukoi no Veranda Aikoukai / Doumu
Arisaka Kazuki nagyon fel van pörögve, takarít, sürgölődik a konyhában, tökéletesen teljesít az iskolában. Izgatottsága érthető, 10 év távollét után visszaköltözik a szomszéd házba gyermekkori barátja, Kagura Yuuji. De Kazuki saját elképzelései a gyerekkori barátjáról, vagyis a fehér lovon érkező kedves és lovagias bishounenről gyorsan apró szilánkokra törnek. Yuuji ugyanis a viszontlátás kirobbanó örömét úgy fejezi ki, hogy közelről (úgymond a saját kezeivel) vizsgálja át Kazuki testét. Magyarul Yuuji-ból az eltelt 10 év alatt egy igazi ecchi, sukebe, ero-ero otoko lett.
Tovább bonyolítja Kazuki helyzetét az, hogy a Kagura és az Arisaka szülők a viszontlátás örömére kiruccanak Dél-Amerikába egy expedícióra, így Japánban a két család otthonmaradt tagjaira egyetlen főzni tudó ember marad, Kazuki nővére, Arisaka Hatsune. Így aztán a perverz gyerekkori barát nem egyszerűen erkélyszomszédja lesz Kazukinak, hanem állandó ki-bejáró vendég a szobájában (az erkélyen és így Kazuki szobáján keresztül könnyebb közlekednie a két ház között Yuujinak, mint a bejárati ajtón, plusz még esélye is van közben meglesnie Kazukit). De ez még mindig kevés a jóból Kazukinak, mert nem elég, hogy otthon "boldogítja" őt Yuuji, iskolába is ugyanoda iratkozott be. Minden adott hát ahhoz, hogy Kazukinak folyamatosan pokollá legyen téve az élete. De vajon tényleg pokol egy ecchi srác mellett élni? Vagy elviselhetővé lehet tenni? Esetleg megváltoztatni az illetőt? Mindezekre a kérdésekre megadja a válaszokat a sorozat...

Ennyit a két főszereplőről, sokkal érdekesebbek náluk szerintem ebben a történetben a mellékszereplők. Itt van mindjárt a már megemlített Hatsune, akinek eltökélt célja, hogy Kazukit és Yuujit összehozza. Egyáltalán nem zavarja Yuuji perverz viselkedése, sőt, sokszor Hatsune tevékenyen részt vesz Kazuki és Yuuji közötti ecchi helyzetek létrehozásában. Kicsit gonosznak hangzik ez ugyan így elsőre, de Hatsune szándékai igazából tiszták és a húgát mindennél jobban szereti. A következő fontos megemlítendő szereplő Yuuji húga, Marie-chan. Marie-chan már megszokta a bátyja ecchi viselkedését, és fel van készülve ellene megfelelő arzenállal. Ez az arzenál Marie-chan játékmackója, amibe egy gépkarabély van elrejtve. Amikor Marie perverz viselkedésen kapja a bátyját, akkor maci feje le, tölténytár be, és megy a műanyaggolyó-, paintball lövedék-, gumilövedéksorozat Yuuji irányába. Meg kell említeni még Chihaya-t (Kazuki legjobb barátját), aki szerint Yuuji ecchi viselkedése vicces, és Niina-chant (Marie-chan osztálytársát, aki az anime történelem egyik legnagyobb mellméretű -D-cup- középső iskolása is egyben), aki Marienak okoz kellemetlenségeket azáltal, hogy folyton rajta csüng.

Összességében a Tonagura! egy könnyed, szórakozató ecchi vígjáték, méltó utódja a férfi főszereplő nők általi brutalizálásában a Love Hinának és a He is My Masternek.
Írta: paTKany
paTKany értékelése: 9 (kitűnő)
2006.10.01.
29130 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Tonagura! © Kakei Hidetaka • Hatsukoi no Veranda Aikoukai / Doumu

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.