×

Regisztráció

Anime: I''s Pure

I''s Pure © Katsura Masakazu • ARMS

I''s Pure (OVA, 2005)

アイズピュア

Hossz: 6 rész
Műfaj: romantikus, hétköznapi, iskolai élet, shounen

Rendezte: Kanbe Mamoru
Eredeti mű: Katsura Masakazu
Írta: Oishi Tetsuya
Karakter dizájn: Rinshin
Zene: Konishi Kayo, Kondoo Yukio
Stúdió: ARMS

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (20 szavazat, átlag: 8.15) részletek

I''s Pure © Katsura Masakazu / ARMS
Seto Ichitaka a középiskola kezdete óta reménytelenül szerelmes osztálytársába, a gyönyörűszép Yoshizuki Ioriba. Iori-chan a színjátszókör tehetséges tagja, és frissen kezdi karrierjét a modellszakmában. Vagyis Seto-kun számára teljesen megközelíthetetlen. Seto számára így telnek a hónapok, Iori-chant csak messziről meri figyelni, és soha nem váltott vele még egyetlen szót sem. Legjobb barátja, a kissé perverz fantáziájú Teratani időről-időre ellátja lelkesítő beszédekkel (és Ioriról készült "lelkesítő" képekkel), de hiába, a félénk Seto nem jut a lány közelébe. Ám egy szerencsés véletlen meghozza az alkalmat a közelebbi ismeretségre: Őt és Iorit választják ki a közelgő iskolai rendezvény megszervezéséhez.
De hogy mondja el érzéseit egy 16 éves fiú, ha a lány közelében meg sem mer szólalni, fél a visszautasítástól, idegességében mindig az ellenkezőjét mondja annak, amit gondol, és mindig jön valami félreértés, ami az útjába áll? Ezen kívül magának Iorinak sem egyszerű az élete, mert meg kell birkóznia szépsége árnyoldalaival is, és emiatt többször komoly veszélybe kerül.
Ráadásul időközben váratlan vendég bukkan fel Seto amúgy sem egyszerű életében: gyerekkori barátja, a hiperaktív, hangos és mindig jókedvű lány, Akiba Itsuki, aki gyerekkoruk óta rajong Seto-ért.
Seto számára megkezdődik a kínzó vágyakkal, csalódásokkal, nehézségekkel teli út, az első szerelem és a felnőtté válás útja. Sikerül-e áttörnie az akadályokat, és valóra váltani az álmát?

Az I''s Pure Katsura Masakazu sikeres mangájának anime adaptációja, a 2002-es (meglehetősen gyenge megítélésű) I''s OVA után a második OVA, mely ezúttal igen szorosan és hűen követi a mangát.
A meglehetősen rövid formátum szűkös keretek közé szorítja a 15 kötetes manga cselekményét, és természetesen lehetetlen lenne visszaadni a sztori minden részletét a 6 epizód alatt. Az I''s Pure inkább egy rövidített összefoglalója a történetnek. Több eseményt is kihagy a mangából, főleg az 5. és 6. rész között van egy nagyobb ugrás, de a lehető legszorosabban követi a manga történetét, és a valóban meghatározó jelenetek mind megtalálhatóak benne. A mangában a karakterek jobban kidolgozottak és mélyebbek, de az anime szereplői is reálisak, élők, akikkel a hasonló korú néző könnyen tud azonosulni.
A formátum keretei miatt elvesztett részletek helyett a pluszt az anime igényes megjelenése biztosítja. Az animáció igen jó minőségű, részletesen kidolgozott helyszínek, szép élénk színek jellemzik az animét. A karakterdizájn szép, jól visszaadja a manga karaktereinek megjelenését és esztétikumát. jól megválasztott szinkronhangok és háttérzenék keltik életre a szereplőket és a történetet.
Pozitívum, hogy a részekben a lehető legkevesebb az ecchi, tényleg csak annyi, amennyi a műfajhoz illik, és a legkisebb mértékben sem zavaró, hatásvadász módon. Egy ügyes megoldással az ecchi jelenetek (melyek általában Seto szexuálisan túlfűtött képzelgéseit mutatják be, és melyek egyébként a mangában is megtalálhatók :) pár perces, ún. bónusz-epizódokba vannak összegyűjtve, melyek a valódi történethez semmi újat nem tesznek hozzá, csak tisztán fanservice jelenetek. Így az érdeklődők nem maradnak le semmiről, az anime történetét pedig nem zavarják meg esetleg oda nem illő jelenetek.

Az I''s Pure élvezhető, szépen kivitelezett romantikus anime, mely a korábbi OVA után végre méltó feldolgozása a mangának. Jól bemutatja a történetet azoknak, akik nem olvasták a mangát, és valószínűleg azoknak sem okoz csalódást, akik olvasták és szeretik a manga verziót.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2006.12.06.
28902 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

I''s Pure © Katsura Masakazu • ARMS

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.