×

Regisztráció

Anime: Kidou Tenshi Angelic Layer

Kidou Tenshi Angelic Layer © CLAMP • BONES

Kidou Tenshi Angelic Layer (TV, 2001)

機動天使エンジェリックレイヤー

Angelic Layer


Hossz: 26 rész
Műfaj: vígjáték, dráma, sci-fi, sport, shounen

Rendezte: Nishikiori Hiroshi
Eredeti mű: CLAMP
Írta: Okouchi Ichiro
Karakter dizájn: Komori Takahiro
Zene: Tanaka Kouhei
Stúdió: BONES

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (35 szavazat, átlag: 7.89) részletek

Kidou Tenshi Angelic Layer © CLAMP / BONES
Az anime a jelenben, vagy talán inkább egy picit az alternatív jövőben játszódik. Főszereplője Suzuhara Misaki, egy hétköznapi lány, aki épp most költözik Tokióba a nagynénjéhez, hogy elkezdje tanulmányait az egyik középiskolában. Tokióba érve azonban szembesül egy új "játék"-kal, az Angelic Layer-rel, amibe azonnal beleszeret, és elhatározza, hogy ő is játékos akar lenni bármi áron.
Hogy mi is az Angelic Layer pontosan? Nos ez egy olyan játék, amit babákkal/bábukkal ún. Angelek-el játszanak a játékosok, egy speciális asztalon (layer), ami lehetővé teszi, hogy a játékosok az angel-t az agyhullámaikkal irányítsák, ja és persze a felszerelés része még egy headgear amit a fejükre tesznek. A játék gyakorlatilag az angelek küzdelméről szól és az győz, aki valamilyen módon 0-ra csökkenti az ellenfele energiáját, vagy kilöki a layer-ről.
Misaki-nak számtalan segítőtársa akad pl. Icchan-san, az "őrült" tudós (nagyon vicces karakter ;) és egyébiránt az Angelic Layer megalkotója), valamint barátai, osztálytársai segítik, hogy megvalósuljon az álma. Az álom, mely nem más, mint találkozni a White Angel-el (Fehér Angyal).

A Fehér Angyal volt egyébként az oka, amiért Misaki elkezdte az Angelic Layert, (Tokyo-ba érve Ő volt az első Angel akit meglátott) s bár még nem tudja, a White Angel tulajdonosa és irányítója az édesanyja, aki betegsége miatt hagyta el és gyógymód után kutatva talált rá az Angelic Layer-re, ami felépülésének az egyetlen reménye.
A végső győzelem megszerzéséig és álma beteljesüléséig azonban igen rögös utat kell bejárnia Misaki-nak. Első és legfontosabb, valamint egyben a legnehezebb lépés az Angel kiválasztása, ebben Misaki-nak Icchan-san segít, és Misaki megismeri élete egyik legjobb barátját Hikaru személyében! Hikaru ezek után hűséges társa lesz Misaki-nak és nagyban, hozzásegíti álma megvalósulásához.

Az anime egyébként mivel zömmel az angelek csatájáról szól, inkább az akció kategóriába sorolható, bár rengeteg benne a humoros jelenet, sőt a romantika sem hiányzik belőle. Szerintem néhány helyen kicsit minta elnyújtanák a történetet, s ez különösképp a sorozat vége felé érződik, de összességében igen kellemes benyomást tett rám.
Írta: Kaito---
2002.11.07.
29229 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Kidou Tenshi Angelic Layer © CLAMP • BONES

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.