×

Regisztráció

Anime: Bishoujo Senshi Sailor Moon R: The Movie

Bishoujo Senshi Sailor Moon R: The Movie © Takeuchi Naoko • Toei Animation

Bishoujo Senshi Sailor Moon R: The Movie (movie, 1993)

美少女戦士セーラームーンR

Sailor Moon R Movie: Promise of the Rose


Hossz: 60 perc
Műfaj: akció, vígjáték, romantikus, dráma, fantasy, magical-girl, shoujo

Rendezte: Ikuhara Kunihiko
Eredeti mű: Takeuchi Naoko
Írta: Tomita Sukehiro
Karakter dizájn: Tadano Kazuko
Zene: Arisawa Takanori
Stúdió: Toei Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Bishoujo Senshi Sailor Moon (TV, 1992)
Bishoujo Senshi Sailor Moon R (TV, 1993)
Bishoujo Senshi Sailor Moon S (TV, 1994)
Bishoujo Senshi Sailor Moon S: The Movie (movie, 1994)
Bishoujo Senshi Sailor Moon SuperS (TV, 1995)
Bishoujo Senshi Sailor Moon Super S Sailor 9 Senshi Shuuketsu! Black-Dream-Hole no Kiseki (movie, 1995)
Bishoujo Senshi Sailor Moon Sailor Stars (TV, 1996)

Értékelések: (28 szavazat, átlag: 8.21) részletek

Bishoujo Senshi Sailor Moon R: The Movie © Takeuchi Naoko / Toei Animation
Évekkel ezelőtt két kisfiú összeismerkedett. Mindketten magukra maradtak, mindketten magányosak voltak, mindketten csak a másikra számíthattak. Ám egyiküknek hamarosan útra kellett kelnie. Mielőtt azonban elindult volna hosszú útjára, barátja egy rózsát ajándékozott neki, ő pedig hálából megígérte, hogy ha egyszer visszatér, rengeteg virágot hoz cserébe. Életüket pedig összekötötte ez az egy szál rózsa és az ígéret. Azóta hosszú évek teltek el…
"Nefelejcs." Ezekkel a szavakkal ébreszti fel Usagi a gondolataiban elmerült Mamorut. A kis csapat szabadnapjukon egy csodaszép botanikus kertbe látogatott, Mamoruék pedig épp egy nefelejcs virág előtt álltak meg. A lány megpróbálja kicsit romantikusabbá tenni a hangulatot azzal, hogy a nefelejcs jelentéséről beszél, ám mikor megkísérel egy csókot Mamoruval, a dolgok kicsit másként alakulnak, mint azt eltervezte. Míg a lányok megtréfálják barátnőjüket, addig a fiú kisétál az épületből az udvarra, ahol azonban különös virágsziromeső fogadja. A többiek is kiérnek, és meglepődve fogadják a furcsa eseményt. Usagi nagyon élvezi a látványt, Mamoru valamiért mégis rosszat sejt.
A távolból egy idegen férfi tűnik fel, és Mamoru felé tart. A nevén szólítja, közli vele, visszajött érte és teljesítette az ígéretét. A fiú nem igazán érti elsőre, miről van szó, nem emlékszik az idegenre, Usaginak pedig nem tetszik a közvetlensége, ezért gyorsan közéjük áll, közölvén, hogy ő Mamoru barátnője. A férfi dühösen félrelöki őt, majd míg mindenki Usagi segítségére siet, elindul lefelé az úton, ám mielőtt eltűnne, biztosítja róla Mamorut, hogy régen tett ígéretüket mindenképp beváltja. Rózsaszirmok közepette köddé válik, s a fiúnak végre eszébe jut a jövevény neve: Fiore.
Míg a lányok Rei-nél tanakodnak a nap eseményeiről, valamint egy meteoritról, ami a hírek szerint a Föld felé halad, ám éppen el fogja kerülni, addig Usagi azon gondolkodik, mi köze lehet a különös férfinak kedveséhez.
Még nem tudják, hogy hamarosan szembe kell nézniük eddigi legfélelmetesebb ellenségükkel.

Az R movie az első Sailor Moon mozifilm. Az animáció a film elején nem igazán tér el a TV sorozatétól, de a második felére már eléggé látványos lesz a minőség változás, főleg akció jelenetek terén. Figyelembe kell venni, hogy a ’90-es évek elején készült, tehát senki ne várjon top CG animációt. A korabeli filmekhez képest egész szépre sikeredett.
Zenék között is találkozhatunk újdonságokkal, a film betétdala pedig a Moon Revenge, amit a Peach Hips, vagyis a főszereplők szinkronszínészei énekelnek. Nagyon jellegzetes, illik a filmhez és ahhoz a jelenethez is, ami alatt hallhatjuk. Mindenképpen a legmaradandóbb és a legerőteljesebb a filmes betétdalok közül.
Az egyetlen igazi hibája, hogy néhány jelenet szinte egy az egyben azonos az első sorozat bizonyos kulcsjeleneteivel. Persze lehet, hogy ez nem tűnik fel másoknak, engem személy szerint nagyon zavart.
Mindegyik film különbözik, más témára fekteti a hangsúlyt. Az R-ben az ellenségnek van személyisége, így az ellene vívott küzdelem ezúttal központi szerepet játszik. A hangsúly Fiore és Mamoru kapcsolata mellett Usagin van, megtudhatjuk, milyen fontos szerepet tölt be a többiek életében és milyen változásokkal járt az, hogy találkoztak vele.
Ugyan önmagában is szórakoztató lehet, de nem árt ismerni előtte a sorozatot. Jellemfejlődés csak egy szereplő esetében történik, és mindenkiről gyorsan lejön, kicsoda és milyen jellem, mégis jobb, ha az ember tudja őket hova tenni (már csak a visszaemlékezések miatt is). Önálló történet, ami nem kapcsolódik közvetlenül az R évad eseményeihez, mégis úgy gondolom, elsősorban a Sailor Moon rajongók fogják értékelni.
Magical girl rajongóknak ajánlom, a Sailor Moon kedvelőinek pedig kötelező darab.
Írta: Tenshi
Tenshi értékelése: 8 (nagyon jó)
2007.04.02.
29121 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 3 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Bishoujo Senshi Sailor Moon R: The Movie © Takeuchi Naoko • Toei Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.