×

Regisztráció

Anime: Kaikan Phrase

Kaikan Phrase © Shinjo Mayu • Studio Hibari

Kaikan Phrase (TV, 1999)

快感フレーズ

Hossz: 44 rész
Műfaj: romantikus, dráma, shoujo, zene

Rendezte: Tokita Hiroko
Eredeti mű: Shinjo Mayu
Írta: Koide Katsuhiko, Yoshida Reiko, Tsuchiya Rikei, Kamishiro Tsutomu
Karakter dizájn: Nakayama Yumi
Zene: Akitagawa Susumu
Stúdió: Studio Hibari

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (15 szavazat, átlag: 7.20) részletek

Kaikan Phrase © Shinjo Mayu / Studio Hibari
A történet egy amúgy is létező csapatról, a Luciferről (Aucifer) szól.

Santa és Yuki otthagyják a bandájukat, mert a csapat énekese, Yumi, aki egyébként Santa barátnője, megcsalta egy másik csapattaggal.
Na igen, jó, hogy új csapatot akarnak alakítani, de ahhoz meg is kell találniuk a hozzájuk illő gitárosokat és énekest. A két gitáros, Atsuro és Towa, szívesen csatlakoznak és így már 4 tagú a banda. Már csak az énekessel van a gond. Megtalálják a megfelelőt, Sakuyát, aki egy bárban énekel és zongorázik, de ő nem hajlandó a csatlakozásra, nem érzi szükségét annak, hogy csatlakozzon, hiszen jó állása van, és a nők bomlanak utána. Azért a fiúk adnak neki egy CD-t, amin egy zene van, hogy hallgassa meg és döntsön. Elhívják egy koncertre, ahol játszanak, és megkérik Sakuya-t, hogy énekeljen, de ő nem akar, ezért a fiúk nyilvánosan bemutatják őt, mint a csapat új énekesét. Szerencsére Sakuya nem tud megfutamodni, így hát énekel.
Azt gondolnánk, hogy ezzel a kis csellel meg is alakult az új csapat, de ne reménykedjünk benne. Sakuya még egy ideig kéreti magát, de aztán ő is szívesen benne van, és megalakul a Lucifer!
Ezek után Live House-ban énekelnek, míg egy idő után a Jupiter Records felfedezi őket.
Innen azt gondolnánk, hogy sima az út a No. 1-ig, de sajna ez nem így van. Hiába, hogy milliók imádják őket, sok nehézséggel kell szembenézniük. Mint például azzal, hogy Sakuya tud írni dalszövegeket, de nem olyan jó, mint szeretné, amikor is majdnem elüt egy középiskolás lányt, akinek a kezéből kiesik egy lap, amin a verse van. És mikor legközelebb találkoznak, felkéri a lányt, Aine-t, hogy legyen a dalszövegírójuk. Feltűnik egy másik ilyen társaság, a Metro Records, akik azt akarják, hogy a Lucifer bomoljon fel, és hogy ezt elérjék, bármit képesek megtenni, akár törvénytelen eszközt is alkalmaznak.

A történet folyamán megtudjuk, hogy a csapat hogyan veszi az akadályokat, amikből, valljuk be, lesz egy pár.

A történet egyszerű, de nagyon jó, a karakterek jól kidolgozottak, és én nagyon megszerettem őket. A grafikája nem a legjobb, de ettől függetlenül nagyon élvezhető a sorozat, aminek a története nem vontatott, és nem is pörgős, hanem a kettő közötti állapot.

Mint említettem a történet egy nagyon is létező csapatról szól, akik saját maguk éneklik a zenéket, és az Op-ban és Ed-ben meg is jelennek, amik szerintem nagyon is jók, hiába, hogy a saját országukban nem lettek, No.1 nálam viszont igen is azok, és remélem sokaknál ez lesz, akik megnézik ezt a kis sorozatot.
Írta: Mea
Mea értékelése: 9 (kitűnő)
2007.04.28.
28878 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Kaikan Phrase © Shinjo Mayu • Studio Hibari

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.