×

Regisztráció

Anime: Appleseed

Appleseed © Shirow Masamune • Bandai Visual / MOVIC / Tohokushinsha Film Corporation

Appleseed (OVA, 1988)

アップルシード

Hossz: 70 perc
Műfaj: akció, sci-fi

Rendezte: Katayama Kazuyoshi
Eredeti mű: Shirow Masamune
Írta: Katayama Kazuyoshi
Karakter dizájn: Horasawa Yumiko
Zene: Yamanaka Norimasa
Stúdió: Bandai Visual, MOVIC, Tohokushinsha Film Corporation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Appleseed (movie, 2004)

Értékelések: (29 szavazat, átlag: 6.48) részletek

Appleseed © Shirow Masamune / Bandai Visual / MOVIC / Tohokushinsha Film Corporation
Az anime Masamune Shirow azonos című manga-eposzai alapján készült. A történet a 3. világháború után játszódik. A Föld kihalt, a túlélők Olympus városba vonultak vissza, ahol biztonságban élik mindennapjaikat. Olympus várost 80%-ban az ún. Biodroidok lakják. Az ő feladatuk a munka, a termelés, és szolgáltatás. Az egész rendszert pedig GAIA, a szuperszámítógép irányítja. Azonban néhány ember nincs megelégedve ezzel az utópiával. Azt szeretnék elérni, ami az életet életszerűvé teszi, ezért egy terrorszevezetbe tömörülnek, és közös céljuk Olympus megbuktatása lesz.
A terroristák ellen harcoló rendőrök között van a két főszereplőnk: Dunan Nats, egy szőkehajú szemtelen lány, és Buliaros Hekatonecles, aki egy cyborg.

A film az Appleseed 2. könyve alapján készült, a története azzal nagyjából megegyezik, bár a sztorit bonyolító mellékszálak nincsenek jelen. Mint a nagyon hosszú mangából készült filmeknél általában, itt is sokkal másabb a történet, mint a mangában. Aki még nem látta a mangát, és szereti az akciódús animéket, biztosan élvezni fogja a filmet. Aki azonban a mangát kedveli, valószínűleg hiányolni fogja a karakterek mélységét a történetből. Ettől eltekintve a karakterek nagyon hasonlítanak a mangára. Az animáció, és a zene is jellegzetes 80-as éveki animékre jellemző, nosztalgikus élményt nyújtanak. :)

Akció, lövöldözés, robotok, robbanások, és emellett egy mondanivalóval is rendelkező történet született az Appleseed mangából.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2001.11.30.
29601 olvasás

Ismertető értékelése:
3.00 (megfelelő), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Appleseed © Shirow Masamune • Bandai Visual / MOVIC / Tohokushinsha Film Corporation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.