×

Regisztráció

Anime: RahXephon Tagen Hensoukyoku

RahXephon Tagen Hensoukyoku © Izubuchi Yutaka • BONES

RahXephon Tagen Hensoukyoku (movie, 2003)

ラーゼフォン 多元変奏曲

RahXephon: The Motion Picture


Hossz: 116 perc
Műfaj: akció, romantikus, dráma, sci-fi, mecha, pszichológiai, seinen

Rendezte: Kyoda Tomoki, Izubuchi Yutaka
Eredeti mű: Izubuchi Yutaka
Írta: Chiaki J. Konaka, Takayama Fumihiko, Ohnogi Hiroshi, Okouchi Ichiro, Kyoda Tomoki, Enokido Yoji, Kiryu Yukari, Izubuchi Yutaka
Karakter dizájn: Yamada Akihiro
Zene: Hashimoto Ichiko
Stúdió: BONES

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
RahXephon (TV, 2002)

Értékelések: (9 szavazat, átlag: 6.89) részletek

RahXephon Tagen Hensoukyoku © Izubuchi Yutaka / BONES
Kamina Ayato mindennapi életét éli édesanyjával Tokióban. Ő és Haruka ketten nem csak egy iskolába járnak, de egymásra is találnak. De egy idegen civilizáció, a Mu lép nem csak Ayato, de az egész emberiség életébe. Ayato Tokióban reked, Haruka azonban biztonságba kerül, és mindkettőjük számára halad tovább az idő kereke, csak éppen másképp, mint gondolnák.
Ayato 17 évesen azonban kiválasztott lesz a Mu és az emberiség érdekében, Haruka pedig az idő múlásával nem vesztett semmit érzelmeiből. És nem csak ő szeretné újra látni Ayato-t, de mind a két civilizáció szeretné, ha az ő érdekét képviselné, és a Rahxephon nevű fegyverrel ismét tökéletesre hangolná a világot.

A Rahxephon Movie, vagy ahogy másképp nevezik, Rahxephon Pluritas Concertito újravágása a sorozatnak, különösebb dolgot nem ad hozzá a történethez. Persze azt figyelembe kell venni, hogy egy 116 perces filmbe nem lehet egy 26 részes sorozatot belesűríteni, ezért szereplők tűntek el teljesen, íródtak át, karakterek cseréltek helyet, bizonyos történetek eltűntek, de ami még fontosabb, olyan új jelenetek vannak a filmben, amik a sorozatban nem láthatóak. A legjelentősebb eltérés a film elején és végén van, az új jeleneteknél Ayato és Haruka kerül főszerepbe. Épp ezek miatt az új jelenetek, és az újravágás miatt a film inkább egy romantikus film lett, mely sci-fi elemeket is tartalmaz. Ayato és Haruka szerelmi betetőzése is kap egy percet, természetesen csak diszkréten bemutatva.

Mennyire érte meg a filmet elkészíteni, ha a fenti dolgokat figyelembe vesszük? Bár látványban és grafikailag a sorozathoz képest nem mutat nagy fejlődést, mondhatnám, hogy ugyanolyan szépen el van készítve, technikailag nincs gond a filmmel. Viszont kicsit keserű szájízzel néztem végig a filmet. Mivel én a sorozatot nagyon szerettem, éppen ezért sajnáltam, hogy darabolva kaptam vissza a történetet. Másrészt az a kevés új jelenet pozitívum, hiszen ezt a kevés jelenetet is örömmel nézi az ember Ayato és Haruka kapcsolatában. A film vége pedig egyáltalán nem azonos a sorozatéval, az utolsó öt perc egész más befejezést ad a történetnek. Még előnyként mondható el az is, hogy a sci-fi sorozatból már inkább romantikus film lett, aki esetleg ezt hiányolta a 26 epizódból.

Az egész így inkább egy új tételnek mondható, akár egy zenei darabban, ami az újravágással együtt új értelemzést is kapott. Aki nem látta a sorozatot, ne nézze meg a filmet, aki pedig látta, az is csak akkor nézze meg, ha tetszett a sorozat, szerette a karaktereket, vagy éppen a romantikát hiányolta a történetből. Megnézése nem kötelező, hogy őszinte legyek, nem is az ajánlottak közé sorolnám.
Írta: Ridley44Lev
Ridley44Lev értékelése: 5 (középszerű)
2007.10.19.
30428 olvasás

Ismertető értékelése:
4.50 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

RahXephon Tagen Hensoukyoku © Izubuchi Yutaka • BONES

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.