×

Regisztráció

Anime: Sky Girls

Sky Girls © Kumasaka Shougo • J.C. Staff / Konami

Sky Girls (TV, 2007)

スカイガールズ

Hossz: 26 rész
Műfaj: akció, sci-fi, mecha

Rendezte: Iwasaki Yoshiaki
Eredeti mű: Kumasaka Shougo
Írta: Yoshioka Takao
Karakter dizájn: Shimada Humikane, Kuroboshi Kouhaku
Zene: Mitsumune Shinkichi
Stúdió: J.C. Staff, Konami

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Sky Girls (OVA, 2006)

Értékelések: (8 szavazat, átlag: 6.88) részletek

Sky Girls © Kumasaka Shougo / J.C. Staff / Konami
2071: a WORM nevű mechanikus sejtek megjelennek a Földön, és tömegpusztításba kezdenek. 2073: A totális pusztulás megfékezése érdekében az emberiség félreteszi ellentéteit, és együtt harcol az ellenség ellen. 2074: mivel nem sikerül komoly károkat okozni, végül tömegpusztító fegyvereket vetnek be a világ minden pontján a WORM ellen. Bár siker koronázza az akciót, sajnos nagy árat kellett fizetni érte. A jégsapkák elolvadnak, megváltoznak a kontinensek, ráadásul a felnőtt lakosság 90%-a meghal. 2086: a WORM ismét felbukkan, rákényszerítve az embereket, hogy újra háborúra készüljenek.
A Japán hadsereg egy új fegyvert fejleszt ki, amely felveheti a harcot az ellenséggel szemben, Sonic Divers néven egy három fős egységet alapít. Pilótának három fiatal, ám egyéni tehetséggel rendelkező lányt választanak ki. Ichijo Eika, a kiváló pilóta lesz a vezető, Sakurano Otoha kiválóan bánik a karddal, Sonomiya Karen pedig intelligenciájával tűnik ki. Mivel Ichijo kivételével ketten a civil életből jöttek, nehéz dolga lesz Togo parancsnoknak a kiképzés során. Ráadásul a hadsereg titokban szeretné tartani a WORM visszaérkezését nem csak a világ, de a három lány előtt is.

A Sky Girls TV sorozat megnézését az OVA után döntöttem el, nem mondom azt, hogy nagyon tetszett, de kellemes volt az a 30 perc, különösebb plusz nélkül. A Sky Girls TV 26 epizódban pontosan azt adja, amit az OVA 30 percben. 3 fiatal lány (hogy miért kell ennyire fiatalon ábrázolni őket, nem tudom), plusz fejlett robotok, és az idegenek, akik az emberiség ellen rántanak kardot. Ismerős alaptörténet, hiszen már korábban egy tucat hasonló sorozat készült. A Sky Girls nem is akar újat mutatni, de sajnos amit ad, az sem tökéletes. Ha visszagondolok a 26 epizódra, azt kell mondjam, a Sky Girls hosszú, jó pár unalmas résszel. Nagyon lassan indul be a történet, vagy 10 epizódot kell várni, mire akcióba lendül az egész. Ez idő alatt van karakterfejlődés, és persze utána is, de azon kívül, hogy felszínen súrolja a barátságot és a plátói szerelmet, többet nem is ad. És ez a nagy hibája, a felszínesség. Hiába szór el morzsákat nekünk nézőknek, amiből esetleg következhetünk valamire két szereplő között, mindezt a végére teljesen lerombolják az alkotók azzal, hogy nem is csinálnak vele semmit. A legutolsó epizód ráadásul nem ad igazi lezárást a történetnek. A szereplőket viszont egyénileg alaposan megismerjük, saját történeteik rendre előjönnek a sorozat során.
A rajzokhoz kellemes meleg színeket használtak végig az alkotók. A Sonic Divers akciójelenetei nem lesznek mérföldkövek, de legalább nem bárgyúak, a zene tucatmunka, zongora az érzelmes részeknél, kemény szinti hangok az akciónál.
Összegezve, nem csalódtam a sorozatban, de nem is ajánlom a megnézését, mert a 26 epizódos formátum túl hosszú, néha unalmas, kihasználatlan.
Írta: Ridley44Lev
Ridley44Lev értékelése: 5 (középszerű)
2008.02.12.
29406 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Sky Girls © Kumasaka Shougo • J.C. Staff / Konami

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.