×

Regisztráció

Anime: Shin Seiki Evangelion Gekijouban: Shi to Shinsei

Shin Seiki Evangelion Gekijouban: Shi to Shinsei © Anno Hideaki • Gainax

Shin Seiki Evangelion Gekijouban: Shi to Shinsei (movie, 1997)

新世紀エヴァンゲリオン劇場版 シト新生

Neon Genesis Evangelion: Death & Rebirth


Hossz: 139 perc
Műfaj: akció, dráma, sci-fi, mecha, pszichológiai, shounen

Rendezte: Anno Hideaki
Írta: Anno Hideaki
Karakter dizájn: Sadamoto Yoshiyuki
Zene: Sagisu Shiro
Stúdió: Gainax

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Shin Seiki Evangelion (TV, 1995)
Shin Seiki Evangelion Gekijouban: The End of Evangelion (movie, 1997)
Evangelion Shin Gekijouban: Jo (movie, 2007)

Értékelések: (119 szavazat, átlag: 7.83) részletek

Shin Seiki Evangelion Gekijouban: Shi to Shinsei © Anno Hideaki / Gainax
A Death and Rebirth movie egy évvel a Neon Genesis Evangelion TV-sorozat befejezése után került a japán mozikba. elkészítésének szükségeségét egyértelműen az a tény indokolta, hogy közben elkészült a következő Evangelion film, a The End of Evangelion. A Death and Rebirth egy kapocs a TV-sorozat, és az End of Eva film között.

A movie első része, a "DEATH" a TV sorozat első 24 részének rövidebb összefoglalása. A történések sorrendje azonban nem kronológikus, hanem a 4 főszereplő, Shinji, Rei, Asuka és Misato saját történetének megfelelő pszichológiai sorrendet követ. Ezáltal a sorozatban történt események mintegy összerendezve kerülnek bemutatásra. Így a karakterek története jobban felidézhető, és megérthető. A mellékszereplőkre azonban kevés hangsúlyt fektettek a filmben. A TV-sorozathoz képest a film első része nem tartalmaz túl sok új jelenetet, néhány részt láthatunk a Directors´s cut verzióból, azaz olyan jeleneteket, amelyek a TV-verzióból ki lettek vágva. Mindemellett az animáció minősége jelentősen fel lett javítva a sorozatéhoz képest. Érdekes hatást keltenek az időnként bevágott klasszikus zenei jelenetek. A movie háttérzenéje is szinte kizárólag Bach és Pachelbel klasszikus darabjaiból állnak, érdekes légkört teremtve.

A második rész, a "Rebirth" teljesen megegyezik az End of Evangelion film első felével. Mintegy trailerként, előzetesként használták fel ezt a részt, bár a későbbi tényleges filmben néhány apróbb jelenetet megváltoztattak. A Rebirth tehát egy ügyes reklámfogás volt, amely megválaszolt néhány kérdést, ami a sorozat után nyitva maradt, de helyette 100-at hagyott nyitva.
A filmet kizárólag az nézze meg, aki látta a Neon Genesis Evangelion TV-sorozatot, mert a sorozat és a két film szerves egészet alkot, elválaszthatatlanok egymástól.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2004.03.18.
29238 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Shin Seiki Evangelion Gekijouban: Shi to Shinsei © Anno Hideaki • Gainax

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.