×

Regisztráció

Anime: Ai Shoujo Pollyanna Monogatari

Ai Shoujo Pollyanna Monogatari © Eleanor Hodgman Porter • Nippon Animation

Ai Shoujo Pollyanna Monogatari (TV, 1986)

愛少女ポリアンナ物語

Hossz: 51 rész
Műfaj: dráma, hétköznapi, történelmi, shoujo

Rendezte: Kuzuha Kouzou
Eredeti mű: Eleanor Hodgman Porter
Írta: Hisatsura Chisako
Karakter dizájn: Sato Yoshiharu
Zene: Koroku Reijiro
Stúdió: Nippon Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (3 szavazat, átlag: 7.33) részletek

Ai Shoujo Pollyanna Monogatari © Eleanor Hodgman Porter / Nippon Animation
A 10 éves Pollyanna Whittier egy amerikai lelkész lánya. Édesanyja halála óta apjával kettesben élik nyugodt életüket egy kisvárosban. John atya felesége elvesztése után fontos játékot tanított kislányának: Az "öröm játéka" lényege, hogy Pollyanna mindenben a szépet, az örömöt próbálja megtalálni, akkor is, ha sokszor ez nehéz feladat. Így Pollyanna élettel teli, vidám kislány lett, akit mindenki szeret.
A boldog napoknak azonban vége szakad, amikor Pollyanna édesapja megbetegszik és meghal, és az árva kislány sorsa bizonytalanra fordul. Nevelését egyetlen élő rokona, anyai nagynénje, Polly Harrington vállalja magára. Pollyanna számára új élet kezdődik egy új városban, és alig várja, hogy találkozhasson végre a titokzatos nagynénivel, akit még soha életében nem látott. Azonban kiderül, hogy Polly néni egész más, mint ahogy Pollyanna elképzelte: hűvös, zárkózott, és soha nem mosolyog. A mindig vidám, hangos Pollyanna jelenléte ugyanis olyan fájdalmas családi emlékeket idéz fel a magányos asszonyban, amiket egy tíz éves kislány nem érthet meg. De egy mindig optimista, jókedvű kislányt, aki még a büntetést is örömmel fogadja, nem olyan könnyű letörni. A kis Pollyanna jókedvével, közvetlenségével, gyermeki őszinteségével lassan belopja magát nagynénje szívébe. Nemsokára az egész város megszereti a kislányt, aki még a legmogorvább emberek arcára is mosolyt csal, és a betegeknek is enyhülést hoz jókedvével.

Az 51 részes anime sorozat a World Masterpiece Theater része, mely ezúttal nem egy, hanem két regényt vesz alapul: Eleanor H. Porter amerikai írónő 1913-ban kiadott "Pollyanna", és két évvel később megjelent "Pollyanna Grows up" című regényeit dolgozza fel. Ennél fogva a sorozat két jól elkülöníthető fejezetre osztható.
A sorozat - akárcsak a regény - értékes mondanivalóval rendelkezik, az élet szépségét hangsúlyozza, és arra hívja fel a figyelmet, hogy vegyük észre az élet apró örömeit akkor is, ha szomorúság vagy veszteség ér minket. Pollyanna jelleme talán egy kissé eltúlzott, töretlen optimizmusa, lelki ereje nem feltétlenül egy tíz év körüli kislányra jellemző, de mint főhős, igazán aranyos és szerethető. Az egyszer vidám, máskor megható történet elsőre talán túl kiszámíthatónak tűnik, de több drámai fordulatot is tartogat.
Külsőre a sorozat nagyon szép, igen részletes hátterekkel és aranyos karakterdizájnnal, mely a mai napig teljesen élvezhető. Megjelenése után egy évvel a Japán Animációs Fesztiválon "Atom" díjjal jutalmazták kiemelkedő minőségű animációja miatt.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2008.07.15.
29942 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Ai Shoujo Pollyanna Monogatari © Eleanor Hodgman Porter • Nippon Animation

Hozzászólások:
Aranyos animének tűnik. Szeretem az ilyen régi, szép grafikájú történeteket. ^^
#1 | 2011.09.17. | írta: Andro
Hozzászólás írásához jelentkezz be.