×

Regisztráció

Anime: Pumpkin Scissors

Pumpkin Scissors © Iwanaga Ryoutarou • Gonzo

Pumpkin Scissors (TV, 2006)

パンプキン・シザーズ

Hossz: 24 rész
Műfaj: akció, kaland, háború

Rendezte: Akiyama Katsuhito
Eredeti mű: Iwanaga Ryoutarou
Írta: Hosono Yuuji
Karakter dizájn: Kusakabe Chizuko
Zene: Ootani Kou
Stúdió: Gonzo

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (4 szavazat, átlag: 8.25) részletek

Pumpkin Scissors © Iwanaga Ryoutarou / Gonzo
Egy alternatív világban körülbelül első világháborús technológiai szinten véget ért egy nagy háború. Hogy ki nyert, nem is számít annyira, mindkét fél számára súlyos veszteségekkel zárult a harc. Hogy a károk enyhítésében segítsen, az egyik oldalon létrejön egy kis alakulat, ami a Pumpkin Scissors nevet viseli. Ennek a csapatnak a vezetője a nemesi származású harcias hadnagy, Alice L. Malvin.

Egyik küldetésük során összefutnak egy két méternél is magasabb, ám jámbor férfival, aki Randel Oland névre hallgat. Mint kiderül, a háborúban ő speciális szerepet töltött be, tankelhárító gyalogos volt. Ha kinyitja a ruhája oldalán lógó lámpa zsaluit, a kiáradó kísérteties kék fény hatására ugyan nem változik szuperhőssé, de elveszti a félelemérzetét, így képes szembeszállni a tankokkal (vagy bármi mással), kezében a nagy kaliberű Door Knocker elnevezésű fegyverrel. Miután ő is csatlakozik a csapathoz, rengetek kalandba keverednek.

A sorozat legnagyobb része alatt nincs igazán meghatározó történtet, egy-néhány részes darabokra szabdalható. Mikor nagy nehezen kezdene kialakulni valami háttér sztori, hirtelen vége lesz. A laza szál, amin az egész fut, az a csapat tevékenysége, és az, hogy mind gyakrabban futnak olyan technológiákba, amik különlegesek. Ezek lehetnek egyszerűen csak újabb fejlesztések, mint az automata utántöltésű ágyú tankba építve, vagy sorozatlövő puskák, de a háború alatti titkos kísérletek eredményeivel is egyre jobban meggyűlik a bajuk, mint pl. vegyi fegyverek vagy a lángszórós gyalogos. Igaz, időnként békésebb küldetéseik is akadnak.

A karakter design eléggé egyszerű, a tárgyak viszont adott esetben meglepően részletesek tudnak lenni, pl. CG formájában. A történet nem túl különleges, de nézhető, sajnos nincs rendesen kifejtve vagy befejezve, ennek ellenére az utolsó szál talán kicsit vontatottra sikerült. Az ending egy váratlan vidám színfoltként hat az összképben.
Írta: Althego
Althego értékelése: 7 (jó)
2008.08.12.
29282 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Pumpkin Scissors © Iwanaga Ryoutarou • Gonzo

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.