×

Regisztráció

Anime: Rekka no Honoo

Rekka no Honoo © Anzai Nobuyuki • Studio Pierrot

Rekka no Honoo (TV, 1997)

烈火の炎

Flame of Recca


Hossz: 42 rész
Műfaj: akció, romantikus, dráma, fantasy, kaland, harcművészet, természetfeletti, shounen

Rendezte: Abe Noriyuki
Eredeti mű: Anzai Nobuyuki
Írta: Hashimoto Hiroshi, Nishizono Satoru
Karakter dizájn: Wakabayashi Atsushi, Kitayama Mari
Zene: Honma Yusuke
Stúdió: Studio Pierrot

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Rekka no Honoo © Anzai Nobuyuki / Studio Pierrot
Hanabishi Recca egy fiatal középiskolás fiú, aki imádja a ninjákat és ő is ninjának hiszi magát. Egy nap találkozik egy lánnyal, Yanagi Sakoshitával, akinek különleges ereje van, amellyel gyógyítani tud. Reccát pedig párbajra hívja egy magát Sötét Papnőnek nevező személy. A harc során Recca rájön, hogy neki is különleges ereje van. Recca pedig lassan arra is rájön, hogy a múltja mégsem olyan kristálytiszta, mint ahogy ő azt hiszi, és elhatározza, kideríti, ki is ő valójában. Ezzel azonban az jár, hogy meg kell küzdenie olyanokkal, mint ő. Ahogy pedig Recca egyre több különleges képességű embert győz le, úgy jut egyre közelebb múltja egy olyan részéhez, amelyről talán jobb lett volna, ha sosem szerez tudomást.

Hát, ez sem egy mai anime, de azért egyáltalán nem rossz. Én még anno, talán 2003-ban bukkantam rá, amikor kölcsönkaptam pár részt CD-n. Aztán annyira megfogott, hogy megszereztem végig az egész animét, és megnéztem. Ahogy látjátok, ez egy tipikus shonen-fight anime jó sok fantasyval, természetfeletti elemekkel, harccal, edzéssel, különleges képességekkel. Ennek megfelelően megvannak a brutálisan kemény ellenfelek, és a lenyomni való rosszfiúk is.
A grafika az 1990-es éveket idézi, és shonen-fight animéhez képest szerintem egész jó lett a design. A harcok látványosak, sokszor brutálisak, de egy ilyen animétől nem várunk kevesebbet. Nekem nagyon tetszettek annak idején, és szerintem, aki szereti a shonen-fight animéket, annak be fognak jönni. Néhol kissé hajaz a Dragon Ballra, de hát lényegében egy műfaj a kettő. A történetben megfigyelhető a jellemfejlődés, főleg Recca részéről, aki a sorozat eleji karakterének a történet végére teljesen a másik oldala lesz. Még némi tanulságot is találhatunk benne, mint pl. az összetartás, csapatmunka, vagy a barátság.

Az opening, és a két ending nagyon ott van, ahogy a japán hangok is. Nekem nagyon bejöttek. Szóval, aki egy jó kis régi verekedős, de történettel is rendelkező animére kíváncsi, az nézze meg.
Írta: Andro
Andro értékelése: 8 (nagyon jó)
2012.12.24.
28150 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Rekka no Honoo © Anzai Nobuyuki • Studio Pierrot

Hozzászólások:
scineram: a Yu Yu Hakusho ezerszer jobb ennél.
#3 | 2013.07.03. | írta: omen
Nem tudom, mivel a YuYu Hakusho-t nem láttam végig. De vannak köztük hasonlóságok, elvégre ebben is van ilyen harci torna, meg különleges képességek. De akkor ennyi erővel már a Dragon Ballra is hajaz. XD
#2 | 2013.01.04. | írta: Andro
Én erről azt hallottam, hogy egy szégyentelen Yu Yu Hakusho ripoff. Van ebben igazság?
#1 | 2013.01.02. | írta: scineram
Hozzászólás írásához jelentkezz be.