×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Skip Beat! 2. rész

2008.10.13. | írta: paTKany | téma: Skip Beat! | 2114 olvasás
Hiába vonszolta ki az utcára...
...Kyoko várta a kijáratnál a nap végén, és hiába ugrott be előle egy taxiba...
...Kyoko a taxit is képes volt bringával követni.

Ki kellet googliznia a mobilján, hogy ki az a Fuwa Sho.
Kanae is megkapta a gonosz nézést Kyokotól.
Kyoko nem próbálta vígasztalni a síró kislányt, sőt...

...teljesen ledöbbentette az áldozatát.
Aki ezt jól megjegyezte magának.
Lory Takarada, az LME vezetője

Ahhoz, hogy Kyoko a showbizniszben tudjon bosszút állni Fuwán nyílván nem ártana előbb elhelyezkednie benne.

Első próbálkozásként ellátogatott Tokiónak arra a környékére ahol állítólag "az utcán fedezik fel" a sztárokat. NA PERSZE... :)

Másodszorra azért már megjött az esze és besétált az egyik nagy ügynökség ajtaján. Eleinte úgy tűnt, hogy nem fog túljutni a recepción, de látva a recepcióslányok kétségbeesett arcát ahogy Kyoko terrorizálja őket akadt egy arrajáró személy a tehetségkutató részlegről aki hajlandó volt foglalkozni Kyoko-val. Sawara-san ekkor még nem tudta, hogy a saját nyakát dugta hurokba ezzel.

Kyoko talán túl őszinte volt az "nem igazán" válaszaival Sawara-san azon kérdéseire, hogy az előadóművészet melyik ága is érdekli pontosabban ezért aztán rövid úton újra az utcán találta magát.
Még egy fontos dolog derült ki Kyoko számára azon jelenet során amelyikben Sawara próbálta őt kivonszolni az utcára. Ez az ügynökség amelyet kinézett magának foglalkoztatja Tsuruga Ren-t is, és mit tesznek a véletlenek a forgatókönyv természetesen akkor sétált pont ő is arra és sietett segíteni...

...Sawara-sannak Kyoko kihajításában. Ezzel egy újabb bishounen került Kyokonál a "na majd megmutatom nektek" listára. Ugyan elkötelezettsége az előadóművészet iránt nem volt Kyokonak, de kitartása viszont annál több és ennek szegény Sawara-san itta meg a levét. Kyoko és a démonai addig zaklatták és kísértették szerencsétlen tehetségkutatónkat amíg kénytelen volt beadni a derekát. Persze annyira hülye nem volt (nem is lehetett), hogy felvegye Kyoko-t, csak egy jelentkezési lapot adott neki az LME (így hívják az ügynökséget) következő szokásos meghallgatására. Kyokonak az irodából kifelé menet újabb alkalma adódott belebotlani Tsuruga Renbe, aki ezúttal megkérdezte tőle, hogy miért is akar a szórakoztatóiparban dolgozni amikor nem is érdekli. Kyoko pedig őszintént válaszolt. Itt természetesen nem lehetett kihagyni azt a poént, ahogy egy No.1 bishi elvárhatóan reagál a No.7 nevének hallatán.

Fuwa Sho? Az meg ki a f***?

Tsuruga Ren volt tehát a harmadik személy (Sho és Sho ügynöke után) aki tudomást szerzett a bosszúról, mint motivációról. Kyoko ugyan nagyon őszinte, de a jelentkezési lapján a bosszúról hallgatott és csak annyit írt rá, hogy Fuwa Sho miatt akkar bekerülni a showbizniszbe. Ez már ebben a részben is félreértésekhez vezetett és később is vissza-vissza fog térni, hogy többen akik nem tudnak a bosszúról Sho rajongónak hiszik majd Kyoko-t. (Szerencsére ez nekünk nézőknek csak jót hoz, mert a geg-arcok ebben a sztoriban zseniálisak, nagyszerűen lettek átemelve a mangából.)

Maga a meghallgatás és annak az előkészületei alkalmat adott további fontos szereplők bemutatására. Ők sorban:
Lory Takarada - az LME Corp. kissé excentrikus, de abszolút éles szemű elnöke. Mindkettőből adott is egy kis ízelítőt. Excentrikusságát bizonyította a belépője, éleslátását meg az, hogy ő volt az egyetlen akinek szemet szúrt az, hogy miért lenne Fuwa Sho rajongó valaki aki a rivális ügynökséghez megy felvételre.
Kotonami Kanae - később alaposan meg fogjuk ismerni, egyelőre annyi derült ki róla a meghallgatás előtt, hogy rendkívűl éles a nyelve, ha be kell szólni valakinek (Kyoko volt a szenvedő alany természetesen). A meghallgatáson pedig bemutatta, hogy képes egy olvasásra megjegyezni egy egész könyvet és visszamondani bármelyik oldal bármelyik sorát random kérésre.
Evil loli - na jó nem is gonosz (annyira - paTKany megj.), meg van rendes neve is a szőkésbarna kislánynak akinek az arcát kicsit megtépte Kyoko ebben a részben, de egyelőre nem mutatkozott be név szerint. Mondjuk a kiléte max azoknak jelethet újdonságot akik nem olvasták a mangát vagy lusták elolvasni a végén a cast listában azt, hogy 宝田マリア. Fogok még vele foglalkozni részletesebben is, egyik kedvenc szereplőm a mangában.

Hozzászólás (1)

Skip Beat! 1. rész

2008.10.08. | írta: paTKany | téma: Skip Beat! | 1679 olvasás
スキップ・ビート!
1. helyezett
DREAM★STAR

Így van, egy igazi rajongó rögtön két limited edition óriásposztert vesz a kedvencéről, hogy azzal arcozzon a többiek előtt.
Harry Potter és a Démon Puding
Az "óhajkéz" akcióban.

7. helyezett
Kyoko és a démonjai
Új élet, új frizura és új ruhatár, mindezt persze a Sho lakásából minden mozdítható cucc eladásából fizetve.

Adott két bishounen.

Fuwa Sho (a szőke) 16 éves újdonsült sztár aki éppen berobbant a köztudatba. Egy nárcizmusra erősen hajlamos zenész aki 7. az országos bishounen ranglistán. Célja természetesen az első hely, és az ott álló személyt a legfőbb riválisának tekinti.

Tsuruga Ren (a fekete) 20 éves már befutott színész, aki az 1. ugyanazon a listán. A külvilág felé egy munkájához alázatos, állandóan mosolygó és mindenkihez kedves úriember képét mutatja, nincs szüksége önteltségre, mert ígyis mindenki elismeri, hogy ő No.1. A színészi álarca mögötti embert viszont kevesen ismerik.

A történetünk úgy indul, hogy a szőke bishi ráveszi gyerekkori barátját Mogami Kyoko-t, hogy jöjjön vele Tokióba és akkor hercegnőt csinál majd belőle, amint befutott. Kyoko pedig boldogan követi őt és főz-mos-vasal rá meg rohangál egyik munkából a másikba amíg az ő "Sho-chan"-ja a karrierjét egyengeti. Ez a yamato nadeshikoi idill viszont nem tart sokáig (mindössze az első rész 17. percéig - paTKany megj.) mert Kyoko sajnos fültanúja lesz egy Sho és az asszisztense (lehet majd később menedzsert fogok írni, ha a fansub marad annak a használatánál, de a japán "menedzserek" sohasem menedzselnek a szó klasszikus értelmében, hanem inkább titkári/assziszensi munkát végeznek annak akihez hozzá vannak rendelve) közötti beszélgetésnek amelyben Sho éppen azt ecseteli, hogy számára Kyoko nem egyéb, mint egy intelligens háztartási robotgép ami mindent elvégez amit mondanak neki. Ezek a hideg és kegyetlen szavak Kyoko szivéig hatolnak. De ahelyett, hogy sírva elrohanna, egészen más történik. Kyoko ördögi nevetésben tör ki, belső démonai amelyeket eddig hét lakat alatt őrzött kiszabadulnak és ott helyben örök bosszút esküszik Fuwa Sho ellen.

Kyokonak nem lesz könnyű dolga, mert bár sokáig együtt élt Shoval, de azzal, hogy Sho ünnepelt sztár lett ő pedig egy senki maradt egy világnyi akadály került az útjába. A megoldás persze kézenfekvő: Kyokonak is utat kell törni magának a showbizniszbe, de 0-ról indulva ráadásul úgy, hogy az iskolát is otthagyta, hogy Sho rabszolgája legyen ez elég kilátástalan feladatnak tűnik elsőre...

Tehát a két bishi mellé adva van egy bosszúszomjas női főszereplő akiből sikeresen kiölték szavakkal a szerelem érzését. Nagyon jó bevezetője lenne ez egy klasszikus shoujo drámának, de NEM. A Skip Beat egy shoujo vígjáték a showbizniszről amelynek az összes létező buktatóját át kell élnie a történet női főszereplőjének (számtalan mulatságos szituációt teremtve és helyet adva az aranyos kisdémonok felbukkanásának), ha egyáltalán közel akar kerülni a bosszúja céljához.

És hogy miért írok most minderről? Mert az anime egyetlen része elég volt ahhoz, hogy teljesen magába szívjon az egész kivitelezése. Nehéz olyan drámát csinálni ami úgymond nem veszi komolyan magát, de úgyérzem itt sikerülni fog. Az anime első része után "gyorsan" elolvastam 40 fejezetet a mangából is és ott eddig nagyszerűen megy. A gonosz de aranyos kisdémonok, a szájból kinyúló "óhajkezek", Kyoko spontán hangulatváltozásai folyamatosan mosolyra ingerelnek, de ez az állandó komolytalanság sem tudja elvenni teljesen a dráma élét, helyet hagyva ezzel a karakterfejlődésnek.

PS: nem biztos, hogy lesz elég energiám a sorozatot végigblogoni, de az már biztos, hogy rekordgyorsasággal fogom kiolvasni a manga eddig napvilágot látott fejezeteit és az anime további epizódjait is tűkön ülve várom majd.

Hozzászólás (0)