×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Binchou-tan 6. rész

2006.03.10. | írta: paTKany | téma: Binchou-tan | 1941 olvasás
Pukashuu no bouken - Binchou-tan kedvence
Nagyon izgult a műsoron...

Ezek az elkerekedett szemek... :)
Munka a templomban

Így néz ki a mokugyo
:D
Ren-tan és a mokugyo

Érdekes rész volt. Binchou-tan a templomban kapott ezúttal munkát, de mielőtt elindult volna oda megállt egy kirakat előtt TV-t nézni. mivel a TV-ben a kedvenc Pukashuu rajzfilmjének az egyik epizódja ment. Éppen egy cápa támadt Pukashuura és a barátjára amikor a bolt tulaja kikapcsolta a TV-t. Ez durva volt szegény Binchou-tannal szemben pont a cliffhanger jelenet közben...
(Erről jut eszembe, a főnököm is gyakran akkor hív fel itthon amikor animét nézek és cliffhanger jelenet van éppen.)
Visszakanyarodva Binchou-tanhoz, a kis késése miatt éppen nem találkozott a templomban lakó Ren-tannal, de mi nézők azért megismerhettük Ren-tant, akinek egy nagyon érdekes heppje van. Szereti lenyúlni a templomi mokugyo-t és azon zenélni a szellemeknek. Sikerült is megijesztenie ezzel a sötétben hazafelé tartó Chiku-tant. Szegény annyira berezelt, hogy otthon a nagyapja gyertyafényben úszó arcától mégjobban megijedt aztán.
Binchou-tan napja viszont happy-enddel ért véget, a délutáni ismétlésben láthatta, hogy hogyan menekültek meg Pukashuuék a cápától.

Hozzászólás (0)

Binchou-tan 5. rész

2006.03.03. | írta: paTKany | téma: Binchou-tan | 3160 olvasás
Valaki fejtse meg, hogy mit ábrázol a jobboldali része a rajznak. A bal oldaláról is csak hosszas gondolkodás után jöttem rá, hogy Baa-chan az.
Úgy látszik Chiku-tannál reggeli rutin a toporzékolás. :)
Vigyázz azzal a kovakaviccsal Chikurin!

Jaj szegénykém. :(
Zöld nyálka eksön.


Szokásos napnak indult ez is, Binchou-tan és Chiku-tan is készülődött a munkába. De Chiku-tan egy kicsit késett, mert Chikurin utánozni akarta a nagyapját a kovakővel...
Szegénykémnek nem sikerült a mutatvány és nagyon megütötte a kezét. Kawaiiso... ott sírt hangosan amiből Chiku-tannak kellett lecsitítania.
Azért Chiku-tan ígyis időben odaért a hirdetőtáblához, és az új fejlesztésű zöld nyálka alapú eszközével sikerült is egy jó munkát megcsípnie. Egy dologgal viszont nem számolt, hogy az a munka másnapra szólt amikor ő a nagyapjával és Chikurinnal a vásárba akart menni. Szerencsére ott volt a közelben Binchou-tan akit le tudott kenyerezni (egyetlen darab onigirivel), hogy cseréljenek munkát.
---
Eljött a másnap ami esőt hozott magával. Szegény Binchou-tannak így gyalogolnia kellett a munkába a madárka-busz helyett. Ráadásul mintha ez nem lenne elég, elrobogott mellette Kunugi-tan hintója is ami jól lefröcskölte őt. A nehézségek ellenére jól oldotta meg ezúttal is a munkáját ami egyébként Kunugi-tan iskolájába szólt. Ez alkalmat adott arra is, hogy Binchou-tan és Kunugi-tan szemtől szemben találkozzon végre, sőt Kunugi-tan a nap végén bocsánatot kért a reggeli fröcskölésért. Továbbá felajánlotta Binchou-tannak, hogy vegyen új ruhát magának az ő számlájára. Ezt az ajánlatot viszont Binchou-tan nem fogadta el, mert ragaszkodik a jelenlegi kimonójához ami a nagymamájára emlékezteti.
---
Ja, még valami. A vásár elmaradt az eső miatt... :)))

Hozzászólás (1)

Binchou-tan 4. rész

2006.02.26. | írta: paTKany | téma: Binchou-tan | 3516 olvasás
Chiku-tan ébredéskor
Chikurin borzasztó aranyos, ahogy a nővérét utánozza

Ráférne egy renoválás arra a tetőre. Több helyen ázik be, mint ahol nem. :)


Esős nap volt az erdőben, ilyenkor nem jár a madárka-busz...
Binchou-tan így ezen a napon nem tudott bemenni a városba és kénytelen volt egyéb tevékenséggel elütni az időt. Láthattuk, hogy hogyan zenél a békáknak, továbbá azt is ahogy belebújik az üres rizseszsákba, hogy onnan nézze az esőt. Azért persze kisétált a buszmegállóba egy rögtönzött levél-esernyővel, de csak Chiku-tannal találkozott ott. Ez viszont jó alkalom volt arra, hogy az eső végét együtt játszva várják meg egy elhagyatott gépjárműben.
Ezekkel az eseményekkel párhuzamosan betekintést kaphattunk Kunugi-tan esős napjába is. Öröm volt látni, hogy a zongoraóra meg a teaszertartás mellett is maradt ideje, hogy megnézze a szivárványt a rész végén.
Abban viszont nem tudok dönteni, hogy melyik volt a legaranyosabb jelenet ebben a részben. A toporzékoló nővérét hangos nevetéssel utánozó Chikurin vagy a zsákba bújt Binchou-tan?

Hozzászólás (1)

Binchou-tan 3. rész

2006.02.17. | írta: paTKany | téma: Binchou-tan | 3727 olvasás
A meglehetősen egyszerű címzés ellenére is megtalálta a csomag a címzettjét.

Együttes erővel sem könnyebb.
Oda a napi munka eredménye. :(


Binchou-tan ajándékot kapott a postával. Születésnapja van! Úgy nézett ki, hogy ezt a napot is egyedül tölti (az ajándék ellenére), de a mai madárjárat kicsit zötykölősebb volt a korábbinál. (OFF megjegyzés: Úgylátszik nem csak a magyar buszsofőrök szeretnek kibabrálni az utasokkal mindenféle hirtelen fékezéssel és irányváltásokkal.) Ez a kemény landolás eredményezte azt, hogy Binchou-tan összefutott Chiku-tannal. Chiku-tan is dolgozni indult a városba, így egyesíthették erejüket az álláshírdetéses üzenőfalnál.
Mindezen események közben képváltásokkal bemutatták nekünk egy másik szereplő, a felső tízezerhez tartozó Kunugi-tan egy napját is. Kunugi kétszer is megfigyelhette a hintójából Binchou-tant ezen a napon, biztosak lehetünk benne, hogy valamelyik következő részben meg fognak ismerkedni.
Visszatérve Binchou-tanhoz, hazafelé útban elbotlott egy bambuszdarabban és az egész napi munkájának az eredménye kiborult a földre. Szegénykémnek azonnal sírásra görbült a szája T_T
Szerencsére jött Chiku-tan és kitalálta, hogy szitával válogassák ki a rizsszemeket az út porából. Itt jegyzem meg, hogy Chiku-tannak borzasztó aranyosan viselkedik a haja amikor éppen valami ötlete van. És nemcsak a szitával segített Chiku-tan, hanem meghívta Binchou-tant a családjához, így nem kellett Binchou-tannak egyedül töltenie a születésnapját.
Ez a meghívás alkalmat adott arra is, hogy megismerkedjünk a sorozat legeslegaranyosabb szereplőjével, Chiku-tan hugával, Chikurinnal.

おたんじょうびおめでとうびんちょうタン!

Hozzászólás (2)

Binchou-tan 2. rész

2006.02.10. | írta: paTKany | téma: Binchou-tan | 3517 olvasás


Én is fogtam volna ott az orromat. :)

Binchou-tan otthona kifogyott a rizsből, ezért el kellett mennie a városba munkát vállalni. Ebben segítségére volt a madárka-busz, aki egy makkszemért cserébe beszállította Binchou-tant a városba. A hagyományos takarítás, kertészkedés mellett néhány olyan nagyon weird munkát is elvállalt, mint pl. cipő-légfrissítő. A fizetségként kapott rizsből végül olyan jól bevacsorázott, hogy egy meglehetősen szürrealisztikus álomba merült el tőle lefekvés után.

Hozzászólás (5)