×

Regisztráció

Anime: Koi wa Ameagari no You ni

Koi wa Ameagari no You ni © Mayuzuki Jun • Wit Studio

Koi wa Ameagari no You ni (TV, 2018)

恋は雨上がりのように

After the Rain


Hossz: 12 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma, hétköznapi, seinen

Rendezte: Watanabe Ayumu
Eredeti mű: Mayuzuki Jun
Írta: Akao Deko
Karakter dizájn: Shibata Yuka
Zene: Yoshimata Ryou
Stúdió: Wit Studio

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Koi wa Ameagari no You ni © Mayuzuki Jun / Wit Studio
Tachibana Akira 17 éves lány, aki nagyon tehetséges és gyors futó, de egy bokasérülés miatt szünetelnie kell az edzést az iskolai futócsapatban. Így aztán hogy elüsse szabadidejét, egy kis étteremben dolgozik iskola után. Akira számára a munkahely ennél mégis sokkal többet jelent, ugyanis fülig szerelmes a főnökébe. A főnök, Kondo úr egy átlagos, kedves, középkorú elvált férfi, akinek a vendégek reklamációi és a maroknyi szertelen dolgozó irányítása tölti ki az idejét, és a szerelemre gondolni sincs ideje... egészen addig, míg egy nap Akira nyíltan szerelmet vall neki.

A KoiAme ötletes, szépen kivitelezett romantikus-hétköznapi anime keserédes, de teljesen ártatlan szerelmi szállal. A kissé merész kezdés ellenére szerencsére sem a gagyi vígjáték, sem pedig a középkorú férfi + tizenéves lány közti párkapcsolat sikamlós irányába nem megy el, hanem mint kiderül, egy aranyos és ártatlan történet kedves humorral és szerethető szereplőkkel.
A sorozatban a romantika és szerelem ugyan mindvégig jelen van, néhol igen hangsúlyosan, de végig szépen és ízlésesen megjelenítve.
Akira és Kondo a fura helyzetből adódóan jobban megismerik egymást és egyre több dolgot megtudnak a másikról, és mint kiderül, több közös van bennük, mint gondolnák.
Kettejük mellett több egyéb szereplő is helyet kap, az étterem további dolgozói, illetve Akira korábbi legjobb barátnője, akivel a futócsapatban is együtt voltak, de Akira távozása óta eltávolodtak egymástól. A szereplők hihetően és az életkoruknak megfelelően viselkednek. A sorozat nagy hangsúlyt fektet a két főszereplő jellemére és fejlődésére, és jól bemutatja, hogy egy szerelem néha azért fontos, mert megmutatja az utat melyen tovább haladhatunk, amikor elakadtunk az életben.

Külön említésre érdemes a sorozat külső megjelenése is. A légies, esztétikus karakterek, a szép, konzisztens animáció ránézésre is kellemes látványvilágot teremtenek a szemnek, a jeleneteket ötletes kameraszögek támasztják alá. A kedves, ötletes opening jól illeszkedik a történethez. Magával ragadó kis romantikus sorozat, mely elsősorban a fiatal felnőtt közönséget célozza meg.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 10 (mestermű)
2018.04.23.
28941 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Koi wa Ameagari no You ni © Mayuzuki Jun • Wit Studio

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.