×

Regisztráció

Anime: Ginga Nagareboshi Gin

Ginga Nagareboshi Gin © Takahashi Yoshihiro • Toei Animation

Ginga Nagareboshi Gin (TV, 1986)

銀牙流れ星銀

Silver Fang

Ezüst nyíl

Hossz: 21 rész
Műfaj: akció, kaland

Rendezte: Katsumata Tomoharu
Eredeti mű: Takahashi Yoshihiro
Írta: Majima Mitsura
Stúdió: Toei Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (36 szavazat, átlag: 8.97, #64) részletek

Ginga Nagareboshi Gin © Takahashi Yoshihiro / Toei Animation
A Ginga Nagareboshi Gin című manga 1983-ban készült el Yoshihiro Takahashi jóvoltából. Állítólag egy cikk adott ösztönzést neki, ami olyan kutyákról szólt, akik minden gond nélkül tudnak egyedül boldogulni a vadonban. 3 évvel később elkészült az anime is, Tomoharu Katsumata rendezésével. Sajnos "nyugatra", így Magyarországra is (Ezüst Nyíl címmel) egy 4*80 perces vágott verzió jutott el VHS formában.

A történet a magas hegyekben játszódik. Az itt élő falusiak számára egyre nagyobb veszélyt jelentenek a hatalmas grizzlymedvék, akik egyre többször támadnak emberre is. Közölük is a legveszélyesebb AkaKabuto, akit könnyű felismerni a hátán lévő vörös bundájáról. Ő akar a családjával együtt a hegyekben uralkodni. Ilyen körülmények között születik meg Gin, egy ezüstszínű, tigriscsíkos kölyökkutya, aki a 3. generációt képviseli az AkaKabuto elleni medvevadász kutyák között. Őseit is AkaKabuto ölte meg, s emiatt bosszút akar állni a gyilkos medvén. Kezdetben tanítómestere, s kis barátja, Daisuke mellett, később pedig egy vadkutyafalkához csatlakozva...

Habár viszonylag régi animéről van szó, a grafika ettől függetlenül nagyon szép (a figurák megrajzolása természetesen a klasszikus formában történt). A zenéről csak csupa jót lehet elmondani: gyönyörű háttérzenék és betétdalok teszik még kellemesebbé a film nézését.

7-8 éves lehettem, amikor először láttam a vágott magyar verziót, de azóta is ez az egyik kedvenc animém. Izgalmas, érdekes a történet, tele akcióval és kalanddal. Habár én magam is "kicsi" voltam, amikor először láttam, mégis, a sok véres jelenet miatt a legkisebbeknek nem ajánlom a megtekintését. Azoknak sem, akik amiatt szeretnék megnézni, hogy valós képet kapjanak a medvék és hegyi kutyák életéről, mert valljuk be őszintén, elég sok túlzás található a sorozatban ^^' (a medvék nagysága, a kutyák - főleg Gin - ereje). Szóval egy kicsit messze áll a valóságtól sok esetben. Ettől függetlenül remélem felkeltettem sokak érdeklődését, mert szerintem kár kihagyni.
Írta: Ayanami
Ayanami értékelése: 8 (nagyon jó)
2005.06.29.
54023 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Ginga Nagareboshi Gin © Takahashi Yoshihiro • Toei Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.