×

Regisztráció

Anime: Hana Yori Dango

Hana Yori Dango © Kamio Yoko • Toei Animation

Hana Yori Dango (TV, 1996)

花より男子

Boys Over Flowers


Hossz: 51 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma, hétköznapi, iskolai élet, shoujo

Rendezte: Yamauchi Shigeyasu
Eredeti mű: Kamio Yoko
Írta: Matsui Aya, Yoshimura Motoki, Yoshida Reiko, Kageyama Yumi
Karakter dizájn: Umakoshi Yoshihiko
Zene: Oshima Michiru
Stúdió: Toei Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Hana Yori Dango movie (movie, 1997)

Értékelések: (33 szavazat, átlag: 8.64) részletek

Hana Yori Dango © Kamio Yoko / Toei Animation
Makino Tsukushi hétköznapi lány, akinek a családja soha nem is álmodhatott gazdagságról, fényűzésről. Tsukushit mégis a híres Eitoku középiskolába íratják szülei, ahová a felső osztály gyermekei járnak, abban reménykedve, hogy Tsukushi esetleg megismerkedik egy gazdag fiúval és a család anyagi gondjai megoldódnak. Persze Tsukushi ezt nevetségesnek tartja, de az iskolát komolyan veszi, és elhatározza, hogy ezt a pár évet csendben, feltűnés nélkül kibírja.
Csakhogy Tsukushi egy szerencsétlen véletlen folytán összetűzésbe kerül az F4-gyel, miközben legjobb barátnőjét védelmezni próbálja. Az F4 nem más, mint az iskola négy leggazdagabb, legbefolyásosabb fiú tanulójának gyűjtőneve. Az F4 vezetője Doumyouji Tsukasa, aki a legkeményfejűbb, és legnagyképűbb négyük közül. Akit ő kinéz magának, az jobban teszi, ha nagyon gyorsan elmenekül az iskolából. Tsukushi számára tehát rémálommá válik az addig nyugalmas iskolai élet: Megkapja az F4 vörös céduláját, ami azt jelenti, hogy az iskola összes tanulója ellene fordul, azaz kiközösítik, és a szeméttel való megdobálás még a legenyhébbnek számít azok közül az akciók közül, amiket elkövetnek ellene.
De Tsukushi nem az átlagos, kényes lány. Őt más fából faragták: szembeszáll az F4-gyel, és ő is hadat üzen a négy fiúnak. Miközben Tsukushi élete mindennapos menekülésből és megszégyenítésből áll, egyre jobban kezdi megismerni a fiúkat. Kiderül, hogy egyikük, Hanazawa Rui kilóg a sorból: szótlan, hegedülni szeret, és különös légkör veszi körül. Tsukushival nem bánik úgy, mint a többiek, sőt többször meg is menti, de egyébként teljes közönyt mutat minden és mindenki iránt. És Tsukushi hirtelen azon kapja magát, hogy beleszeretett.

A Hana Yori Dango tipikus shoujo anime, amiből nem hiányoznak a szerelmi háromszögek, sem az érzelemdús, és szélsőségesen drámai pillanatok. Ami a sorozatot igazán élvezhetővé teszi, az a karakterei. Tsukushi önálló, talpraesett, és okos lány, aki sokszor a legnehezebb helyzetekbe kerül, és mégsem hagyja magát megtörni. A többi szereplő sem egydimenziós, üres karakter. Szépen kifejtett jellemek, és reális konfliktushelyzetek jellemzik az animét.
Mivel vérbeli shoujo animével van dolgunk, szinte az egész sztori a szerelmi szálakra épül, és sok drámai helyzet, monológ kíséri a történetet, mely néha már-már melodrámába megy át, túláradó klasszikus zenével körítve. Ezektől eltekintve a történet és a szereplők cselekedetei végig reálisak, és a dráma mellett vicces és boldog pillanatokkal is találkozunk. A karakterfejlődés is igen fontos része a sorozatnak, középpontban a felnőtté válással.

Az animáció jellemzője a pasztel színek, amik kellemes megjelenést adnak az animének. A háttérzene szinte kizárólag klasszikus darabokból áll, ami érdekes légkört teremt.

A Hana Yori Dango a romantikus drámák kedvelőinek ajánlott sorozat, melyben komolyabb, felnőttebb témák is előfordulnak. Akinek tetszett a sorozat, az bátran olvassa el a mangát, ami 18 kötetnyivel tovább viszi a történetet.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 10 (mestermű)
2005.12.21.
29508 olvasás

Ismertető értékelése:
4.33 (jó), 3 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Hana Yori Dango © Kamio Yoko • Toei Animation

Hozzászólások:
Az egyik legjobb manga és anime! Nagyon poénos, főleg Tsukasa, aki a kedvencemmé nőtte ki magát a történetben. A belőle készült live-action szintén remek lett. XD
#1 | 2011.09.12. | írta: Andro
Hozzászólás írásához jelentkezz be.