×

Regisztráció

Anime: Akane Maniax

Akane Maniax © Silver / Age / Lantis

Akane Maniax (OVA, 2004)

アカネマニアックス

Hossz: 3 rész
Műfaj: vígjáték, dráma, mecha, visual novel, shounen

Rendezte: Watanabe Tetsuya
Írta: Suzuki Masashi
Karakter dizájn: Isono Satoshi
Zene: Kuribayashi Minami
Stúdió: Silver, Age, Lantis

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Kimi ga Nozomu Eien (TV, 2003)

Értékelések: (29 szavazat, átlag: 6.21) részletek

Akane Maniax © Silver / Age / Lantis
Ez az OVA az ismert Kimi ga Nozomu Eien sorozat folytatása. Míg a sorozat alapját egy hentai játék képezte, az OVÁnak az alapjául szolgáló -szintén Age fejlesztésű- játék nem felnőtteknek készült.
Történetünk ott kezdődik, ahol a sorozat befejeződöt, Harukát már hazaengedték, Akanane még középiskolába jár. Osztályába új diák érkezik, Gouda Jouji, aki első pillantásra beleszeret Akane-be, sőt ott helyben a bemutatkozás közben megkéri a kezét az osztálytársak és a tanár szeme láttára. Itt már érezni lehet a történet komolytalanságát. Habár történetünk nincs is túl sok, mert mind három rész nagyját Gouda-kun ábrándjai teszik ki, amik természetesen mind egy személy körül forognak. És ez alatt a 3 rész alatt inkább a két főszereplő jellemébe nyerünk betekintést.

Akane még mindíg nem heverte ki a nővérével történteket és Takayuki iránti érzelmeivel is hadakozik. Mint már tudjuk, az iskola legjobb úszója és az iskola egyik legnépszerűbb diákja, de ezen a maszkon csak legjobb barátnője lát át, aki megpróbál rajta segíteni.
A másik főszereplőnk Gouda Jouji, aki Akane gyökeres ellentétje. Rendkívül energikus és kitartó. Folyamatosan üvölt és csak magával, illetve a gondolataival, meg a hódítással foglalkozik. Talán kicsit túlzásba is viszi a viccességet és (az első részben főleg) a néző számára ez már-már zavaró lehet.
A mellékszereplők közül kiemelném a két osztályfőnököt, akik folyamatosan rivalizálnak (kinek van nagyobb melle), illetve a 3-B osztály egy pár tagját, akik többször is előkerülnek. Az átlag néző számára semmitmondóak lehetnek, de ha valaki ismer más Age játékokat is, akkor sok ismerős arcot fedezhet fel az animében.
Ezen kívül többször is feltűnik még Narumi Takayuki, mint King Iresoryuta (2 ismerős hölgy társaságában), aki Gouda ellensége az óriásrobotos képzelgéseiben.

Az animációra nem lehet panasz, hisz OVÁról beszélünk. A karakterek kidolgozása és stílusa, mely egy drámához annyira nem is illett (az élénk színek és a frizurák miatt) itt mint komédia, teljesen helyénvaló.
A zenékre sem lehet panasz, főleg az endingre nem, amit Mizuhashi Kaori (Suzumiya Akane hangja) énekel.
A szinkronszínészek közül kiemelném Seki Tomokazu-t (Gouda Jouji hangja) aki elsőosztályúan alakítja a karaktert.

Összességében az anime mégis csalódás volt számomra. Az ember a sorozat után valami drámát várna. Bár volt itt is egy kevés, de megközelítőleg sem annyi mint a KimiNozoban. Míg a sorozatban a drámát vitték szerintem egy kicsit túlzásba, addig itt ezt a komédiával tették meg; valahogy nem találták meg a megfelelő arányt és ismét átestek a ló túloldalára az alkotók.

Hogy kinek ajánlom ezt az animét? Mondanám, hogy mindenkinek, akinek tetszett a Kimi ga Nozomu Eien, de szinte biztosra veszem, hogy csalódás lesz számukra. Inkább úgy fogalmaznék, hogy ajánlom mindenkinek, aki látta a sorozatot, de ne számítson túl sokra...
Írta: Stoker
Stoker értékelése: 5 (középszerű)
2006.02.11.
27095 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Akane Maniax © Silver / Age / Lantis

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.