×

Regisztráció

Anime: Alps Monogatari Watashi no Annette

Alps Monogatari Watashi no Annette © Patricia Saint John • Nippon Animation

Alps Monogatari Watashi no Annette (TV, 1983)

アルプス物語 わたしのアンネット

Hossz: 48 rész
Műfaj: dráma, hétköznapi, történelmi, shoujo

Rendezte: Kuzuha Kouzou
Eredeti mű: Patricia Saint John
Írta: Yoshida Kenji
Karakter dizájn: Takematsu Kazuo
Zene: Hirose Ryouhei
Stúdió: Nippon Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (5 szavazat, átlag: 8.60) részletek

Alps Monogatari Watashi no Annette © Patricia Saint John / Nippon Animation
Annette és Lucien kis koruk óta jó barátok, vidám gyerekkorukat élik Rossiniere-ben, egy kis hegyi faluban Svájc francia részén. Annette családja épp kistestvér születését várja, amikor a sors nagy kihívás elé állítja a kislányt. Édesanyja meghal a szülés után, Annette gondjaira bízva az újszülött kisfiút, Dannyt. A kezdeti nehézségek után segítség érkezik a bajban a kedves Martha néni személyében, és Annette odaadó nagytestvérré válik, akinek Danny mindennél fontosabb. Lucien továbbra is mindig Annette mellett áll, gyerekes összezördüléseik ellenére is jó barátok.
Egy nap azonban szörnyű dolog történik, ami kettészakítja a barátságot. Lucien hibájából Danny súlyos balesetet szenved, és bár csodával határos módon a kisfiú életben marad, valószínűleg soha többé nem fog tudni járni. Lucien számára kemény megpróbáltatások sora kezdődik, amelyek során szembe kell néznie Annette haragjával és saját bűntudatával. Lucien bármit megtenne azért, hogy Danny ismét járni tudjon, és hogy Annette megbocsásson neki. De hiába múlik az idő, Annette szíve nem nyílik meg a fiú felé.

A sorozat a World Masterpiece Theater részeként készült el Patricia St. John 1980-as "Treasures of the Snow" ("Nyomok a hóban") című ifjúsági regénye alapján. Klasszikus, hétköznapi shoujo anime, ami a WMT-sorozat valamennyi jegyét magán viseli: teljesen hétköznapi, de mégis magával ragadó drámai történet, amiben a hétköznapi élet részletes bemutatása kiemelt fontosságú. A szereplők valóságosak és szerethetők, könnyű együtt érezni velük jóban és rosszban egyaránt.
A hosszú, 48 epizódos formátum kifejezetten előnyös a történet szempontjából, jól átérezhető, milyen hosszú és lassú a megbocsátás útja, amin elkísérjük a gyerekeket. A hosszú, kalandos történet során a mellékszereplőket - osztálytársakat, családtagokat - is megismerhetjük és megszerethetjük. Az anime szép tájai, a környezet és az akkori élet bemutatása szintén magával ragadó. Szép, kedves sorozat, a barátság és megbocsátás története.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2008.07.15.
28846 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Alps Monogatari Watashi no Annette © Patricia Saint John • Nippon Animation

Hozzászólások:
Az egyik kedvenc WMT sorozatom. Nagyon megható és érzelmekben gazdag történet.
#3 | 2014.08.14. | írta: sayami
még régebben láttam pár részét, de nagyon unalmasnak találtam. Belenéztem pár hónapja megint, de változatlan a véleményem.
#2 | 2013.07.03. | írta: omen
Remek anime. Én annak idején a német RTL-en láttam, és nagyon szerettem. Igazi szívet melengető, hétköznapi történet.
#1 | 2011.08.25. | írta: Andro
Hozzászólás írásához jelentkezz be.