×

Regisztráció

Anime: Digimon Frontier

Digimon Frontier © Hongo Akiyoshi • Toei Animation

Digimon Frontier (TV, 2002)

デジモンフロンティア

Hossz: 50 rész
Műfaj: akció, vígjáték, dráma, kaland, sci-fi, shounen

Rendezte: Kaizawa Yukio
Eredeti mű: Hongo Akiyoshi
Írta: Yamatoya Akatsuki, Tomita Sukehiro
Karakter dizájn: Hongo Akiyoshi
Zene: Arisawa Takanori
Stúdió: Toei Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Digimon Adventure (TV, 1999)
Digimon Adventure 02 (TV, 2000)
Digimon Tamers (TV, 2001)

Értékelések: (59 szavazat, átlag: 5.02) részletek

Digimon Frontier © Hongo Akiyoshi / Toei Animation
Az eddigi szezonoktol totál eltérő, és nekem mindig is az egyik kedvencem marad.

Kanbara Takuya kap egy fura üzenetet a telefonjára, ami úgy szól: "Egy játék, ami az életedet megváltoztatja. Elvállalod?". Takuya az igent választja, és megkapja az üzenetet, hogy hova kell mennie: Shibuyában egy liftbe kell jutnia. A liftben találkozik Minamoto Kouji-val, aki egy afféle vagány csendes gyerek. A lift nem áll meg a földszinten, hanem megy egyenesen a föld közepe felé. Mikor megérkeznek, észreveszik, hogy egy érdekes vonatállomsára jutottak. Több gyerek is van ott, de ők nem szállnak fel a vonatra. Takuyának van egy olyan érzése, hogy fel kell szállni, és épp időben el is kap egy vonatot, eközben Kouji is felszáll egy másikra. Takuya a vonaton találkozik Orimoto Izumi-val, egy olasz származású lánnyal, Himi Tomoki-val, a legfiatalabb gyerekkel, akit a többiek zártak be ebbe a vonatba, és Shibiyama Junpei-al, a legidősebb gyerekkel a csapatban. Mikor már egy jó ideje mennek a vonaton, észreveszik, hogy a telefonjuk átalakult egy D-scanner nevű szerkezetté. Egy teljesen hiányos világba érkeznek, és egy olyan információt kapnak, hogy találjanak egy spiritet, akkor talán haza juthatnak.
Kiderül, hogy a világban volt 3 uralkodó isten, akik közül egy a sötét oldalra tért át, és harcba keveredett a másik két istennel. Az egyiket foglyul ejtette, a másikat meg bezárta egy jégkoporsóba. Ez a gonosz isten, Cherubimon különböző szolgákat küldött különböző helyekre, hogy a világ adatait elvegyék.
Takuyáék itt találkoznak az egyik szolgával, Kerberomonnal. Takuya megpróbálja feltartani, míg a többiek el tudnának menekülni, de nem sikerül, és mikor a D-scannere kiesik a zsebéből, az egy utat mutat előre, és a hatalmas lángok között egy spirit jelenik meg. Takuya beesik a tűzbe, de észreveszi, hogy nem hat rá a tűz, ám ellenfelére igen. A spirit belemegy a D-scannerbe, és Takuya az ősi tűz harcosává alakul. A tűz harcosaként, Agnimonként legyőzi Kerberumont, és visszaalakul.
Takuyáék megtudják, hogy nekik is kell szerezniük spiriteket, hogy hazajuthassanak. Ezek után késöbb Kouji is csatlakozik hozzájuk.

A történet nagyon jól van megalkotva, a karakterek jelleme is nagyon egyedi. Nekem tetszett.
Írta: Pata
2004.07.24.
29789 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 4 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Digimon Frontier © Hongo Akiyoshi • Toei Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.