×

Regisztráció

Anime: Piano no Mori

Piano no Mori © Isshiki Makoto • Madhouse Studios

Piano no Mori (movie, 2007)

ピアノの森

Piano no Mori - The Perfect World of Kai


Hossz: 101 perc
Műfaj: dráma, hétköznapi, zene

Rendezte: Kojima Masayuki
Eredeti mű: Isshiki Makoto
Írta: Hourai Ryuta
Zene: Shinohara Keisuke
Stúdió: Madhouse Studios

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Piano no Mori © Isshiki Makoto / Madhouse Studios
Amamiya Shuuhei gazdag családból származó fiú, aki édesanyjával Tokióból vidékre kénytelen költözni nagyanyja betegsége miatt. Shuuhei kicsi kora óta zongorázik, hogy híres zongorista legyen, mint az apja. Vidéken új általános iskola vár rá. Azonban az első iskolai napon rögtön gúnyolni kezdi egy csapat fiú. A semmiből feltűnik egy vékony, kócos, kis növésű srác, aki merészen szembeszáll a gúnyolókkal. Ő Ichinose Kai, aki zűrös, szegény családból származik. A két fiú háttere nem is lehetne különbözőbb, egy közös azonban mégis van bennük: mindkettejük szenvedélye a zongora. Csakhogy amíg Shuuhei számára a zongorázás magántanárok melletti szigorú gyakorlásból áll, addig Kai a közeli erdőben található elhagyott zongorán játszik szórakozásból a saját örömére. A két fiú között hamar barátság szövődik.
Kai tehetsége hamarosan felkelti az iskolai zenetanár, Ajino Sousuke érdeklődését, akiről kiderül, hogy valaha híres zongorista volt. Végül úgy alakul, hogy mindketten indulnak a kerületi diákversenyen, és a két fiú barátságát ettől kezdve próbára teszi a rivalizálás és a féltékenység.

A film Isshiki Makoto azonos című, máig befejezetlen mangája alapján készült. Aranyos gyerekfilm két fiú barátságáról, és a zene iránti szenvedélyről. Jól bemutatja a fiúk barátságát, a két gyerek jelleme jól kidolgozott. Shuuhei, a korához képest érett gondolkodású fiú éppolyan valóságos, mint Kai, aki gyerekes, ösztönös és szabad, és mindketten könnyen megszerethetőek. Személyiségükkel párhuzamosan a zenéhez való viszonyuk is teljesen ellentétes, és a film jól bemutatja a két ellentét rivalizálását, de úgy, hogy közben a barátság is végig fontos marad, és a végére mindkét fiú tanul valami fontosat a másiktól.
De rajtuk kívül akadnak még más megkedvelhető szereplők is, mint a kezdetben ridegnek tűnő tanár, vagy a film vége felé felbukkanó kislány, akit véleményem szerint nagyon jó döntés volt beiktatni a szereplők közé.
A film itt-ott vegyíti a fantázia képeit a valósággal, de csak annyira, hogy reális maradjon az egész, hiszen igazából egy teljesen hétköznapi történetről van szó. Néhány helyen vicces jelenetek is felbukkannak, amik inkább aranyosak, mint szó szerint viccesek, de ezek is jót tettek a film kedves légkörének.
A film látványra is nagyon szép, nagyon jó animációval, és ötletes képbeállításokkal. Aranyos történet, aminek központi témája a barátság, az őszinteség, és a zene szeretete. Kellemes időtöltés lehet bárkinek, aki a zenét, és a nyugodtabb légkörű filmeket kedveli.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2009.08.11.
28184 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Piano no Mori © Isshiki Makoto • Madhouse Studios

Hozzászólások:
köszi
#4 | 2014.02.02. | írta: Danzor
Magyarországon nem jelent meg, úgyhogy tudomásom szerint szinkron nincs hozzá. Magyar feliratról sem tudok, én angol felirattal néztem.
#3 | 2014.02.02. | írta: Hikari
Vagy ez szinkronos?
#2 | 2014.02.02. | írta: Danzor
Helló. Szeretném megkérdezni, hogy hol lehetne megtekinteni a the Piano Forest nevezetü animét magyar felirattal? Nagyon szeretném megnézni. Elöre is köszönöm.
#1 | 2014.02.02. | írta: Danzor
Hozzászólás írásához jelentkezz be.