×

Regisztráció

Anime: Koi to Uso

Koi to Uso © Musao • Liden Films

Koi to Uso (TV, 2017)

恋と嘘

Love and Lies


Hossz: 12 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma, hétköznapi, iskolai élet, shounen

Rendezte: Takuno Seiki
Eredeti mű: Musao
Írta: Takahashi Natsuko
Karakter dizájn: Itou Ioriko
Zene: Nobusawa Nobuaki, Yokoyama Masaru
Stúdió: Liden Films

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Koi to Uso © Musao / Liden Films
A Koi to Uso története a közeljövő Japánjában játszódik, egy futurisztikus társadalomban, ahol a tudomány megtalálta a választ az egyre csökkenő születési ráta és az öregedő társadalom problémájára: A kormány tudományos alapon, bonyolult kompatibilitási számítások alapján minden 16 évesnek államilag kijelöl egy jövendőbeli házastársat, akivel minden valószínűség szerint tökéletes házasságban fognak élni és családot alapítani.
A rendszer megkönnyíti a gátlásos fiatalok életét és párválasztását, és látszólag tökéletes megoldás a népesség szinten tartására. Azonban mi történik, ha valaki nem a tudomány által választott félbe lesz szerelmes?
Yukari Nejima középiskolás fiú, aki általános iskola óta szerelmes akkori padtársába, Takasaki Misakiba. Bár Yukari tisztában van vele, hogy hamarosan neki is ki fognak jelölni egy párt, mégsem tudja elrejteni érzelmeit, és egy este szerelmet vall a lánynak. Mint kiderül, Misaki is ugyanúgy érez iránta, és a két fiatal forró csókot vált, amikor hirtelen megérkezik Yukari telefonjára az értesítő a jövendő házastársról. Yukari megnyitja az üzenetet, és egy pillanatra hatalmas boldogságot érez, mert a képernyőn álló név nem más, mint Takasaki Misaki... azonban az üzenet hirtelen eltűnik, majd megjelennek az állami párválasztási bizottság emberei, és közlik, hogy bár kis hiba történt, de végülis megvan Yukari választott párja, egy ismeretlen lány, Sanada Ririna.

Yukari hamarosan megismerkedik Ririnával, akit eleinte lenyűgöz a Yukari és Misaki között szövődött valódi szerelem, és még asszisztál is nekik némi titkos csókolózáshoz, de persze idővel ő maga is megkedveli Yukarit, de ugyanúgy Misakit is, így aztán adott lesz minden, ami kell a romantikus műfajhoz: szerelmi három(négy?-) szög, érzelmi zűrzavar, könnyek és féltékenység. Mivel shounen műfajról beszélünk, ecchi-fanservice elemek is akadnak, de valahogy ezúttal ez nem túl zavaró, talán mert a sorozat helyénvalóan, a témából kifolyólag alkalmazza ezeket.
A Koi to Uso sok érdekes, jogos kérdést tesz fel a szerelemmel, párkapcsolatokkal kapcsolatban, néhány érdekesebb mellékszereplő is képbe kerül, és időközben kiderül, hogy a háttérben valamiféle titkok is rejtőznek.
Azonban sajnos a sorozatban rejlő potenciál teljesen elveszik, mert a történet valahol félúton elveszti a fonalat, és teljesen megoldatlan és lezáratlan lesz. Ez sajnos a még be nem fejezett mangából adódó alapanyaghiányak köszönhető. Ugyanakkor nem valószínű, hogy lesz valaha folytatás, így talán jobb lett volna, ha a készítők vártak volna egy kicsit több alapanyagra, amiből kerekebb történetet lehetett volna kihozni.
Így a Koi to Uso csak egy közepes, egyszer nézhető romantikus anime lett, mely se nem túl mély, se nem túl reális, a maga módján mégis szórakoztató lehet, de érezhetően nagyon erős "ha érdekel a folytatás, olvasd el a mangát"-utóízzel.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 5 (középszerű)
2018.01.24.
29172 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Koi to Uso © Musao • Liden Films

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.