×

Regisztráció

Anime: Argento Soma

Argento Soma © Sunrise / Victor Entertainment

Argento Soma (TV, 2000)

アルジェント ソーマ

Hossz: 26 rész
Műfaj: akció, dráma, sci-fi, mecha

Rendezte: Katayama Kazuyoshi
Karakter dizájn: Murase Shukou
Zene: Hattori Katsuhisa
Stúdió: Sunrise, Victor Entertainment

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (16 szavazat, átlag: 8.38) részletek

Argento Soma © Sunrise / Victor Entertainment
A közeli jövőben a Földet időnként óriási ismeretlen idegenek támadják meg, azaz egészen pontosan mindig egy adott pont felé tartanak semmit nem kímélve útközben. Senki nem tudja miért mennek oda, de biztos ami biztos alapon elintézik őket miellőtt odaérnének. Ebben az időszakban egy egyetemista srác, Kaneshiro Takuto barátnője útján bekerül egy furcsa kísérletbe, melyben egy megmaradt idegen darabokból összetákolt lényt (találóan a Frank nevet kapja) próbálnak feléleszteni. Mielőtt a kísérlet kezdetét venné, összeveszik a barátnőjével, de ekkor még nem sejti, hogy ő lesz a kísérlet egyetlen túlélője. Ezután mardossa a bűntudat és a bosszúvágy, így elfogadja az ajánlatot amit egy titokzatos férfi kínál neki. Bejuttatja a lényt elfogó és fogva tartó szervezetbe hogy bosszút állhasson Frankon, cserébe információt kell szolgáltatnia azokról a mecha-repülőkről amiket ott használnak.

Takuto, mint a Funeral nevű szervezet tagja, Ryu Soma álnéven egy Sarg pilóta, és feladata hogy megállítsa az idegeneket. Lényegében a történet ezekről a küldetésekről szól. Mégsem fogunk unatkozni, ismétlődő egysíkú gyakást látva. Mindegyik lény másmilyen képességekkel rendelkezik, ész is kell a legyőzésükhöz, ezért mindegyik másfajta csellel tehető harcképtelenné. Eközben a történet másik oldalát is figyelhetjük, hogyan fogadják be a kezdetben ellenséges pilóták maguk közé Ryut, vagy hogyan szenved főszereplőnk Frank és Hattie jelenlététől. Hattie egy árva kislány, aki rátalált Frankra, és szinte összebarátkozott vele, már amennyire egy óriási élő fém lénnyel lehet. Mivel ő az egyetlen kapocs Frank felé, a Funeral bázisán kényszerül élni, ami számára is legalább akkora érzelmi terhet jelent mint Ryunak. És a történet folyamán lassan-lassan elkezd kiderülni hogy mi is történt Frank felélesztése közben, mik az idegenek és miért tartanak a "zarándok pont" felé. Ezek mellett több mellékszál is van, amelyek a Funeral-nál szolgáló emberek múltjába engednek betekintést.

A grafika letisztult, szép, színes, éles, bár talán kicsit furcsák a rajzok. A zenék illeszkednek a történethez, de semmi különöset nem nyújtanak. Az egész anime alatt egyfajta "Evangelion koppintás" érzés uralkodik el emberen, pontosan az egyes szereplők szenvedése illetve a mechás csatajelentek miatt. De van ezzel kapcsolatban egy érdekes dolog. Bizonyos értelemben jobban sikerült a másolat mint az eredeti. Habár az Evangelion mindig az egyik kedvencem marad, mégis el kell ismerni, az hogy a szereplők jellemének és szenvedésének bemutatása nem öncélú hanem egy értelemes és végül kerek egészként lezárt történet része, nagyon sokat lendít az összképen.
Írta: Althego
Althego értékelése: 8 (nagyon jó)
2005.12.11.
30906 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Argento Soma © Sunrise / Victor Entertainment

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.