×

Regisztráció

Anime: Tenshi Kinryouku

Tenshi Kinryouku © Yuki Kaori • Bandai

Tenshi Kinryouku (OVA, 2000)

天使禁猟区

Angel Sanctuary


Hossz: 3 x 30 perc
Műfaj: romantikus, dráma, fantasy, természetfeletti, shoujo

Rendezte: Sayama Kiyoko
Eredeti mű: Yuki Kaori
Írta: Sayama Kiyoko
Karakter dizájn: Shimamura Shuichi
Zene: Nanase Hikaru
Stúdió: Bandai

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (105 szavazat, átlag: 6.94) részletek

Tenshi Kinryouku © Yuki Kaori / Bandai
Az Angel Sanctuary egy három félórás részből álló OVA. A főszereplő Mudou Setsuna, egy átlagos japán kamasz. Leszámítva azt az aprócska problémát, hogy szerelmes valakibe, és ez a valaki nem más mint a saját huga. De hogy a helyzet ne legyen olyan egyszerű szüleik elváltak, és a lány az anyjánál él, míg ő nem, így csak évente párszor találkozhatnak.
Na jó, de akkor miért Angyal Menedék a cím? Erre egyszerű a válasz, azért mert pár fura alak (Egy kis srác, aki démon, de lány, egy transzvesztita, és még egy csapat bunkó) azzal kezdi nyaggatni szerncsétlen Setsunát, hogy ő egy Alexiel nevű angyal reinkarnációja, és hát ő a Megváltó. Hamarosan azonban feltűnik Alexil drágalátos testvérkéje is Rociel, aki b*zis viselkedésén arról nevezetes, hogy úgy akarja nővérét feltámasztani, hogy megöleti Setsurát és az ő hugát.
Hogy még komplikálják az eseményeket, Rociel úgy szándékozza ezt megtenni, hogy enyhe cyberpunkos beütésű ötlettől vezérelve pár emberbe valami cuccot ültet be, amikből vastag drótok és egyéb gép alkatrészek nőnek ki.
Akkor beszéljünk még picit a befejezésről. Azt elárulom hapy end nincs, ráadásul elég sok mindenre nem kapunk magyarázatot. Szóval picit értelmetlen, na! A másik ami engem zavart az a nagyon erős shonen ai dolog, ami lehet hogy lányoknak tetszhet, de hát nekem... na mind1.

Hogy miért is nem fog most 3 alatti értéket kapni, arra csak egy a magyarázat, még pedig az, hogy az Angel Sanctuary egy nagyon hosszú manga, aminek csak a legelejéből, talán az 10%-ából sem csinálták ezt a három részes OVAt. De szerencsére a mangából azért valami értelmesebb dolog sült ki.
Írta: CruelAngel
CruelAngel értékelése: 6 (megfelelő)
2004.07.24.
29235 olvasás

Ismertető értékelése:
3.67 (jó), 3 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Tenshi Kinryouku © Yuki Kaori • Bandai

Hozzászólások:
Egyike azon animéknek, amik bár ne készültek volna el. Gyönyörű a grafika, a zene, de a történet a manga nélkül egy akkora katyvasz, hogy ember legyen a talpán, aki összerak belőle bármit is.
#1 | 2017.07.20. | írta: Andro
Hozzászólás írásához jelentkezz be.