×

Regisztráció

Anime: Nagagutsu o Haita Neko 80 Nichikan Sekai Isshu

Nagagutsu o Haita Neko 80 Nichikan Sekai Isshu © Jules Verne • Toei Animation

Nagagutsu o Haita Neko 80 Nichikan Sekai Isshu (movie, 1976)

長靴をはいたネコ 80日間世界一周

Puss-in-Boots: Travels Around the World in 80 Days

Csizmás kandúr a világ körül

Hossz: 69 perc
Műfaj: hétköznapi, kaland, történelmi, gyerekeknek

Rendezte: Shidara Hiroshi
Eredeti mű: Jules Verne
Írta: Yamazaki Tadaaki
Karakter dizájn: Tsuchida Isamu
Zene: Uno Seichiro
Stúdió: Toei Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Nagagutsu wo Haita Neko (movie, 1969)

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Nagagutsu o Haita Neko 80 Nichikan Sekai Isshu © Jules Verne / Toei Animation
Az 1900-as években járunk. Csizmás kandúr ezúttal egy jó nevű étterem pincére, és abban is a legjobb. Egy nap egy igen elegáns úr érkezik, aki egy disznó - szó szerint is -, így Kandúr siet kiszolgálni. Ezután mialatt Kandúr a szakács Víziló Taszilónak segít a főzésben, véletlenül fültanúja lesz annak, hogy az egyik asztalnál arról folyik a beszélgetés, hogy valaki 150 nap alatt megkerülte a Földet. Kandúr erre kijelenti, hogy nem kell 150 nap, elég 80 nap is egy Föld körüli útra. Az úr fogadást ajánl Kandúrnak, aki el is fogadja, így hű barátjával, Taszilóval, és két egérkével útnak is indul.
Ám a dolgok nem mennek simán, ugyanis felbukkan a három lerázhatatlan macska bérgyilkos, valamint egy őrült feltaláló, Dr. Garigari, akit a disznó bérelt fel, hogy Kandúr ne érkezhessen vissza időben. Így az út már koránt sem olyan eseménytelen, és unalmas, hiszen Kandúréknak ellenfeleikkel is meggyűlik a bajuk, ráadásul az idő is sürgeti őket. Vajon sikerül időben visszaérniük, vagy veszítenek?

Ez a második film, amiben Csizmás kandúr kap szerepet. A film Jules Verne 80 nap alatt a Föld körül c. regényéből készült, de nagyon átírja az eseményeket, főleg, mert a film gyerekeknek készült. A grafika hála az égnek maradt a régi, a történet is izgalmas, érdekes, és az új karakterek is megállják a helyüket. Én csak jókat tudok mondani róla. A magyar szinkron - én csak azzal láttam - szintén kiváló lett, ahogy az elvárható a régi animék magyar szinkronjától. Maradtak a néhol rímelős, néhol normális beszédnél, ami még jobbá teszi az egészet. Én csak azt mondom, aki szereti a régi, retro animéket, és még nem látta, nézze meg nyugodtan. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlott.
Írta: Andro
Andro értékelése: 10 (mestermű)
2012.04.23.
27089 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Nagagutsu o Haita Neko 80 Nichikan Sekai Isshu © Jules Verne • Toei Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.