×

Regisztráció

Anime: Ai Yori Aoshi ~Enishi~

Ai Yori Aoshi ~Enishi~ © Fumizuki Kou • J.C.Staff

Ai Yori Aoshi ~Enishi~ (TV, 2003)

藍より青し ~縁~

Hossz: 12 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma, hétköznapi, shounen

Rendezte: Shimoda Masami
Eredeti mű: Fumizuki Kou
Írta: Takayama Katsuhiko, Kanemaki Kenichi, Kubota Masashi
Karakter dizájn: Kazunori Iwakura
Zene: Masuda Toshio
Stúdió: J.C.Staff

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Ai Yori Aoshi (TV, 2002)

Értékelések: (58 szavazat, átlag: 8.14) részletek

Ai Yori Aoshi ~Enishi~ © Fumizuki Kou / J.C.Staff
Az Ai yori Aoshi Enishi az egy évvel előtte (2002) kiadott Ai Yori Aoshi folytatása. A különbség, a szó Enishi, valami olyasmit jelent, mint egy sors, vagy végzet által kötött fonál, ami összeköti az összetartozó embereket. Ebben az esetben Aoi-t és Kaoru-t, de kicsit az anime összes szereplőjét, akik velük laknak, köti össze. A szereplők nagy része ugyanaz maradt, azonban Kaoru és Tina másik két osztálytársa valahogy kimaradt ebből a sorozatból, helyettük viszont bejött két új lányszereplő, akik Chicka osztálytársai. Chicka egyébként ebben az évben kezdte meg középiskolai tanulmányait, szintén Tokióban.
A valósággal megegyezően a sztori is egy évvel késöbb folytatódik. Tulajdonképpen, aki nem látta az első részt és ezt nézi meg először, egy-két visszautalástól eltekintve, ugyanúgy megérti a történetet. A fő helyszín még mindig a Sakuraba szálló, ahol szinte semmi sem változott. Még mindig titkos ami Aoi és Kaoru között van, ám Tina szerelme Kaoru iránt nyilvánvalóbbá válik, így annak ellenére, hogy a főszereplők kapcsolata titkos és Tina sem vallja be Kaoru-nak mit érez mégis, hármuk kapcsolata tulajdonképpen egy szerelmi háromszögnek mondható.
Az első részhez hasonlóan az ~ Enishi-nek sincs fő cselekményszála, a történet külön részekre osztható, és ezek a részek önmagukban, a többi nélkül is érthetőek.
Ebben a történetben azonban kicsit nagyobb szerepet kap a főiskola, ahova Kaoru jár, és pár részben még egyik professzora is feltűnik, aki segít a fiú tanulmányainak előrehaladtában.

A karakterek önmagukban azonban nem változtak. Aoi még mindig ugyanaz a fülig szerelmes "álomfeleség", Kaoru a kísértések ellenére ugyanúgy hűséges, Tina pedig még mindig kicsapongó, azonban itt kicsit konkrétabban elénk tárulnak Kaoru iránti érzelmei.
Akik talán azt remélték, hogy a pár talán ebben a részben összeházasodik, azoknak várniuk kell egy "esetleges" harmadik részre. A történet ugyanis ilyen szempontból nem jutott előrébb.
Mindenesetre az Ai yori Aoshi Enishi megőrizte elődje pozitív vonásait, sőt néhány helyen hozzá is tett. Így ez is egy nagyon jó anime lett, mindenkinek ajánlom, aki szereti a romantikus történeteket, ebben ugyanis ilyen szempontból nem fog csalódni!
Írta: igor07
igor07 értékelése: 8 (nagyon jó)
2005.06.12.
29059 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Ai Yori Aoshi ~Enishi~ © Fumizuki Kou • J.C.Staff

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.