×

Regisztráció

Anime: Bishoujo Senshi Sailor Moon S: The Movie

Bishoujo Senshi Sailor Moon S: The Movie © Takeuchi Naoko • Toei Animation

Bishoujo Senshi Sailor Moon S: The Movie (movie, 1994)

美少女戦士セーラームーンS

Sailor Moon S Movie: Hearts in Ice


Hossz: 60 perc
Műfaj: akció, vígjáték, romantikus, dráma, fantasy, magical-girl, shoujo

Rendezte: Shibata Hiroki
Eredeti mű: Takeuchi Naoko
Karakter dizájn: Ito Ikuko, Tadano Kazuko
Zene: Arisawa Takanori
Stúdió: Toei Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Bishoujo Senshi Sailor Moon (TV, 1992)
Bishoujo Senshi Sailor Moon R (TV, 1993)
Bishoujo Senshi Sailor Moon R: The Movie (movie, 1993)
Bishoujo Senshi Sailor Moon S (TV, 1994)
Bishoujo Senshi Sailor Moon SuperS (TV, 1995)
Bishoujo Senshi Sailor Moon Super S Sailor 9 Senshi Shuuketsu! Black-Dream-Hole no Kiseki (movie, 1995)
Bishoujo Senshi Sailor Moon Sailor Stars (TV, 1996)

Értékelések: (27 szavazat, átlag: 8.00) részletek

Bishoujo Senshi Sailor Moon S: The Movie © Takeuchi Naoko / Toei Animation
Fényes meteorit közelít a Föld felé, melynek felületét jég és hó fedi. A kicsiny, fagyott égitest utasa egy sötét lelkű hókirálynő, aki azért tart bolygónkra, hogy végrehajtsa tervét, amire réges-régen egyszer már kísérletet tett, ám kudarcot vallott. Nem sejti, hogy valaki észreveszi közeledtét, s azt is, amint egy kristály a Földre hullik.
Valahol a Föld másik felén egy nő, Nayotake Himeko készül utazást tenni a világűrbe, az előkészületeket pedig az egész világ figyelemmel kísérheti, így tesznek hőseink is. Usagi és a lányok épp a téli vakációjukat töltik. Miközben a hatalmas kivetítőn nyomon követik az eseményeket, Usagi szokása szerint álmodozni kezd, Luna persze ezúttal is gyorsan visszarángatja a lányt a valóságba, ám ma szokatlanul fáradtnak tűnik. Mivel nem érzi jól magát, úgy dönt, hogy hazamegy, s bár Artemis felajánlja, hogy elkíséri, ő ezt visszautasítja. Ez nagy hibának bizonyul, ugyanis tényleg nagyon beteg. A rosszullét ellenére megpróbál átmenni egy zebrán, ám összeesik és már nem tud talpra állni, mikor a lámpa pirosra vált. Egy autó egyenesen felé tart, azonban az utolsó percben saját életét kockáztatva megmenti őt egy titokzatos, szőke fiatalember. Mikor magához tér, idegen lakásban találja magát, annak a férfinek az ágyában, aki megmentette őt, és aki most mindent megtesz, hogy a beteg cica meggyógyuljon.
Oozora Kakeru kicsi kora óta igazi álmodozó lélek, aki szilárdan hisz abban, hogy a mesékből ismert Kaguya hercegnő valóban létezik. Bár eredetileg asztronautának készült, egészségi állapota miatt fel kellett adnia álmát. Barátnője, Himeko viszont esélyt kapott, hogy helyette is az űrbe juthasson, Kakeru valamiért mégse tud tiszta szívéből örülni neki. Egészsége is romlott az utóbbi időben. Mikor Himeko meglátogatja, Kakeru megemlíti neki a meteoritot, amit rajta kívül senki nem látott és a furcsa ékkövet, amit aznap este talált, a lány azonban nem hisz neki. Kisebb veszekedés után barátnője elmegy, Kakeru pedig mesélni kezd Lunának az álmairól, életéről. A macskát meghatja a férfi gondoskodása, kedves, álmodozó lelke és anélkül hogy észrevenné, különös, eddig ismeretlen érzések ébrednek benne iránta.
Ez idő alatt az ellenség táncosait küldi a Földre, hogy befagyasszák azt, nem számolt azonban a harcosok jelenlétével, akik szembeszállnak a furcsa teremtményekkel.
Miután a szörnyek eltűnnek, Luna pedig hazatér, említést tesz a csapatnak Kakeru meteorjáról, s míg a lányok arra próbálnak rájönni, honnan jöhettek a lények és milyen céllal, addig Luna a férfi betegségére keresi a választ.
Senki sem sejtheti, hogy a gonosz megérkezett a Földre, s terve végrehajtásához már csak egyvalami szükséges.

Az S movie a 2. Sailor Moon film és egyben az egyetlen, amelyből létezik manga változat is, méghozzá a 11. kötetben.
A film ezúttal a japán Kaguya hercegnő meséjéből merít ötletet, bár csak lazán kapcsolódik a kettő. A megvalósítás nagyon szépre sikeredett, a színek kissé eltérnek a már megszokottól, de remekül illeszkednek a hideg, jeges környezetbe. Az animációra se lehet panasz, valamivel jobb, mint a TV sorozaté. A zene nagyon szép, kellemes és tökéletesen megadja a film szerelmi szálához a hangulatot, a seiyuuk pedig hozzák a szokásos formájukat, és ezúttal Hayashibara Megumi is tiszteletét teszi, mint Himeko. Az opening ismét a már jól megszokott Moonlight Densetsu, míg az ending ezúttal a Moonlight Destiny című dal Asakawa Hiroko előadásában. Nem olyan jellegzetes, mint a Moon Revenge, vagy a SuperS Morning Moon de Aimashou-ja, de mindenképpen szép darab.
Ez a film is önálló történettel rendelkezik, de itt se árt ismerni a sorozatot. Nem kizárt, hogy sokakat zavarni fog a többi szereplő mellőzése, Luna rajongói viszont örülhetnek, hogy kedvencük végre több szerepet kapott. Betekintést nyerhetünk a mindig a lányokat védelmező, négy lábbal a földön álló macska valódi érzéseibe, megismerhetjük azt az oldalát, amire sajnos a sorozatban nem sok alkalmunk volt.
Sailor Moon rajongóknak ez is kötelező, a filmek megtekintését mindenképpen ezzel, vagy az R mozival érdemes kezdeni.
Írta: Tenshi
Tenshi értékelése: 8 (nagyon jó)
2007.04.02.
29776 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Bishoujo Senshi Sailor Moon S: The Movie © Takeuchi Naoko • Toei Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.