×

Regisztráció

Anime: Harmonie

Harmonie © Yoshiura Yasuhiro • Ultra Super Pictures

Harmonie (movie, 2014)

アルモニ

Hossz: 25 perc
Műfaj: hétköznapi, iskolai élet, fantasy

Rendezte: Yoshiura Yasuhiro
Írta: Yoshiura Yasuhiro
Karakter dizájn: Ikariya Atsushi
Zene: Ishikawa Tomohisa
Stúdió: Ultra Super Pictures

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Chronus (movie, 2014)

Értékelések: (3 szavazat, átlag: 8.33) részletek

Harmonie © Yoshiura Yasuhiro / Ultra Super Pictures
Az Anime Mirai egy évenként meghirdetett, a japán kormány által támogatott projekt, melynek keretein belül évente négy animációs stúdió készíti el egy-egy munkáját, ezzel támogatva a fiatal, kezdő animátorok munkáját az anime világában.

A Harmonie a 2014-ben a projekten belül elkészült négy rövidfilm egyike, egy viszonylag fiatal stúdió, az Ultra Super Pictures munkája. A rendező a korábbi Eve no Jikan-ból és Pale Cocoon-ból megismert Yoshiura Yasuhiro. És ebből már sejthetjük, hogy egészen különleges 25 percre számíthatunk.

A film a szokásos középiskolai történetként indul: Akio átlagos srác, aki általában mangarajongó barátaival beszélget az iskolai szünetekben, és csak messziről meri figyelni Makina Jurit, a lányt, akibe titkon szerelmes. Juri baráti köre Akioétól teljesen eltérő, folyton vele van két nagyszájú barátnője, és a srác, akivel Juri a pletykák szerint együtt jár.
Ám egy incidens során Juri és Akio véletlenül belépnek egymás világába, és kiderül, hogy sokkal több a közös bennük, mint gondolták volna. Vagy az egész csak a véletlenek különös játéka lenne...?

És ami első ránézésre átlagos iskolai drámának tűnt, arról kiderül, hogy egy önálló, csodás, egyedi kis világ rejtőzik mögötte, mely megérinti a néző szívét, és közelebb hozza egymáshoz a két fiatalt.

A rövid 25 perc ellenére a Harmonie teljes értékű filmélményt nyújt, mely okosan keveri a fantasy világot és a realitást egy elmés, és kicsit vicces történeti csavar segítségével.
A film szerethetőségéhez a szép grafika is sokat hozzátesz, mellyel megelevenedik a háttérben elrejtett fantasy-világ.
Kellemes, szerethető kis rövid film, ami után úgy érezhetjük, kérünk belőle még többet, még bővebben - de lehet, hogy akkor már nem is lenne ilyen jó...
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 9 (kitűnő)
2014.09.20.
25759 olvasás

Ismertető értékelése:
4.67 (kiváló), 3 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Harmonie © Yoshiura Yasuhiro • Ultra Super Pictures

Hozzászólások:
Nekem tetszett. Hátra esni meg káros a csigolyáknak. :P
#2 | 2014.09.23. | írta: ViharTáncos
Nem rossz, de azért annyira nem volt jó, mint ahogy itt a leírás mutatja. Egynek elment, a látvány tényleg szép, de hátast nem dobtam tőle.
#1 | 2014.09.23. | írta: Andro
Hozzászólás írásához jelentkezz be.